Close
Faqja 223 prej 230 FillimFillim ... 123173213221222223224225 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,221 deri 2,230 prej 2300
    i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Për: A duhet të bashkohet Kosova me Shqipërinë?

Arsyet për të u bashkuar Kosova dhe Shqipëria jan të shumta, por unë dasha të themë:

Mjafton për arsye që të bashkohet kosova dhe shqipëria në mos vetëm se për hirë të atyre që na kan nda me dhunë,

dhe për hakmarrje ndaj kësaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dhe për arsye se kjo gjë së pakti, do jua shtij frikën në palcë armiqëve përreth, dhe as gjumë nuk do bëjn rahat
    duke menduar dhe u friguar se athu sonte shqipëtarët do të na sulmojn për të i marrë trojet tjera, hahahhahahahhaaha.

Vetëm se kjo më këndaq, dhe mjafton për arsye kjo për bashkim edhe sikur po mos të kishte pasur arsye tjetër!!!!

KUSH DO HAKMARRJE PËR TË VRARËT TANË GJATË GJITHA PERIUDHAVE, E MJAFTUESHME ËSHTË BASHKIMI KOMBËTAR SA PËR HAKMARRJE!
    kush mendon mirë e kupton se çka dua të themë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga illyrianboyful : 22-02-2013 më 16:54

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813

Citim Postuar më parë nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Po cfare ke luftuar ti mor gazep prej komp-JUTERIT AAA? Ju qe nuk e dini as nuk e keni perjetu ate gjendje jeni ma aktivet ne forum!!!!
    Cenoo... here tjeter lexo shkrimin tim me me kujdes, kuptove?:

Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Per bashkim luftuan, por Europa dhe fqinjet nuk po na lejojne te bashkohemi
    Pra, ne kohe lufte une isha 12-13 vjec jo me shume dhe nuk kam pasur mundesi te luftoj, sepse kam qen ende i vockel, por sa i perket perjetimeve te luftes, une aty isha dhe gjithecka perjetova, prandaj te keshilloj qe ti lesh paragjykimet anash. Ty nuk te bjen kush ne fije mo vella ! I thua Eurostarit 'sigurisht je malok', kurse vete me ke thene se ti je nga Shkodra. Me ke thene se flet gegnishten 'edhe ate me hudra bile', kurse tani thua se 'gjuha qe flasim ne ne Kosove mundet te jete cdo gje tjeter, por gjuhe shqipe jo!' Cfare kontradikte!!! Njekohesisht mendoj se gjuhen standarde mund ta flas dhe ta shkruaj shume me mire se ti, nje gje te tille e ke pranuar edhe vete ne nje bised te meparshme qe kemi zhvilluar ne te dy... Mos valle po i bie se ti nuk je shqiptar, sepse nuk di te flasesh dhe te shkruash gjuhen standarde me mire se une?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 23-02-2013 më 18:41

i/e regjistruar Maska e stel.a
    Anëtarësuar
    21-02-2013
    Vendndodhja
    far away
    Postime
    77

sigurisht qe JO!!!

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anëtarësuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Me sa kam lexuar ketu shumica si e shqiptarve edhe kosovareve nuk kane shume kontakte me njeri tjetrin dhe shkruajne te bazuar ne baze te frymes romatiko-patriotike. Kjo nuk eshte dicka e keqe edhe une nje i tille kam qene derisa fillova te njoh personalisht kosovaret e pare dhe me vone te shkoj ne Kosove....! Une flas e shkruaj per ato qe kam pare dhe perjetuar dhe per mua eshte nje fakt i pamohueshem qe ne Kosove si shqiptar i Shqiperise (jo gjithmone) por shpesh here je i padeshiruar, sikurse ne Shqiperi (ta shkruaj diplomatikisht) nuk i kane edhe aq qejf kosovaret!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991

Qashtu pasha Zotin ke than fjale me vend ......!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2005
    Postime
    25

SHKAKTARËT E MOSZGJIDHJES SË PLOTË
    TË CËSHTJES SHQIPTARE

Duke e përcjellë ritmin e zhvillimeve dhe kualitetin e politikës, që kanë të bêjnë me zgjidhjen e plotë të çështjes shqiptare në përgjithsi dhe të Kosovës në veçanti, po e shoh të nevojshme, që gjatë këtij trajtimi të ndalem nëpër disa pika kyçe, nêpër të cilat ka kaluar FATI i popullit shqiptar:
    Ato janë: Mbledhjet FATPRERA, siç ishin: Kongresi i Berlinit më 1878, Mbledhja e Ambasadorëve në Londër më 1912/13, Paqja e Versajit më 1918, me ç’raste u copëtuan trojet shqiptare.
    Fatkeqësisht, njëanshmëria e faktorit ndërkombëtar ndaj çështjes shqiptare vazhdoi edhe pas Luftês së Dytë Botërore, kur me tradhëti dhe me dhunë Kosovên e lanë të okupuar nga Serbia. Dhe më vonë, në vitet e pesëdhjeta, Kosovën Lindore (Luginën e Preshevês, me Bujanoc e Medvexhë) e shkëputën nga Kosova, duke e këmbyer me dy komunat Zubin Potok dhe Leposaviq.
    Por, edhe pse qendrimi i faktorit ndërkombêtar tani dukshëm ka ndryshuar, si ndaj çështjes shqiptare, ashtu edhe ndaj Serbisë, për çudi, realiteti i gjendjes së sotme në Kosovë po dëshmon se ende gjallërojnë tendencat e së kaluarës për çështjen ballkanike në përgjithësi dhe të shqiptarëve në veçanti. Këtë gjallërim të tendencave hegjemoniste e agresive tê Serbisë e kanë mundësuar dy faktorë: ai ndërkombëtar- eurobotëror, i cili nuk ka ndërmarrë masa adekuate ndaj agresorit serb për luftrat që i ka bêrë në BosnjeHercegovinë, Kroaci dhe nê Kosovë dhe faktori shqiptar, i cili pas luftës së fundit nuk qe në nivel të mbrojtjes së fryteve të luftës, kështu që për mungesë të aftësisë politike e juridike, për mungesë të kritereve të duhura si dhe për shkak të intereseve të ngushta individuale, grupore e partiake, klasa politike shqiptare po ballafaqohet edhe sot e kësaj dite me sfida tê shumta. Këtë gjendje deshtake të deritashme e vërtetojnë dialogjet e njëpasnjëshme në mes shqiptarëve dhe serbëve me ndërmjetësimin e ndërkombëtarëve me të “famshmin”Ahtisari, i cili me Pakon e tij, duke e favorizuar agresorin serb, vetëm sa e ka komplikuar edhe më tepër zgjidhjen e çështjes shqiptare. Dhe për këtë “famshmëri” ai mori edhe çmimin Nobel për paqë. Edhe ky “rezultat” është fryt i plogshtisë diplomatike i palës shqiptare, sepse, edhe pse i ka pasur të gjitha argumentet që flasin për tendencat hegjemoniste me të gjitha synimet dhe krimet që i ka bërë Serbia mbi shqiptarët, pala shqiptare me kompromiset fatale që i bêri, u soll në atë mënyrë sikur të kishte qenë agresore. Këtë qendrim të njëanshëm të faktorit ndërkombëtar, gjegjësisht të Ahtisarit dhe plogshtinë e negociatorëve shqiptarë e vërtetojnë shumë paragrafe të Pakosë së tij, me anë të të cilëve, në mënyrë shumë perfide e pushtoi Kalanë (Kosovën) për brenda. Për çudi, kjo njëanshmëri e Ahtisarit nuk i mjaftoi as Sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki Munit, dhe i shpiku edhe 6 pikat, me të cilat po e godet çështjen shqiptare. Për çudi, me këtë njëanshmëri të Ahtisarit po mjaftohet edhe sot e kësaj dite Klasa politike shqiptare, duke deklaruar se zgjidhja e çështjes sê Kosovës bêhet vetëm sipas Planit tê Ahtisarit. Pra, kjo njëanshmëri e faktorit ndërkombëtar është rezultat i propagandes gënjeshtare serbe, e cila, edhe përkundër disa vërejtjeve dhe sugjerimeve që ia jipnin mekanizmat ndërkombëtar për ta ndryshuar qendrimin hegjemonist dhe për ta pranuar realitetin që është krijuar në Kosovë, ajo po vazhdon me kërkesat e veta maksimale të shoqëruara edhe me provokime kuftënxitëse në Kosovë, duke e konsideruar Kosovën si pjesë të vetën. Me fjalë të tjera, Serbia po e bën atë që ishte dashur ta bënim ne shqiptarët me argumentet tona të pakontestueshme, që dëshmojnë se Kosova kurrë nuk ka qenë tokë e Serbisë, por ka qenë vetëm e okupuar me përkrahjen e faktorit ndërkombëtar. Kështu, Serbia me diskursin që e ka ndotur edhe shkencên deri në nivelin akademik, tê shoqëruar me parimet fetare ortodokse, po vazhdon edhe sot e kësaj dite me tendencat hegjemoniste sllave në Ballkan. Njê qendrim i tillë anakronik i Serbisë, falë qendrimit ndërkombëtar, po shfaqet në çdo fushë të jetës shqiptare, sidomos në politikë, në diplomaci, ekonomi e siguri. Atëherë, pse të mos e vazhdojë këtë qendrim Serbia, kur nuk ështê ndëshkuar për agresionin që e ka bërë?
    Pra, në vend qê ne shqiptarët të ngrisnim padi kundër Serbisë, për të gjitha pasojat që na i ka krijuar, ajo i shton kërkesat me akuza kundër shqiptarëve.!!! Në vend që klasa politike shqiptare të kontribojë në krijimin e Unionit kombëtar të të gjitha trevave shqiptare, aspiratë kjo shekullore e popullit shqiptar, ata (serbët) me 5% të banorëve në Kosovë kërkojnë krijimin e unionit tê komunave me shumicë të popullsisë serbe, me tretman të barabartë me shqiptarët (si shtetformues), me ç’rast sajoi edhe emërtimin vërtet suigeneris (Multietnike) të popullsisë në Kosovë. Ndaj një tretmani të këtillë është reaguar me kohë nga analistët e jashtëm dhe të brendshëm, por shqiptarët duke mos i përfillur argumentet e veta, do të lindin edhe shumë probleme, frytin e të cilave po e shijojmë çdoherë e më hidhur. Si të thuhet ndryshe, kur edhe sot e kësaj dite, pas dialogjeve të stërzgjatura sterile, faktori ndërkombëtar kërkon nga pala shqiptare qê të vazhdojë dialogimin në mes serbve e shqiptarëve, në vend që ky faktor ndërkombëtar ta ndërrojë qendrimin ndaj Serbisë për 180 shkallë.
    Pra, “rezultatet” e derisotme të dialogimit pas shumë dështimeve, sugjerojnë, që tani e tutje faktori ndërkombëtar do të duhej të vazhdojë dialogun vetëm me Serbinë, jo më me lutje, me të cilat e ka stimuluar këmbngultësinë e tyre për të mos hequr dorë nga Kosova, por me masa ndëshkuese e sankcionuse, duke i parashtruar asaj aso kushtesh, që ta detyronin ta pranojë realitetin e ri në Kosovë. Përndryshe, po të vazhdohet kështu sikur deri më sot me këtë statusquo të brishtê, raportet në mes shqiptarëve dhe serbve vetëm sa do të acarohen edhe më shumë. Si të mos acarohen këto raporte, kur faktori ndërkombëtar, si ndërmjetësues, edhe sot e kësaj dite i bishtnon gjykimit të drejtë të shkaktarëve, që prej kohësh të mbledhjeve FATPRERA të cekura më lartë. Andaj,s’do mend se për shkak të gjykimit jo të drejtë të faktorit ndërkombëtar, trojet shqiptare mbetën të copëtuara dhe Ballkani mbeti i trazuar. Si të thuhet ndryshe kur dihet se Serbia me pseudoargumente, e mësuar me ledhatime e propagandë të rrejshme shkeli shumë marrëveshje, kontrata e konventa ndërkombëtare, siç po i shkelë edhe këto të tanishmet, me të cilat po e kërcënon edhe më tepër përspektivën dhe klimën politike në Ballkan dhe më gjërë.

Filloi zhdaravitja e reve të zeza

Tani, kur fantazma filloi ti zhdaravitë retë e zeza që e kishin mbuluar qiellin mbi tokat shqiptare, i sugjeron PARISË GJITHSHQIPTARE që ta kthjellin mendjen e tyre dhe ta shfrytëzojnê për së mbari, duke krijuar marshutën e saktë që do të na shpiente në realizimin e aspiratës sonë shkullore, për bashkim, liri e pavarësi, për të cilat janë bërë shumë sakrifica. Si mund të realizohet aspirata e jonë shekullore me ndarje e përçarje, duke shkelur mbi interesin kombëtar? A nuk e vërteton këtë ndarje e përçarje krijimi i dhjetra subjekteve politike për ta vënë vetën në dukje? Kjo ndarje e përçarje nuk është rezultat i demokracisë dhe i pluralizmit të mirfilltë, por është rezultat i një mentaliteti destruktiv i formuar me shekuj në rrethana robërie. Ky mentalitet destruktiv i kontribon dhe i ndihmon realizimit të synimeve të armikut. Prandaj nuk êshtë thënë më kot: “Po deshe të dishë se në ç’rrugë je, vetëm shiko se puna që bën ti, po e gëzon apo po e hidhëron armikun”! Tani, pas të gjitha ngecjeve në zhvillim dhe në zgjidhjen e plotë të çështjes së shqiptarëve nê përgjithësi dhe të Kosovës në veçanti del, se hisetarë të shkakut të kësaj ngecjeje jemi edhe ne vet. Andaj, kur shkaktarët, janë tê ditur dhe pasojat e hidhura qê po i shijojmë çdo ditë janë të njohura, do të duhej të na sherbenin si lëndë e parë për ndryshim të mentalitetit, që do të na shpiente në kualitetin e jetës më të shëndoshë. E kualiteti i jetës më të shëndoshë arrihet vetëm me unjisimin e ideve dhe të veprimeve gjithshqiptare. Këtë unjisim të ideve dhe të veprimeve na e imponon e kaluara, e sotmja dhe e nesërmja. Përndryshe, çdo vonesë do të jetë me kosto shumë më të lartë të pasojave.
    Një gjest të ngjajshëm dhe të befasishëm, si nevojê të domosdoshme për ndryshimin e mentalitetit serb patem rastin ta dëgjojmë këto ditë nga Ivica Daqiqi, Kryeministër i Serbisë. Ndonëse vonë, por siç thonë më mirë vonê se kurrë, kur e pa ky protagonist i shquar dhe i angazhuar ekstremisht kundër shqiptarëve, se me pseudo- argumentim dhe me propagandë të rrejshme nuk mund të mbahet më Kosova zap me gjakderdhje, krime e shkatërrime, armiqësi dhe urrejtje si dhe me synime e dështime të njêpasnjëshme, vendosi më në fund të shkundej prej asaj barre hegjemoniste njëqind e më shumë vjeçare, kur tha haptas : “se mjaft jemi rrejtë me slloganin, se Kosova është e jona”, »Llagali su nam da je Kosova nasha ». Thash me vete inshalla nuk jam në ëndërr. Po më duket se lëmshi i së vërtetës shkencore, juridike e politike për Kosovën më në fund ka filluar të zhvillohet. Kjo tani po shihet edhe në ndryshimin e qendrimit të Faktorit ndërkombëtar. Dhe, duke folur ashtu vet me veti thash : Edhe në qoftë se nuk është ëndërr, duhet pasur parasysh se “ujku qimen e ndërron e zanatin nuk e harron”, që do të thotë se, edhe pse iu hap deriçka e së vërtetës shqiptare, megjithatë duhet dyshuar në ndonjë truk marketingu politik serb, për të parë reagimet, si nga brenda, ashtu edhe nga jasht. Përndryshe duhet ditur se Serbia edhe më tutje do të vazhdojë me kërkesat e saj për t’u siguruar serbve supërkushte, me kompetenca politike e juridike në Kosovë. Nëse Serbia arrin që serbve të Kosovës ( me 5%)t’u sigurojë aso supërkushte, me kompetenca politike e juridike si askush nê botë, Kosova edhe më tutje do të mbahet në arrest shtëpiak, duke ia marrë gjymtyrët më vitale të saj, siç është Trepça me disa pjesë tjera të banuara me serbë kolonizatorë. Nëse Serbia arrin që ta bindë faktorin ndërkombëtar se shumica e trashëgimisë kulturore e fetare është me origjinë sllave (serbe), kur ato janë me origjinë ilire, atëherë fara e gënjeshtrës dhe e mohimit të së vërtetës do të vazhdojë të jetë shkaktar i kaosit të mëtejmë në Ballkan dhe më gjërë. Duhet pasur parasysh se me krijimin e supërkushteve pêr serbët në Kosovë, do të rritet numri proporcional i popullatës serbe në Kosovë me kolonizatorë. Andaj, për ta rrënuar atë piramidë gënjeshtrash qindra vjeçare, inteligjencia shqiptare, që duhet të jetë e mbështetur moralisht dhe materialisht edhe nga institucionet dhe politika gjithshqiptare, duhet o sot o kurrë të shkundet nga papërgjegjësia dhe nga pluhuri i plogshtisë krijuese shkencore. Kêtë, inteligjencia shqiptare ia ka borxh sa moral, aq edhe patriotik popullit të vetë.

Francë – 18 mars 2013 Hamzë Gashi

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Urgjentisht !!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Ideal i cdo Shqiptari duhet te jete bashkimi kombetare,dikujt do ju prishet qejfi por futja !

Me mir do ishte federata panshqiptare : Kosova - Shqiperija - Shqiperija lindore (Maqedonija perendimore ) - Sanxhaku (po te duan !) dhe ne prespektive Camerija .

Hegjemoni Shqiptare ne rejon kunder sllavoGrekerve
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e Luftetari Ilir
    Anëtarësuar
    21-06-2013
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41

Duhet patjeter. Kjo ndarje e shteteve shkon ne dem te ceshtjes kombetare. Propaganda anti-shqiptare e vendeve fqinje po i ftoh marredheniet mes shqiptareve te Kosoves dhe atyre te Shqiperise. Sa me shume qe te vonohemi, aq me keq per kombin. Nderkombetaret nuk e duan, por ata nuk na sundojne neve. Nese e bejme bashkimin, do te pajtohen pa kurrfare problemi. Une jetoj ne Prishtine dhe ndihem i turperuar nga flamuri qe mban ky shtet. Un kam gjak kuq e zi, jo kalter, bardhe e verdhe. Rrofte Shqiperia! Shpresoj qe te bashkohemi sa me pare. Nuk kemi kohe te presim. Ne fund te fundit, te gjitha ato qe ndodhen ne vitet 1981-1999, te gjitha ato masakra, beteja, sakrifica dhe cdo gje tjeter u bene per bashkim. Gjaku i te reneve do te na mallkoje nese nuk e plotesojme amanetin e tyre. Nese bashkimi nuk eshte i mundur, se paku duhet ta krijojme nje aleance te te gjithe shqiptareve. Aleanca Shqiptare, me parlamentin e vet, buxhetin e vet, ushtrine e vet, me perfaqesues nga Shqiperia, Kosova, Ilirida, Kosova Lindore, Malesia dhe Cameria. Te qeveriset si lloj federate, pse jo. Do te ishte nje goditje shume e rende per fqinjet qe duan te na zhdukin dhe ne te njejten kohe do te ishte hap shume i madh drejt prishjes se padrejtesise se Londres.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Haradinaj lidhur me bashkimin kombetar

Publikuar: 20.07.2013

Për bashkimin kombëtar thotë se nuk duhet t’ia lëmë krejt integrimit në BE.

Kemi filluar të themi që do të bashkohemi BE dhe po na vjen më lehtë, por nuk është krejt ashtu. Edhe në BE ke regjione që nuk ndërlidhen më vete. Ne duhet me qenë krijues së ideve integruese ndërshqiptare. P.sh. ekzistojnë disa dhoma ose ta quajmë Senat, Parlament... Pra, me kriju një dhomë shqiptare të tillë... Një parlament shqiptar që t’i japi vetes disa detyra që nuk bien ndesh me kushtetutat e vendeve ku jetojnë, edhe në rast se jetojnë në Kosovë dhe në Shqipëri”, thotë Haradinaj. /Telegrafi/

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •