Close
Faqja 11 prej 230 FillimFillim ... 9101112132161111 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 2300
    i/e regjistruar Maska e AvniMehmeti
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    84
    kemi një gjuhë, një flamur, një gjak dhe një emër! jemi një! bashkimi është një gjë e cila do të ndodhë patjetër, është vetëm pyetje kohe, edhe pse mendoj se do të kaloj një kohë pakë si e gjatë, por shpresoj që të jemë aty kurë të ndodhë. shqipëria duhet të kthehet në formën e saj natyrale, prandaj edhe është natyrale që do të vij bashkimi.

Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    Ne kushtet qe ndodhet Shqiperia do ishte budallek i madh qe shqiptaret e Kosoves ti bashkohen Shqiperise.
    Kosovaret ta fitojne e ta gezojne pavaresine se ajo ju duhet dhe jo te kalojne nga varesia serbe nen ate greke.
    Shqiperia nuk eshte shtet, Shqiperia eshte province greke pa shtet ne kuptimin e vertete te fjales shtet. Nuk ka pavaresi, nuk ka sovranitet, nuk ka dinjitet. Kater millione banore, nga keta 1.5 millione emigrante pjesa tjeter "skllever" qe punojne ne Shqiperi dhe parate ju shkojne per mireqenine e grekeve. albpetrol,, telefon...cellulare viza ...pre te punuar skllav ne Greqi.etj etj.
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

i/e regjistruar Maska e AvniMehmeti
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    84
    @Iceberg:

nuk e keni edhe gabim me analizen tuaj. mirëpo, fakti që shqipëria ndodhet gjeografikisht NË evrop, bashkimi evropian nuk mund të lejojë që të mbetet ky shtet aq i varfër dhe aq i prapambetur. shiko dhe kontraten e stabilizim-asociimit. realiteti është i hidhur, mirëpo duhet të kemi durim, dhe të keshë durim nuk don të thot që të përulësh por të punosh / luftosh.
    dhe lufta nuk bëhet vetëm me pushkë dhe bomba por shumica bëhet në tavolinë, ndërsa pushka është mjet shtypës për kundërshtarin në tavolinë.
    na duhet shumë që të punojmë me kokë që ta sjellim punën ashtu siç na duhet neve.

me t'mira.

Bashkimi Kombëtar
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61

Përshëndetje!

Unë jam nga Prizreni,dhe sa i përket temës i pashë edhe komentet e antareve tjerë shqiptare...Desha qe edhe une te shprehem ne këtë temë.
    -Kosova eshte ne rrezike te coptimit nga Decentralizimi si dhe nga "PAKOJA E AHTISARIT"- nuk parashehë asgje te mire per shqiptaret qe jetojne ne KOSOVË,disa ketu qe kan dhënë mendimin e tyre se KOSOVA do ta fitoj PAVARSIN kjo nuk mund te jete e mundshme.Pse?Sepse siç e dimë ne Rezuluta 1244 parashehë Kosoven nën Serbi kështu qe edhe rezuluta e re do të jetë si e vjetra..
    -Pse vallë shqiptaret nga te gjitha trojet Shqiptare nuk mund te bashkohen?
    -Sepse në Shqipëri,Kosovë,Maqadoni(nje pjesë),M.Zi(nje pjesë ku jetone shqiptaret) ka agjentura te cilat nuk e deshirojne bashkmin kombetare(si dhe kan futur përçarje në mes shqiptareve) se nuk mund te na shfrytëzoj si popull(duke qenë të bashkuar).Ju mund ta shikoni edhe vetë se në Shqipëri shqiptaret i hutojne me zgjedhje e disa gjëra tjera..duke i mbajtur sa me largë se çka po ndodhe ne Kosove,po ashtu edhe në vende tjera shqiptare duke i hutuar me gjëra..tjera etj...
    Për të realizuar bashkimin kombetar duhet shume pune dhe shume gjake duhet te derdhur.
    -Kur populli në Shqipëri,Kosove,Maqedoni,M.Zi, të ngritet në këmbë dhe te kërkojë bashkim kombetar atëher ndërkombetaret do ta kuptojne se ne jemi gjalle edhe kemi te drejte te jemi bashkë si ni komb që kurrë nuk vdesë.

-Bashkimi Kombetar duhet të bëhet e ju që mendoni se do te jetë i varfër e keni gabim sepse borgjezia kombetare e zhvillon vendin kështuqë shqiptaret duhet të jenë të bashkuar dhe atëher do ta arrijnë të gjitha edhe BE edhe te gjitha.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BULi-x : 08-03-2007 më 07:25

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Kosova dhe Shqiperia shpirtërisht janë të bashkuara ndersa nuk pajtohem për ata që thonë që Lidhja Shqiptare e Prizrenit ishte përpjekje për bashkimin Kombëtar ngaqë aso kohe nuk kemi qenë të ndarë por nën sovranitetin e perandoris Otomane. Pra Lidhja Shqiptare e prizrenit ishte bë si kundërpërgjigje Kongresit të Berlinit.
    Ne shtetin e parë të Arbrit e kemi pasur që në viti 1190 kështu që sot nevojitet vetëm një Ribashkim i Kombit shqiptarë. Por duke parë politikat " kombëtare" të krerëve dhe bartësve të atyre politikave, Në Shqiperi dhe Kosovë, po më thotë mendja që ata jo që s'kanë menduar asnjëherë për këtë gjë por kanë vendosur që edhe Kosoven ta ndajnë ngaqë po ju duket si e tillë e " madhe"...
    Kështu që esadisttoptanet e kanë decentralizuar Kosovë¨n!
    Sa të ketë të tillë Bashkimi gjithnjë do të jetë më i vështirë

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Buli- x

Fillimisht, kur ishte formuar Ushtria Çlirimtare e Kosovës, në Programin e saj si Diçka e shenjtë ishte, çlirimi i Tokave të Pushtuara nga serbo-maqedono-malazezomëdhenjtë si fazë e parë dhe si fazë e dytë bashkimi Kombëtar ose më mirë me thënë Ribashkimi Kombëtar. Por tani kjo gjë, sërish me fajin e faktorit Kombëtar, është bërë dhjetëfish me e vështirë sot, se që ishte dje.
    Tani, vet Kosovën për aq sa është e kemi ndarë në territore të ndryshme ose më mirë të them e kemi kantonizuar në disa Njësi të reja dhe gjithë këtë nën ombrellën e decentralizimit. Kështu që, Preshevën dhe Medvegjen e Bujanovcin, edhe pas një Lufte dhe një përpjekje për Shkëputje nga Serbia, vet u bëmë ekzekutuesit e roberis së saj të re.
    Prandaj me të drejtë shtrohet pyetja ërse u bë Luftë dhe u luftua në ato vise ngaqë këto të drejta të cilat i kanë sot ( kurrfarë të drejtash) i kishin edhe më herët: edhe më heret mundë të mirrnin pjesë në zgjedhje për parlamentin e serbisë...
    Pastaj, me pavarsin e malit të Zi, Anamalit do t'i duhej një sakrificë e palodhshme dhe skenderbejane që të ketë mundësi shkëputjeje. Por së paku nuk është bërë një Lëvizje për Autonomin e anamalit apo një kerkesë për decentralizimin e malit të Zi?
    këtu qëndron pra problemi i ne shqiptarëve të cilët, gjatë Historis kurrë s'kanë pas kërkesa maksimale por gjithnjë janë kënaqur me pak gjëra. Ta zëmë, deri sa në ballkan formoheshin shtetet dhe shpallnin pavarsin nga Turqia, ne akoma mblidheshim në Prizren më 1878 dhe kërkonim një Autonomi dhe atë në kuadër të perandoris Osmane...
    Kur të kihet parasysh, politiken defansive të shtetit shqiptarë karshi politikes greke dhe problemit Çam sikur më shumë vërtetohet kjo tezë e imja.
    Dhe, krejt në Fundë dua të kthehem sërish te sovraniteti i Kosovës nëse do ta ketë atë sovranitet politikanët e të cilës, duke pasur frikë se mos Kosova me 10.887 kilometrat e saja në katror do të duket e madhe, po dakordohen që debelden dhe ato 4000 hektarët e dhuruar Nga Serbia MAQEDONISË ti dhurohen...
    E, bashkimi Kombëtar do të jetë ëndërr e parealizueshme e Rilindasve tanë, ëndërr e jona por megithatë do të jetë gjithnjë imperativi ynë kryesor.
    Së paku për ne disa nga Idealistët e paktë të sotit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Postime
    10

Shqiperi Etnike

shoh shume komente te cilat vene ne pikepyetje bashkimin e kosoves me shqiperine duke hedhur hipoteza dhe justifikime nga me "gjenialet",dhe te them te drejten me vjen shume keq.sa te squt paskemi qene ne shqiptaret mer jahu dhe se paskemi dit!
    kto nuk bejne gje tjeter vecse perforcojne teorite qe palo komshinjte tane kane nxjerre mbi ne.boll i hodhet uje mullinjve te tyre!si nuk mesuam i here se ca eshte nacionalizmi po kaluam direkt nga dumbaben te idea progresiste europiane ku kufinjte na humbiskan kuptimin e plot dokrra te tjera.
    pse luftoj isa buletini me shoke per te bere kosoven apo shqiperine e pavarur?po lidhja e prizrenit?po harruam te kaluaren kot sa mendojme per te ardhmen.shume shqipetare sidomos ne brenda kufinjve(qe na i vune te tjeret me force),harrojme qe ate te shkreten pavarsi ja kemi borxh edhe shqiptarve te kosoves.nuk ka copyright shqiptaria o cuna se prishtina,prizereni,shkupi,ulqini e janina jane po aq shqiptare sa tirana,shkodra e vlora.
    natyrisht duhet te jemi te matur dhe te duruar me pare duhet te kemi nje unifikim kulturor,infastrukturor e keshtu hap pas hapi.........por objektivi dhe rezultati final duhet te jete nje dhe vetem nje bashkimi.ka vetem nje zgjidhje SHQIPERI ETNIKE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-11-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    166
    Citim Postuar më parë nga Iceberg
    Ne kushtet qe ndodhet Shqiperia do ishte budallek i madh qe shqiptaret e Kosoves ti bashkohen Shqiperise.
    Kosovaret ta fitojne e ta gezojne pavaresine se ajo ju duhet dhe jo te kalojne nga varesia serbe nen ate greke.
    Shqiperia nuk eshte shtet, Shqiperia eshte province greke pa shtet ne kuptimin e vertete te fjales shtet. Nuk ka pavaresi, nuk ka sovranitet, nuk ka dinjitet. Kater millione banore, nga keta 1.5 millione emigrante pjesa tjeter "skllever" qe punojne ne Shqiperi dhe parate ju shkojne per mireqenine e grekeve. albpetrol,, telefon...cellulare viza ...pre te punuar skllav ne Greqi.etj etj.
    Eshte per te ardhur keq zoteri. per mbeturinat qe ushqen ne koken tende, pasi smeritojne aspak komente.
    Ju qe mohoni te qenurit shtet shqiperine,qe spaska sovranitet, pavaresi e ku di une se çfare gaboheni dhe po beni nje faj te rende dhe po shkelni nderin e gjithe atyre qe dhane jeten per kete shqiperi.
    Une nuk e di se ne cpjese te rruzullit tokesore ushqeheni, por po qe shqiptar i lindur ne shqiperi ose ne trojet ka flitet shqip. i themi nej fjale ne shqipet: HARAM dhe kjo fjale seshte Greke dhe as Serbe.

i/e regjistruar Maska e Saladin
    Anëtarësuar
    13-03-2007
    Postime
    39
    Bashkimi i Kosoves me shqipnin osht i munshem e kjo mund te ndosh pasi qe kosova e fiton pavarsine dhe te kaloj nje periudh reth 5 vjet deri sa kosova te msoj me ec si shtet, deri sa te vnohen temelet per ni shtet te qendrushem dhe pasi misioni nderkombtar ta kryj misionin e vet, qat'her munem me e festu 100 vjetorin e shtetit shqiptar me bashkim.

nja duhet me e dit ju (shtetasit shqiptar) ju jeni ma ndryshe, jeni ma pak patriota se sa per juve zor qe ishim bashku, no offence, kqyrne historin. na e kena bo luften ju i keni mar kreditat.

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    ata qe ekane identitetin ndryshe le ta marin dhe ta bejne kaush dhe pastaj ti gjejne vendin. sa per luften qe paska bere me shume ajo pjesa andej lart e Shqiperise eshte e vertete se te gjithe herojt tane vine nga katuni saladinit duke fillu nga Teuta Genti Skenderbeu Isa dhe shume te tjere,hajde llogjike hajde thoni shyqyr qe u formua nji cop shtet se do kishim perfunduar si kurdistani o populli i identitetit ndryshe dhe uroni te bashkohemi sa me shpejt se delja qe ndahet nga kopeja e ...... serbi.
    Rrofte Shqiperia Etnike.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Faqja 11 prej 230 FillimFillim ... 9101112132161111 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •