Shume bukur,nje leksion me te vertet i lavderueshem demokracie dhe edukate.Flm qe me ndricove.Tani:
1- e drejta eshte gjithnje gjak nxehte dhe dhe nuk kursen askend
2- ndjenjat e nje njeriu si une jane te sinqerta dhe te lira me shume se cdo demokraci ne bote aq sa te shprehen pa asnje modifikim per ate se cfare reagimi me nshkakton mua mendimi juaj.
3- nuk rrevoltohm se mos ti i ndron mendjen zagoriteve per kombesine e tyre,por sepse perhap propagande te rreme tek ata qe nuk i njohin aq mire dhe kerkon qe te atribuosh tek kombesia tende vlerat e nje krahine te ndritur aq shqipetare sa dhe arberore.
4- familje dhe lagje me vllehe ka ne zona te ndryshme te shqiperise por kjo nuk do te thote se kudo qe kullosnin dhente vllahet ishte Vllahi.
Apo e kam gabim?
Sa per ashpersine me te cilen u drejtohem atyre si puna jote qe hedhin gurin e fshehin doren dhe pastaj te mbajne afer,ta dish qe e kam ne gjak po te besh edhe lidhjen se nga jam nuk do e kesh veshtire ta imagjinosh.Na i i kemi fjalet e prera,por gjithmone ne funksion te se vertetes dhe te drejtes.
Sa per komunizmin ore pula mua mos me ngarko se komunizmi ishte regjim qe e kaloi gjithe shqiperia dhe gjysma e botes,nuk besoj se na labet sado trima e te dyfekut te jemi do mund tja impononim kete regjim gjithe shqiperise e aq me teper botes.Jane ca gjera qe jane te varura nderkombetarisht more pula.
Ta mendime hidh po hidhi aty ku te shkoj se ste le neri te besh si te duash.Ti mund te dalesh te thuash per shembull qe edhe Ismail Qemali ishte vllah qe nderroi fene dhe u asimilua nga shqipetaret dhe e besueshme mund te duket kjo per ata qe s'dine se s'ka ndonje cudi ketu,por ne e dime qe s'eshte keshtu dhe nuk mund te te lejojme ty tua shesesh njerezve sapunin per djath o pseudo qytetar i kulturuar.Ti te kishe bredhur sa gjysma e vendeve qe kam bredhur une,dhe t kishe bere gjysmen e shkolles qe bej une dhe leximeve te mi e pastaj te me tregoje mua kulturen.
Fjalori im permba te gjitha jalet e gjuhes shqipe nga A deri tek ZH dhe une ne baze te arsyetimit dhe rrethanave i perdor te gjitha keto fjale qe pamvaresisht nga kuptimi jane te cmuara sepse kane mbi 3500 qe udhetojne ne mugetiren e kohes goje me goje qe nga Pellazget e deri tek na sote.
Qofsh sqaruar se une me nuk e zgjas me zbrazien e times e mbushjen e tendes,qe ska gjasa te mbushet per sa kohe ti flet me synime te qarta per mbivleresimin e dhe shtimin e vlleheve ne kuriz tone,behu objektiv e mos enderro me kot.
Krijoni Kontakt