Close
Faqja 18 prej 230 FillimFillim ... 816171819202868118 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 2300
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-12-2005
    Postime
    3
    Per te formuar nje identitet te shendoshe kombetarmkosova e ka te domosdoshme qe pas nj periudhe te caktuar t'i bashkohet trungut kombetar,per shkak se atributet shteterore te kosoves do te behen imponuese ne idetitetin kosovar,pra me shkoqur, kosovaret do te kriojonin nje identiet aq te ri sa eshte edhe shteti i tyre,keto pasoja do te jene te pashmangshme nese pas nje periudhe sensibilizimi duke perfshire ketu edhe nje referendum te dyfishte,n Kosove edhe ne Shqiperi ,me qellim qe ky bashki m te jete sa me natyral dhe sa me i arsyetueshem para politikes nderkombetare!!
    Me respekt nga rolandi !!!

i/e regjistruar Maska e pishtari
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga notorious_on
    që t'njifni historin tuj duhët t'lexoni se ç'shkruajn të tjërët e jo atë që shkruajn historianët analfabet Shqiptarë

ësht pak a shum si me fqinjët e lagjes... del njoni e t'thot, ik mor klysh curve... ti habitesh se mendon që maman e ke zonj gru po më mir e nje m'halla se familjarët se ç'ka mamaja

nejse, se i rash gjat shum m'duket

atë t'Beratit e lexon në të gjitha enciklpedit botërore... në përjashtim të Shqipërisë e t'Mozambikut

e vërteta ësht që jemi një komb bastard... imagjino hero kombtar kemi Skëndërbeun, që po ta kapësh holl-holl muhabetin ka qen një hallçak malesh.

Hello mr qe nuke do te ket fjale te pershkruaj ty per ty duhet nje fjale ere !
    ate te vertet mbaje per vete se njerze si puna jaote ka fatkeqsisht plot
    a keshtu te falsin tyja doboci i lagjes

se shtepi pa hale ska po ti sje hale po je dicka qe une dhe kushe endjen veten shqiptar ketu smunde te pershkroj ty se cfare specje je
    Skenderbeu ska qene hallcake maleshe po ishte aqe i zgjuar dhe trim
    dy vecori ntyrore qe as dhe nje her nuk behen bashke
    po tek ai burr u bene
    e mori pushtetin me dredhi dhe e mbrojti me zgjuarsi dhe froce o hale
    e kishte nga shkumbini deri ne vjose
    sepse trojet e tejera i kishin princit e tjer dhe nuke pranonin gjasme neneshtrim
    po ia me zgjuarsi beri miqesi me ta ne berat ne kanin malin e zi dhe maqedoni
    dha e mori beri krushqi
    dhe i lidhi shqiptaret me njeri tjetrin dhe ushtria turke ishte ne numer e madhe po ai ja shkurtonte bishtin

dhe pas tradhetise se nipit te tij sepse vime tek fjala shtepi pa hale nuk ka

njerzit u kethyen ne myslyman ca me hire e ca me pahire
    po ne na bashkojne zakonet traditat kenget

prandaj ordhodoksit apo sllavet nuke donini te shkruaej shqipja sepse historit po ta shkruashe ngelet orgjinali dhe shipetari dilte me i zoti se ata
    dhe keshtu qe ne i kemi historin si gojdhana

sa shqiptare jane vrare per greket sepse ishin me te zote se ta
    do te thuash qe perse nuke luftonin per vete po ishin nje nga nje
    dhe vime tek ajo qe kishte vetm i madhi GJergji Kastrjoti trimerin dhe zgjuarsin
    keta ishinen trima po jo te zgjuar dhe greku i perdorte

keshtu berati ka qen qeverria ne kohen e turkut atje po ata punonin per turqin e jo per shqiperin
    dhe serbet kane qen te hardhur sepse ka qen metoda turke perca e sundo serbi me shqiptarin nuke ka shkuar ndonje her dhe nuk ka per te shkuar dhe turku e dinte kete dhe i linte qe atat te perparonin
    dhe bente marveshje sepse i kishte friken arbrit se mose ngjallej ndonje GJergj tjeter

dhe kure ka bere shperguljen turku fara jote ka hardhur nga gabelet
    sepse te mohoshe idenitetin duhet ti mohoshe te gjitha

i pame gangesterat e beratit ne kohen e demokracise
    moren motrat e njeri tjetrit dhe i nxoren ne rruge dhe pastaj u vrane
    midis tyre
    ik e mozdil me ketu ti felliqesire se per ty ska fjale te pershkruaj

shqiperia eshte e shqiptarve edhe as e serbit dhe as e grekut
    dhe qeni qe eshte qen rrone per dicka ti jo
    Ndryshuar për herë të fundit nga pishtari : 18-07-2007 më 17:57

i/e regjistruar Maska e LuLiKraS
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180
    Ne qofse do bashkohet Kosova me Shqiperi jan 2 gjera Themelore qe duhet ber ti ringjallet Emri i veret i Shqipëris te jet ILIRI dhe treves se Iliris ti rikthehet e vereta qe ishte Dardani.

Si ma merr mendja mu me emer Shqiperi dhe me emer Kosove nuk behen bashk. Se Shqiperi Kosove kan qen bashk vetem 3dite sigurisht e dini.
    A Iliri dhe Dardani ato kan qen bashk me muaj vite e shekuj.

Gjeja Themelore qe eshte per tu bashkuar eshte ndrrimi i emerit te Shqipëris te jet ILIRI. Dhe mandej siq qe eshte ZOTI 1 dhe nje ILIRI do te jet.

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    Tung shqiperia e madhe. - iliria apo si doni quane.

une jam shqiptare ,
    kam zemer dardane.
    jam e rritur ne mergim .
    zemra me dhembe per vendin tim.
    Dua bashkim kombetar;
    se kam gjake shqiptar

made by me

MERITA
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2004
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    12
    Kemi nje gjuhe,nje flamure,nje zakon,nje histori,nje kulture e te tjera.
    Shqiperia dhe Kosova duhet te beje te pamunderen, TE MUNDUR qe te bashkohen sepse me bashkimin e dy vendeve do te kami,
    Me teper fuqi,Politikish,Ekonomikisht,and nje fuqi ushtarake qe do te sillte paqe(dhe Serbet+greket) te mos hapin goje.
    Pra do te quhemi nje kombe i madhe.
    Dhe te madhin te gjithe e raspektojne , (nga deshira apo frika)

Shqiptar 100% Maska e Kristo_fier
    Anëtarësuar
    15-02-2007
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    33
    Po diferencat fetare qe kane Shqipetaret e Shqiperise me shqipetaret e Kosoves?
    Ata te Shqiperise jan me shume ateist kurse ata te Kosoves jan musliman dhe besimtare. A e dine Kosovaret se ne Shqiperi ka edhe Shqiptar Orthodhoks dhe Katolik? Qysh do ti luftojm keto pengesa?
    Rroft kombi Shqiptar
    Ah moj e shkreta Shqipëri Etnike

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Kristo_fier
    Ata te Shqiperise jan me shume ateist kurse ata te Kosoves jan musliman dhe besimtare. A e dine Kosovaret se ne Shqiperi ka edhe Shqiptar Orthodhoks dhe Katolik? Qysh do ti luftojm keto pengesa?
    Rroft kombi Shqiptar
    C'lidhje ka feja me ceshtjen kombetare? Shqiptaret jane shqiptare e jo myslimane, ortodokse, apo katolike, grindjet fetare i kemi lene per kombet e tjera, nuk jane per ne ato!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2004
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    12
    Citim Postuar më parë nga Edvin83
    C'lidhje ka feja me ceshtjen kombetare? Shqiptaret jane shqiptare e jo myslimane, ortodokse, apo katolike, grindjet fetare i kemi lene per kombet e tjera, nuk jane per ne ato!

Pergjigje e sakte EDVIN83.Faleminderit.

KRISTO Nje gje doja te thoja, mos e ngatero politike me fene.
    Si'c e dime te gjitha planetet rotullohen rreth Djellit,dhe fete e ndryshme rotullohen reth Zotit,pra zoti eshte 1(nje) pamvarsishte nga fete e ndryshme........
    Dhe Isa Boletini erdhi nga Kosova ne Vlore per te qene perkrah Ismail Qemalit
    dhe asnjery pyeti c'fare feje kemi por ngriteten Flamurin si nje kombe pa dallim krahine,feje,ideje,por si Popull me nje kulture te larte Patriotike.

Me respeckt D.Z.M.

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Citim Postuar më parë nga Kristo_fier
    Rroft kombi Shqiptar

Kristo_fier me pelqyen postimet e tyre me lart meje qe i kan postu po desha edhe une te shtoj dicka ne lidhje me kete cka e ke thene ti.

Ne qoft se na Shqiptaret kudo qe qenden/mi nuk meren/mi me ceshtjen e fese dhe te ngaterojn ketu me ceshtjen kombetare ateher do te jemi nje qe smund te na ndaj dhe smund ta hap gojen as Greek as Serb apo ku ta di une sepse sic e dim te paret na kane lene nje thenje shume te mire BASHKIMI BON FUQI,po edhe dicka ka se ne qoft se nuk mundohena te i ndihmojm njeri tjetrit ateher dije se kuri nuk do mundemi te bashkohemi,se sa e shoh une po ne kete forum ka disa persona qe mundohen ta bejne kete gje ndarjen ku ende nuk jemi te bashkuar,e une per veti kisha deshir ti denoj me denimin me te rend qe eshte ne kete bote nuk na nevojiten ksi njerez ne kombin tone,siq e tha edhe Edvin83 sjemi ne ai komb i cili duhet te miret me ceshtjen e feve po ne duhet te ndjehemi krenar qe jemi Shqiptar dhe te mundohemi te punojm per ket truall dhe te respektojm gjakun e te pareve tane qe e kane derdhur po ne kete truall e jo te shajm njeri tjetrin sic jam duke e verejtur ne shumicen e temave,nuk e di pse aq shum na pengon feja e tjetrit normal mund ta mbroj ate fe qe e ka po jo edhe te vjen deri te percarja,po si e shoh une me duket se edhe ajo do te vjen shpejt percarja ne qoft se nuk hekim dore prej sharjeve prej ofendimeve.

Ja po e nisi prej nga vetja ime kush qenkam une te ta shaj ti fen tenda apo te dikujt tjeter,une per detyr e kam ta mbroj fene time e jo ta shaj fene tende,normal mund te debatojm edhe per fe por si i ka hije nje njeriu e jo vetem emri njeri e vepra KAFSHE.

Te respektuar nga ana ime jeni qofshni MUSLIMAN,KATOLIK apo ORTODOKS nuk me pengojn po jame krenar qe bisedoj me Shqiptar dhe per ceshtje Kombetare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Black_Mamba : 28-07-2007 më 14:28
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-07-2003
    Postime
    9
    Shume mire qe te gjithe e mendojne se te gjithe trevat Shqiptare duhet te bashkohen por problemet jane shume te medhaja si kultura te ndryshme dhe ketu nuk po flas per patriotizmin eposin folklorin, por per shoqerine ne pergjithesi si rroli i gruas ne shoqerine shqiptare dhe ne ate kosovare qe eshte tejet i ndryshem duke qene se gruaja ne Shqiperi ka nje rol me aktiv ne jeten shoqerore ka te drejta qe i jane dhene me vite dhe jo vetem me ligje por edhe me fakte ne jeten e perditshme pa harruar qe dhe vete shoqeria Shqiptare njeh realitete si ato te shoqerise Kosovare por duhet te themi qe keto shfaqje i perkasin pjeses se malesise veri verilindje qe eshte pikerisht ne kufi me shoqerine Kosovare ku akoma familjet dhe shoqeria ka nje rganizim patriakal sikur evolucioni shoqeror dhe shkencor te mos kene ecur perpara.
    Nje tjeter pike ashte mendimi reciprok qe kane shqiptaret ndaj kosovareve dhe anasjlltas dhe dua te the qe ky mendim nuk eshte aspak pozitiv dhe pikerisht ky ndryshim eshte shkak i asaj kulture perendimore ose moderne qe nga shoqeria Shqiptare pranohet pa ndonje kundershtim deri sa arrin ne disa raste te krijoje kopje te shemtuara ,rse nga shoqeria Kosovare kjo kulture eshte me e veshtire te arrije te gjeje terren sepse shihet si diçka e huaj qe cenon kulturen shqiptare(eposin folkorin dhe mbi te gjitha zakonet).
    Ka shume akoma per te thene por le te mjaftohemi vetem me nje problem siç eshte ai i gruas.

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •