Postuar mė parė nga
Dita
Diamant,
qe te mos shkruhet perseri per nje artist te madh, se atehere kur me shume i duheshin njerezit, u gjend vetem mes shfrytezuesve, vijani vetes per detyre qe te pakten njerezit qe Njeriu Kodra i ka pasur prane gjate jetes t'i gjenden prane dhe tani, te ndihmoni ne organizimin e tyre, gjithmone te kete nje njeri me te cilin e lidh nje e shkuare e bukur.
Habitem shume qe ne gazetat shqiptare nuk shkruhet per te (te pakten ne kryesoret), per gjendjen ne te cilen ndodhet e qe kete te mbetet ta mesosh ne ditarin e meditimeve te nje forumi. Megjithate ... Shume e ndjere c'keni shkruar. Une jam ndodhur ne nje ekspozite te z.Kodra qe u hap ne Tirane para dy vjetesh (vere 2003) e i kam rene rreth e qark disa here e njehere ne fund me shpejtesi dhe gezoja prej ngjyrave dhe prej thellesive qe zbuloje neper pikturat. U impresionova aq shume atehere sa me t'u kthyer ne shtepi shkrova nje poezi, te cilen do doja shume t'ia lexoja direkt piktorit, ta dinte se nje shpirt me shume e kish goditur me forcen e artit te vet (megjithese kushedi sesa here mund te kete marre impresione nga shikuesit dhe nga miqte e vet). Nese do ia benit dot per mua kete lexim, do ju falenderoja me gjithe zemer. Poezine e gjeni ne vazhdim:
Në ekspozitën e Ibrahim Kodrës
Fragmentet e një shpirti në një pavijon pikturash,
të të madhit mes të mëdhenjve, fisnikut në moshë të shkuar.
Prej spektrit të ylberit më e dashura është thithur,
e thella e funddetit, e ëmbla e qiellit të ndritur.
Me gisht mbi një pikturë, mbi tjetrën një klithmë e qeshur,
me “Pamje poetike” do të çlodhem në të heshtur.
Në diellin e trekëndëshave, thellësive të Kaprit në zhytje,
“Shqipëria fantastike” ndriçon rrugën në ngjitje;
Me jetën e shtëpive valëzimeve me kodra,
me diellin prej ylberi që u qëndron mbi koka.
Një muzikant i ndjerë me shkabën dykrenare,
mbi lashtësinë ilire këndon këngën shqiptare.
Falemnderit per shkrimin tuaj ne forum!
Dita
Krijoni Kontakt