Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3

Tema: Zoti im

anetar i rregullt Maska e fioreal
    Anėtarėsuar
    05-07-2003
    Vendndodhja
    Ne planetin Toke
    Postime
    124

Zoti im

ZOTI IM!! MERRMA SHPIRTIN, NDERSA TIM ATE LERE TE JETOJE

( Tregim i vertet)

Si zakonisht u zgjova heret edhe pse sot nuk eshte dite pune.Gjithashtu edhe vajza ime Merina zgjohet heret.U ula ne dhomen time te punes, e cila eshte plot libra dhe letra.
    -Nene ē’fare shkruan?
    -I shkruaj leter Allahut.
    -A me lejon ta lexoj nene?
    -Jo shpirti im,kjo eshte leter personale te cilen nuk dua qe ta lexoje kushdo.Merina doli e pikelluar nga dhoma ime e punes, por ēdo here perseriste ato pyetje qe une rregullisht ia refuzoja.Keshtu kaluan disa jave.Shkova ne dhomen e saj, por ne pamje te pare me dukej si e habitur.Per ēka habitej valle? –Merina ē’fare shkruan?
    -Asgje nene – u pergjigj – keto jane letrat e mia personale.
    “Ē’fare ka shkruar vajza ime nente vjecare dhe frikesohet ta shoh une!!?” – thashe me vete.
    -Po I shkruaj leter Allahut, njesoj sikur ti.Pernjeher u ndal e pastaj me pyeti:
    -A do te behet e vertete kjo qe shkruajme nene?
    -Natyrisht, vajza ime.Allahu me te vertete di gjithcka….
    -Nuk me lejoi ta lexoje ate qe kishte shkruar.Dola nga dhoma e saj dhe shkova tek im shoq Rashidi, te cilit si zakonisht I lexoja gazetat.Lexoja gazetat por mendjen e kasha tek vajza ime.Rashidi e dalloi shqetesimin tim.U mundua te me binde qe te angazhojme nje infermiere qe te kujdeset per te ne menyre qe te me lehtesoje.” O Allah i dashur nuk kam menduar per kete dhe s’kam deshiruar qe te mendoje per kete.” E perqafova dhe e putha ne ballin I cili I ishte djersitur per mua e vajzen time Merinen.I sqarova se cili ishte shkaku per brengosjen time.Merina shkoi ne shkolle dhe kur u kthye takoi mjekun qe po vizitonte te atin.U ul prane tij duke e soditur.Mjeku me sqaroi se gjendja e Rashidit ishte shume kritike.Anashkalova faktin qe Merina eshte ende femije dhe pa kurrfare pandehje I tregova se mjeku ka thene se zemra e babait saj te dashur te cilin e do shume dalengadale po dobesohet dhe se nuk do te jetoje me shume se tri jave.Merina u trishtua, gjithnje ne vaj thoshte#8220; Perse tere kjo po I ndodh babait, perse?!”
    -Lutu per sherimin e tij, Merina!
    Duhet te jemi te forta,mos harro meshiren e Allahut dhe se ai eshte ne gjendje te beje gjithēka.Ti je bija e vogel dhe e vetme e babait.Merina degjoi nenen e vet, mblodhi force dhe tha: - Babai im nuk do te vdese. Merina cdo mengjes e puthte babane vet ne faqe.Nje dite e veshtroi me nje shikim me te bute dhe me te kendshem duke I thene, se kam deshire qe nje dite te me percjellesh deri tek shkolla.Pikellimin e saj te madh ai u mundua ta zbuse me fjalet: -Nese do Allahu, do te vije ajo dite kur do te te percjelle ne shkolle e dashura ime Merine.Ai ishte plotesisht i bindur e i vetdijshem se nuk mund t’ia mundesoje vajzes se vet kete kenaqesi.Merinen e percolla ne shkolle.Kur u ktheva kureshtja me shtyu qe t’i lexoje letrat qe ajo i kishte shkruar Allahut.I kerkova ne tavolinen e saj por nuk I gjeta.A thua t’I kete lene diku? Mos I ka grisur pasi t’I kete shkruar? Ndoshta jane ketu ne kete kuti? Merina e donte shume ate kuti.Ma kerkoi mua perderisa e zbraza dhe ia dhashe. O Allah! Ne kuti ka shume letra dhe te gjitha shkruar Allahut.! Zoti im, Zoti im! Le te ngordhe qeni I fqinjit tone, Seidit sepse po frikeson!! Zoti im, macja jone le te linde shume mace, le t’I kompensohen macet qe I vdiqen!!! Zoti im, kusheriri im le te jete I suksesshem ne shkolle sepse e dua shume!!! Zoti im bej qe trendafilat ne shtepine tone te rriten shpejt, ashtu qe per ēdo dite te mbledhe nga nje per mesuesen time!!! O Allah, te gjitha lutjet e shkruara ne letra ishin pranuar: qeni I fqinjit tone ngordhi para nje jave, macja jone lindi shume mace, Ahmedi ishte I suksesshem ne shkolle, trendafilat u rriten dhe Merina per ēdo dite I mbledh per mesuesen e saj. O Allah, perse Merina nuk lutet per sherimin e babait te vet?!!! Shpeshhere e kam nxitur per kete… Mendimet mi nderpreu cingerrima e telefonit.Sherbetorja u paraqit dhe me thirri: - Zonje! Mesuesja, mesuesja! Ē’ka ndodhur me Merinen? Mos ka bere dicka? Me lajmeroi se Merina ka rene nga kati I katert kur ka shkuar ne banesen e mesueses se vet, e cila ate dite mungonte, qe t’I jepte nje trendafil.U mbeshtet ne ballkon ra trendafili, ra dhe Merina…..
    Goditja ishte shume e fuqishme, nuk e perballuam dos as une e as Rashidi.Nga pikellimi I madh atij iu shtang gjuha dhe qe atehere ai nuk mund te flase.Perse vdiq Merina? Nuk mund ta largoj mendjen nga vdekja e vajzes sime te dashur.Ēdo dite shkoja te shkolla e saj, sikur e percillja.Kam bere gjithēka qe ka dashur vajza ime.Secili kend I shtepise me kujtonte ate.Me kujtohet buzeqeshja e saj e vila e mbushte shtepine tone plot drite e jete.Kaluan vite nga vdekja e saj, e mua me duket sikur te kete ndodhur dje.Te premten ne mengjes erdhi sherbetorja e tera e trishtuar.Me tha se kishte degjuar disa zera nga dhoma e Merines. O Allah! A eshte e mundut te jete kthyer Merina?! Kjo eshte cmenduri. Ti vetem po fantazon, ne ate dhome qe kur ka vdekur Merina s’ka shkelur kembe njeriu.Rashidi ishte kembengules se duhet te hyj e te shoh se c’eshte degjuar.Vura ēelesin ne dere, zemra ime rrihte fuqishem, hapa deren dhe nuk mund ta kontrolloja veten.U ula dhe vazhdova te qaj vazhdimisht, u leshova mbi krevatin, kurse ai levizte.Ah mu kujtua se gjithnje me thoshte: Leviz dhe kercet kur leviz mbi te.Harrova qe ta therras zdrukthtarin per ta rregulluar, por tani s’ka me dobi. Ē’e shkaktoi ate ze???
    Mendova se zhurma erdhi per shkak te renies se kornizes ne te cilen ishte shkruar “Ajetul Kursi”, e cila ishte e ngjitur ne mur ne menyre qe Merina ta mesonte permendesh e ta lexonte ēdo dite.Kur ngrita kornizen per t’a ngjitur serish ne mur, gjeta nje leter te cilen Merina e kishte ngjitur pas kornizes. O Allah! Kjo eshte nje prej letrave te saj.Ē’ishte shkruar ne ate leter?? Perse Merina e kishte ngjitur pas kornizes se Ajetl Kursise?? Ishte kjo nje leter te cilen Merina ia kishte shkruar Allahut(xh.sh). Ne te shkruante:..
    “Zoti im! Zoti im! Merrma mua shpirin, kurse babai im le te jetoje!”
    ..I grandi ci sembrano grandi fino a quando stiamo in ginocchio...

i/e regjistruar Maska e Engelchen
    Anėtarėsuar
    31-10-2005
    Postime
    11
    Kaq mizor thua te jete allahu qe t`ia marre jeten nje femije ne nje menyre kaq tragjike. Kjo histori me duket kot fare dhe e fantazuar. Eshte tipike islamike, kerkohet te ngordhe qeni i shkrete dhe te shtohen macet.
    Aman ci keni keto budallalleqe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Engelchen
    Kaq mizor thua te jete allahu qe t`ia marre jeten nje femije ne nje menyre kaq tragjike. Kjo histori me duket kot fare dhe e fantazuar. Eshte tipike islamike, kerkohet te ngordhe qeni i shkrete dhe te shtohen macet.
    Aman ci keni keto budallalleqe.
    Hajde femer hajde...edhe i thote vetes engjell i vogel...

Mjere ata qe kan te bejne me ty...Zemer-sterr...
    mua do me vinte turp shume te te kisha ne nje lagje...

te kam bere nje pyetje: pse nuk shkruan me nick-un e vjeter?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •