Te them te drejten edhe une u mendova para se ta shkruaj por pastaj vendosa keshtu per dy arsyje: 1. Piperi (byberi)- shqiptaret ushqimin e hane djeges! Pra vetem per te ngucur pak muhabetin! "Harrova" per nje moment se ne si jugor marrim zjarr shume shpejt sikurse e tregon komenti tjeter fill mbas tendit!
Arsyja e 2. eshte bashkshorti i Jahjages ne Ceki (me duket), nuk e di a e ke lexuar por here e fundit atje ky pra burri i Presidendes "theu" protokollin me nje veshje jo te pershtatshme..!!!!
Ne vazhdim te komentit tend dua te shtoj se Gjermanite ishin nga 1961 deri 1989 te ndare, nderkohe qe ne nuk mbahet mend se kur ishim te bashkuar!!!! Pastaj per cdo njeri qe e njeh sado pak realitetin gjerman e din se edhe sot e kesaj dite fjalet "ossi" per lindoret dhe "Wessi" per perendimoret jane aktuale!
Sikurse e kam shkruar me para une kam kontakte te shumta me kosovare (shqiptare nga Kosova) dhe gjendem shpeshhere ne Kosove, kur jam atje kam nje ndjenje te cuditshme gjithkund shkruhet ose flitet (pak a shume) shqip por und nuk e kam ndjenjet e te qenit tamam ne shtepi! Por kjo si ndjenje ekziston dhe po rritet me cdo here qe une jam ne Kosove duke takuar shokun e vjeter duke ngrene ne restorantin e dikurshem duke takuar tashme shoket dhe shoqet qe kam njohur nderkohe!
Per brezin e ri te pas autostrades pra te pasluftes ky diskutim keto paragjykime do shumezohen te gjitha me zero, natyrisht ka per te patur dallime krahinore (malok lab laluc etj) perndyrshe nuk do ishim shqiptar por te tilla si kosovar shqiptar mendoj se nuk do kete me!
Tung!
Krijoni Kontakt