Close
Faqja 39 prej 115 FillimFillim ... 2937383940414989 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 1148
    ciao belli !!! Maska e donna76
    Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Kendej mire thone
    Andej nga anet e tua si po shkon?

amin
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Donna pershendetje.Si po ma ben jeten ne Cremona?

Sherri o me ti se sdo jene te gjithe Durrsak derman se nuk shko muhabeti ashtu.

Xhuliana ti si ma ke bere jeten?

Pershendetje te gjitheve nga Une.

Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    [QUOTE=IL__SANTO]Donna pershendetje.Si po ma ben jeten ne Cremona?

mire mo ja ashtu cik te semure ,ne pergjithsi mire
    ti u rregullove aty?
    ciao e tutti
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga xhuliana
    prengu...edhe une me familien time shqip flas se do me dukej vetja idiote pastaj dhe sma ndjen se e marrin vesh origjinen time....keshtu bejne shumica e shqiptarve sic te kam thene edhe me lart...
    me fal por spo te kuptoj ty...sipas teje shqiptaret ne gjermani qenkan me te kulturuar me me edukate dhe me nacionale se sa shqiptaret ne itali...???
    jemi shqiptare....kudo qe te shkojme nuk do ndryshojme..po ne do mbetemi...hajt tung

ciao donna76....ciao santo....si ma keni kalu diten
    E nderuara xhuliana
    Unë vetëm sjela dromca nga tre vite të kalimit tim të pushimeve në Itali dhe solla pasqyrimin dhe arsyetimin e shqiptarëve të Italisë se; përse ata ndjehen më mirë në Itali nëse flasin Italishtë, jashtë shtëpiave të tyre të banimit...
    ta themë të drejtën për mua ishin gjëra të pakuptimta kur dëgjoja me qinda raste që, nëna fliste me fëmijën e saj dy vjeç në italishte.
    sa u përket kulturave s'mundë të krahasohet ajo Italjanja me jermanen ngaqë në Itali, që nga strukturat më të larta të shtetit e gjerë poshtë, çdo gjë kontrollohet nga mafia.Pastaj të ndodhte që të prisje në vendin për kalimtarët ( në rrugë ) dhe as që mundë të parashikohej se kur do të ndalit një automjet për të të dhënë përparësi ( edhe ashtu përparsia ështëe kalimtarit) gjë që në Gjermani apo edhe në Zvicër nuk mundë të ndodhë që; kalimtari të presë gjerë sa veturat të fishkëllojnë pranë...
    Unë as edhe njëherë s'kam pohuar që shqiptarët në Gjermani janë më të kulturuar se ata në Itali ngaqë një gjë e tillë ka të ¨bëjë me kulturë Individuale dhe me edukaten që ga fëmijëria e herëshme.
    Përshembull më ishte rastis që në plazh afër meje të ishin; Një familje e madhe shqiptare ( motrat me burra të tyre; me fëmijë dhe nuset sikurse edhe niperit) gjatë tërë ditës kishin komunikuar me njëri tjetrin vetëm në Italishte, ani pse ëto dy plakat ( motra ishin) kishin vështirësi në të folur, por qartazi e dëgjova njërin nga burrat që u urdhëroi; Mos flisni në shqipe se po na shikojnë këta italianët!
    U themë vetë një gjë: mos e keni kompleks italianin ngaqë kultura shqiptare është ku e ku më e mirë te shqiptarët. Nuk mundë të krahasoj një intelektual shqiptarë të Tironës me një nga Italjanët: Këta tanët janë si engjuj teksa tek italjanët gërshethet grotesku me të shemtuaren njëkohësisht.
    Po u tregojë një rastë

Aty ku unë kaloja pushimet, vinte një grua me dy goca për të bërë pastrimin e dhomave. Nga dukja e dija që shqiptare janë. Por ato flisnin në italisht dhe s'i kuptoja fare. Një ditë, pasi që kthehem nga plazhi, e dëgjoj gruan time që u drejtohej me një kërkesë(lutje) asaj gruas që t'i ndihmonte për të mbërrirë një Top që ishte vënë lartë mbi një pemë. natyrishtë , pasi që ato i thonin gruas sime diç në italisht kjo bënte përpjekje që të sqarohej me të në Gjermanishte.
    Kur i dëgjova tek flisnin, njëra në italisht dhe tjetra në gjermanisht, u afrova pa e ditur ajo gruaja me Gocat e saja dhe i thA shë në shqipe.
    " A, ka nevoj t'ju ndihmojë që të mirreni vesh me këtë gruan ( gjermanen).
    Kjo ngurrojë një çik dhe pastaj u tha gocave si me turp:
    " Po ky shqiptarë qenka"
    Po, shqiptar jam unë, i them.- Po edhe ju që nga dita e parë e kam ditur që shqiptare jeni. Po këto Gocat çfarë i ke? - e pyes unë:
    Ajo ma ktheu.
    " Ajo ma ktheu:" këto janë gocat e mia ama që të dyat i akm të fejuara".
    pastaj me tha:
    " Po kjo grua që po flet gjermanisht, çfarë do? çfarë thotë?
    Unë i thashë:
    " Kjo thotë, a ka mundësi që ne të flasim në shqipe që të na kuptoj tërë bota".
    Po pse, di kjo shqipen? - më pyeti gruaja.
    Po di, i them unë, ngaqë ime shoqe është...
    ndejtëm pak, pasi që i ftova për kafe dhe pastaj edhe nga ato dëgjova refrenin e njetë:
    " flasim ngaqë nuk duam të na dëgjojnë italjanët që shqiptare jemi"..

E, unë u thashë:
    A, ka mundësi me më treguar se çka do me thënë Italisht.
    Tuto Completi - Italjani MUTI!
    Jam krenar që jam shqiptarë!

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Edhe një gjë; unë asgjëkundi s'kam shkruar që jam durrsak!
    Ani pse po të isha do ta ndjeja veten mirë sikur që ndjehem mirë që jam ky që jam!
    Preng Sherri!

Anëtarësuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Preng ti ke shume ide dhe shumicen konfuze.
    Ti kujton se ketu ka vetem mafje dhe shqiptare qe urrejne gjuhen shqipe.
    s'e kuptoj pse ke kaq inat per Italine dhe sjelljen e shqiptareve ne Itali dhe vjen per tre vjet rrjesht ketu.
    ,mendoj se nuk sillen ne kete menyre vetem ne Itali.
    dhe te lutem mos shkruaj romane ,se s'kemi shume nerva (me fal per shprehjen) te lexojme
    hajt shnet

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Pershendetje donna 76.Pse je semure ti derman apo re ne Depresion pse ika una??? :P

Edhe sot jam ne Soresina akoma kurse nga neser e tutje jam ne Faenza.

Preng Sherri o derman ik hap 1 teme te re mos ti bejme ketu keto diskutime se ska lezet se ketu shkruajme per te kaluar kohen.

Durrsak-Rob Zoti Maska e Sherri
    Anëtarësuar
    25-03-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri
    Edhe një gjë; unë asgjëkundi s'kam shkruar që jam durrsak!
    Ani pse po të isha do ta ndjeja veten mirë sikur që ndjehem mirë që jam ky që jam!
    Preng Sherri!
    Preng ishte shaka muhabeti durrsakut.Qe nga emri mund te kuptohet qe s'je.Mase e ke keqkuptu shakane.Po merr seriozisht cdo muhabet.

Citim Postuar më parë nga Il_Santo
    Pershendetje donna 76.Pse je semure ti derman apo re ne Depresion pse ika una??? :P

Edhe sot jam ne Soresina akoma kurse nga neser e tutje jam ne Faenza.

Preng Sherri o derman ik hap 1 teme te re mos ti bejme ketu keto diskutime se ska lezet se ketu shkruajme per te kaluar kohen
    .

Propozoj qe ta ndryshojme titullin e ksajt teme.Do shkonte me mire :

"Politika shqiptare ne Itali"
    Divide Et Impera
    " Yo soy cubano, latinoamericano
    y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"

Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    I nderuari sherri
    Të kuptova, shnetin djalo

Dona
    Më fal ngaqë nuk e kam ditur që e ke inat leximin,,,
    s'do të shkruaj më ngaqë duhet ditur lexuar
    Pushimet me para të veta mundë t'i kalojë Njeriu ku t^ja dojë qejfi...
    Po vitin e fundit ( vitin e kaluar isha në Durrës) e kuptova që haram për trevite rresht i kisha hargjuar parat tek Italjani.

Unë mendova që vet titulli shqiptarët në Itali nënkupton që mundë të shkruhet për të gjitha temat që kanë të bëjnë me jetën e tyre në Itali; intelektualët, Punëtorët, Sportistët, krijuesit, Arbëreshët, prostitucioni, Biznisi dhe para se gjithash: KOHA e LIRË!

Unë vetëm përshkrova një gjë veq të përjetuar.
    E, nëse dikënd e kam lënduar i kërkoj falje sinçerisht; nuk ishte ky qëllimi im!
    Mbeteni të përshëndetur nga ana ime!

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga sherri
    Preng ishte shaka muhabeti durrsakut.Qe nga emri mund te kuptohet qe s'je.Mase e ke keqkuptu shakane.Po merr seriozisht cdo muhabet.

.

Propozoj qe ta ndryshojme titullin e ksajt teme.Do shkonte me mire :

"Politika shqiptare ne Itali"

Sherri hallall se me kepute me kete gjetjen e temes.Sapo te mbyllet kjo ate pune do bejme.

Ciao Terrone. :P

Sherri tyja ste takon te flasesh te kjo teme pasi je ne Bari edhe Bari nenkupton Shqiperi. :P

Faqja 39 prej 115 FillimFillim ... 2937383940414989 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •