Close
Faqja 11 prej 153 FillimFillim ... 9101112132161111 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 1521
    ciao belli !!! Maska e donna76
    Anėtarėsuar
    30-08-2005
    Postime
    1,491
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    Ju pershndes te gjithe Zagoritet ku do qe ndodheni,jeni njerez te mrekullueshem dhe ne labet kemi respekt ne vecanti per ju qe i keni dhene dhe vazhdoni ti jepni shume kombit shqipetar.Do ta percaktoja popullsine zagorite si pjesen qe ruan gjenin me te patrazuar shqiptar ne ditet e sotme,jeni per tu admiruar!
    po ne mos gaboj dhe Zagoritet lab u thuhen...te pakten une keshtu kam degjuar nga familjaret.
    "Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anėtarėsuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    o hero un jam krenar qe jam nga ZAGORIA topova per kete ve emrin tim qe ka qen dhe i gjyshit tim dhe mund te pyesesh kush ka qene nuk quem hero i popullit o artist i merituar.lefter serafin dilon e kam xhaxha dhe e kam per nder, shif se eshte gjall akoma,se duke ndenjur me te vdekurit nuk dallon te gjallet. hero me behet qefi qe ke A KONDIN ne te majte,por te kujtoj se ne te djadhte ke liqenin si dihet pres pergjigje SERAFIMDILO@YAHOO.IT
    Je i modh Serafino... Vazhdojme....
    Kush ka qene gjyshi yt???? Po Lefter Serafin Dilo????? Nashi ky Lefteri i bie te jete djali yt apo aha gjyshi yt.. hahaaaa.

Mos mu merzit Serafim bejme shaka. Sinqerisht me pelqen humori i holle i Zagoriteve prandaj po te ngacmoj..

Topova sa bukur, me duket si toponim sllav. Me bere qe te te ngacmoj pak mbi kete krahine. Le te merremi pak me histori. Mos gaboj nje pjese e fshatrave ne Zagori mbartin toponime sllave qe nga vete emri Zagori= ZA gorie - pas Malit.
    Me tej kemi fshatrat Nokove, Hoshteve, Zhej, Sheper, Vithkuq, Koncke, Doshnice, edhe keto te lidhura me toponimet sllave. Nashi nje pytje kam une Serafim, a ka ndonje studim mbi kete fenomen ne krahinen tuaj. A mund te na tregosh dicka?
    Pereseri po su bezdise edhe nje pietje tjater. Ne krahinen e Zagorise, kam lexuar se ka komunitet ortoks shqiptar por edhe vllenj (ose cobenj ne gjuhen e popullit). Po per keta mund te na japesh ndonje informacion...

Nashi sic te thashe komshi ne te majte kam Alqi Kondin kurse ne te djathte kam Themo Vasin. Shkojme mire qe te tre, na kane zili qe te gjithe te tjeret aty.. Here pas here flasim dhe me Thanas Nanon dhe Kico Ngjelen, cte bejme kemi dale qe te gjithe ne pension.

Po te tregoj dhe emrin tim qe te mos me quash Hero i Keq as Artist i Merituar:
    me respekte Hero i Popullit Emin Duraku
    FLANGO MA NON FLECTO

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    .shoku EMIN me behet qefi qe e pranon shakan,prandaj vazhdojm akoma.sesht mir te tallesh,me mua te shkretin se tani sa e mora vesh qe jam nje topovit zagorit sllav europjan ortodoks babai im i cili ka qene dhe vazhdon te jet akoma sekretar partie,nuk me ka thene gje,por te premtoj per partin e punes se do ta ndyshoj mbiemrin do ti ve nje VIC nga mrapa,por me tha mos u merzit se tre shkronja jan por ai i varezave qe duhet te vej shum emra ABDULLA SALEM SHAHID BIN LADEN jo te gjith kemi fatin te jemi SHQIPTAR si ju.Seshte mir te tallesh me nje fshatar komunist topove si mua,lindur dhe i rritur ne fshat me frymen e partis.Me behet qefi qe je ne mes te burrave heronj e inteligjent se si thon me thuaj me ke ri te them se kush je,se ju shoku EMIN e kuptuat qe LEFTERI duke pasur emrin e babait Dhe un te gjyshit serafim,ai del djali im,do tja shpegoj xhaxhait.por sesht fai i jot gabimi esht i partis qe i beri varrezat afer katunarve te SAUKUT,se si te thash me thuaj me ke ri te them................ ME RESPEKT ANETAR I PPSH. SERAFIMDILO@YAHOO.IT

Topova sa bukur, me duket si toponim sllav. Me bere qe te te ngacmoj pak mbi kete krahine. Le te merremi pak me histori. Mos gaboj nje pjese e fshatrave ne Zagori mbartin toponime sllave qe nga vete emri Zagori= ZA gorie - pas Malit.
    Me tej kemi fshatrat Nokove, Hoshteve, Zhej, Sheper, Vithkuq, Koncke, Doshnice, edhe keto te lidhura me toponimet sllave. Nashi nje pytje kam une Serafim, a ka ndonje studim mbi kete fenomen ne krahinen tuaj. A mund te na tregosh dicka?
    Pereseri po su bezdise edhe nje pietje tjater. Ne krahinen e Zagorise, kam lexuar se ka komunitet ortoks shqiptar por edhe vllenj (ose cobenj ne gjuhen e popullit). Po per keta mund te na japesh ndonje informacion...

Nashi sic te thashe komshi ne te majte kam Alqi Kondin kurse ne te djathte kam Themo Vasin. Shkojme mire qe te tre, na kane zili qe te gjithe te tjeret aty.. Here pas here flasim dhe me Thanas Nanon dhe Kico Ngjelen, cte bejme kemi dale qe te gjithe ne pension.

Po te tregoj dhe emrin tim qe te mos me quash Hero i Keq as Artist i Merituar:
    me respekte Hero i Popullit Emin Duraku[/QUOTE]

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar mė parė nga donna76 Lexo Postimin
    po ne mos gaboj dhe Zagoritet lab u thuhen...te pakten une keshtu kam degjuar nga familjaret.
    Po ke te drejte sepse sipas burimeve historike Zagorieja perfshihej ne krahinen e Himares ose Laberine sic e quajme sot.
    Zagoritet ashtu si himariotet pra nuk jane gje tjeter vec se lab te krishtere qe rruajne po te njejtat zakone,kostume dhe kenge me te paret por qe per arsye nga me te ndryshmet sot ka nga ata qe nuk i konsiderojne te tille.........gjithsesi e rrendesishme per mua eshte fakti se ata kane te forte ndjenjen e shqiptarizmit dhe pak rendesi ka se cfare krahine i perfshin.
    Per kete qe sapo permenda kam edhe fakte e burime nga njohje edhe me zagoritet,keshtu dua ti jap nje shembull folesit te me siperm Serafimit se nje i aferm i tij nga Topova me te njejtin mbiemer me ka permendur se fisi i tyre e ka prejardhjen nga Progonati nga ku eshte zhvendosur rreth 300 vjete me pare.
    Pra ajo qe dua te them eshte se Zagorieja pervec se ka bere pjese ne Laberi ajo ka ruajtur gjithashtu mardhenie te forta me popullsine e saj ku here pas here shume leber shpernguleshin per te siguruar nje mbrojtje me te mire ndaj otomaneve pasi dihet karakteri dhe terreni i ashper i Zagories.
    Pastaj nuk e keni degjuar ju shprehjen koke zagoriti sikunder themi edhe koke labi.
    Zagoritet jane leber te krishtere dhe te kulturuar,kaq te kulturuar jane(dhe me kulture nenkuptoj qe nga shkollimi deri tek gjerat nga me te vogla) sa qe mund te them se jane ajka e gjithe kombit tone ne kete drejtim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga labi i maleve : 02-04-2008 mė 12:23
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    Po ke te drejte sepse sipas burimeve historike Zagorieja perfshihej ne krahinen e Himares ose Laberine sic e quajme sot.
    Zagoritet ashtu si himariotet pra nuk jane gje tjeter vec se lab te krishtere qe rruajne po te njejtat zakone,kostume dhe kenge me te paret por qe per arsye nga me te ndryshmet sot ka nga ata qe nuk i konsiderojne te tille.........gjithsesi e rrendesishme per mua eshte fakti se ata kane te forte ndjenjen e shqiptarizmit dhe pak rendesi ka se cfare krahine i perfshin.
    Per kete qe sapo permenda kam edhe fakte e burime nga njohje edhe me zagoritet,keshtu dua ti jap nje shembull folesit te me siperm Serafimit se nje i aferm i tij nga Topova me te njejtin mbiemer me ka permendur se fisi i tyre e ka prejardhjen nga Progonati nga ku eshte zhvendosur rreth 300 vjete me pare.
    Pra ajo qe dua te them eshte se Zagorieja pervec se ka bere pjese ne Laberi ajo ka ruajtur gjithashtu mardhenie te forta me popullsine e saj ku here pas here shume leber shpernguleshin per te siguruar nje mbrojtje me te mire ndaj otomaneve pasi dihet karakteri dhe terreni i ashper i Zagories.
    Pastaj nuk e keni degjuar ju shprehjen koke zagoriti sikunder themi edhe koke labi.
    Zagoritet jane leber te krishtere dhe te kulturuar,kaq te kulturuar jane(dhe me kulture nenkuptoj qe nga shkollimi deri tek gjerat nga me te vogla) sa qe mund te them se jane ajka e gjithe kombit tone ne kete drejtim.
    KE TE DREJTE. SI E KA EMRIN AI NGA TOPOVA MORE LABI FUSHAVE ME SY TE BUKURserafimdilo@yahoo.it

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anėtarėsuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Serafim gjithsesi humorin e vazhdove por atyre di pietjeve te mia nuk ju pergjigje!

Nejse ma shave Partine s'po te them gje, me shave Thimio, Kico, Vito (and her brothers) anetare te Birose prape nuk te them gje, ama Saukun mos ma shaj se une nuk ta shava Topoven.
    E c'ma shan a derebardhe Tiranen, ti rrezik je le e rrit aty ose te pakten jo ne Topove, por gjithsesi me vjen mire qe nuk i humbet lidhjet me origjinen....
    FLANGO MA NON FLECTO

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    O Hero, Themo Vasi ka njė var nė Nivan (e kam parė nga afėr), ka edhe tek dėshmorėt? Na e bėre si Ali Pashė Tepelenėn, koka nė Stamboll e trupi nė Janinė...
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    KE TE DREJTE. SI E KA EMRIN AI NGA TOPOVA MORE LABI FUSHAVE ME SY TE BUKURserafimdilo@yahoo.it
    Po ta dergoj me postim ne emailin tend emrin e tij me mire per te respektuar edhe anonimatin e personit ne publik.... je dakord besoj?
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Serafim gjithsesi humorin e vazhdove por atyre di pietjeve te mia nuk ju pergjigje!

Nejse ma shave Partine s'po te them gje, me shave Thimio, Kico, Vito (and her brothers) anetare te Birose prape nuk te them gje, ama Saukun mos ma shaj se une nuk ta shava Topoven.
    E c'ma shan a derebardhe Tiranen, ti rrezik je le e rrit aty ose te pakten jo ne Topove, por gjithsesi me vjen mire qe nuk i humbet lidhjet me origjinen....
    I nderuar shoku EMIN DURRAKU apo 11 janari ,hero i shquar i popullit dhe te katunarve shqiptar,me vjen keq qe me ke keqkuptuar,un si djale i partis te popullit shqiptar kam respektin me te math per heronj e partis,dhe sa her vi ne tirane nga topova shkoj direkt te varrezat e deshmoreve tan ti respektoj ti pastroj varret e ti ujis lulet ME DUART LART E TE LIRA se ujiten vet.Persa i perket SAUKUT nuk mund ta shaj se nga ajo toke kan dale shum burra te shuar,sidomos ASTRONAUT por ti keto gjera i di mir se ri meto,megjithate se u keqkuptova bej AUTOKRITIK te madhe per partin dhe ju i inderuar hero i punes socjaliste ME RESPEKT DJALI I NJE PARTIZANI TE BRIGADES XIX serafimdilo@yahoo.it

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Persa i perket keti budallalliku te sllaveve qe disa historjan qe kan mbaruar shkollen e partis dhe si te tille jan dhe do mbeten injorant ZAGORIA eshte pushtuar nga sllavet sepse ka emra sllav .E para mos i veni emrin djalit MAJKELL se ju del AMERIKAN E dyta te ardhurit ne ballkan jane sllavet ne jemi EPIRIOT E treta vend tjeter me te lehte per te shkuar se ZAGORIA nuk ka e dinin dhe TURQIT Mos i besoni ketyre idiotesirave se SAUKUN nuk E formuan FRANCEZET.NE jemi epirjot jo grek o sllav serafimdilo@yahoo.it

Faqja 11 prej 153 FillimFillim ... 9101112132161111 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •