Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 63

Tema: Martesa

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    !!! Un po them ate qe mendoj, ti nuk ke pse te hypin kacabujt pa lidhje ke pa ti !!!!. Ate qe them eshte e vertete, pasi njeriu eshte nje qenie qe shumicen e rasteve thote nje gje dhe ben dicka komplet tjeter.

Nuk besoj se martesa eshte sublimim i endrrave te rinise, dhe po te shohesh nese ka funskionuar ne kohet e lashta ka qene sepse autoriteti kishtar, dhe morali qe ndryshe - frika shkurt. Tani qe njeriu deshte liri, e tregoi dhe fytyren e vertete, qe eshte nje genjeshtar i pavendosur i cili nuk i shpeton dot ketij rrethi vicioz ne te shumten e rasteve.
    Ka dhe nga ata qe gjejne dashurine ne jete dhe nje martese te shendetshme, por per mendimin tim eshte nje pjese teper teper teper teper e vogel.

Prandaj ke dhe nje polarizim ne njerez qe nuk martohen por bashkejtojne, ne njerez qe thjeshte shkojne lart e poshte e bejne jete mondane ne njerez qe jeten e tyre ja kushtojne krijuesit pamvaresisht nese jane te martuar apo jo, dhe ne njerezit qe permenda pak me siper. Keta jane thjeshte grupi i pare i cili bashkejeton, dhe kur e shef qe jeta po i rreshqet dhe po plaken i fusin nga nje te martese.
    E gjitha varet se c'fare pret nga jeta secili, nqs pret te kesh nje familje te forte, ku do te gjesh mbeshtetje shpirterore, ku do gjesh dashurine (e cila ne nje martese normale vetem sa rritet sepse martesa ka sakrificen per njeri-tjetrin qe te lidh me shume me njeri tjetrin) ku te hapesh per cdo problem tendin atehere martesa duhet. Ne nje familje stabel edhe femijet rriten pa probleme, si nga gjendja psikologjike dhe jane me te pregatitur moralisht per shume probleme. .... vazhdon
    beqar

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga dp17ego
    Sigurisht , "Sky is blue, but sky can bee dark, black, even red".Ate qe thashe e bazova ne "blue sky".
    "I am the blue of skies
    the black of night
    the stars on fire
    in darkness
    I am the air I breathe
    the breather
    the breathing
    the endless breath
    the endless"

Po te mos egzistonte erresira,si do arrije te vleresoje driten?
    Po te mos egzistonte e keqja,si do arrije te dalloje te miren?

Per mua e keqja eshte ne nje mase te kufizuar poaq e domosdoshme sa e mira
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Larguar Maska e GrifshA_
    Anėtarėsuar
    21-02-2005
    Postime
    361
    Une per vete nuk besoj FAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ne institucionin e marteses! S'e di pse, por me duket qe ekziston thjesht qe njerezit te besojne qe dashuria e tyre eshte e perjetshme... GJE QE NUK QENDRON! Them se persa kohe qe njerezit sjane te perjetshem, as ndjenjat e tyre nuk jane te tilla... dhe si rezultat as nje martese nuk eshte e perjetshme! Me duket thjesht nje tradite pa sens...e cila funksionon thjesht se DUHET apo pritet nga njerezit perreth, zgjidhja e se ciles ne rastet me te "mira" perfundon ne ndarje
    Kshu them une te pakten!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky
    "I am the blue of skies
    the black of night
    the stars on fire
    in darkness
    I am the air I breathe
    the breather
    the breathing
    the endless breath
    the endless"

Po te mos egzistonte erresira,si do arrije te vleresoje driten?
    Po te mos egzistonte e keqja,si do arrije te dalloje te miren?

Per mua e keqja eshte ne nje mase te kufizuar poaq e domosdoshme sa e mira
    So u r multicolour, i knew it.
    Shiko sa mire qe desheron te vleresosh, driten. Saadiu ka thene, ne driten me diell pse shikon hijet? Dhe me tej Palloit te bukur pse i shikon kallot ne kembe?
    Perdore erresiren pra, per te vleresuar driten dhe mos u zhyt ne pjesen e erret te Henes. Eshte me e bukur pjesa e ndritur...poetet ate kane parasysh kur shkruajne.
    Ashtu dhe martesa , ajo ekziston ne mes te tradheise, dhe perpiqet te mbijetoje.
    Ne mes te tundimit, dhe triumfon...
    E ndjekur nga lakmia, pasiguria,xhelozia... etj dhe faktikisht ka vazhduar te jete lidhja e vetme. Nuk mendon qe ka dicka te fuqishme qe e mbron, mban intakte, ?
    sereno

"...I am the beginning
    the beginner
    the end
    and ender
    I am the in-between
    the midst
    the sustaining
    sustained..."

S'ka gjë më të admirueshme sesa 2 njerëz që shohin njëri-tjetrin në sy, që mbajnë shtëpinë si burri ashtu dhe gruaja, realizojnë premtimet e tyre...Gjëja më e rëndësishme që një baba duhet të bëjë për fëmijët e tij është të dashurojë nënën e tyre.

P.S.
    Marriage is a public good, not just a private relationship. We have a public stake
    in healthy marriages and two-parent families. Our society suffers with the collapse
    of the relationship of the couple who brings a child into the world.

Bill Doherty
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar mė parė nga helios
    "...I am the beginning
    the beginner
    the end
    and ender
    I am the in-between
    the midst
    the sustaining
    sustained..."

S'ka gjė mė tė admirueshme sesa 2 njerėz qė shohin njėri-tjetrin nė sy, qė mbajnė shtėpinė si burri ashtu dhe gruaja, realizojnė premtimet e tyre...Gjėja mė e rėndėsishme qė njė baba duhet tė bėjė pėr fėmijėt e tij ėshtė tė dashurojė nėnėn e tyre.

P.S.
    Marriage is a public good, not just a private relationship. We have a public stake
    in healthy marriages and two-parent families. Our society suffers with the collapse
    of the relationship of the couple who brings a child into the world.

Bill Doherty
    Ndritė Diellė qė tė na ndriēosh mėndjet. Jam me ty plotesisht miku im.
    sereno

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Citim Postuar mė parė nga GrifshA_
    Une per vete nuk besoj FAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ne institucionin e marteses! S'e di pse, por me duket qe ekziston thjesht qe njerezit te besojne qe dashuria e tyre eshte e perjetshme... GJE QE NUK QENDRON! Them se persa kohe qe njerezit sjane te perjetshem, as ndjenjat e tyre nuk jane te tilla... dhe si rezultat as nje martese nuk eshte e perjetshme! Me duket thjesht nje tradite pa sens...e cila funksionon thjesht se DUHET apo pritet nga njerezit perreth, zgjidhja e se ciles ne rastet me te "mira" perfundon ne ndarje
    Kshu them une te pakten!
    "Everything that has a begining has an end" quote from Matrix.

Cdo gje e ka nje fund, patjeter bashkohemi ne kete mendim. Por dashuria dhe frytet e saja mund te kultivohen dhe te forcohen vazhdimisht brenda institucionit te marteses. Arsyeja kryesore eshte sakrifica ne martese.

Patjeter qe jeta materiale qe po na merr perpara nga shpejtesia se si po ecen dhe nuk na le kohe te mendohemi pasi edhe sigurimi i jeteses eshte plot strese. Ketu desha te shtoj edhe nje koment.

Po te shikojme vendet perendimore do ti shikojme s emartohen me vone se ato te vendeve lindore. Ose edhe lindoret qe banojne ne perendim martohen me heret se perendimoret. Psh ne amerike do i shikosh kinezet, koreanet, indianet te martuar ne mosha te reja. Kurse moshat e reja amerikane do i shikosh ne bashkejetese dhe jo ne martese.

Ketu une shikoj se lindoret jane me te gatshem per ta ofruar kete sakrifice ne martese. Ky eshte mendimi im, pavaresisht nga rrespekti qe kam per amerikanet per faktin se jane punetore dhe sakrifikojne shume duke qene populli me punetor. Por ketu fjalen e kam per sakrificen ne institucionin e marteses.
    beqar

i/e regjistruar Maska e alda85al
    Anėtarėsuar
    24-03-2005
    Postime
    5
    dashuria eshte nje enderr e embel dhe e gjate ndersa martesa eshte zilja e zgjimit.
    martesa eshte nje kurth i natyres me te cilin ajo te detyron te kryesh qellimin e saj te ekzistences dhe te vazhdimit te races njerzore.

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    po mos ekzistonte martesa sdo ishit te gjith ju ktu po he ..lol

Inter Maska e DuPI_I_KeQ
    Anėtarėsuar
    17-06-2005
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    89
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    mund te shkruajme rreth marteses.
    pse flitet kaq pak ketu rreth marteses?
    dua te shkruajme rreth marteses dhe te tregojme pervojat tona .
    te martuar dhe beqare
    ju lutem
    a nuk eshte martesa perfundimi i nje dashurie romantike ?
    a nuk thuhet ketu ne kerkim te romances , atere pse nuk shkruni per martesen ?
    shumica jane beqar pasi jane ende te rinj por shkruni ju lutem .

Me mire nje jet beqa sesa nje martes te gabuar!
    Nese do martohem do mundohem ta bej shume vone moshes qe jam tani!

MaDe By DuPi!!
    Interist Deri Ne Vdekje!
    Adriano 10 is The Best!!!

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Martesa
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:20
  5. Martesa Gay - Gazeta shqiptare
    Nga katana nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 13-05-2003, 07:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •