Close
Faqja 8 prej 230 FillimFillim ... 6789101858108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 2300
    Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Citim Postuar më parë nga Lunesta
    Te behet njehere kosova nje entitet i pavarur, te zhvilloje instituciionet e veta, te zhvillohet si komunitet demokratik serioz evropian dhe pastaj nese do e ndjejme te nevojshme bashkimi do vije ne menyre te natyrshme mes ne shqiptareve. Por bashkimi si koncept e si ide nuk duhet te sundoje vetedijen tone kolektive si kushti primar i ekzistences se shqiptareve ne ballkan se ky lloj te menduari do na sjelle me shume telashe sesa te mira. Ky eshte mendimi im.

Nuk mund ta kisha thene dot kaq mire vete.
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Citim Postuar më parë nga master2006
    Se di ndoshta gaboj por me kalimin e kohes shtetet ne evrope nuk do ta ken me problem kufijt sepse "praktikisht" nuk do te ket fare kufij, dhe se shum shpejt evropa do te jet si nje shtet i vetem.

KOha do ta vertetoj por une nuk do te bashkohesha, me par do kisha deshir qe te jemi shtet Kosovar, e sa per shiptaret ne maqedoni dhe ne lugine te presheves ata pasi qe jane ne numer shum me pak, do te mund te bashkoheshin me njeren nga keto dy shtetet por nuk e besoj se ne te ardhmen do te ndodhin gjera te tilla,
    E paske te sigurt athere se cfar do ndodh, Kosova akoma nuk ka marr pavarsine dhe ti flet per Evropen!?? Edhe ne qoft se Evropa behet nje sic ka mundesi, nje dite do te shkatrrohet pa dyshim, dhe shikoje a do kete ma Kosove ne qoft se nuk bashkohemi tani sepse Serbet nuk do ikin nga Ballkani, dhe athere to te jet vone per bashkim. Sigurisht qe ne qoft se shqiptart ne Kosove nuk duan te bashkohen ato e kan kete te drjet, por mua me duket nje gabim teper i madh!

Pse a ke qef te thuash jam shqiptar nga Kosova??? Vete thenja te ben te dukesh sic je i huaj ne Kosov, aq veshtir eshte ta kutosh! A nuk te duket pak si kundërthënie? Dhe sa shtete mini shqiptare don ne Ballkan ti? Ky eshte gabimi qe bejm ne shqiptart, medojm per sot harrojm qe neser do jet situata ndryshe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mr_Right : 07-12-2006 më 23:12

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga RapSoul
    Ska Dyshime Eshte Enderr Qe Mund Te realizohet

Nuk eshte nje ender por eshte dhe duhet te jete nje aspirate e cdo shqiptari. Kosova eshte dhe do te jete gjithmone pjese e pandare e trungut shqiptar.
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Mir e the, te huajt jane duke pshtjellur diçka rrethe nesh ama ne ende nuk po e dijmi se ku e kane çka do te bejne me neve....

Ata i kan msheftesit e tyre por edhe ne duhet ti kemi tonat per vetembrojtje se perndryshe keq i kemi punet.

Pik se pari, te marrim si shembull marrdhenjet turqi-europë veç po shkojne duke u keqesuar e jo duke u permirsuar. Kjo tregon haptas per ata qe i kane veshet dhe syt e nje çike tru ne koke se neve eshte duke u na vene nota dhe ajo zero !
    Tash mbetemi ne kunder tere botes, te açikuar te izoluar e te nençmuar por si kurrnjehere me te bashkuar nuk kemi qene asnjehere se sotë !
    Mos po doni t'ju them se çka duhet te bejmë ???

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Une jam pro bashkimit Kombetar, por jo tash, ma vone eshte ma e shendetshme dhe ma mire per te gjith neve. Te bashkohemi ne kete rremuje dhe ne kete gjendje t'mjerueshme te kombit eshte nje gabim fatal, nuk do te jete asgje nenkontrolle ku armiqt tane munden shume leht te provokojne nje luft civile ne kombin tone te sapobashkuar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2006
    Postime
    143
    bashkimi Kosove Shqiperi eshte gje e natyres e cila do te ndodh,po une nuk po eshpresoj vetem bashkimin,shqiptaret do te shkojne dhe me larg,se sipas statistikave te popullsis ne serbi greqi e kroaci ne 25 vitet e ardhshme atje do te pergjysmohet popullsia dhe ajo popullsi e pergjysmuar do te jete e vjeter qe shume shpejt do te zhduket,ne shqiptaret kemi fat qe bile natalitetin e kemi ne nivel,jo edhe aq te lart por prape shkojme duke u shtuar,vetem emigracioni te ne perben rezik,dhe emigracionin jane duke e provokuar politikanet qe nuk mund ti garantojne popullit shqiptare qetesi dhe stabilitet ekonomik

I Pavarur nga poli.ditore
    Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s
    Une jam pro bashkimit Kombetar, por jo tash, ma vone eshte ma e shendetshme dhe ma mire per te gjith neve. Te bashkohemi ne kete rremuje dhe ne kete gjendje t'mjerueshme te kombit eshte nje gabim fatal, nuk do te jete asgje nenkontrolle ku armiqt tane munden shume leht te provokojne nje luft civile ne kombin tone te sapobashkuar.
    Edhe unë ndaj mendimin e juaj deri diku i nderuar, por nuk mund të pajtohëm, më zihët nëpër bark, nga erdhet ju deri te ky përfundim se ndonjëher mund të ndodhë një luft civile ndërshqipëtare?
    Jam gjithashtu i mendimit të juaj, që mjerisht, nëse konkluda e juaj është e vërtetë, paska pak shqipëtarë të besimit ortodoks këtu?

Më duhët të shtojë:
    Edhe pse anëtarë i ri këtu(F/SH) në mesin tuaj.
    Para ca ditësh takova një qytetarë nga rrethi i Mitrovicës e që fliste një shqipe të qaluar.
    Karakteristik ndoshta që edhe i përkiste besimit orthodoks!
    Me vajë në sy belbëzoi, pse bashkëqytetarët e mijë nuk mund të më akceptojn se edhe unë jamë Shqiptarë!
    Nuk e dijë kush ma vuri këtë emër, nuk e dijë pse më thirrrin me ....-viqë? Por mbaj mendë të ma ket thënur i ati, të gjithë banorët e kosovës(Dardanis) dikur flisnin një shqipe të njësuar, derisa erdhen serbet dhe i serbizuan me dhunë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ylldriti : 11-01-2007 më 17:01

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk e dijë kush ma vuri këtë emër, nuk e dijë pse më thirrrin me ....-viqë? Por mbaj mendë të ma ket thënur i ati, të gjithë banorët e kosovës(Dardanis) dikur flisnin një shqipe të njësuar, derisa erdhen serbet dhe i serbizuan me dhunë!
    Që jemi asimiluar shumë, sikur sheqeri në sherbet, këtë e dimë.
    Megjithatë nuk po dallohesh fort se ku po e qet këtë mesele.
    Kush ka dashtë me u ba shkja u ba shkja sot as që e din që ka prejardhje nga nji popull tjetër. Kështuqë po më vjen qudi për këtë që the.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-10-2006
    Vendndodhja
    athens
    Postime
    95
    Une mendoj se krijimi i shtetit KOSOVAR do ti percaje shqiptaret ,(ky eshte edhe qellimi i forcave nderkobetare) te cilet i shohim ETNINE shqiptare problemi kryesor ne Ballkan, nacionalizmi qe mbeshtetet ne RACE (sic eshte ai shqiptar) eshte me i RREZIKSHMI per "rendin e ri boteror" qe synon asimilimin e kombeve me ane te prishjes se gjakut dhe kultures etnike

ASIMILIM,,,,,,,,,,ASIMILIM,,,,,,,,,,,,ASIMILIM,,,, ,,,,,,,,,,,,,, per nje bote me te mire ne paqe te perhershme < kissinger>

I Pavarur nga poli.ditore
    Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga evertet
    Une mendoj se krijimi i shtetit KOSOVAR do ti percaje shqiptaret ,(ky eshte edhe qellimi i forcave nderkobetare) te cilet i shohim ETNINE shqiptare problemi kryesor ne Ballkan, nacionalizmi qe mbeshtetet ne RACE (sic eshte ai shqiptar) eshte me i RREZIKSHMI per "rendin e ri boteror" qe synon asimilimin e kombeve me ane te prishjes se gjakut dhe kultures etnike

ASIMILIM,,,,,,,,,,ASIMILIM,,,,,,,,,,,,ASIMILIM,,,, ,,,,,,,,,,,,,, per nje bote me te mire ne paqe te perhershme < kissinger>
    Si duket te juve atje në Athens ja paskan arritur të ju bindin se Shtetësia e Kosovës na qenka rrezik për ballkanin.
    çka të bëje këtu me ndonjë nacionalizëm nëse do vendin tënd? apo juve nuk keni info të mjaftuara se trevat Kosovare i banojn mbi 90%Shqiptarë dhe të tjerët si kudo tjetër në botë jan pakica që nuk kan as më të voglin problem me vendasit.
    Si p.sh: Turqit, Boshnjakët,Romët,Ashkalinjët,dhe shumë e shumë pakicave të vendeve përrreth që na rrethojn.
    Por problemi qëndron vetëm të pakica serbe!
    Pse ?
    Serbët jan ata që patën nën ndikim një Jugosllavi të tërë me vite të tëra.
    Serbët ishin ata që patën kreun shtetror dhe atë ushtarak deri në fund të shkatërrimit të ish jugosllavis.
    gjithashu, po këta serbët patën vendet më të mira të punës kudo në ish jugosllavi.
    Dhe është normale që gjithkushi që e pati aqë të leht jetën, me një lux të veqant. nuk do të mund të pajtohet kaq shpejt dhe pa komplikime.
    Por duhët ta dini e sidomos juve në athens, se ka zëra në serbi, e që nuk janë të pakt, që kan filluar ta pranojn realitetin e kohës.!
    Dhe jan të interesuar përnjë fqinjësi të mirë me shqiptarët, si ndër faktorët më të rëndësishem për kohërat që do vijn për Evropen juglindore!

Faqja 8 prej 230 FillimFillim ... 6789101858108 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •