Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    .... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049

Çmimi Nobel i Paqes

Marre nga BBC Shqip

El-Baradei merr çmimin Nobel për Paqen

Çmimi Nobel i Paqes i është dhënë këtë vit agjencisë bërthamore të OKB-së dhe drejtorit të saj egjiptian, Mohammed El-Baradei.

Komiteti Nobel tha se çmimi jepej për punën e tyre për të nxitur aplikimin e sigurt dhe paqësor të energjisë bërthamore, dhe parandalimin e përdorimit të saj për qëllime ushtarake.

Zoti El-Baradei tha se çmimi njihte kërcënimin më të madh që i vinte botës dhe do të forcojë rolin e agjencisë në përballimin e problemeve lidhur me programet bërthamore të Koresë së Veriut e Iranit.

"Çmimi njeh rrezikun numër një me të cilin përballemi sot dhe ky është kërcënimi i përhapjes së armëve bërthamore, ekzistenca e vazhdueshme e mijëra armëve bërthamore dhe perspektiva e terrorizmit bërthamor," tha zoti El-Baradei

"Komiteti njeh se këto rreziqe e të tjera mund të zgjidhen vetëm nëpërmjet bashkëpunimit më të madh të mundshëm ndërkombëtar dhe si dhe rolin e përpjekjeve shumëpalëshe për të zgjidhur sfidat me të cilat përballemi.

Më parë zoti El-Baradei ishte zgjedhur për një mandat të tretë në detyrë, pasi Shtetet e Bashkuara tërhoqën kundërshtimin e tyre.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Personalisht do te doja qe dhe emri i Hans Blix te ishte perfshire ne kete vleresim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 07-10-2005 mė 15:15

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Po ashtu sot BBC koshte edhe je lajm tjeter.Zbulohet nje vaksine kunder nje lloj virusi qe shkakton kancerin e Cerviks uteri. Ne pamje te pare duket si nje lajm i zakonshem propagandistik i firmave farmaceutike, por ne fakt nuk eshte ashtu.
    Prej ketij kanceri vdesin rreth 4 milion gra ne vit, shifer mjaft e larte, dhe rezultatet e vaksinimit me kete vaksine jane shume premtuese. mjeket thone se jane shume me te mira nga sa ishte menduar
    sereno

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Vertet bini ne kurthet publicitare te qarqeve qe jane ne kete biznes (biznesi farmaceutik + "vaksinashpikesish")?
    Nje nga te mirat e kapitalizmit te tipit anglo-sakson eshte dhe kthimi i cdo gjeje ne biznes, jo me kot disa e quajne dhe qyteterimi "Mamonit"!
    Po mire atehere edhe une po themeloj Kompanine "Naropi" INC. ku do te reklamoj vaksinen time te fundit (me uje Lane) e cila ka aftesine cudiberese ti zgjate jeten njeriut 10-15 vjet!
    Hajdeni blieni tek une kete vaksine per 100$ (po u bej ulje se te tjereve do ua jap me 1000$)!

Ky biznes jo me kot eshte cilesuar si "Shpikje ilacesh qe nuk funksionojne kunder semundjeve qe nuk egzistojne"!

Kanceri eshte nje semundje e cila nuk "luftohet" me vaksina.
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    spo arrij ta kuptoj kete teme"Nje here fillon me dardhat e Banushit e me pas perfundon me arrat e Qazimit"Po vete te nderroj syzet,u pa puna
    Injoranca nuk zhduket me top

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Une jam i mendimit qe edhe emri i George Bush eshte dashur te shkruhet nder te nominuarit per kete cmim, nqs nuk (i)eshte bere. lol
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •