Close
Faqja 38 prej 63 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 623
    Skofiar Maska e Skofiar
    Anëtarësuar
    07-08-2005
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    731
    Shahistet e apasionuar per te luajtur ne tabele te bukur dhe shah cilesor kan mundesi te vizitojne kete faqe

www.chessbase.de (ne gjuhen gjermane) ose

www.chessbase.com (ne gjuhen angleze)

Ketu keni mundesi te shumta shkarkimi te programeve cilesore.
    Ne kete faqe keni mundesi te shifni lojerat e shahisteve me te mire boteror online ose ato te memorizuara.
    Mundeni te regjistroheni edhe pa pagese nese i shiqoni mundesite qe ju ofrohen por nuk do te keni te njejtet te drejta sikurse ata qe kan programin e blere.
    Une e kam te instaluar Programin Fritz 8 i cili eshte shume i persosur.
    Do te ishte mire sikur udheheqesi i ketij forumi te krijoje mundesine e lojes se shahut drjteperdrejte ne kete forum (kuptohet nese eshte e mundur).

I larguar Maska e panchovilla
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Mire sot eshte e shtune tash u zgjova nga gjumi
    Per mua 2 apo 3PM Central Time(9 apo 10 ne GJermani) eshte tamam.

PS: Mund te luajme te yahoo chess me kohe. Pa kohe as une nuk luaj.
    Hardworking pays off in future, laziness is paying off right now

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Citim Postuar më parë nga panchovilla
    Mire sot eshte e shtune tash u zgjova nga gjumi
    Per mua 2 apo 3PM Central Time(9 apo 10 ne GJermani) eshte tamam.

PS: Mund te luajme te yahoo chess me kohe. Pa kohe as une nuk luaj.

panchovilla, ..do luash me skofiarin he?..

good luck
    When in Doubt, Act Stupid!

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Panchovilla?

je per nje shah-she-torre te shpejte?

p.s. me kohe

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    panchovilla:

mu be shume qejfi qe luajtem sot bashke shah...edhe pse e mar me mend qe te dridhet dora te shkruash ketu rezultatin, duhet qe te kuptosh dicka:

Shahu eshte thjesht nje loje dhe une e mar si argetim. dhe sot te them te drejten jam argetuar me shume se heret e tjera per nje arsye: eshte hera e pare qe kam thyer nje ego kaq te madhe si e jotja. Nuk eshte kenaqesi te luash me ty si lojtar sepse je akoma ngecur ne detaje te tipit:...do humbas piket...etc), por megjithate, sot, pas 5 ndeshjeve qe beme, mu duk sikur hengra mish te pjekur

Me vin keq qe u munde nga nje femer dhe me vin akoma me keq qe e more aq personalisht. Shpresoj qe kur te luash here tjeter me lojtare te tjere te jesh me xhentil (psh. kur ngec mousi dhe mbreti ngelet ne mes te rruges kur eshte duke bere rrokaden, atere kuptohet qe ishte gabim teknik dhe jo justifikim...). Ne fakt kot them une, se edhe ate loje ta mora...lol

P.S. me ke borxh nja 100 pike (po ta kishe lene "rated" lojen.)

P.S.2. s'ka gje, mund ti mbash

P.S.3. Skofiar...po ta le ty stafeten tani

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga nausika
    panchovilla:

mu be shume qejfi qe luajtem sot bashke shah...edhe pse e mar me mend qe te dridhet dora te shkruash ketu rezultatin, duhet qe te kuptosh dicka:

Shahu eshte thjesht nje loje dhe une e mar si argetim. dhe sot te them te drejten jam argetuar me shume se heret e tjera per nje arsye: eshte hera e pare qe kam thyer nje ego kaq te madhe si e jotja. Nuk eshte kenaqesi te luash me ty si lojtar sepse je akoma ngecur ne detaje te tipit:...do humbas piket...etc), por megjithate, sot, pas 5 ndeshjeve qe beme, mu duk sikur hengra mish te pjekur

Me vin keq qe u munde nga nje femer dhe me vin akoma me keq qe e more aq personalisht. Shpresoj qe kur te luash here tjeter me lojtare te tjere te jesh me xhentil (psh. kur ngec mousi dhe mbreti ngelet ne mes te rruges kur eshte duke bere rrokaden, atere kuptohet qe ishte gabim teknik dhe jo justifikim...). Ne fakt kot them une, se edhe ate loje ta mora...lol

P.S. me ke borxh nja 100 pike (po ta kishe lene "rated" lojen.)

P.S.2. s'ka gje, mund ti mbash

P.S.3. Skofiar...po ta le ty stafeten tani
    Nausika,
    Ne fillim s'do shkruaja fare ketu por pas tere ketyre genjeshtrave po te shkruaj pergjigje.
    Ti duhet te shpetosh nga `kompleksi` i te qenurit femer. Ti ke ego me te madhe se e imja sepse edhe ate lojen qe ta mora paster u mundove te justifikohesh me dicka. Me thuaj a e ke marr ndonje loje me epersi nga fillimi deri ne fund?
    Ne lojen e fundit qe e beme pa kohe a the do lozje shpejt? A loze shpejt? Jo.
    Ne levizjet e fundit ke pritur nga disa minuta per levizje. Kurse une loza shpejt deri ne levizjen qe e lashe mbretereshen `shpirtin ne fyt e pate`. 3-4 levizje rresht i ke shpetuar matit me mund te madh.
    Nuk te kam borxh asgje sepse edhe une mund te dilja perballe me nje id- me 1200 pike. Jo me kohe jo pa kohe vetem ti bere stres kot. Edhe tani ja fut kot se asnjehere nuk ta kam thene une se `je femer ashtu e keshtu`. Nese te kam thene ndonje gje te tille citoje thenine time dhe sille ketu.

Ti nuk i le gje Skofiarin por s'besoj se ta mba te lozish si duhet duke e lene anash `kompleksin femer`.
    Nese do hajde takohemi une, ti dhe Skofiari dhe lozim si duhet. Me kohe pa kohe si te kesh qef. E shohim kush loz me bukur.

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Sa eshte rezultati me Skofiarit dhe Nausikes?

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Nausika,
    Ne fillim s'do shkruaja fare ketu por pas tere ketyre genjeshtrave po te shkruaj pergjigje.
    Ti duhet te shpetosh nga `kompleksi` i te qenurit femer. Ti ke ego me te madhe se e imja sepse edhe ate lojen qe ta mora paster u mundove te justifikohesh me dicka. Me thuaj a e ke marr ndonje loje me epersi nga fillimi deri ne fund?
    Ne lojen e fundit qe e beme pa kohe a the do lozje shpejt? A loze shpejt? Jo.
    Ne levizjet e fundit ke pritur nga disa minuta per levizje. Kurse une loza shpejt deri ne levizjen qe e lashe mbretereshen `shpirtin ne fyt e pate`. 3-4 levizje rresht i ke shpetuar matit me mund te madh.
    Nuk te kam borxh asgje sepse edhe une mund te dilja perballe me nje id- me 1200 pike. Jo me kohe jo pa kohe vetem ti bere stres kot. Edhe tani ja fut kot se asnjehere nuk ta kam thene une se `je femer ashtu e keshtu`.
    Ti nuk i le gje Skofiarin por s'besoj se ta mba te lozish si duhet duke e lene anash `kompleksin femer`.
    Nese do hajde takohemi une, ti dhe Skofiari dhe lozim si duhet. Me kohe pa kohe si te kesh qef. E shohim kush loz me bukur.

4-1

lol..

nuk kisha nevoje per te justifikuar asgje...

lojen e pare ta mora ne 3 minuta
    te dyten e more ti
    te treten e ta mora ne 5 minuta
    kurse ne te katerten dhe te pesten te shpartallova pa kohe (dhe asnje nga lojrat nuk vazhdoi me shume se 20 minuta ...

ti nuk e meriton pikavarazhin 1700...sic duket taktika jote eshte loje 3 minuteshe dhe e fiton me kohe....kjo gje u tregua edhe tek lojerat qe beme pa kohe...sepse me vjen keq te ta them por ti nuk ke taktike)

p.s. une si femer e kam te internalizuar ne genet e mia "stereotipet" qe ekzistojne dhe keshtu nuk e kam problem kur mundem ne shah nga lojtare meshkuj..lol..kurse ti sic duket te erdhi si surprize te rrihesh nga nje lojtare femer. Ne rast te kundert nuk justifikohet reagimi yt i atille.

p.s. 2. nqs. do revazh....anytime, anyplace dhe te garanton te njejten performance nga ana ime
    Ndryshuar për herë të fundit nga nausika : 18-12-2005 më 23:20

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Sa eshte rezultati me Skofiarit dhe Nausikes?

skofiari eshte i vetmi lojtar ketu qe eshte ne avantazh me mue ne 1 ose 2 lojra..apo jo skofiar?
    megjithate, skofiarit i heq kapelen edhe si lojtar shahu por edhe si kundershtar shahu

Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Milky Way Galaxy
    Postime
    502
    Citim Postuar më parë nga nausika
    skofiari eshte i vetmi lojtar ketu qe eshte ne avantazh me mue ne 1 ose 2 lojra..apo jo skofiar?
    megjithate, skofiarit i heq kapelen edhe si lojtar shahu por edhe si kundershtar shahu
    Ja mos te pyesja une as ate nuk do e pranoje. Por thjesht pse nuk loz vetem si lojtar shahu po futesh jo une femer, etj, etj.
    A te pyeta ne privat a don te lozish perseri. Ti me thua budalliqe.
    Ne shah nuk ka kthim. Edhe sikur ta kishe kthyer ate levizje. Mos do ishte avantazh i madh per ty. Behu realiste.
    Pra e perseris edhe njehere po deshe takohemi qe te tre dhe e bjme nje turne te vogel. Pa kthim dhe me rregulla. E vendosim me kohe apo pa kohe keshtu qe mos te qahesh pastaj. Ok?

Faqja 38 prej 63 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Mbi dashurine
    Nga ani-ani80 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-03-2006, 12:05
  5. Azem Hajdari, Hero?
    Nga Seminarist në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 187
    Postimi i Fundit: 12-06-2003, 13:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •