Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Ke moter, ke vella? C'fare jane keto pyetje aman? Ka motra qe urrehen e nuk flasin gjithe jeten, ka vellezer qe nuk duhen e pak u intereson se cfare ndodh me njeri tjetrin. Qe kishte rrugezgjidhje tjeter per Lizen kishte, po nuk mendoj ne ate moment kur ka ekzekutuar vellain para femijeve te tij ka menduar per rrugezgjidhje po i ka hipur damari i te cmendurin dhe instiktivisht e ka zhdukur . Vine tjetri kot i pire nate per nate, te ngre te tmerruar nga gjumi e fillon e te rreh si kafshe kot se koti dhe pastaj te dergon ne dhome te rrish brenda e mos te dalesh, e ne mengjes fillon ja jep mendja qe ka nevoje dhe per nje dru tjeter e motra dhe vap ja jep dhe vaktin e mengjesit. E ju te gjithe e konsideroni kete vella? I rri i mban femijet, kujdeset per shtepine, ha dhe drurin ne fund. Eshte tragjedi jo per ate qe vdiq po per femijet qe pane te jatin te vdiste ne ate menyre. Nga ana tjeter lexojme qe po ndertohen dhe tre burgje te tjera, jo institucione per gra te dhunuara te dine se ku te shkojne kur abuzohen nga burrat apo familja, jo klinika free per therapi intesive me keta njerez, gjithe shqiperia ka per te perfunduar nje burge i tere keshtu si po vete, femijet do e kene kaq te lehte te marrin armet e te asgjesojne shpejt kush ja prish qejfin. Keta do jene gjenerate e re e Shqiperise. Dhe ne qe kemi kohe pa shkuar ne vendin tone na buzeqesh zemra kur mendojne do kalojme ca pushime ne shqiperi, kurse varfanjaket andej do jipnin cdo gje te ishin ne vendin tone e mos te kthenin kurre syte ne ate vend te mallkuar.
    Be yourself and you will always be in fashion.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ky artikulli thote gje qe dhe gruan e rrihte apo vetem te motren ?

se nese rrihte te motren , padyshim do kete rrahur dhe gruan , kafsha ...
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Pinko ti te kenaq....
    Be yourself and you will always be in fashion.

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Mua me vjen keq vetem per motren e vrare dhe vrasese!!!!

Per vellane cuditerisht nuk me vjen aspak keq!E para se ai vetem vella nuk ka qene asnjehere per Lizen!!! Pra ajo nuk ka vrare vellane, ka vrare kafshen qe nuk behet kurre njeri e jo me vella.

Liza pervec faktit qe nuk kishte nje jete si moshataret e saj.Madje nuk kishte aspak jete. (te marresh fryme dhe te rrihesh pa asnje shkak).
    Nuk e morem vesh ky "vellai" ne emer te cfare dashurie a ne emer te cfare urrejtje e rrihte te motren???
    Dikush me lart pyet "po gruaja deshmoi ndonje gje , ne lidhje me dhunen e tij ndaj saj?"
    sigurisht qe jo, se po te kish rrahur edhe te shoqen , ne mos ajo vet te pakten liza do kish thene se ai ka qene i dhunshem jo vetem me mua....!
    Nuk e di , or qe kur e kam lexuar kete lajm me kambetur ora e mendjes dhe kerkoj njeqind arsye per ta shpetuar vellain nga vdekja. Nuk e shpetoj dot. Kerkoj ta c'armatos Lizen, e nuk e c'armatos dot.
    Vellezer si i vellai i Lizes ka mjaft ne shqiperi. Por Liza nuk ka!!! Duhen edhe dy tre Liza te tjera. Qe zbuten vellezerit egersira.
    Eshte e vertete qe motra gjithmone e do vellane me shume se vellai motren. Dhe gjithnje ne nje dashuri te madhe , ka force te madhe !
    Mua me vjen ta rivras prap vellane e saj. Madje ti jap nje vdekje te ngadalte.....
    Sigurisht qe vella-kafsha e ka patur nje arsye qe e rrihte Lizen. Madje nje arsye te madhe! Ndonje arsye shume te madhe.
    Jo se Liza i cenonte nderin, apo ku e di se cilat jane arsyet qe nje vella ta rrah motren perdite(dhe cka liza nuk kishte asnje shans, per te c'nderuar vellane, ne ato rrethana, ne ate fshat te humbur.... etj).
    Liza eshte nje moter shqiptare, dhe ajo kurre nuk ka per te treguar ndoshta me shume se c'ka thene. Por p te qe Liza jo shqiptare do ta degjonim teksa do te deshmonte se:
    vellai me rrihte, sepse dikur vite me pare (para se ai te martohej, kur une isha ende e mitur) erdh i dehur ne shtepi (si gjithnje vazhdonte te vinte edhe pas martese), dhe me perdhunoji. (ndoshta do te tregonte liza se e ka perdhunuar edhe esell). Pas marteses se tij, ai vuante jeten time, te cilen i duhej te ma nxinte, duhej te me dhunonte gjithmone i shtyre nga frika se po te mosme dhunonte , une mund t'ia tregoja qofte nje njeriu ....( frika e tij zmadhohej cdo dite qe kalonte se ky njeriu qe mund t'i tregoja mund te ish gruaja e tij, me te cilen dashje pa dashje une shpenzoja shume kohe). Dhe me rrihte , cdo dite e me shume , duke dashur qe frika ime ndaj tij te rritej paralelisht si frika e tij ndaj tregimit tim. Dhe.... e kam vrare me gjakftohtesi.Jam tunfuar prej vitesh , dhe asnjehere nuk kam hequr dore , por thjesht kam dashur t'ia zagjas jeten nen nje meshire qe nuk e di nga me vinte. Pastaj lavdi qe e vrava. NUk jam aspak e penduar.Jeta ime tani nuk eshte pak me e keqe se ajo qe ishte. Ndersa ai eshte shume me rehat se une. Ne nje paqe sado fallso. Te pakten ai pushoji se paturi frike se une mund te flas nje dite. Dhe une tani e urrej , ne kuptimin e vertete te urrejtjes. Pa e perzier urrejtjen time per te , me friken se po me rreh!

Vellezerit e tjere te Lizes , duhet te braktisin varrin e tij, e ti perkushtohen femijeve te tij , dhe Lizes, edhe pse jeta e saj nuk eshte me jete, jo qe ate dite qe vrau vellain , por qe ate dite qe vellai e dhunoji.

po te kisha mundesi do te doja ne mos ta takoja lizen nje here ndonjehere, do doja ta shikoja .
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anëtarësuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Diku me siper,Deus eshte shprehur:Sa kenaqesi do ish po te isha gardian i burgut te saj!!!!!Prandaj dhe une i drejtova Deus kte pyetjeeni moter ju?Kjo pyetje ju drejtua vetem atij personi dhe askuj tjeter!!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Mendoj se Liza ishte nje nga ato femrat me te pafat te shoqerise shqiptare...Ne pergjithesi liria dhe te drejtat e femrave ne Shqiperi lene per te deshiruar por ama rasti i Lizes tejkalon cdo kufi...
    Nuk besoj se burgimi i Lizes "do ndikoje shume" tek ajo se edhe me pare ajo ishte e burgosur ne liri me ate lloj jete qe bente....
    Eshte me te vertete per te ardhur keq per fatin e kesaj goce..Ajo duke mos patur asnje alternative tjeter arriti te shkele skandalin...
    Shume "gjyqtare" ketu e denojne dhe ja vene fajin Lizes, por a pyeti njeri veten se ne c'fare kushtesh dhe rrethanash e kreu kjo goce 20-vjece kete vrasje?
    C'fare jete ajo bente? Si trajtohej nga i vellai (ndjeste paste) qe mund te quhet me plot fjalen nje shtaze?

Gabim tjeter eshte qendrimi i te afermeve dhe shoqerise shqiptare per qendrimin dhe braktisjen e plote qe i bene kesaj goce fatkeqe...
    Fatkeqesisht ajo qe ka nevoje per ndihmen e te afermeve tani eshte jo vetem gruaja dhe femijet e viktimes por edhe vete Liza....Imagjinoni si ndihet tani ajo femer....
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Ta kishte denoncuar do ti dilte me mire.
    Vllain se vriste
    Femijet e vellait nuk i linte jetime.
    Vete nuk do ti shkonte jeta burgjeve por do krijonte nje familje si gjithkush.

Shume keq
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    Ta kishte denoncuar do ti dilte me mire.
    Vllain se vriste
    Femijet e vellait nuk i linte jetime.
    Vete nuk do ti shkonte jeta burgjeve por do krijonte nje familje si gjithkush.

Shume keq
    Si mendon ti po ta kishte denoncuar do ishte bere gje?
    Te gjithe e njohim realitetin e shoqerise shqiptare si dhe sa i pranishem eshte shteti shqiptar ne keto raste...
    Nejse si perfundim mund te them se asaj goces i ra fati i keq qe te ndodhej ne ate gjendje, pra ne ate familje....
    Sigurisht qe eshte i denueshem akti qe ajo kreu pasi gjithcka u shenderrua ne nje tragjedi familjare....
    Fatkeqesisht nuk eshte as rasti i pare e as i fundit qe ndodh ne Shqiperi, sidomos fluksi i koheve te fundit..Krimi brenda familjes keto vitet e fundit duket se "eshte i modes" keto kohet e fundit ne Shqiperi...Gjithashtu dhe vetevrasjet, kryesisht moshat e reja....

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga tani_26
    Si mendon ti po ta kishte denoncuar do ishte bere gje?
    Te gjithe e njohim realitetin e shoqerise shqiptare si dhe sa i pranishem eshte shteti shqiptar ne keto raste...
    Te ankohej ne polici
    Te ankohej tek dy vellezerit tjere
    Te ankohej tek dajat,tezet, xhaxhallaret
    Dhe patjeter qe do dilte dikush ta ndalte ate qe mos vinte dore vajzes.

Kjo qe beri goca e huj ndodh rrall ne familjet shqiptare pamvaresisht se femrat dhunohen-----> rrallehere shkon puna deri sa te vrasi motra vellain.(motra vellain se vellai vellain e vret,ehuuha kjo ma shume per faj te grave ndodh nejse muhabet tjeter ky).Dmth qe ose i ndjeri ka qene gdhe me kuptimin e fjales e nuk ia ndante drurin dit nate ose ose ajo goca ka qene me cen ne biografi.Nuk di cte them.
    Shpresoj qe ti ndihmoje shteti femijet qe kane mbet jetim.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    Te ankohej ne polici
    S'e kishte lehte..Jetonte ne nje katund te thelle malor...Ku ta gjente policine? Po edhe sikur te shkonte, c'mendon se do behej? Asgje, do hante me teper dru nga i vellai...

Te ankohej tek dy vellezerit tjere
    Nuk besoj qe keta vellezrit te mos kene ditur gje...S'ka mundesi qe nje keqtrajtim i vazhdueshem te mos u kishte rene ne vesh atyre...Flasim per keqtrajtim te perditshem e jo per nje rast te vecante...
    Gjithashtu edhe keta vellezrit e tjere jane gdhe pasi nuk e vizituan te motren ne burg....Edhe ajo ka nevoje per ndihmen e tyre...

Te ankohej tek dajat,tezet, xhaxhallaret
    Dhe patjeter qe do dilte dikush ta ndalte ate qe mos vinte dore vajzes.
    Asgje s'do benin as keta edhe pse mund ta kene ditur...Shpetimi i vajzes ishte largimi i saj nga familja e te vellait, gje qe ishte e pamundur per kushtet e saj..

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Familja Kamberaj kërkon Eduart Kamberaj
    Nga Kozetta në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 184
    Postimi i Fundit: 07-02-2013, 00:25
  2. Korcari sulmon vellain per ta vrare
    Nga Asriana në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2006, 09:30
  3. Poezi nga Diabolis
    Nga Diabolis në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 499
    Postimi i Fundit: 13-05-2004, 12:06
  4. Kisha dhe i krishteri.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 223
    Postimi i Fundit: 05-05-2004, 19:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •