Close
Faqja 54 prej 115 FillimFillim ... 444525354555664104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 531 deri 540 prej 1148
    i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Post Një vepër për Shqipërinë që ndalohet të përkthehet shqip

Radio “Dojçe Vele” bën të ditur se gazetarja italiane me origjinë shqiptare e quajtura, Ornelia Vorpsi, ka shkruar një libër në të cilin stigmatizon fyen dhe përçmon Shqipërinë, mirëpo, për hir të prindërve, ajo nuk dëshiron që libri fyes të përkthehet në gjuhën shqipe. “Meqenëse unë mbetem shumë e lidhur me familjen, sepse vij nga një atmosferë mesdhetare, nga Shqipëria, nuk e kam lehtësinë ta hedh familjen tej dhe të vazhdoj rrugën time. Jam shumë e limituar dhe i premtova prindërve të mi, se këtë libër nuk e jap në shqip. Domethënë ky është i gjithë misteri pse libri nuk lejohet në shqip”. Nuk është kjo e vetmja shqiptare, e cila bëhet e njohur në Evropë duke sharë, fyer dhe përbuzur atdheun e vet.
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Ornelia Vorpsi, - turp i botes lavire . ti qe sje per kombin tend per vendin tend, per familjen tende ,do jeshe per boten ,
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    Nuovi cittadini
    D'Alema: "Italia-Albania, esperienza esemplare d'integrazione"
    "Se riuscissimo a fare qualcosa di simile con la Libia sarebbe un fatto molto importante"

BARI - "Non siamo all'anno zero: in realtà i processi di integrazione sono in atto e quello che è avvenuto tra l'Italia e l'Albania nel corso di un lungo periodo, quasi 20 anni, rappresenta una esperienza esemplare. L' Albania era per noi un problema, è diventata una opportunità".

Lo ha sottolineato ieri a Bari il ministro degli Esteri, Massimo D'Alema, secondo il quale "se riuscissimo a fare qualcosa di simile con la Libia sarebbe un fatto molto importante: lo stiamo studiando".

La collaborazione, quindi, per D'Alema "é fondamentale". "Abbiamo lavorato insieme nel corso di un lungo periodo. Abbiamo costruito una collaborazione, via via più intensa e in questo la Puglia ha giocato un ruolo essenziale. L'integrazione umana, fisica, economica, tra la Puglia e l' Albania è stata un elemento importante di un processo che fa sì che oggi gli investimenti italiani siano una parte molto rilevante - ha sottolineato - della crescita economica dell' Albania, di un processo che fa sì che abbiamo domato insieme il fenomeno drammatico della immigrazione clandestina, creando situazioni di sicurezza attraverso la collaborazione".

D'Alema ha quindi ricordato le vittime dei viaggi della speranza, quando le barche cariche di clandestini attraversavano il Canale d'Otranto per giungere sulle coste della Puglia. Quello che ora accade a Sud di Lampedusa. "Noi - ha rilevato a questo proposito - dobbiamo dire con orgoglio che qui tutto questo è finito da molti anni, sulla base di una capacità di non trasformare la nostra Puglia in una fortezza, non perché abbiamo assaltato in mare con le cannoniere i barconi dei disperati, ma perché abbiamo governato insieme, con i nostri amici albanesi, questo problema.
    Lo abbiamo affrontato alle radici, abbiamo creato una prevenzione, una collaborazione di polizia, tra i magistrati, marina, guardia di finanza, altri ancora: lavorando insieme abbiamo creato le condizioni perché queste tragedie non si ripetessero più".

(12 settembre 2007)
    Ndryshuar për herë të fundit nga ELDORADO : 12-09-2007 më 04:36 Arsyeja: ca gjona personale
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    ELDORADO

La politica di ministro D"ALEMA a noi non ci interessa,speriamo che fano cualqosa per i nostri problemi che abbiamo qui in italia che fanno delle leggl solamente per ruvinare a noi e non aiutarci...............

i/e regjistruar Maska e TOKIO HOTEL
    Anëtarësuar
    19-07-2007
    Postime
    154
    Be insomma rovinarci non e la parola giusta,non e ke hanno fatto chissa cosa ma va bene anche cosi ,dobbiamo ringraziare dio che in fondo in fondo ci tratano anche bene con tutto quello che fanno i nostri conazionali qua.harrove ti qe para 1 jave dy shqiptar dhe nje rumen vran ate kopjen nga treviso?
    Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.

i/e regjistruar Maska e Alma07
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    ktu ku nuk duhet
    Postime
    282
    OK sonno perfetamente dakordo con te TOKIO,,,Ci vergongamo di dire che siamo Albanese....Speriamo bene...

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    O Alma Nuk Eshte Turp Jo Ta Kesh Te Qarte, Nese Ti Nuk I Perket Asaj Pjese Njerezie Ska Pse Te Te Vij Tup Por Duhet Te Jesh Krenare Qe Je Shqipetare
    Me Fal Qe Po E Bejme Debat
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pershendetje te gjithe Shqiptareve te Italise,in boca al lupo a tutti.

i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Citim Postuar më parë nga engjulli_peje^ Lexo Postimin
    Hahahaha Flutura une kam Lindur ne Fier po nuk jetoj tek materniteti , po Lagje Liri Gero.
    Dhe kam 3 Vjet QE jetoj ne itali ne Bolzano Alto Adige .

LoL/r you sure-bro.
    Nejse te pershendes & qofsh mire aty ne Itali.
    Uroj te kalosh sa me mire ne Emigrim.

Ahhhhhhhhhhhhhhhh thua cu shperndame mes rrugeve te BoteS..

Gjithsesi Pershendetje te gjitheve...

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    O mileto si me rroni mer aman se jam ne merak se kam pa edhe disa enderra te liga prandaj lini haber here pas here ore se na bete me zemer neve te shkreteve.

Pershendetjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee prej mejeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •