na mi giulia se nji ktu jamPostuar më parë nga xhuliana
![]()
po sot isha ne nje vend te trishtuar dhe s'jam futur hic .
santo: qysh me ike ashtu ,pa me thene asnje fjale.![]()
inshallah ja kalon mire aty .
ciao a tutti !![]()
na mi giulia se nji ktu jamPostuar më parë nga xhuliana
![]()
po sot isha ne nje vend te trishtuar dhe s'jam futur hic .
santo: qysh me ike ashtu ,pa me thene asnje fjale.![]()
inshallah ja kalon mire aty .
ciao a tutti !![]()
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
te prsh edhe une motra....
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
Pershendetje per te gjithe.Ne vecanti per Donna 76 edhe Xhuliana.
Donna 76 cte te thosha derman se ti as per kafe me Cianur NUk erdhe. :P:P
Flm per urimin edhe ti ja kalofsh sa me mire sorella.![]()
Mjesi njerez.
Ca bohet knej?Tani e vuna re ket teme.Paska goxha persoa qe shkrukan knej.
Hajt i saluto per njerezit nga Sud Italia.
Ciao Waylo.
Divide Et Impera
" Yo soy cubano, latinoamericano
y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"
Postuar më parë nga xhuliana
përshendetje e nderuar
edhe unë do të pajtohesha sikur të më kishte ndodhë e njeta gjë që në vitin e parë por tre vite rresht nuk do të mundë ta quaja aksagjerim.
edhe unë rri, siç thoni ju " për capen e bukës" në vendin ku jetojë ama, me familjarët e mij ore të keqen, s'mundë të flasë në gjuhën e Gjermanit ma kudo qofsha; në parkë, në punë, në bazen, në shetitore, në kafiteri...
me të mitë e dimë ne se si merremi vesh, pa le të plaqë tërë Allemania po deshi...
Mua më ka ardhë pak trishtë nga të gjithë ato mendime të gabura nga një pjesë e shqiptarëve që jetonin dhe punonin që nga Bolonja e gjerë në Ankona....
për të tjerët nuk e di se çfarë të themë; edhe mos u turperoni nga vetja ngaqë italjani me kulturë është shumë largë nga ne; tekefundit Evrpianët e Qendrës ( Zvicranët, gjermanët, skandinavët, francezët i marrin si " halabakë" të kësaj pjese të Europës....
degjo prengu...une kam shume kohe qe rri ketu ne itali....dhe me beso jane pak ata qe sillen ashtu si e pershkrove ti....shumica jane familie te qeta qe bejne llogari me rrogen qe tu dali ne fund te muajit....ke te drejte qe jane injorante ata njeres qe duan te harrojne origjinen e tyre madje idiote fare doja te thoja une...
pikerisht sot ne mengjes tek dola ne rruge....po kalonte 1 makine( 1 wolksvagen e '90 qe po i binin hekrat rruges) dhe e kishte ngritur stereon me musik deri ne fund...thash me vete: po nuk qe shqiptar vras veten!!!! dhe kur u afrua degjova se musika ishte shqiptare (1 keng e tingullit 3 me duket)...jane edhe keta elemente skemi cti bejme....E vetmja situate qe turperohem qe jam shqiptre eshte kur degjoj se shqiptaret kane bere ndonje pisllik...vrasje drog, vjedhje...
Po ai shqiptari me makinen e 90 qe degjonte muziken me volum te larte i ben dem ndokujt?Apo do bente diference po te ishte italian me benz te ri?
Une nuk turperohem per faktin qe jam shqiptar e te degjoj raste vjedhjesh e vrasjesh.Pergjigjem per ate qe une bej e jo ate qe bejne shqiptaret.
Kalofshi mire albanesi d'Italia
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
po pse e more mbrapsh o leci....
doja te thoja qe ne shqiptaret...duam te dukemi pak...
italianet edhe te pasur kur jane nuk i mbajne ca qendrime qe tregojne vetem injorance asgje tjeter...
Ti e di se cdo te thote rracizem apo jo?? se edhe une skam pse pergjigjem per ate qe bejne shqiptaret e tjere....po ketu jemi ne vend te huaj loool
Se çdo te thote rracizem?
Mendoj qe ta kem mesuar mbas 17 vjetesh qe jetoj ketu.
Dhe neqe jemi ne dhe te huaj duhet te jetojme ne maje te gishtave qe te mos ndjehemi?Ma dai,mos e nenvlereso veten.Ne kemi te drejte te rrijme ketu,shtu si paten te drejte italianet kur pushtuan boten me emigrante.Perhere duke respektuar te tjeret e duke imponuar respekt ndaj personit tend,respekt i bazuar ne sjelljen dhe menyren e jeteses.
Italianet jane si ne,ka njerez te mire e te keq,e basta![]()
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Krijoni Kontakt