deshira eshte e madhe,nevoja,dhe arsyet thuajse mungojne...
deshira eshte e madhe,nevoja,dhe arsyet thuajse mungojne...
Nqs Kosova bashkohet me Shqiperine,shpetohet Mitrovica,Prsh,Mdvgj,Bjnvc.
Ne te Kundert Serbi do ngreje Kufirin 20 Km larg Prishtines.
kosovaret kerkuan pavarsine,ua njohem,ua dham.Tani,dhe pak do behet shtet tamam i pavarur.Si kerkohet bashkim kombetar,ku tashi ne arenen nderkombetare jane dy shtet te ndryshme????Dhe ne kulturen kosovare ka ndryshime te thella,mund te duket e thidhur por eshte e ver8a..Une si shqiptar preferoj anetaresimin ne BE para shqiperise etnike.....
enis e ke shum gabim ca e do be para shqiperise etnike, be k.... ka qene gjithmone se mos o tu i bo ndere shqiperise ato kane fitimet e veta
Bashkimi Shqiperi - Kosove eshte shume i leverdisshem nga ana ekonomike, por shume i demshem per politiken e brendshme.
Partite kryesore kosovare LDK dhe PDK do te bashkoheshin me PD dhe PS. Kjo eshte 100% e sigurte. Politika do te ishte e njejte. Tensioni politik do te ishte edhe i njejte per Kosoven. Per te ardhur shume keq.
Nuk besoj se do te jete problem posti i kryeministrit apo i presidentit.
Besoj se per te pakten dy 10-vjeçare kryeministri do te ishte nga Shqipria e sotme. Per kete jam shume i sigurte. Ndikimi politik i Tiranes ka qene gjithmone shume i larte mbi Kosoven.
Ndersa Presidenti i pare i Republikes, pas bashkimit, do te deshiroja shume qe te vinte nga Kosova e sotshme.
Perfitimi ekonomik do te ishte shume i madh. Nje treg prej 5 milion banoresh ne breg te Adriatikut dhe Mesdheut. Si fillim do te kishim perrenj investitoresh, per te pasur me vone nje lum investimi. Industri sherbimesh per 5 milion banore. Industri prodhimi me kosto te pranueshme per eksport.
Gjithçka qe e pengon eshte vetem tensioni super i larte politik i Tiranes dhe kultura e korrupsionit qe e karakterizon popullin ...
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Po me vika si shum qe te citoj keto postimet e tua te fundit.
Jam plotesisht dakord me ngritjen ekonomike ne aspektin qe e sheh ti, por kjo ngritje do jete per Serbet, pasi Shqipria dhe Kosova po imporojne kohet e fundit ne masen 63% nga vendet sllave dhe sidomos nga Serbia.
Keshtu qe llogarit bej vete
Revolution 1848
Po duhet te bashkohen. Mjafton qe gjeneratat e reja te kene kete mendim!!
Po do dale ndonje tregtar apo grup tregtaresh o ES qe do fitoje me shume kur t'a prodhoje mallin e importuar ne vend. Ashtu siç ndodhi me industrine e qumshit dhe mishit.
E rendesishme eshte te ulet tensioni politik. Aty eshte dhoma e butonave. Te tjerat rregullohen. Rri i qete. Cdo hap hidhet ne kohen e vet ...
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Nuk jam per bashkim kombetar. Jam per ate qe Kosova vertete te jete e pavarur dhe sovrane, ashtu sic e deshem dhe luftuam. Nese kerkuam pavaresi, tash te trusim dhe ta duam Kosoven.
Ju pershendes.
Krijoni Kontakt