Fjale me vend!Postuar më parë nga peshkaqeni33
O Tani_26
Me c'shikoj une ti nuk e paske kuptuar hic se c'fare eshte Evropa!!!!
Evropa or ti miku im po merr gjithmon e me shume pamjen e nje perandorie. Nuk njoh njourit e tua ne fushen ekonomike, juridike, apo politike! Por nese do te kishe nje minimum njohurish te tilla do kuptoje qe Evropa eshte nje variant moderrn i perandorise.
Ne gjate historise tone kemi jetuar nen hijen e shume perandorive....Sa ikte njera na e zinte diellin tjetra.............. nuk te duket se kemi nevoje te rrime pak ne diell, ti thithim vete rrezet e diellit, jo nepermjet filtrave te ndonje perandorie.
Me krijimin e perandorise Romake, ne qendruam nen hijen e saj per shekuj me rradhe, me pas edhe nen formen e saj te re si perandori Bizantine. Dhe pa u shkaterruar mire kjo e fundit vendin e saj e zuri nje edhe me e erret ajo Otomane dhe me vone Osmane. Skenderbeu me shekullin e 15-e e kishte kuptuar se asgje e mire nuk i vinte popullit tone te jetonte nen hijen e nje perandorie, prandaj luftoj dhembe per dhembe me turqit, dhe jo se nuk i pelqente surrati i turqeve e as per te mbrojtur Krishterimin si reklamohet. Qellimi i vetem ishte tu shpetonim haraceve qe do na vinte turqia. Ato per te cilat ti lufton te na i veje sot Evropa!!!! Ti nga historia s'ke kuptuar asgje?!
Ne s'kemi nevoje per nje perandori te re!!!!
Ti mendon se brenda nje perandorie popujt jetojne te gjithe njesoj?!
Te genjen mendja miku im.......mund te sjelle ketu shume raste. Nga perandoria Ruse do?........Apo nga perandoria Osmane?....... Apo nga perandoria britanike...?
Qe te futesh brenda nje perandorie ekziston edhe frika e asimilimit apo e zhdukjes si komb. Le te mos harrojme qe gjate perandorise bizantine ne humbem, dhe desh u u asimiluam nga sllavet, sepse perandoria bizantine bente pazarlleqe me sllavet ne kurriz te tokave dhe interesave tona. Kush na siguron ne se nje gje e tille nuk mund te ndodhi edhe tani..... se per ndonje interes te tyre Gjermania ose Franca nuk na shet ....... me gjithe lecka!!!!
Prandaj duhet te thellohemi kur te mendojme disa gjera.... Jo per dy metra asfalt te shitemi me gjthe brek!!!!
Te flasim pak me trash...
Sipas teje c'fare do fitojme ne po te futemi ne evrope?
Dy metra me shume asfalt?! (se florinj hiqe nga mendja nuk te jep njeri... e shoh une aty e ke syrin ti)
Thelbi i gjithe eshte tek infrastruktura, ne ajo na mungone.... ne ate shohim neper filmat evropian qe na pelqen..... se po te jete per standartin e jetes, me degjoni mua nuk eshte ..... ashtu si e mendonim dikur!
Vendin tone nuk na e nderton Evropa! Ne per ta do ngelemi nje kopesht zologjik! Ky sistem qe ka Evropa nuk njeh meshire e gjynah, qe te na ndihmoj ne.... por vetem interes! Prandaj or miq, ti veme gishtin kokes...... dhe shpatullat punes, tu japim nja dy shpulla atyre budallenj politikaneve qe na kane rene ne pjese dhe o burra te shohim punen se nuk na e bene njeri Shqiperine, por vete ne do t'a bejme!!!
I zhgenjyer
peshkaqeni33
Krijoni Kontakt