Close
Faqja 15 prej 153 FillimFillim ... 513141516172565115 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 1521
    Katunar i Djathte Maska e MCR
    Anėtarėsuar
    28-07-2006
    Vendndodhja
    m'Shijak
    Postime
    10
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    Jam Lab,Lab puro dhe nga ata te malit ore e kupton apo jo,i pa perzier me asnje rrace bastarde qe ka pershkuar shqiperine ne kto 500 vjetet e fundit................
    Vllah......mmhahahaha,sa me shkrin kjo shprehje,po e di ti qe gjyshrit e mi u thone akoma coban atyre se ata siu te tille erdhen ketu,nuik ishin as luftetar,as dijetar,asgje nga ato qe thua ti po thjeshte coban!!!!
    Prandaj je i islamizuar??? Ik ore perzierje gjaku mes turqve dhe grekerve...
    Ato qe permendi Pilu jane te verteta.....dhe Aleksander Moisiu ishte vlleh... Plas ti Labytho plas hahaaaa

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225
    Citim Postuar mė parė nga MCR Lexo Postimin
    Prandaj je i islamizuar??? Ik ore perzierje gjaku mes turqve dhe grekerve...
    Ato qe permendi Pilu jane te verteta.....dhe Aleksander Moisiu ishte vlleh... Plas ti Labytho plas hahaaaa
    Une s'e kuptoj se si pranojne zagoritet ofendime ne temen e tyre nga njerez kaq pa pergjegjesi?!
    Sa per ty o njeriu tipik pa by.the vazhdo fol sa te duash se te mbron ekrani i kompjuterit,se te te kisha perballe do numuroje brinjet dhe dhembet tani o njeri pa komb,o sheit abdullah tirane..........
    Neve te na hani..... ti bashke me Pilun se nuk na rruhej nga gjermani e jo nga ju,Aleksander Xhvani Vllah thote,po ky temi nga eshte o shoku se ti nai njohke mire "rrenjet"??!!!
    Po ne ka me turq se shqipria e mesme s'besoj se do kete vend ne shqiperi.......... sa per infomacionin tend o i kokepalari i katunit Fukarallare kultua dhe zakonet e Laberise jane percaktuar si me te lashtat ne Shqiperi e me gjere,jo si ju qe i bini defit e drridheni si arapet o hallduper.Ftu.... rrace e qelbur.
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    37
    po pse shan mor lab koketrash. po lere mos e nga se keshtu jeni mesuar ju labet.ti bini gjoksit,grpe e keni bere.po a nuk ishit ju ne 1997 qe i vute flaken shqiperise anembane.dhe vodhet cdo gje qe nga bankat e shtetit,apo ky eshte patriotizem per ju.mesa di une asnje vllah nuk dogji dhe shkateroi.po me se e matni ju patriotizmin me fjale apo vepra.po cfare kini bere asnje intelektual nuk keni nxjere.ne kemi emrin coban (sepse vertet neve quhemi arumun ose vllah)por juve jini sot e kesaj dite coban .a e di si ju therisnin ortodokset e myzeqese ju pra ata vllehet e vendit sic i quajne(sepse ka edhe coban mali)ju therisnin begedar,

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Red face

Citim Postuar mė parė nga pilu Lexo Postimin
    po pse shan mor lab koketrash. po lere mos e nga se keshtu jeni mesuar ju labet.ti bini gjoksit,grpe e keni bere.po a nuk ishit ju ne 1997 qe i vute flaken shqiperise anembane.dhe vodhet cdo gje qe nga bankat e shtetit,apo ky eshte patriotizem per ju.mesa di une asnje vllah nuk dogji dhe shkateroi.po me se e matni ju patriotizmin me fjale apo vepra.po cfare kini bere asnje intelektual nuk keni nxjere.ne kemi emrin coban (sepse vertet neve quhemi arumun ose vllah)por juve jini sot e kesaj dite coban .a e di si ju therisnin ortodokset e myzeqese ju pra ata vllehet e vendit sic i quajne(sepse ka edhe coban mali)ju therisnin begedar,
    Ore nuk merrem me me ty une se ti i kap gjerat nga prapani.ca,po si ore nuk paskemi e intelektuale....po kemi ore plote intelektuale qe na u shkolluan qe nga kina ne rusi e se fundi edhe ne shqiperi fale xhaxhit,pastaj do ti koke me te shquar se Ismail Qemali qe keta te gjithe te vene se bashku qe the ti nuk ja arrijne dot,po nejse ca merrem une me njerez pa atdhe si vllahet qe here thon jemi shqiptar,here grek e here maqedonas kur ne te vertete jane rumun.
    Tung shoku dhe shko jashtqit diku tjeter se ne Laberi s'ke b.... ta besh.
    Edhe nese e kemi gjoksin me grope nuk ekemi kot po c'te besh kur je si ju qe s'keni me ca mburreni dhe doni ashtu si greket te quani tuajen ate c'ka eshte e jona.Une ketu po e mbyll me ty se ti edhe po ta dish te verteten s'ke per ta pranuar se ehte nje soj sikur te pranosh se je m....!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga labi i maleve : 16-04-2008 mė 16:04

rrufebehari Maska e dhakri
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    14
    Pershendetje gjith Zagoriteve!
    Un jam nga Zagoria. Kam babain nga fshati i bukur Zheji. Me behet qejfi qe eshte hap kjo teme ku ka shume per te shkruar per kete krahine me bukuri natyrore . Kujtim me te bukura te femijerise i kam ne ato copa parajse. Por natyra nuk eshte e vetme. Kultura e tradita si dhe ato kisha te vjetra por shume te bukura per vlerat piktoreske qe mbartin. Mos harroni gatimet lakroret, shapkati si dhe lloje te tjera byreqesh.
    Pershendes Zhejotet dhe jgith Zagoritet!

i/e regjistruar Maska e Jorgo Telo
    Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558
    Ben mire, z. Pilu, qe gjen sheshmejdan, ku te vervitesh pikepamjet e tua, po mos harro se cdo lexues me sadopak arsim, e ka aq logjike, qe te mos vrapoje pas mendimeve te paargumentuara. A mund te me argumentosh zotrote disa pyetje te thjeshta fare, qe te bashkohem dhe une me mendjen tende?
    Me konkretisht.
    Une deridiku merrem edhe me studime ne fushen gjuhesore e me traditat ne tersesi. A nuk me shpjegon pak pse ne te folmen zagorite, qe ne suazen e te folurit shqip konsiderohet nder dialektet qe perfaqesojne me denjesish gjuhen toske e shqipen ne pergjithesi? Po keshtu si eshte e mundur qe ne te folmen e trasheguar zagorite mund te gjesh fjale te mbetura aksidentalisht apo perkohesisht, madj jo vetem sllave, por edhe greke e turke dhe pothuaj nuk gjenden fare fjale e shprehe vllehe, (ndonese une s'e di kete gjuhe, per te cilen kam respektin e duhur)Po keshtu si eshte e mundur qe ne te folmen zagorite mund te gjesh fjale dhe zhargone nga ato gjuhe qe po perpiqesh te na i serviresh kaq ceket?! Po keshtu si eshte e mundur qe edhe ne toponimastiken e Zagorise te kene ende mbijetese toponime qe e kane njefare shpjegimi nga faktori i ardhacakeve kalimtare apo me nje ndenjie te perkohshme (qofshi keta edhe pushtues apo ndenjes te perkohshem)...?!
    Le te imagjinojme nje fakt:
    Jane duke udhetuar nje tufe kaloresish sllave. Ata coroditen e pyesin nje vendali:
    - Si quhet ky vend? (Dhe thone nje emer ne gjuhe te tyre, psh. "Zagor"?
    Vendalliu qe s'e di ate gjuhe, miraton me koke (po, po) Dhe ja, keshtu mund te kete mbetur emri "Zagori" apo toponime te tjera si dhe fjale te ndryshme me origjine sllave si: vadis" etj. Te njejten gje mund ta shtjelloja edhe per toponimet e fjalet turke e greke, qe ne i quajme barbarizma.
    Kryesorja dhe fat i madh per krahinen tone e hershmerine e saj ka qene fakkjti qe sumekush, ndoshta ka tentuar te fiksohej ne kete lugine, por nuk ia ka arritur... dhe me kryesorja edhe sa kane ndenjur nuk kane mundur kurrsesi te asimilojne jo vetem truallin dhe banoret vendas por as traditat e aq me pak gjuhen shqipe te ketyre trojeve te pacenueshme shqiptare.
    Po te shkonim tek ideja e gabuar e te thoshnim se ku gjen fjale te huaja, do te thote qe edhe vendi nuk ka autoktonine e vet, vaj halli per shpjegime te tjera emocionale. Do te besoja ata qe jane bindshem ne pikepamjet e tyre dhe aspak ata qe flasin me ironi apo me gjuhen e sarkazmes e kuptimesi te dyetrefishte...
    Tek forca e argumentit e komunikimi i drejperdrejte kam besuar e besoj me se tepermi. Nese deshiron kush te paraqese te tjere shembuj per prejardhjen e zagorices nga ilirishtja, nuk do t'ia arrija plotesisht qellimit, por do te sugjeroja t'i referoheshit gjuhetarit te madh Eqrem Cabej dhe fakteve kokeforte te trashegimise kulturore dhe folklorike brenda krahines nga origjinojme.
    Se dicka u thashe, nuk u rashe...!!
    Pershendetje njerezore!
    JORZAGORITI
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 17-04-2008 mė 05:31 Arsyeja: Rivendosj e nje paragrafi te harruar

i/e regjistruar Maska e Jorgo Telo
    Anėtarėsuar
    09-03-2008
    Postime
    558
    Jorgo S. Telo http: Website: http://www.jorgotelo.tk/

Ne shenje respekti per te shprehur ndjenjen e krenarise per vendin e origjines, po hedh dhe keto poezi te cilat i kam brenda librit te botuae "TINGUJT E SHPIRTIT" - 2001

KUSH S’E NJEH KRAHINĖN TONĖ?

Kush s’e njeh krahinėn tonė!
    Tė vijė behari pėrton…
    Arrin njė muaj mė vonė.

Sikur vjen me pishmanllėk
    Ngrohtėsinė e sjell me “krrėk”
    Ama, kur shtrohet tamam,
    Hajde, behar, o behar!
    Pėr ty bėhem tahmaqar.
    Por kam frikė se bėj zarar;
    Rrugėn nė diell kur marr.

Dua pemė dhe korije,
    Dua burimet nėn hije.
    Tė dėgjoj kėngėt e zogjve.
    Tė lexoj vjershat e shokėve.
    T’ua marr lehtė nėpėr buzė
    Kėngėve kur isha shpuzė…

Pastaj…siē ma do mideja,
    Tė shkruaj kėngė tė reja.

1996

MALLI BĖN PUNĖN E VET
    (Motiv popullor)

Fshati im – jo si ēdo fshat:
    Pak shtėpi e njerėz pak.

Koncka ime, ku jam lindur.
    Ndanė vijės ku jam rritur;

Je si je, pėr ty ndiej mall,
    Kur jam larg e kur kam hall…

Hymė nė ėndėrr siē je.
    Lart e poshtė mos mė le!

Tė largohem, sa sē’ėsht vonė
    Prej diku ku vezullon.

Ē’ma bėn zėt shkėlqimin fals
    Ėshtė malli, mė ē’tė ngas?

Nuk urrej jetėn mondane,
    Por nė mal nginjem frymėmarrje.

Mjaft e lyp qyteterimin,
    Por ē’t’ģ bėj mallit…trishtimit!

Oh, e di, Vendlindja jonė
    Prej nesh dhe Shtetit kėrkon…

Athinė, maj1998

VALLJA JONĖ VALĖ-VALĖ
    (Motiv popullor)

Vallja jonė valė-valė
    Si tufė lule vajzat-o,
    Lule mali domosdo.
    Dritė ballit na ka rėnė
    Mbėshtetur te te toka mėmė.

Moj syqeshura si drita,
    Thėllėzat e borės-o
    Le ta dredhim vallen-o.
    Nėnės t’ģ rrimė nė kėmbė
    Dhe me djersė dhe me kėngė.

Si shtathedhurat sorkadhe,
    Zemra vallen na e do,
    Siē e donin gjyshet-o.
    Valle “ēalithi” – vallja jonė.
    Valle “sustė” si gjithėmonė.

Vallja jonė valė-valė;
    Shih si dridhet rrotull-o.
    Sa lezet ka nė ēdo koh’…
    Vallja jonė kaq e mirė
    Pėr djep paska Zagorinė.

1978-2000

BALTA – MJALTI Ģ VĖRTETĖ
    (Motiv popullor)

- Pse habitesh ti kaq shumė,
    Gjysh ģ dashur flokėshkumė?
    Ē’tė mundon, ta shpjegoj unėm
    O ģ tretur nė kurbet!

- Moj shtathedhura biskonjė,
    Faqet-o ē’mė pėrvėlojnė.
    Malli dhe dertet s’m’u hoqėn.
    Ģ shkreti ē’hoqa njė jetė!

- Dertet-o mbaji nė mendje,
    T’ģ tregosh nėpėr kuvende.
    Tani je nė baltėn tėnde.
    Balta – mjalti ģ vėrtet.

- S’dua gjė tjetėr, moj mbesė,
    Tė jetoj edhe ca vjet;
    Tė nxjerr mall e t’u them vetė,
    Se sa hiqet nė kurbet…!

1978-1998

HAJDE-HAJDE, MOJ LULE!

Luleja fushės dhe malit,
    hajde-hajde, moj lule,
    dorėflorinjta lule,
    bukur mė punuake!

Luleja me shoqe shumė.
    hajde-hajde, moj lule,
    moj buza trėndafile,
    bukur mė kėnduake!

Luleja, kur shkon nė shkollė;
    hajde-hajde, moj lule,
    mendjendritura mė je,
    bukur mė mėsuake!

Luleja niset te djali
    hajde-hajde, moj lule,
    zemėrndezura gonxhe,
    bukur dashuruake!

Nė dasma nė festivale;
    hajde-hajde, moj lule,
    lastonjė mes shoqeve,
    bukur mė kėrcyeke!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 17-04-2008 mė 05:45

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2007
    Postime
    79
    TE LUMTE JORGAQ NA KENAQE
    TUA MARR LEHTE NEPER BUZE
    KENGEVE KUR ISHA SHPUZE.
    A,HILA

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar mė parė nga Jorgo Telo Lexo Postimin
    Ben mire, z. Pilu, qe gjen sheshmejdan, ku te vervitesh pikepamjet e tua, po mos harro se cdo lexues me sadopak arsim, e ka aq logjike, qe te mos vrapoje pas mendimeve te paargumentuara. A mund te me argumentosh zotrote disa pyetje te thjeshta fare, qe te bashkohem dhe une me mendjen tende?
    Me konkretisht.
    Une deridiku merrem edhe me studime ne fushen gjuhesore e me traditat ne tersesi. A nuk me shpjegon pak pse ne te folmen zagorite, qe ne suazen e te folurit shqip konsiderohet nder dialektet qe perfaqesojne me denjesish gjuhen toske e shqipen ne pergjithesi? Po keshtu si eshte e mundur qe ne te folmen e trasheguar zagorite mund te gjesh fjale te mbetura aksidentalisht apo perkohesisht, madj jo vetem sllave, por edhe greke e turke dhe pothuaj nuk gjenden fare fjale e shprehe vllehe, (ndonese une s'e di kete gjuhe, per te cilen kam respektin e duhur)Po keshtu si eshte e mundur qe ne te folmen zagorite mund te gjesh fjale dhe zhargone nga ato gjuhe qe po perpiqesh te na i serviresh kaq ceket?! Po keshtu si eshte e mundur qe edhe ne toponimastiken e Zagorise te kene ende mbijetese toponime qe e kane njefare shpjegimi nga faktori i ardhacakeve kalimtare apo me nje ndenjie te perkohshme (qofshi keta edhe pushtues apo ndenjes te perkohshem)...?!
    Le te imagjinojme nje fakt:
    Jane duke udhetuar nje tufe kaloresish sllave. Ata coroditen e pyesin nje vendali:
    - Si quhet ky vend? (Dhe thone nje emer ne gjuhe te tyre, psh. "Zagor"?
    Vendalliu qe s'e di ate gjuhe, miraton me koke (po, po) Dhe ja, keshtu mund te kete mbetur emri "Zagori" apo toponime te tjera si dhe fjale te ndryshme me origjine sllave si: vadis" etj. Te njejten gje mund ta shtjelloja edhe per toponimet e fjalet turke e greke, qe ne i quajme barbarizma.
    Kryesorja dhe fat i madh per krahinen tone e hershmerine e saj ka qene fakkjti qe sumekush, ndoshta ka tentuar te fiksohej ne kete lugine, por nuk ia ka arritur... dhe me kryesorja edhe sa kane ndenjur nuk kane mundur kurrsesi te asimilojne jo vetem truallin dhe banoret vendas por as traditat e aq me pak gjuhen shqipe te ketyre trojeve te pacenueshme shqiptare.
    Po te shkonim tek ideja e gabuar e te thoshnim se ku gjen fjale te huaja, do te thote qe edhe vendi nuk ka autoktonine e vet, vaj halli per shpjegime te tjera emocionale. Do te besoja ata qe jane bindshem ne pikepamjet e tyre dhe aspak ata qe flasin me ironi apo me gjuhen e sarkazmes e kuptimesi te dyetrefishte...
    Tek forca e argumentit e komunikimi i drejperdrejte kam besuar e besoj me se tepermi. Nese deshiron kush te paraqese te tjere shembuj per prejardhjen e zagorices nga ilirishtja, nuk do t'ia arrija plotesisht qellimit, por do te sugjeroja t'i referoheshit gjuhetarit te madh Eqrem Cabej dhe fakteve kokeforte te trashegimise kulturore dhe folklorike brenda krahines nga origjinojme.
    Se dicka u thashe, nuk u rashe...!!
    Pershendetje njerezore!
    JORZAGORITI
    Ja cdo te thote te jesh nje Zagorit i vertete,nje nder i madh dhe krenari kombetare.
    Faleminderit zoti Jorgo qe sollet keto argumente dhe fjale shume te bukura per tja treguar me shembuj e fakte zotit Pilu vllahut se nuk mjafton ketu te hedhesh nje top balte duke u betuar se eshte mjalt dhe te tjeret verberisht te te besojne.
    Ju pershendes me respektin me te madh zoti Jorgo Telo.

rrufebehari Maska e dhakri
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    14
    ja nje foto marr nga google te fshatit Zhej. Me e dukshme eshte kisha dhe varrezat ne pjesen e pasme dhe po prane saj shkolla tetvjecare. Me tej zhvilloni fantazine megjithse ketu eshte pak a shume qendra e fshatit.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dhakri : 17-04-2008 mė 17:06

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •