Kush ka nje stil te vetin,mbase nuk i pershtatet modes se momentit,po ka mundesi qe gjate jetes se tij,stili e moda mund te perputhen,ndersa kush do ti pershtatet modes se momentit,kalon gjithe jeten duke e gjermuar ate.
ser.
I VETEM.
"I vetem"eshte kategoria qe mbi te duhet te kalosh,nga pika e shikimit fetar,nga koha,nga historia,e te qenies njerezore.
Eshte ai qe qendronte ne Termopil e nuk ndihej e sigurte sic ndjehem une tani,une qe,per te mos thene kete gje te vecante,kam qene ne ate kalim te ngushte te"i vetmit".Ai duhet qe te ndalonte ushterin te hynte ne ate kalim,dhe sikur ushteria te kishte kaluar,do kishte humbur.Detyra ime eshte me e lehte e shume me pak e rezikshme se sa te me shkelin,me qe ajo perbehet,ne inkurajimin,per te shtyre perpara,ne qofte se eshte e mundur,me te shumtet,qe te kalojne nepermes kalimit te"i vetmit",dhe ne te,duhet kujtuar,nuk kalon asnje pa qene"i vetem",qe te ndodhe e kunderta eshte kategori e pamundur.E te kuptohemi qe e beje kete gje une,"i vetem"sherbetor i thjeshte,pa ma kerkuar njeri sic e thashe e me perpara.
Eshte per kete,ne qofte se une do te kerkoj te shkruhet dicka mbi varrin tim,do te insistoj te shkruhet "ai i vetem",nuk eshte akoma kuptuar po ne te verte do te jete..
Kierkegaard.
Jepni ju Jorgo e Serafim se po e mbani gjalle forumin e shume - lexushem ZAGORIT.
Disa thenie qe kushdo qe i lexon meson prej tyre:
Mos i bej tjetrit ate, qe nuk deshiron qe te tjeret te te bejne ty.
Doli fjala nga dhemballa , mori vesh e gjith' mehalla.
Nga e drejta mos u frikeso, te drejten per te drejte kerko!
Kerkova te drejten; mora pergjigje :"nuk te takon me qe ke te drejte".
Nuk matet me fuqine forc' e burrit, por me llogjiken e trurit.
Popull . o popull, shiko dyn-jane rrotull!
Te diturin degjoje dhe mundoju te perfitoshe prej tij.
I riu si veriu; e reja si rea!
Ate qe Nena ben qofte dhe per njerin nga femijet; gjithe femija nuk e bejne per Nenen.
Po Hedh Tashti Ne N/ Forumin E Zagorise Nje Vjershe, Shkruar Nga Poeti Disident Sheperjot, Anastas Duka, Per Bashkefshatarin E Tij Margarit Ilia Dilo, Pasi Doli Nga Burgu Ferr I Kenetes Se Maliqit. Vjersha Esht Shkruar Ne Vitin 1960
MARGARITI
Ner fshatare ne fshatin t'im
Ben nje burre perjashtim ,
I dalluari acik
Kundershtar edhe armik...
Poshte lart , ketu ketje' ,
Vetem pa nje shok e she' ,
Pun' e tij ka marre fund ,
Nuk ben pjese asgjekund...
Kooperativ' e parti,
Front Keshille njelloi ,
Me nje mendj' e nje karar
E mbajne reaksionar...
Kur u duket per kollaj
Qe te ndiqet ky (pa faj),
Nuk kursejne grep aspak ,
Me keq nga dikur kulak..
Vetem vete, vetem shkon,
Pake vete viziton
Edhe flet me urtesi,
I regjur ne hall te ti..
Ne darsem gjekund s'e ke'
Ne gezim e ne hare,
Asgjekund s'ka per te vend
Ne nje mbledhj' e nje kuvend...
Dhe jeton ne kete fshat
E vjen rrotull posht e lart
Dhe ku mund , si histori
I rrefen ngjarjet e ti....
Dhe femijet mot per mot
I shtohen , ka pese sot...
S'gezon hic emer te mire ,
Ndiqet po jeton i LIRE.
------------------
25/ 11/ 60 //
ANASTAS DUKA
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 28-02-2009 mė 23:59
JU FALNDEROJ I NDERUARI SERAFIM ; POR FAQJA JONE E ZAGORISE KA SHUME NEVOJE PER TE GJITHE. E THEKESOJ DHE NJE HERE , PER FJALEN E MENCUR NE C'DO KOHE TE POETIT DHE STUDJUESIT TE TALENTUAR , TE KETIJ HEROI TE RRALLE , QE PUNON ME AQ NGULM E ESHT KAQ PRODUKTATIV NE KRIJIMTARI, EDHE PSE TEPER I SEMURE ZOTIT JORGO S. TELO; KA NEVOJE GJITHASHTU PER FJALEN TENDE PLOT VRULL E ZJARR, PER POEZITE AQ TE KENDESHME TE TE MIRIT "LAKROR " ZAGORIT, PER FJALEN PLOT PESHE E BURRERRI TE "LABIT TE MALEVE", PER SIMPATIKUN NE DISKUTIME
"GJERGJ ARIANITI."PER "PRISHTINASEN " QE NA CLODH ME ATE KENGE TE BUKUR, PER "BJESHKET " E BUKURA TE MALSISE SONE , ...PER... PER ,.... EDHE PER ATA GRINDAVECET QE NA DALIN HERA - HERES E DUAN TE SHTREMBEROJNE ORIGJINEN TONE....
Ju uroj te gjitheve :" Gezuar diten e veres"!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDilo : 01-03-2009 mė 18:06
Edi,vjersha e shkruar per Margarit Ilia Dilon nga poeti Anastas Duka,qenka shume e bukur e kuptimplote.
E po te kuptojme kohen kur e ka shkruar dhe historin e vertete te saj,behet akoma dhe me e bukur.
Ke te drejte kur shkruan per z.Jorgo,lakrorin, Labin,e mbase ndonje tjeter,se i japin kulture kesaj faqeje,po kur shkruan qe kemi nevoje per te gjithe,me duket pak si e egzaxhiruar.(se na del ndonje pilu o cole zagorit o jo)
"Kemi nevoje",per ata,qe duan,e dine,jo per ata qe zduan e dine,o per ata qe duan por zdine,se ka dhe me keq,jan ata qe zduan e zdine.(jan ata te shoqates cajupi e gazetes zagoria).
Krijoni Kontakt