MEMEDHEU.
Memedhe quhete toka
ku me ka renure koka
ku me ka dashur mem e ate
ku me njeh dhe gur i thate
ku kam pasure shtepine
ku kam njohur perendine
stergjyshet ku kane qene
dhe varret qe kane vene
ku jam rritur me therrime
ku kam folur gjuhen time
KU KAM FIS E KU KAM FARE
ku kam qeshur e ku kam qare
ku rroj me gaz e shprese
ku kam deshire te vdese.
CAJUPI. CAJUPI.CAJUPI.
pse iritoheni mo zagorite po nuk jeni vllehe (NE NUK IRRITOHEMI, POR IRRITOHESH TI PILU, ME QE NE NUK PRANOJME PADREJTESITE QE THUA PER NE!)
a i keni pyetur te gjitha shtepite ...
(NE S'KEMI PSE TI PYESIM , SE E DIME PREJARDHJEN ....)
a e dini ju qe ka zagorite qe kane mare pasaprta greke?(edhe po te marrin pashaporta greke, c'te keqe ka more pilu, apo kjo do te thote qe jane vllehe, se dhe greket jane sipas studimeve te tua vllehe?) PO NUK KANE MARRE PASHAPORTA ,ESHTE ME TE VERTETE PER TE ARDHE KEQ, SE KANE VITE PER TE MOS THENE AFRO NJE CEREK SHEKULLI(!), E GREKU SHKEL TE DREJTAT E NJERIUT, NUK I PAIS ME DOKUMENTE.
une jam vllah me origjine (TE LUMTE!) dhe ju jeni shqiptar(NUK E MOHOJME KURRE KETE !)
pra vetem komunistat nuk e pranojne tjetrin (KOMUNISTAT , MOS HARRO JANE INTERNACIONALISTE)
me respekt pilu[/QUOTE]
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 10-02-2009 mė 23:16
FILOZOFIA E NJE DIALOGU (Skice)
Nje i njohuri im m'u afrua me njefare zemerate. E pyeta si e kishte hallin.
- Degjo, - me tha me irritim ne sy. - Une kam nje netyre qe s'ma njohin te gjithe.
- Pa ma thuaj! - i thashe duke e rritur kersherine time.
- Une... qe thua ti, nuk nevrikosem kollaj, po te me thone "je kriminel!; "je jkurvar!"; "je hajdut!" etj, ama, po te me thone: "je cingun!", hidhem perpjete...
- Po pse keshtu? - e pyes.
- Po te me akuzojne per vese qe s'i kam, nuk e vras mendjen. Ama kur me xerrisin ne ate ves qe e ndiej dhe vete qe e kam, nuk pajtohem te ma permendin te tjere. Ja, keshtu...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 11-02-2009 mė 03:38 Arsyeja: sistemim
Mound te ndodhin dhe lapsuse pergjat postimit... Kryesorja te mos perseriten. URIME TE GJITHE ZAGORITEVE QE DIJTEN TA MBESHTETSIN PER MURI NJE PRRALLTAR TE PADESHIRUESHEM SI PILU...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jorgo Telo : 11-02-2009 mė 04:11 Arsyeja: SISTEMIM
Le te shkruajme dhe vlera nga trashegimia folklorike (Secili aq sa ka mundur te mbarti neper vite (humor nga krahina, kenge per ceremonialet jetesore te njeriut, dasme, djepi, etj), barcaleta te ndryshme, mbresa te forta...
Edhe keto na e afrojne vendlindjen, qe s'e besoj te kete zagorit ta mohoje.
]Mos ma lodh me tej trurin, more Pilu!
Pa u zgjatur, po e shoh te kollajshme te te pergjigjem me po ato mendime te perxgjedhura nga zoterinjte e nderuar prej meje: Labi i maleve e Gjergj Arianiti. Nuk kam c'te shtoj me teper, ndaj boll...!
E kam nje merak: mos kushedi te kam pasur nxenes ndokund e me paska vajtur mundimi huq...[/B]
Krijoni Kontakt