Close
Faqja 88 prej 230 FillimFillim ... 3878868788899098138188 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 871 deri 880 prej 2300
    Trepca&Chelsea
    Anëtarësuar
    08-03-2009
    Postime
    104
    Rubikon : A duhet të bashkohen Kosova dhe Shqipëria? (1)

Shiko videon Ketu
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gzim_Cool : 15-07-2009 më 06:40

i/e regjistruar Maska e Burreli1924
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    86
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Per mendimin tim nje bashkim do te ndodhe por jo sot, jo me keto kushte jo me keta njerz. Duhet te kemi nje ndryshim gjeneratash, dhe nje emancipim te shoqerive sidomos ajo kosovare. Republika e Shqiperise sot aktualisht, ka me shume gjera te perbashketa me Italine se sa me Kosoven. Nuk duhet t'a genjejme njeri-tjetrin, por duhet te jemi te sinqerte me njeri-tjetrin. 2 milion shqiptar qe jetojne ne Shqiperi, perfshire 1 milion e 200 mije qe jetojne ne emigracion, kane zakone tradita kulture emancipim ide me te ngashme me Italine apo me Francen pra me Europen se sa me Kosoven. Dhe nuk e them vetem per opinionin qe mund te krijosh ketu ne kyte forum me disa ekstremista musliman, sepse ne e dime se jane grupe te caktuara qe nuk perfajqesojne Kosoven, por e them nga eksperienca, e them nga kontaktet dhe bashkejetesa qe te gjithe kemi pasur me njeri-tjetrin, e them nga njohja reciproke qe kemi per shoqerite respektive. Sidoqofte jemi nje komb dhe nje bashkim duhet bere sepse nuk ka kuptim te ekzistojne dy shtete shqiptare, por nuk do te ndodhe me pare se 40 vjet. Vetem per nje antarsim ne Europe Shqiprise do t'i duhen ndoshta edhe 10 vjet te tjera, imagjinoni per nje bashkim Shqiperi-Kosove, qe ne keto momente do te ishte joproduktive.
    Desha te preçizoj nje gje, nder3 milion shqiptar qe permenda me lart, nuk ben pjese antari Burreli 1924, ai nuk ka kulture europiane.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    une dhe ti Gerrard jemi shellire,, une jam shellire shqiptare e holle dhe e paster dhe me shume kripe ,ti je shellire europiane e trashe pa kripe ku mban dhe krymba.
    Europa mund te kaloje ne nje shtet federativ sic ishte Jugosllavia dhe keshtu qe te gjitha shtetet do ballfaqohen me politiken e brendeshme dhe ne te vegjelit mund te kalojme dhe ne koloni pa u cuditur fare.

Aspiratat tona kombetare jane Bashkim dhe integrim,, jo integrim dhe bashkim me te gjith ne nje kazan.
    ne europe shkohet i bashkuar me dinjitet, po kujt ti flasesh ! tipa si ti varin kryqin ne qafe dhe harrojne me vesh breket, LOL
    Me mire jeto nje dite si Luan,
    se 100 vjet Lepur.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Per mendimin tim, ne njehere nuk duhet te nxitojmi qe te futemi ne europene bashkuar poqese nuk e beme nje konfederat, si Luksemburgu me belgjiken e holanden, pra te gjitha shtetet shqiptare ne nje konfederat e pastaj hyrja ne europe megjithse une nuk jam partizan i kesaj udhes se hyrjes ne europe, do jetonim per mrekulli te bashkuar ne kete menyre..;
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Per mendimin tim, ne njehere nuk duhet te nxitojmi qe te futemi ne europene bashkuar poqese nuk e beme nje konfederat, si Luksemburgu me belgjiken e holanden, pra te gjitha shtetet shqiptare ne nje konfederat e pastaj hyrja ne europe megjithse une nuk jam partizan i kesaj udhes se hyrjes ne europe, do jetonim per mrekulli te bashkuar ne kete menyre..;
    Pajtohem, duhet me gjet diqka te till. Nje kompromis te mir. Mas parti nje lloj bashkimi, pastaj forcimi i ekonomis, korrupcionit tani me hy ne BE. Te gjith e dim se ne BE duhet ma shum me dhan sesa te japin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    kurrrrrrrrrr.. boll Kosava me luftra e probleme ...tani esht vend i lir dhe demokratik dhe shum shpejt do integrohen ne familjen Europiane... po te bashkohej me Shqiperin do i duheshin dhe 50 vjet te tjera..Kosova esht me e fort dhe demokrate pa hajdutet e Tiranes... gjithsesi edhe Kosovaret kurr nuk do ta mbeshtesin 1 bashkim te munshem

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga dritek7 Lexo Postimin
    kurrrrrrrrrr.. boll Kosava me luftra e probleme ...tani esht vend i lir dhe demokratik dhe shum shpejt do integrohen ne familjen Europiane... po te bashkohej me Shqiperin do i duheshin dhe 50 vjet te tjera..Kosova esht me e fort dhe demokrate pa hajdutet e Tiranes... gjithsesi edhe Kosovaret kurr nuk do ta mbeshtesin 1 bashkim te munshem
    Ku merr te drejten ti me fol ne emer te kosovarve ???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2009
    Vendndodhja
    Mbi kokë
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga dritek7 Lexo Postimin
    Eshte normale qe bolsheviket te jene kunder bashkimit, te gjithe ju nuk e duroni dot idene se kombi shqiptar po shkon drejt bashkimit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Nuk kuptoj kuptimin e kësaj pyetje,te disa edhe dileme?
    Si mund të parashtrohet kështu pyetja, per një nga idealet më të shejta e më sublime të kombit këtu e 2000 vjet.
    A duhet bashkuar Kosova e Shqipëria !!!
    Shtrimi i i pyetjes dhe ngritja e hamendjes per këtë çështje është skandal i llojit vet.
    Pyetja duhej shtruar:-si,në çfarë forme,kur dhe me çfarë mjetesh duhet të bëhet ky bashkim ?

Kush ka ide,argumente e fakte ,për një rrugë sa më racionale,më të shpejtë dhe më me pak probleme,le të urdhërojë të diskutojmë...

janë dy faktorë

Citim Postuar më parë nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    Nuk kuptoj kuptimin e kësaj pyetje,te disa edhe dileme?
    Si mund të parashtrohet kështu pyetja, per një nga idealet më të shejta e më sublime të kombit këtu e 2000 vjet.
    A duhet bashkuar Kosova e Shqipëria !!!
    Shtrimi i i pyetjes dhe ngritja e hamendjes per këtë çështje është skandal i llojit vet.
    Pyetja duhej shtruar:-si,në çfarë forme,kur dhe me çfarë mjetesh duhet të bëhet ky bashkim ?

Kush ka ide,argumente e fakte ,për një rrugë sa më racionale,më të shpejtë dhe më me pak probleme,le të urdhërojë të diskutojmë...
    Pajtoj me këtë që ke shkruar, andaj unë po shtoj edhe pak.
    Që të realizohet kjo, që unë do ta kisha quajtur Bashkimi Kombëtar ( i gjithë trojeve shqiptare, aty ku bukës i thonë bukë e ujit ujë) janë dy faktorë shumë të rëndësishëm që bëjnë të realizohet e të mso realizohet kjo. Dhe ata janë faktori i brendshëm ( shqiptar) dhe faktori i jashtëm ( bota )

Faktori i brendshëm është kryesori që nënkupton dëshirën dhe vullnetin e sinqertë të shqiptarëve për këtë Bashkim Kombëtar ( Fatkeqësisht duke lexuar shumë shkrime nëpër forum jam shumë pesimist për këtë, sepse dëshira dhe vullneti nuk është në nivl. Mos qoftë kështu siç më duket mua!)

Dhe faktori i jashtëm - bota, ndoshta, si shumë herë që na ka ndihmuar kur ka ardhur në rrezik edhe ekzistenca jonë do të na ndihmojë duke na thënë: bashkohuni mor të mjerë se mbaruat kështu të ndarë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Ku merr te drejten ti me fol ne emer te kosovarve ???
    njoh me shum Kosovar se ti dhe e di se c'far mendojn ata per bashkimin prandaj rrasi 1 te falme ti ke xhamia se aty e keni mendjen ju..

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •