Close
Faqja 175 prej 230 FillimFillim ... 75125165173174175176177185225 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,741 deri 1,750 prej 2300
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Tra la la la dhe zura nje gale ose nje lesh hamammi....
    Naivitet dhe absurditet.
    DO TE BERTISJA ME TE MADHE SHYQYR ALLAHUT APO KRISHTIT QE PROBLEMI KOMBETAR nuk eshte dhe nuk varet nga politikanet shqiptar,se po te ishte na kishte marre lumi te gjithe si komb!
    Simbas kendveshtrimit tim,kete gje e kam thene edhe ne forumin WEBALBANIA,kur te gjithe ishin skeptik me pavaresine e Kosoves HEN-RI BERTISTE ME TE MADHE.....
    JEMI NE EPOKEN E NDRYSHIMEVE TE MEDHA...JEMI NE EPOKEN E SHQIPETAREVE...DUAN APO NUK I PELQEN GEREKEVE APO SERBEVE...MEGJITHE MBESHTETJEN E TIGRIT PREJ LETRE RUS...SHQIPERIA DO TE BEHET SIC KA QENE!

Personalisht mendoj, qe me nuk duhet te shtrohet pyetja se a duhet, apo a do te Bashkohet Kosova me Shqiperine, sepse ajo eshte me se e sigurte se ky Bashkim do Ndodh. Ndonese do kete vonese, por do ndodh.

Vet fakti qe e gjithe makineria ushtarake, policore te shtetit serb jane larguar nga Kosova ne vitin 1999 kjo eshte nje tregues shume i qarte se Bashkimi i Shqiptareve ngadal - gradualisht por shkon ne ate linje te Bashkimit Kombetar.

Pyetja e sakte duhej te ishte se Kur dhe si, ne cfare metodash duhet te behej ky Bashkim. Se pari te jemi ne Konfederate ndermjet veti, apo te kemi Federate te perbashket, natyisht se Bashkimi i Vertete do behet ne nje kohe tjeter.

Dikush ne kete forum thirret se para te behet Bashkimi Kombetar - duhet qe edhe Shqiperia po ashtu edhe Kosova qe se pari te forcohen Ekonomikisht?

E une mendoj te kunderten, se aspak nuk mund te zhvillohemi Ekonomikisht se pari para se te bejme cfardo lloji te Bashkimit Kombetar. Mnedoj qe Federata ne kete kohe, ne kete periudhe kohore do ishte nje Bashkim i duhur per Shqiptaret. Sepse me Federaten ndermjet Shqiperise dhe Kosove, gradualisht zhvillohemi ekonomikisht, ku si nje komb i konsoliduar mund ti bejme perballe cdo lloj ekonomie si te fqinjeve qe i kemi perrreth, por edhe me gjere. Natyrisht se me kete Bashkim Kombetar - Shqiptaret do te perfitonin edhe nga ana Politike, sepse definitivisht orekset e apetitet e Fqinjeve (Armiqeve) tane Serbise e Greqise ndaj territoreve tona do shuheshin. Sepse tani keshtu te ndare sic jemi edhe Serbia, por edhe Greqia gjithnje do kene ato orekse e apetite per territoret tona.

Bashkimi Kombetar ndonese mund te mos jete edhe Bashkim Patriotik ku shume gjenerata, shume deshmore gjate gjithe luftrave dhane jeten e tyre per kete Bashkim. Por une personalisht do thoja qe ky Bashkim Kombetar i Shqiptareve eshte me se i nevojshem dhe me se i Domosdoshem jo vetem per Shqiptare, por edhe per gjithe rajonin ne Pergjithesi. Natyrisht se ka nder ta qe jane kunder Bashkimit Kombetar te Shqiptareve sic jane Serbet e Greket. Por ka edhe nga vet Shqiptaret si ne Kosove, ashtu edhe ne Shqiperi. Sepse ata Shqiptar te Kosoves qe jane kunder ketij Bashkimi Kombetar ende enderojne dhe deshirojne te kete " Brastvo - Jedinsvo" "Vllznim Bashkim me Serbet". E ndonese ka edhe Shqiptar ne Shqiperi qe kane deshire qe me shume te jetojne bashke me Greket, se sa te kete Bashkim Kombetar te Shqiptareve.

E me se shumti kunder Bashkimit Kombetar jane vete nje pjese e Politikaneve apo em sakt Pushtetareve si ne Tirane e si ne Prishtine. Sepse me Bashkim Kombetar do Fitonin Shqiptaret, e natyrisht se humbes do ishin keta Pushtetare. Sepse keshtu sic jemi tani keta Pushtetar ne Emer te KOMBIT e Vjedhin KOMBIN ne cdo aspekt. E ndersa me Bashkim Kombetar keta Pushetare me nuk do kene mundesine qe te Vjedhin Kombin ne emer te Kombit te Bashkuar.

Dhe krejetsisht ne fund: Kur keta Pushtetare si ne Tirane, e si ne Prishtine na thojne qe Bashkimi i Shqiptareve do ndodhe vetem ateherash kur edhe Kosova, edhe Shqiperia do jene ne BE, kjo eshte vetem nje genjeshter dhe propagande e tyre. Sepse edhe keta jane me se te vetedishem se me kete politike te tyre te korruptuar e te shantazhuar jane shume shume large hyrjes ne BE. E deklaratat e tyre jane vetem mashtrim per Popullin. Me keta Pushtetare te sodshem, ndonese Bashkimi Kombetar Shqiptar nuk mund te jete realizues per momentin. Por nje gje eshte shume e qarte dhe e sigurte qe me keta Pushtetare si ne Tirane, e si ne Prishtine - Hyrja ne BE eshte dhe do mbetet vetem Ender e tyre dhe Mashtrrim e Genjeshterr ndaj Popullit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 19-12-2011 më 11:34
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    E vetmja menyre e kombit tone te ekzistoje eshte bashkimi i tij perpara se te na coptojne
    si copa te pavlera kombesije te shplare si himara e te tjera qe jane ne gatim e siper,nga mjeshtrat greke e serb dhe duket sic duket jemi te pafuqishem ti ndalim.

Citim Postuar më parë nga ikthus Lexo Postimin
    E vetmja menyre e kombit tone te ekzistoje eshte bashkimi i tij perpara se te na coptojne
    si copa te pavlera kombesije te shplare si himara e te tjera qe jane ne gatim e siper,nga mjeshtrat greke e serb dhe duket sic duket jemi te pafuqishem ti ndalim.
    Plotesiht jame dakord me kete mendim - koment te IKTHUS-it. Sepse kjo qe shkruan Ikthus eshte me se e vertete!!!
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Soni !! Zoteri ju jetoni ne boten e endrave . Po mos te jete ulaja ,c'ka bene fukaraja !!!
    Personalishte do te pajtohesha qe te bashkohet Shqiperia Etnike edhe sote ,pore me administrim Nderkombetre nje kohe te gjate, deri sa shqipetaret ta kuptojne vleren dhe shijen e shtetit te tyre.

Per fate te keqe shqipetaret ende se kane kuptuare se c'eshte shija dhe vlera e shtetit dhe atedheut .

Edhe shume vjete ju duhet shqipetareve per ta kuptuare se c'rendesi ka shteti dhe kombi per nje popull.
    Mua nuk me konfiguron vetja ne boten e endrrave por ti me dukesh teper ekstrimist ne mendime. Po e ben Shqiptarin te pa zot dhe ne shtepine e tij.

Na nevojitet strukture funksionuese sociale ne shoqeri per menyren sesi qeveritaret mashtrojne popullin. Kjo na nevojitet. Por jo qe jemi te pa ditur pe vleren, shijen, rendesine e shtetit dhe kombit. Ne cdo shtet te botes ka njerez qe mashtrojne, qe genjejne, qe vjedhin. Plot e per plot ka. Nuk eshte vec problem "shqiptaresh" kjo.

Nje problem qe po ndodh sot ne Virginia te US. Qe te mbush mendjen ty:

A federal court has been asked to draw new Virginia congressional boundaries after a split over the racial composition of districts kept the General Assembly from adopting a map this year as required by the state constitution.
    Gjykata federale ka kerkuar Virginia te ndryshoj kufijte te qarkut/rajoni (District). Mbasi kufijte rajonale te jene rregulluar do te zgjidhen perfaqesues te caktuar per nje rajon, perfaqesues te tjere te caktuar per rajonin tjeter, e keshtu me rradhe. Keto perfaqesues jane ato politikane per Senaten dhe Kongresin. Edhe cfare ka ndodhur?!

We've had news in the last week that the incumbent members of the house from Virginia, three Democrats and eight Republicans got together and drew up a map. And the map was designed to ensure that all of them would be re-elected by safer margins.
    3 demokrat dhe 8 republikan po mashtrojne duke i vene kufijte e rajonit ne nje menyre ku ato te dalin perfitimtar. Nese une si demokrate e dij qe tek lagja Y ka me teper republikan, do te bej presion qe lagja Y te futet tek rajoni im, qe ne te ardhmen te fitoj serisht ri-zgjedhje!!

Burimi ketu
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 19-12-2011 më 15:47

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga ikthus Lexo Postimin
    Me bukur ska ku shkon. Bashkimi eshte mbijetim per kombin tone. Kush nuk do bashkim thjesht eshte ne favor te zhdukjes kombit tone. Nuk jane budallenj gjithe fqinjet armik qe jane kunder bashkimit.
    I LOVE GOD

j&g

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Nje problem qe po ndodh sot ne Virginia te US. Qe te mbush mendjen ty:

Gjykata federale ka kerkuar Virginia te ndryshoj kufijte te qarkut/rajoni (District). Mbasi kufijte rajonale te jene rregulluar do te zgjidhen perfaqesues te caktuar per nje rajon, perfaqesues te tjere te caktuar per rajonin tjeter, e keshtu me rradhe. Keto perfaqesues jane ato politikane per Senaten dhe Kongresin. Edhe cfare ka ndodhur?!

3 demokrat dhe 8 republikan po mashtrojne duke i vene kufijte e rajonit ne nje menyre ku ato te dalin perfitimtar. Nese une si demokrate e dij qe tek lagja Y ka me teper republikan, do te bej presion qe lagja Y te futet tek rajoni im, qe ne te ardhmen te fitoj serisht ri-zgjedhje!!

Paskam bere gabim ne shkrimin mesiper. Nese une si politikane demokrate e Senates dua qe te ne te ardhmen te zgjidhem serisht per Senate atehere tek kufijte e rajonit do te bej presion qe lagjet X Y Z te cilat kane votuar demokrat ti fus tek vizat e kufirit te rajonit tim.

Pra shkurt ne cdo vend behen mashtrime. Keshtu!

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Ore TetovaMas,

Ce ka lidhje Bashkimi Kombetar me ate ne coftese se Akademiket jane edukuar ne frymen e Komunizmit dhe nuk dine asnje gjuhe te huaj te flasin??
    Kjo ka lidhje bile shume ,sepse nje projekt per Bashkim Kombetare duhet ta bejne Akademiket e te gjitha fushave duke u bashkuare per nje ide te veteme per bashkim.

Nuk behet Bashkimi Kombetare me intelegjence shqipetare e cila per shume vite nuk flasin me njeri tjetrin lere me qe te bejne nje projekte te perbashket.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-02-2011
    Vendndodhja
    Gostivar
    Postime
    30
    Bashkimi i kombit ,shpëtimi i vetëm .

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga skipetar Lexo Postimin
    Nëse të ardhmën tënde e të pasardhësve e sheh në Skandinavi, kuptohet se nuk ka se çka t'i duhet një Skandinavi bashkimi i Shqiptarisë.

Përndryshe, nuk është natyrore për Shqiptarin mos me qenë për bashkim të Shqiptarisë.

Të lutem mos i matë aftësitë e Shqiptarëve duke u nisë nga vetvetja. Kudo në Botë, e sidomos në Shqiptari, ke Shqiptarë që me aftësi të dëshmuara të tyre e drejtojnë e munden me e drejtu çdo vend, dhe në Skandinavi.

Nuk ke institucione, qoftë qeveritare, akademike,... e deri në ndërrmarje Botërore, që nuk kanë Shqiptarë në vendet më të larta.

A nuk janë Shqiptarët njerëz që të meritojnë të jenë të lirë sikur të tjerët, e Skandinavët e tu?

Çka kanë bë Skandinavët më shumë se Shqiptarët që t'u mohohen Shqiptarëve të drejtat njerëzore?
    C'ka ka lidhje Skandinavia me ceshtjen e shqipetareve qe s'munde te gjejne rrugen ne oborrin e vete .Skandinavet i kane rregulluare punet e veta .

Une ndoshta flase me eksremizem ,pore e kame nga vete emocionet e mia .

Si munde te kerkojshe nje bashkim Kombetare kurre Komandant Teli vritet ne Shkupe nga vete shqipetaret ,kurse femijet dhe e shoqja e tije jetima duhet te vuajne per buke. Ore zoteri Skiptare : A e dini ju se sa femra shqipetare jane dhunuare nga po ata njeres te cilet e kane marrun pushken ne dore kurse po mbrojne atdheun ???

Shqiperia do te bashkohet nje dite ,pore jo me keta pseudopatriota, qe vepruane per 20 vjetet e fundit .

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •