Postuar mė parė nga
EDilo
Me qe o Lakror , permend emra tregetaresh Zagorite, une do ndalem konkretisht tek burri i ndershem sheperjot, tregetari Vasil Duda, qe me ardhjen ne fuqi te regjimit diktatorial komunist, me pa te drejte u burgos, u torturua cnjerezisht, ju mor floririduke ju kerkuar te dorezonte aq sa ishte pesha trupore e tij, dhe pastaj duke qene ne burg, vdiq e humbi pa nam e nishan, e edhe sot e kesaj dite nuk dihen ku jane hedhe Eshtrat e tij!
Djemte e tij te mire e te mrekullueshem sa s'ka me, si Miltua, Aleksi dhe Thimjua, vuajten e pas Papadilanje u trajtuan shume keq ne ate Sheper, e dy te fundit edhe pse ishin te zotet ne shkolle, ju mohua c'do e drejte dhe perfunduan ustallare ne te "fameshmen" kooperative!
K.Ngjela , ne festen e Zagorise, kam qene aty kur i esht kercenuar Xhaxhait t'im Qirjako: " Dy mitraloze duhen ne Sheper, nje te zhduke Dilajt dhe nje Dudajt"
Ai nip qe trashegoi emrin e gjyshit te tij Vasil, u dha porosi familjareve nga "paria e sheperit", qe te mos thirret ne ate emer, por Llaqi, se nuk mund te perdorej emri i "armikut te popullit" !
Krijoni Kontakt