Close
Faqja 50 prej 153 FillimFillim ... 40484950515260100150 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 1521
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar mė parė nga Lakrori21 Lexo Postimin
    Serafim Ne baze te tradites une jam ne rregull bile e kam teperuar me mishin se atehere veshtire te gatuaje dy kg mish pernjehere Ky perjashtim behej vetem ne Zagorie kur me ndimen e zagoriteve te mire......qe kishem ne qeverri na i lane ca kohe nje cope derr.
    LAKROR ata te miret,e kishin per te miren tende,se donin te kthenin ne vegjetarjan,ne prandaj i respektojm,se donin te miren e zagoriteve Te lesh zagorin pa mish,vetem te miret mund ta benin.E sa te mire qe kemi pasur e sa te zgjuar qe kemi dhe sot,sikur ti cosh ne shkretetire e len shkretetiren pa rere.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    [QUOTE=EDilo;2035142]
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    SOTIR PAPULI (COTI)
    Zagoria ka nzere e shpresojm te nxere akoma burra e gra te mire ne rradhe te pare e te zgjuar.

Zagoria esht e vertete qe ka nxjerre burra e gra te mire dhe te shquar, e nje nder keta esht dhe Patrioti i madh MIHAL PETRO HARITO , nga Nivani, qe esht kryesori i LIDHJES SHQIPTARE TE PRIZERENIT, (ne mos kryetar'i saj?), e shtepia e tij , atje ne hyrje te fshatit , me sa kam marre vesh , esht grabitur nga ish kuadri i kooperatives bujqesore, (me pare grabitete dhe gure , e kam qene vete prezent, kur ka bere shume llafe me trashegimtaret e kesaj familjeje), PIRRO NASI, duke e kthyer ne stalle!!!!
    Te kthesh ne stalle, apo te grabitesh guret e shtepise se ketij PATRIOTI AQ TE MADH(!),dhe qeveria vendore te mos nderhyje,me duket shume paradoksale!!!!
    Ajo shtepi, me teper nga kushdo ne ate fshat ,ndoshta dhe me gjere, meriton qe si shtepia e Frashellijve , ne Frasher , te behet muze , dhe te jemi te bindur qe vizitore nga Kosova kreshnike etj . do te vine ta vizitojne. Esht shtepia ne Nivan qe esht hapur shkolla e pare Shqipe, ne kohen kur mesimi i Shqipes quhej aventure e rrezikeshme dhe mund ta pagueje dhe me koke! Pastaj jo me pak Patriot esht dhe djali i Mihalit, apo Haritenj te tjere , (qe cuditerisht lihen ne heshtje), e flitet per gjera fare kot ne ate fshat?! Ndoshta , .... vazhdojne si dikur , ne "kohen e partise",kur varrin e Pero Haritos e prishen , se u vriste syte aty ne oborrin e Kishes...
    Po gjall eshte ky pirro nasi,se nje popull normal do te turperohej per 10 breza,per kete krim qe ka bere.Eduart nuk ka faj qeveria jo,as tani e as atehere,fain e kemi ne qe shkruajm ne temen kush ka mall per zagorin.E dija qe kishat i kthyen ne stalla,por nuk e dija qe shtepin e nje nga njerezit me te medhenj qe ka nxjer shqiperia si patrioti MIHAL PETRO HARITO,ta kishin kthyer ne stalle,(me vjen turp ta shkruaj fjalen stall)Mendoja se colja ishte maksimumi,po paskemi dhe pirron. Eduart po deshe me qe ke qen prezent,shkruaje gjith historin,se si e prishen shtepin e MIHAL HARITOS,se kjo eshte histori per brezat qe vin,se pervjetorin e kico njeles ja lem te tjereve,atyre qe e duan zagorin(ta groposin).

i/e regjistruar Maska e EDilo
    Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    [QUOTE=SERAFIM DILO;2031361]KRIJIMI I ALFABETIT NGA PELLAZGET
    Krijimi i alfabetit eshte mbase shpikja me e madhe qe shoqeria njerezore ka bere.Krijimi i alfabetit eshte rezultati i nje evolucini te gjate.Prezantimi grafik i nje fjale,dhe i mendimit qe ajo perkthen,qe nje shpikje PELLAZGE.Mendohet se modeli i alfabetit PELLAZG krijoi gjith alfabetet e tjera ne bot.Ne fillim u shpiken bashktingelloret,pa vene ne llogari elementet vokal te rokjes.Me perhapjen e ketij sistemi PELLAZGET u detyruan ta permisonin duke vene dhe tingelloret.Ky permisim solli si rezultat,shtimin e shenjave o shkronjave,ku nje rokje kishte bashtingelloren e tingelloren.Evolucioni i alfabetit PELLAZG gjat kohes gjeti shum veshtiresi ne asimilimin e popujve te ndryshem,nje gjuh e re kishte zera te ndyshem nga alfabeti,dhe e kunderta nje alfabet nuk mund te kishte te gjith zerat e gjuhes qe flitej.Ne kete kompleks te veshtire qe merita e PELLAZGEVE qe ariten ti pershtatesin alfabetin me gjuhen e folur ne ate koh.[/QUOTE]

Me qe flet per Pellazget o Serafim,me ke ngacmuar tek pika ime e dobet, ajo e origjines,e qe ne jemi pasardhes te tyre ,kjo nuk diskutohet.Pastaj ne Gramatiken qe ka bere Gjyshi im ,si dhe ne shkrimet e tij e permend kete fakt, por une nuk po ndalem aty,por po citoj pjese nga NAIM BEJ FRASHERI dhe ja konkretisht c'fare ne kemi fatin te lexojme prej tij:
    Bota qe kur eshte zene,
    Shqiperia gjall ka qene.
    Pellasgj u thoshnin me pare,
    Me se fundi shqipetare.
    Gjuh' qe flisjin perendite,
    Ate flisjin pellasgjite;
    Ate kane shqipetaret,
    Si q'e kishin dhe te paret.
    Gerqishten ajo e polli,
    Llatinishtja andej dolli.
    Bijte tane jan' elinet,
    Sikunder edhe llatinet,
    Edhe gjithe evropianet,
    Qe dualle nga romanet.
    Neve jemi me te pare
    Ne Evrope nga cdo fare.
    Gjithe bota vij qemoti
    Ne Tomor tek ishte zoti,
    I faleshin perendise,
    Zotit math te Shqiperise.
    ........................................

Shkeputur nga " VEPRA TE ZGJEDHURA "- N. FRASHERI, faqe
    243
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 27-09-2008 mė 17:05

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    LAKROR po kukureci si behet.
    Ndezim ne fillim zjarin,sa te behet prush,mbasi kemi lare zorret e qingjit,marrim te brenshmet e qinqit,mushkerinjt,melcin dhjamin etj.I presim ne copa te vogla o quadrate,i perziejm me krip piper,e rigon te zagoris,e i shkojm ne hell te vogel me rathe njeri mbas tjetrit,nje cop mushkeri nje cop dhjam e nje cop melci.Pastjaj fillojm ti lidhim te brendeshmet e hellit me zorret.Ne fund e vem mbi prush duke e pjekur dal nga dale. Kam ndonje gabim lakror.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar mė parė nga EDilo Lexo Postimin
    [QUOTE=SERAFIM DILO;2031361]KRIJIMI I ALFABETIT NGA PELLAZGET
    Krijimi i alfabetit eshte mbase shpikja me e madhe qe shoqeria njerezore ka bere.Krijimi i alfabetit eshte rezultati i nje evolucini te gjate.Prezantimi grafik i nje fjale,dhe i mendimit qe ajo perkthen,qe nje shpikje PELLAZGE.Mendohet se modeli i alfabetit PELLAZG krijoi gjith alfabetet e tjera ne bot.Ne fillim u shpiken bashktingelloret,pa vene ne llogari elementet vokal te rokjes.Me perhapjen e ketij sistemi PELLAZGET u detyruan ta permisonin duke vene dhe tingelloret.Ky permisim solli si rezultat,shtimin e shenjave o shkronjave,ku nje rokje kishte bashtingelloren e tingelloren.Evolucioni i alfabetit PELLAZG gjat kohes gjeti shum veshtiresi ne asimilimin e popujve te ndryshem,nje gjuh e re kishte zera te ndyshem nga alfabeti,dhe e kunderta nje alfabet nuk mund te kishte te gjith zerat e gjuhes qe flitej.Ne kete kompleks te veshtire qe merita e PELLAZGEVE qe ariten ti pershtatesin alfabetin me gjuhen e folur ne ate koh.

Me qe flet per Pellazget o Serafim,me ke ngacmuar tek pika ime e dobet, ajo e origjines,e qe ne jemi pasardhes te tyre ,kjo nuk diskutohet.Pastaj ne Gramatiken qe ka bere Gjyshi im ,si dhe ne shkrimet e tij e permend kete fakt, por une nuk po ndalem aty,por po citoj pjese nga NAIM BEJ FRASHERI dhe ja konkretisht c'fare ne kemi fatin te lexojme prej tij:
    Bota qe kur eshte zene,
    Shqiperia gjall ka qene.
    Pellasgj u thoshnin me pare,
    Me se fundi shqipetare.
    Gjuh' qe flisjin perendite,
    Ate flisjin pellasgjite;
    Ate kane shqipetaret,
    Si q'e kishin dhe te paret.
    Gerqishten ajo e polli,
    Llatinishtja andej dolli.
    Bijte tane jan' elinet,
    Sikunder edhe llatinet,
    Edhe gjithe evropianet,
    Qe dualle nga romanet.
    Neve jemi me te pare
    Ne Evrope nga cdo fare.
    Gjithe bota vij qemoti
    Ne Tomor tek ishte zoti,
    I faleshin perendise,
    Zotit math te Shqiperise.
    ........................................

Shkeputur nga " VEPRA TE ZGJEDHURA "- N. FRASHERI, faqe
    243[/QUOTE]
    EDUART SHUM E BUKUR,PO HAJDE MBUSHI MENDJEN TE TJEREVE,QE MENDOJN SE HISTORIA FILLON ME KRIJIMIN E PARTIS.MEGJITHATE DO SHKRUAJM PRAP PER HISTORIN E SHQIPERIS,PARA PUSHTIMIT TE ROMES,E GJAT PUSHTIMIT TE ROMES,KU QYTETE SI APOLLONIA E BUTRINTI KISHIN ARITUR NJE ZHVILLIM NE FUSHEN E STUDIMEVE,QE AS ROMA E ATHINA SE KISHIN.PO NE SI POPULL DUHET TE KEMI GJAK SLLAV,SE CDO GJE QE BEJME E PRISHIM.HIKLERI THOSHTE QE SLLAVET NUK ARIN TE MBAROJN ASNJEGJE.DHE NE KEMI PIRRO SLLAVIN ME CA TE TJERE,QE E KTHEHU SHTEPIN E HARITOS NE STALLE.MUNT TI SHPEGOSH PIRROS SE CESHT HISTORIA,E NGA RJEDHIM NE,ENDRA E PIRROS DHE E SHOKEVE TE TIJ ISHTE TA KTHENTE ZAGORIN NE STALLE,PO NE STALLE ME TUFEZIM,NE STALL BOSH.TI KUJTON SE UN TALLEM KUR THEM SE PO TE ISHTE GJALL ANDONI E MIHAL HARITO,DO KALONIN DHEMBELIN E DO QUHESHIN PERMETAR,JO SE PERMETARET JAN SE CFAR,POR NUK KAN PASUR KRYETAR KOPERATIVASH,E KRYETAR FSHATI,SI HAJVANET E ZAGORIS,E TI THUASH HAJVAN ESHTE NJE KOMPLIMENT,SE HAJVANI I BEN GJERAT NGA PADITURIA,KETA I BENIN NGA LIGESIA.

Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    NJE PJESE PERSERI NGA NAIM BEJ FRASHERI

Shoke ,kemi ne mest tene
    Shum' armik' e tradhetore!
    Popo! mos u qofte thene !
    Vec qe s'kane gje ne dore.

..............................................

Buk' e memedheut zente
    Tradhetoret' e pabese!
    Dhe zoti derrmen ' u dhente,
    Kurre mos pacin pjese!

Miqt' armiq ikane bere,
    Armikete miq i zune,
    Qysh jane fyell te tere!
    C'eshte kjo e madhe pune!

.................................................. ......
    .................................................. ........
    (SHKEPUTUR PO NGA "VEPRA TE ZGJEDHURA",FAQE 164-165)

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 27-09-2008 mė 23:00

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    Serafim Pregatitjen e kukurecit e ke pershkruar tamam ashtu si e di une Nuk kam asnje vrejtje per te bere Me shume duhet te dine ata qe kane ngrene sa me shume kukurecer p.sh. ndonje zagorit qe ka qene veteriner dhe u vinte kopeve mbrapa dhe coku e dridhnin ngandonjehere Ju pa jetuar ne fshat dhe keni goxha eksperience pa le ata qe kushedi sa therje te sforcuara....(behet fjale per ne kohen e kooperatives).kane kaluar nga duart e tyre te mos flasim per ujkun qe bente punen e tia ose bisha sic e thoshnin ne fshat . Me pelqen shkembimi i eksperiences.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lakrori21 : 28-09-2008 mė 01:42 Arsyeja: shtese

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-06-2008
    Postime
    121
    Citim Postuar mė parė nga EDilo Lexo Postimin
    NJE PJESE PERSERI NGA NAIM BEJ FRASHERI

Shoke ,kemi ne mest tene
    Shum' armik' e tradhetore!
    Popo! mos u qofte thene !
    Vec qe s'kane gje ne dore.

Buk' e memedheut zente
    Tradhetoret' e pabese!
    Dhe zoti derrmen ' u dhente,
    Kurre mos pacin pjese!

Miqt' armiq ikane bere,
    Armikete miq i zune,
    Qysh jane fyell te tere!
    C'eshte kjo e madhe pune!

.................................................. ......
    .................................................. ........
    (SHKEPUTUR PO NGA "VEPRA TE ZGJEDHURA",FAQE 164-165)

Rrofsh more Edi po ku i gjen keto pjese kaq te bukura dhe gjithe aktualitet Ndaj NAIMI dhe te tjere si ai mbeten te pavdekshem.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-07-2007
    Postime
    76

pershendetje

Citim Postuar mė parė nga hoshteva Lexo Postimin
    krisi te lumte se me ne fund po merr jete mikroforumi yne .ideja per te komunikuar gjithe zagoritet bashke eshte jashtzakonisht interesante dhe personalisht jam shume dakort,se kohet na bene, jo vetem neve, qe te takohemi shume rralle.
    personalish te kuptova kush je nga zheji,si vellai i nardit,por ju jeni shume i vogel nga une e sigurisht nuk ju mbaj.flasim prape
    pershendetje arqile hila.
    une te kam degjuar si emer , por nuk te mbaj mend si fytyre nqs une mendoj se do te kem pare diku megjithate me behet qefi qe njihemi dhe te uroj jete mbaresi dhe shendet kudo qe te ndodhesh

Anėtarėsuar
    02-04-2007
    Postime
    405
    Serafim Dilo:

EDUARD SHUM E BUKUR,PO HAJDE MBUSHI MENDJEN TE TJEREVE,QE MENDOJN SE HISTORIA FILLON ME KRIJIMIN E PARTIS.MEGJITHATE DO SHKRUAJM PRAP .......

[COLOR="Blue"][COLOR="Blue"]SERAFIM, MU KUJTUA NJE THENIE NGA FIRDUSI,QE MENDOJ SE JA VLEN TA HEDH NE KETO FAQE TE FORUMIT: "Gjysma e asaj qe shkruajme eshte e pakuptimte per ju qe i lexoni,(ne rastin tone shume lexues jane ne kete faqe, ose me sakte vizitore), por shkruajme qe gjysma tjeter te mund te harrije tek ju" - o vizitore ZAGORITE ....![
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 28-09-2008 mė 18:46

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Vilson Ahmeti tregon..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 03:06
  5. Kushtetuta e Medines
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-11-2006, 10:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •