Nga jeshe ti moj e Kusbabait... dualle mendç apo çfare ?
Ai problemi me duket si rast i deshperuar, por ndoshta e ka nje zgjidhje.
Edhe po u gjet, do gjendet nga ndonje qe s'di fare te luaje, si i thone fjales, me top...![]()
Nga jeshe ti moj e Kusbabait... dualle mendç apo çfare ?
Ai problemi me duket si rast i deshperuar, por ndoshta e ka nje zgjidhje.
Edhe po u gjet, do gjendet nga ndonje qe s'di fare te luaje, si i thone fjales, me top...![]()
deal, vetem ki kujdes me muaPostuar më parë nga nausika
sepse jam fillestare... me dergo mp kur te jesh e lire
flet nga eksperienca ti keshtu?Postuar më parë nga SuiGeneris
![]()
I vendosa guret e shahut si ne figure dhe mora te zinjte, te bardhet ia lashe Chessmasterit.
Mu be qejfi kur me zuri mat me 4 levizje dhe jo me tre...POR ndryshe nga te gjithe ne te tjeret kur i thua te te zere mat me tre levizje, Chessmaster-i mundet, ne nje menyre te bukur, keshtu qe ta dini qe zgjidhjen e ka...
Me pelqeu shume pyetja dhe zgjidhja Skofiar.
Jo, jo nga zilia...lol (per çfare ? ofertdhenien apo ofertmarrjen?flet nga eksperienca ti keshtu?) Dmth, qe te rrime brenda temes se shahut, lajmeroni popullin kur te mesoni shah ju te dyja, bashke me helene beheni nje treshe e forte vlonjate.
Flëni si qëngj tani se ju bën mirë për zëmrën dhe mëndjen... : )
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 21-12-2005 më 04:23
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Pasi detyra e meparme me duket se eshte afer zgjidhjes, po e dhe edhe nje detyre te bukur, deri sa Suigeneris te na postoj zgjidhjen.
I bardhi eshte ne levizje dhe jep mat ne levizjen e katert (4)
1. Of3 - Oa8x ; i ziu mund te hape ose ushtarin f6 ne f5 gjoja per te shtyre tjetrin f7, ose mund te beje nje levizje tjeter çfaredo, psh Me8 - Me7
Nese i ziu shtyn ushtarin f6 ne f5 atehere i bardhi : 2. Dd2 - Dg5
Ketu i ziu mund te shtyje ushtarin tjeter f7 ne f6 por i bardhi ben 3. Dg5 - Dg7 dhe si levizje e katert mati rrezikohet ose ne De7 (nese i ziu nuk leviz mbretin Me8 - Me7) ose ne Dg7 - Dh8x (duke marre torren dhe duke dhene mat)
Si mendon Skofiar ?![]()
Ja edhe nje tjeter pak me e lehte.
I bardhi jep mat ne levizjen e trete (3)
Detyra nr: 3
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Skofiar : 21-12-2005 më 07:30
Per detyren nr:2 me tabele te kaltert te dy kundershtaret kan te drejte te bejne rokaden e madhe ose te vogel prandaj ka edhe mundesi tjera levizje.Postuar më parë nga oiseau en vol
E bejme si dje Skofiar :Postuar më parë nga Skofiar
1. Of3 - Oa8x
? radha jote...
Me fal Skofiar, po e ndryshoj levizjen, meqe me doli kjo puna e rokades, ja te ta prish pra :
1. Dd2 - De3 +
Ti e ke rradhen tani...
Ndryshuar për herë të fundit nga oiseau en vol : 21-12-2005 më 07:48
po oiseau en vol
Ju Of3xTa8 une 0-0 rokade
Pastaj ?
Ndryshuar për herë të fundit nga Skofiar : 21-12-2005 më 07:55
me fal skofiar, nuk kam shume kohe tani, kur te kthehem, nqs nuk e ka zgjidhur ndonje...
ps : kam ndryshuar levizjen...
mbetsh me shendet![]()
Krijoni Kontakt