Close
Faqja 20 prej 230 FillimFillim ... 1018192021223070120 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 2300
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    kjo eshte nga te vetmet tema ne kete forum ku pothuajse te gjithe jemi dakort!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2007
    Vendndodhja
    New york
    Postime
    4
    KOSOVA shqiperia dot bashkohen se shpejti ajo asht ender qe edhe ghyshat tsn e kan endru falinderit

~Dreams Come True~ Maska e Rudina_USA
    Anëtarësuar
    23-10-2006
    Vendndodhja
    Smile even your smile is sad,because more sad than a sad smile is,sadnnes that doesen't smile never. Remember my friend.
    Postime
    135
    Citim Postuar më parë nga resmi Lexo Postimin
    per kete tem un mendoj se duhet te bashkohet kosova me shqiperi jo vetem kosova por te gjth trojet shqipetare disa ketu ne forum thuen se nuk mund te ndodh kjo se nuk lejon evropa per veten e vet shqipetaret duhet te vendosin vet ej te mendoj per problem qe do te pasojn evrope se evropa nuk pyet shum per ne shqipetaret per at them se duhet te jemi vet te bashkur ne kete mendim dhe po te jet nevoj te hyet edhe ne luft kemi organizaten qe e gerkon bashkimin e kombit e dini te gjth se cila esht ajo aksh qe disa e quajn si organizat terroriste po per mua ajo nuk esht organizat terroriste por esht drita e bashkim kombetar dhe deshira ime esht te behet nje shqiperi e madhe jo etnike por e madhe me shqipetar si qe e ka pasur skender beu po te duami ne te gjth bashk shqipetaret mundemi ta arrim bashkimin kombetar por te jemi bashk si dikur moti skenderbey

Mendoj se po
    Perderisa Kosova flet gjuhen tone pse jo.
    Do ishte mire se do shtohej edhe popullsia e Shqiperise.
    “During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams”

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216

Shqipëria Natyrale është Shpëtimi Kombëtar

Shkruan: Nexhmedin MUSTAFA

Duke përciellur shtypin ditor si dhe debatet e ndryshme në ekranet televizive që nga data e 30 Korrikut 2007 lidhur me pozicionin aktual politik të pjesës më veriore të Shqipërisë të quajtur me nocionin gjeografik Kosovë ,e të amputuar me vendimet e po kësajë bashkësije ndërkombëtare fatkeqësisht të një pjese të shteteve të Europës që tani po e lozin një lojë të ngjashme vetëm se me aktor të rinj që si duket edhe këta po e mbështesin thënjen e kontit plak të viteve 1912-1945”delenda est albanens’ që në përkëthim do të thot:shqiptarët duhet fshir nga faqja e dheut. Po edhe neve ju themi se shqiptarët e kësaj pjese të Shqipërisë natyrale janë të vendosur që të drejtën e tyre të natyrshme për liri të plotë dhe sovranitet të pa cenueshëm do ta mbrojn makar edhe deri në shfarosje biologjike të shqiptarv,me fjalë të tjera ,shqipëtarët ose do të jetoin të lirë, e sovran në një shtet të vetëm shqiptar me emrin Shqipëri, ose do të mbesin kujtesë e historisë për popujt paqëdashës e jo paqëdashës të këtij planeti nëpër arhivat e tyre historike , “se na ishte një komb me emrin shqipëtar”, e kurrsesi pjellë e marrëzirave të tre shqipëfolësve që çdo ditë nëpër mes mjeteve të shkruera por më tepër në ato elektronike e televizive.
    Të tillët janë nën mbikqyerjen e disa rrymave ndërkombëtare nga të cilat kan përfitue shuma të mëdha të mjeteve materiale në mënyrë që sipas kërkesave të tyre në mjetet informative të prezentoin ide e mendime të turpshme e të pa kuptimta ,sepse me turp kan lindur,jetoin dhe do të vdesin.Andaj për ta arsyetuar atë pages që e marrin kan lansue tezat si thot një shok i joni për gjuhen ; “gege e bege” turp,pastaj për kombin” koshtovar ,e koçovar “edhe ma turp, e këto janë tri koka të krisura tradhtare që i sfidoin tri akademi të shkencave atë në Prishtinë ,Shkup dhe të Tiranës.
    Bëjmi pyetje: ku janë gjuhtarët ,linguistët, historianët dhe arkeologët e këtyre tri akademive që flejn dhe sfidohen nga këta tre matrapaz si A.Salihu,N.Spahiu dhe M.Kelmendi. Ne jemi shumë të vetëdijshëm se ndërgjegjëja e kohës e quajtur OKB i sponzorizon dhe ndërsen për realizimin e projekteve të veta të plaqkitjës por edhe të degjenerimit historik e kombëtar sepse në brendin e këtyre organizmave janë future përbindsha të cilët për karrier, e grabitje të pasurive nga të tjerët nuk kursejn as një popull apo komb tjetër që nuk i takon apo mbështet politikat e tyre djallzore. Politikë kjo e maskuar por edhe e ndihmuar nga politikaj të mjerë vendor që më gjas koha i nxorri dhe rreshtoi në politikë sepse nuk shofin as përtej hundës.Të cilët me slloganet e veta e dëmtoin qështjen kombtare dhe kauzen shumë të drejtë e të pa alternaivë për krijimin e shtetit të vetëm shqipëtar në Europën Juglindore të quejtur me emrin natyral SHQIPËRI që është garancë e shpëtimit të kombit shqiptar para këtyre rrebesheve edhe fortunave të cilat sa vijnë e po bëhen gjëthënjë e ma të rrezikshme, e tragjike për popullin në këtë fazë të rëndësishme të histories më të repër kombin shqiptar.

Kam përshtypjen se politikajt e kësaj periudhe janë tejet skeptik apo jan të lidhur troç me tre emrat e sipërpërmendur më lartë dhe punoin e angazhohen për politikën e UNMIKISTANIT për Kosovë e mbi Kosovën, konkluzioni na del, se po, sepse jan heterogjen nga mendja e vizioni dhe ende jetoin në ëndrra. Janë “iluministët” e “pamvarsisë” së sotme të Kosovës që thirren në aftësitë e tyre. Gjëja se me dijen që kan qëndroin mbi të tjerët e që duhet veprue çdoherë ashtu si atyre ua thot mendja e tyre ,pa e ditur se me veprimet e tyre atje ku aderoin qoftë në parti politike apo edhe nëpër bina e forume tjera udhëheqin “koncerte “të turpshme me opcione shterrp që me sjelljet e tyre të pa përgjegjëshme, prangosin fjalën dhe mendimin e lire akademik e që si pasojë të kësaj rruge sot e kësaj dite nga Akademit tona të Shkencave nuk kemi një platformë të përbashkët për veprim të drejtë të zgjidhjës së çështjës kombëtare,pra për çasjen dhe format,rrugët,metodat e diplomacit që duhet aplikuar karshi fortunave dhe vorbujve të erërave që krijojnë shtërgata anti shqiptare në çdo kohë para faktorve të mirëfillt vendor e ndërkomëtar.Konsideroi se është koha dhe çastet e fundit që shkenctar e akademikinguist ,ekonomist etnolog,arkeolog,historian e gjeolog si dhe shumë e shumë ekspert të profileve tjera të zgjohen nga gjumi dimror,e këtyre egoistve polifolklorik që sot luftojnë për pushtet kur ende nuk e kemi shtetin real shqiptar duke u sorrollatur nëpër parti të ndryshme politike deri te grupi i unitetit ,“presidenca”dhe “qeveria”,tu thohet mjaft ma,mjaft ma,me hipokrizin tuaj e “ këngën e Rolandit” në gojë.Se kjo tokë e Shqipëris as nuk shitet as nuk falet as nuk ndrrohet e as nuk vehet në treg se është tokë Shqiptare dhe Shqiptare do të jetë.Kam një dozë ndjenje se gjatë kësaj periudhe të kaluar të bisedimeve, personalitetet e vetmandatuar kan qenë shum inferior karshi palve biseduese në tavolinë,por mjerisht shum aktiv në hipnotizimin e një pjese dërmuese të shqiptaris që nuk është për tu befasuar por është befasi kur hipnotizohen intelektualët e posaqërisht ata të lamive përkatëse të rangut të ekspertve si janë ata me diplomën e fakultetit juridik e që bien pre e laikve të atij drejtimi fisnik.
    E thash këtë togfjalësh sepse a ka gjë ma të pa vend se mendimit laik ti duartrokitet e kjo mjerisht po iu ndodh profesionistve me diploma fakulteti.Po iu ndodh atyre që janë të thirrur, dhe mbajn tituj për ta mbrojtur drejtësinë, qoftë atë kombëtare apo ndërkombëtare ,skena të tilla I pam në ekranet televiziv si dhe nëpër takime të ndryshme kur bëhej fjalë për decentralizimin e me theks të veqant për exteritorialitetin.Si duket si shqipëtar që jemi,jemi i sojit të veçant që në momente më kritike e vendimtare për kombin na stepet mendimi dhe e marrim rrolin e papagallit e që përshpërisim vetëm fjalët e fundit duke aluduar në suksese kështu ndodhi edhe me pakon e Ahtisarit në “parlamentin”eKosovës që e propozoi“plaku i urtë Finlandez që nga viti 1959,kryetar i shoqatës së pleqve të urtë Finlandez”.Nuk u lejue debati dhe analiza e asj pakoje nga ana e atyre pjesëmarrësve në “parlament”që konsideronin se pakoja e Ahtisarit nuk është e favorshme për shqiptarët por në të kundërtën është e dëmshme.Ndodhi ajo pra, e ngjashme,po si në ish kuvendin e Kosovës të vitit 1989 kur u bë suprimimi i asaj pak autonomie nga Serbia,që kosovës i ishte dedikuar nga krijesa artificiale e ish Jugosllavis.

Dallimi është se pakoja e Ahtisarit tani u miratue nga vet shqiptarët gjërsa suprimimi i autonomis u bë me dhunë policore dhe njå numri simbolik të shqiptarve lojal që nuk kishin mndat për votim.Atë botë po fillonte shpërbërja e krijesës artifiçiale që elita Btrore e 300 e kishte krijuar me paramendim si një bombë të kurdisur për interesa të veta.I tillë është sot angazhimi i Bashkësisë Ndërkombëtare për një “Europë të Bashkuar” e që nuk do të arrihet kurr por aludohet nëpër foltore të ndryshme,e nëse arrihet në një periudhë të ardhëshme kohore do të jetë fatale dhe shumë e dhimbshme për disa popuj dhe shtete të vogla që do ti formojn në këto lojra biznisi.Ja,kështu ndodhi edhe me Kosovën në krijesën artificiale Jugosllavi në vitin 1989 kur u suprimue autonomia që nuk ishte ku ta dijm se çka por pozicioni i Kosovës më vonë do të jetë shum i dhimbshëm dhe me shum sfida për kohën, kur bëheshin diskutime për amandamente (ndryshime) në kushtetuten e ish Jugosllavis e posaqërisht në ate të Serbis.Zërat e asaj kohe ishin të ngjashëm me zërat që dalin sot nga grupi i ” unitetit”,në atë kohë.Nëpër mes mjeteve të informimit popullit i thonin “se me ndryshime Kosova nuk humbet asgjë “ato thënje mbetën vetëm fraza sepse më vonë u pa se çka i ndodhi kësaj pjese të Shqipëris.Mjerisht ,një numër i po të njejtave personalitete janë në përbërje të “grupit të unitetit”që në gojë mbajnë frazologjin se Kosova do të jetë e pa varur e sovrane.Zotërinjët harrojn se egziston e vërteta shqiptare e pa mposhtur e që në latinishte do të thuhej “L`infallibile verita della albanens” andej pyesim athue ky grup i unitetit nuk deshi të shfrytëzoi të dhënat arhivore që nga koha e mesjetës apo i mjaftoi që në tryez u ofrue Kodi Sulltan Bajazitit të II i viteve 1481-1512 ,apo atë e shfletoi vetëm Marti Ahtisari dhe ua suall të përtypur ashtu si deshi vet, që dhunuesit dhe kriminelët ti favorizoi prap “me ligjin e të mbrojturve sipas Kodit të Bajazitit II “ .
    I tëri ky ledhatim për kanibalistët serbosllav erdhi nga pjesë të shumta esenciale të mitologjisë religjioze serbe në frymen e tyre kombtare.Vazhdimsin e atyre kërkesave mesjetare për pushtime dhe mbajtje kolonish e bëjnë sot Pavle e Artemije ,pra ngjashëm me platformën e peshkopit.Pavle në vitet 1520 në Peshkopaten e Ohrit e që më von nëpër mes vezirit të madh turk Mehmet Sokoli (në gjuhën turke)me origjinë orthodokso -hercegovase Mehmet Sokolloviç,do të bëj që selinë e patriarshis serbe e cila kishte qenë e vendosur në mnastirin Proçinski afër Miloshevës në mes të Kralevës dhe Tregut të Ri (Novi Pazarit) e që ishte djegur nga tatarët dhe kumanët ta sjell dhe zyrtarizon në Patriarshi të Pejës.

Do të doja që edhe një herë ta ve në spikam se janë çastet e fundit që sterotipeve vendor e ndërkombëtar të tipeve W.Goldstone ,Bikensfild,Çubrilloviç,Bizmarku e të tjer tu thohet mjaft se jeni kokë zbrazur ose mercenar që serish dëshironi të na i sjellni ret e zeza mbi kët pjesë të Shqipëris Natyrale.Nga i tëri ky shkrim dhe nga i tëri ky historik fjalish përfundimisht nxjerrim këto konkluzione(përfundime) : se sa më parë që ta kuptojë i riu e plaku,sa më parë që ta kuptojë bujku e akademiku se duhet punuar e angazhuar vetëm në kët drejtim të krijimit të Shqipëris Natyrale ndërkombtarisht të pranuar, se alternativë tjetër të pranueshme nuk ka për shqiptar por as për bashkësin ndërkombtare aq më mire do të jetë për demokracin në Botë dhe vetë drejtësin ndërkombëtare.Tani për shqiptarët kudo që janë vlenë vetëm një këshillë, fillimisht duhet ta përvetësoin një thënje të një mendimtari, shkenctari amerikan Rusvelt Franklini ,jo ish presidenti por një shkenctar i mirëfillt i cili thot: po citoi : “ freadom from faier”që në gjuhën shqipe do të thot “lirimi nga friga”.Shtrohet pyetja nga e cila frigë,shum normale nga friga evdekjës dhe burgosjes e posaqërisht nga friga për tradhëti që mund ti bëhet kombit e atëhet kombit e atëdheut.Në ato vende ku nuk ka drjtësi dijnë vetëm të burgosin si po ndodh rasti me zotëri Albin Kurtin në këto ditë por edhe më parë me të burgosur tjer: si zotrnjët Sali Veseli,Fatmir Limaj,Ramush Haradinaj me shokë si dhe shumë e shumë të tjer me qëllim që pjestarët e luftës të shkatrrohen sipas planeve po të atyre kancelarive nën ëmblemën e OKB-ës.Shumë personaliteteve shqiptare sot kam frigën se në derë po ju troket me vetëdije apo pa vetëdije vepra e ligë me nocionin “tradhëti”sepse këtë epitet të tmershëm do ta marrin të gjitha ato personalitete e individ që hyjnë në tregun e shitjes së pjesëve të Shqipëris natyrale e veproin pa pasur autorizimin e sovranit, se sovran është populli që askujt nuk i ka dhan mandat që tokat e Shqipëris ti ndaj e bëjë tespishte ashtu si do të dëshirojë vet, këta kokë krisur vendor në regjimentin sherbyes UNMIK,që i kan dhënë të drejt veti si më të diturit në këtë pjesë të shqiptaris ,populli do ti quante me një nocion shum të keq….!

Mjerisht në vallen e Regjimentit UNMIK nga vendorët bëjnë pjesë edhe një numër shum i madh i të këtillve nga të gjitha nivelet dhe poret e jetës politike që nga shoqatat e ndryshme qeveritare ejo qeveritare e deri tek matrapaz përkthyes,që nuk njofin nënën e baben e vet, e lere më Atdheun e historin e hidhur të popullit shqiptar në këtë pjesë të rruzullit tokësor. Të nderuar lexues shqiptar , e të tjer , brenda dhe jasht Shqipëris natyrale me siguri fare nuk do ti shkruejsha këta rreshta sikur mos ta shof me syt eballit se në çfar drejtimi po shkon dhe po katandiset kjo pjesë e Shqipëris e quajtur Ksovë. nga vetë gabimet që i bëjnë shqiptarë e që sa për ilustrim që edhe ju vet të nxjerrni përfundime gjatë këtij shkrimi do ti zëm në gojë disa shembuj e që autorët e atyre mendimeve ndoshta do të dëshiroin të polemizoin por edhe të jen të zemruar por me kohë do të ju them se fare nuk do të merrem me ta sepse nuk ia vlen barra qiran të humbësh kohë për gabimet e tyre të qëllimshme apo të pa qëllimshme që kan bër , por me ua thën duhet me ua thën publikisht sepse nuk janë të ngopur ende me damet që i kan sjell dhe po i sjellin popullit e që prap kan hyr në gar për pushtet e jo për………
    Kjo formë e sjelljes së tyre na rikthen kujtesen në kohën e para luftës në kohen e “shallagjis ………i cili mbante zgjidhje ?! “ , ndërsa në shum pjesë të vendit luftohej e derdhej gjak për liri sipas betimit të UÇK-ës, prandej për ta treguer se edhe tani ky nuk është një veprim i mir dhe i dobishëm për shqiptar por në të kundërtën i damshëm , po e shkëpus një thënje të zonjës Ardita Dërguti në një shkrim të saj me titull “Keq interpretimi i historisë “, që thot: citoimi “Përmes këtij procesi , Serbia po realizon një terren historik që automatikisht e ndryshon historin tone.”tani ne po thomi se nëpër mes këtij veprimi ,UNMIK dhe kundërshtar të qështjes kombtare shqiptare po krijoin terren dhe hapsirë që qështja shqiptare të prolongohet në vazhdimsi sepse shqiptart nuk dijn se çka kërkoin konform Rregullimit të Ri Botror,andej edhe ndryshoin rrjedhat e pozicionit të qështjes shqiptare në Europen Juglindore.
    Një gjë është mase e vërtetë se këtë po endihmoin politikajt vendr të pa ditur e këtu do të vlente një thënje e imja që mendoi se është ma se e vërtet ‘dashuria ndaj parave(pasurisë) është bazë e çdo të keqje’ e mu për kët arsye janë të shumt ata të cilë vrapoin pas këtij profesioni fitimprurës personal,duke mos pasur nuhatje të politikanit, si shpjegohet ndryshe edhe a ishin shumica e po këtyre politikajve në vitet 1997/98 kur zotri Gilbardi ish “iluministit ?!” tani të ndjer i thot : “unë nuk mund të bëhem supermen dhe të ta çliroi Kosovën”pse politikajt e asaj kohe dhe të kësaj kohe shumica nuk e kapen me kohë ate këshill amerikane,pse tani thënjen e ish gjeneralit të NATO-së cili i bëri vizitë Shqipëris disa javë para Georg W.Bushit icili tha sipas mjeteve të informimit që i kemi dëgjuar ,citoi “Kosovës nuk duhet decentralizimi e aq më pak exteritorialiteti “ a nuk ësht kjo këshillë që po duhet me ia hjek maskën për hire të politikajve ton që nuk kuptoin,ndërsa hiqen si të ditur “illuminist”polifolklorik.A nuk pësuem nga thënjet e politikajve gjatë këtij procesi të stërzgjatur thomi se po, a nuk na damtuen rend e thelbësisht thomi se po , e tani prap kërkoin voton e qytetarit për të notuar ende dhe ushqyer në oqeonin e hapsirës shqiptare e që duhet të ua themi,disa zotrinjëve të kësaj orkestre që ta ken parasysh një thënje të urtë të Firdusit “për këtë arsye ithtarë e një shteti janë më të rëndësishëm se sundimtari i tyre sepse pikrisht ata i kan mundsue një funksion të till “iu besuem por na zhgënjyet sikur mos ti analizoimi thënjet e tyre u mbetem borgj lexuesve.

I rikthehemi kujtesës së vitit 2004 ,pra në natën{mbrëmjen} e 16 Marsit 2004 skenari i përgatitur mire nga Pavle dhe Artemije udhëheqës të kishës othodokse serbosllave si dhe nga akademia e shkencave të Serbis e politika zyrtare e Beogradit shkrepi shum mire në favor të tyre. Armiku duke studjuar dhe njohur mire mentalitetin e shqiptarve se po në të njejtën mënyrë do ti kundërpërgjigjen akteve të dhunës por tani në turmat e shqiptarve duke future njerz të shërbimit të BIAS-ë e tradhtar shqiptar që janë të përbetuar me punue në shërbim të shkjaut e folloi skenarin me ndezjen (kalljen)e gjamive në Beograd dhe Nish me 16 Mar 2004 pamjet e të të cilave u shfaqen në ekranet e rrjeteve televizive të Serbis gjatë orve të mbrëmjes me qëllim të caktuar që të jenë nxittëse për shqiptar të nesermen ku veq në terren kishin vendosur spiunë dhe bashkpuntorët e vet.Ashtu si e kishin planifikue edhe ndodhi, të nesermen si revansh filloi ndezja e kishave në disa vende të Kosovës nga dashakqinj të qështjes shqiptare.Gjatë ditës së 17.Marsit deri në orët e paraditës të dates 18 Mars nuk u dëgjue zëri i as një politikani qoft vendor apo ndërkombtar për vlersim të këtyre veprimeve në Serbi e më pas në Kosovë.Mirëpo dikush nxitoi si që e ka gjithmon bajraktarizmi ndër shqiptar për ta rrokur flamurin e kush tjetër përpos “iluministit polifolklorik” i cili grumbulloi disa “intelektual “ në Gjakoven heroike të Kelmendasve,ku ndër të tjera edhe u tha “….në Kosovë filloi spastrimi etnik ndaj jo shqiptarve (minoriteteve)….etj.” kjo ndodhi në ora 11 ndërsa menjëheer pas kësaj deklarate doli deklarata nga Këshilli i Europës pa e analizuar fare problemin por duke gjetur menjëhere fajtorin kujdestar dhe shkaktarin, e kënd tjetër përveç shqiptarët sepse vet ia trasuem rrugen duke dashur që ta grabisim bajrakun e të të diturit.Deklarata e tij dhe ajo e Këshillit të Europës do të jetë shumë negative qëdo të kthehet në bumerang duke e humbur simpatin që kishin shqipëtarët në Botë.Këtë e lansoi dhe mundësoi maratonisti i sotshëm që për fitim të mandatit të dytë ka zhvilluar një maratonë ,duke shetitur këmb nëpë Kosovë,që serish të bëjë mashtrime për mandat të ri të politikanit !?…..vlersojeni vet lexues të nderuar.
    Shembullin tjetër të gabimeve që kan bër politikajt e kësaj periudhe e vërejmi se është tek kjo thënje që është publikue në të përditshmen Koha Ditore me 1 Dhjetor 1999, e cila pas deklarimit të tij është vendosur posht Deklaratës Univerzale për të drejtat e Njeriut të OKB-së të viteve 1948.,do ta citoimi ate thënje të pa përcaktuar e të pa definuar që më pas do të jetë e keqja e së keqes sepse i është lënë mundësia për keq interpretim të till.,citoimi “nuk mund të festojmi deri sa të tjerve u mohohet liria dhe e drejta e cila iu takon……Qytetarët e Kosovës në çdo mënyrë duhet të tregohen se janë për paqë dhe mirkuptim e jo për dhunë e mos tolerancë.”?!.Çka do të thot kjo thënje nëse e përtypim mirë,si tha një shok i imi po njashtu si skandinavët që i përtypin germat me bukë,gjatë kohës sa ishte në pushim.(dmth.gjat ngrënjes edhe lexoin).

Prandej edhe neve nëse e përtypim mirë thënjen e politikanit mund të themi se është thënje pa emrues pa emër e mbiemër që ka que uji në mullirin e okupuesve të shqiptarve sepse do të përvetsohet dhe menjëher do të dalin me programe e platforma” se pakica serbe në Kosovë nuk ka liri dhe liri të lvizjes “,që gjëthnjë tani sipas politikajve serb se ky është edhe vlersim i politikajve shqiptar,ne jemi shumë të vetëdijshëm se kjo thënje është thënë me rastin e vrasjes së 11 shqiptarve në veri të Mitrovicës dhe se kjo i është drejtue pakicës serbe por politikani nuk e ka emrue dhe tani është kthyer në favor të pales serbe duke aluduar se ata nuk kan kurfar lirie që është apsurditet i llojit të vet,edhe ky politikan prap kërkon voten eqytetarit ?!.Ndërsa thënja tjetër e njëpolitikani që Epoka e Re e boton me 18 Gusht 2007 sa e pa vend aq edhe e quditëshme,po e citoimi “nëse ndahet Kosova do të largohem nga politika ….”.shtrohet pyetja kush është sot ai personalitet që në ekuivalencë sjell kokën e vetë me gjysmen e kombit mendoi se ai personalitet nuk do të merrte not kaluese për politikan ,lexuesit le ta vlersoin vetë,shtrohet pyetja tjetër nëse e ka thënë në frymen e një njohësi të mirë të strategjis ushtarake thomi se ka gabue dhe vjen ndesh me ligjet e mbrojtjes sepse nxjerr në shesh fsheftësin mbrojtëse të konceptit të vet mbi mbrojtjen.Për personalitete tjera të pozitës në pushtet most ë flasin fare se janë të pa numërt ata që bënë gabime të shumta në ish sistemin që i kam cekur në fillim të shkrimit duke ua rikujtuar prezencën e tyre në komisione diferencuese të asaj kohe , pot ë njejtit në stilin e akrobatit fituan pushtet edhe në këto vite të fundit, tani sërish kërkojnë voton e qytetarve,qytetar të nderuar dhe lexues vlersoni vet dhe sjellni përfundime.Ma thot mendja se të gjithë ata shqipëtar që kan vetëdije kombëtare dhe shpirt të pastërt nga patrioti angazhohen dhe punojnë për shtetitin e Shqipëris Natyrale që është edhe shpëtim kombëtar në Epokën e Rregullimit të Ri Botëror.

18 shtator, 2007

Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    une nuk kam nerva te lexoj gjithe kete moj biligoa!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2007
    Postime
    3
    Po nuk u zgjidh problemi shqipetar nuk do te gjeje rehat Ballkani......

po e filloj shkrimin tim duke cituar fjalet e te madhit Gjergj Fishta te cilat jane teper domethenese dhe reale per epoken tone

tani duke ju pergjigjur pyetjes te bashkimit mes dy vendeve shqipetar...cte them....kjo ceshtje eshte nje thike me dy ane......

si shqipetar dhe nacionalist pergjigjeja eshte PO...duhet te bashkohet Kosova me token eme me Shqiperine dhe jo vetem shqiperia por edhe trevat e tjera shqipetare....endrra e cdo shqipetari te vertete dhe nacionalist eshte te shohe shqiperine e bashkuar...te shohe SHQIPERINE E MADHE ....Shqiperine e Skenderbeut , Ismail Qemalit , Isa Boletinit e Adem Jasharit etj...kjo eshte endrra shqipetare...e drejta historike qe i takon Kombit te Shqipetar....

por konkretisht ceshtja e Kosoves eshte kutia e Pandores...eshte molla e sherrit ne ballkan e cila shume lehte mund te marre permasa te nje konflikti boterore.....

po te bashkohet shqiperia me kosoven dhe te kete ndryshim kufinjesh ne Ballakan do te plas nje sherr i papare ne kete rajon sepse Ballkani eshte rajoni i shume kombeve me histori mijevjecare te cilat kane ceshtje etnike te pazgjidhura....

po te bashkohej shqiperia me Kosoven automatiksht do te kishim nje shperberje te shtetit te Fyrom ose maqedonise sepse eshte nje shtet teknik me 45% shqipetar qe ne rast te ndryshimeve te permasave te tilla strategjike nuk do te kete fuqi te perballoj keto ndryshime dhe do te ndahet mes Shqiperise ,Greqise dhe Bullgarise.....gjithashtu do kete edhe shperberej te Malit te Zi me rreth 24% Shqipetar te cilet nuk do te rrin dorekrys perballe ketyre ndryshimeve dhe do te kerkojn bashkim me shqiperine......por do kete edhe ndryshime te tjera....mos te harrojm se Greqia kerkon ketu e vite te ashtuquaren Vorio Epirin...dhe me bvesoni qe greqia nuk do te lejoj ne asnje menyre te krijohen mbi koken e saj dy shtete te medha...Shqiperia e madhe dhe Bullgaria e Madhe....

gjithashtu greqia ka pretendime ne toakt turke sic ka turku minoritetin ne zonene e Thrakis te Greqise.....turku pervec pretendimeve kunder grekut per minoritretin dhe disa ishuj ka pretendime tokesore kundrejt bullagarise gjitashtu do shperbehet komplet Bosnja e cila ekziston tashme fale 60000 forcave ushtarake te BE qe ndodhen ne kete vend....plus do filloj ceshtjet territoriale mes Bulgarise dhe Greqise , Bullgarise dhe Rumanise si dhe rreth Bullgarise dhe Hungarise...si dhe Kroacise serbise dhe Bosnjes...prandaj pote shohesh kerkesat etnike te vendeve ballkanike eshte nje ngaterrese e madhe.....

prandaj zgjidhja me e mire eshte nje kosove shtet ne vete....vetem keshtu do te sigurohet paqja dhe stabiliteti ne Ballkan....tashme i gjithe ballkani por edhe tre fuqite boterore jane te varuara nga ceshtja e kosoves.....BE kerkon stabilitet politiko ushtarak ne Jug te saj , SHBA i intereson nje konflikt ne Ballkan sepse do te largonte vemendjen e opinionit amerikan nga ceshtja e irakut plus qe do te fuqizonte pozicionit e saj ne Ballkan dhe europe...sa per ruset ato po munden te fuqizojn pozicionin e tyre te tabakieren gjeostrategjike boterore duke u dukur si nje superfuqi ne rilindje sic po ben edhe kina e cila se fundi nuk ka anje interes te menjehershem ne kete rajon......Rusia tashme eshte fuqizuar ekonomikisht dhe nuk ka asnje te ngjare me rusine e viteve 90...tashme kontollone energjione boterore....kjo i jep nje force te madhe dhe ate dota paraqesi mes problemin te kosoves dhe aktualish ate po ben.....ajo po mundohet te fuqizoj poziten e saj boterore dhe deri tani e ka realizuar me teper sukses.....

dehe po ta marrim nga ana afatgjate shqiperise i intereson nje kosove shtet ne vete....pervec marredhenjeve ekonomiko politike qe do kene dy vendet ne nje anetarsim te ardheshem ne be te dy vendeve do kemi dy vota proshqipetare dhe do fuqizohet posita e shqiperise ne rajon dhe me gjere,,,sic eshte qipro me greqine....

tashme mbesi dhe dy muaj deri sa te vendoset fati i kosoves.....nga fati i te cilet varet paqja rajonale por edhe ajo europiane dhe boterore....shpresoj ne nje zgjidhe sa me te mire por shqipetare

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga gjongjini Lexo Postimin
    Ndoshta pyetja duhet te ishte: Kur do te bashkohet Shqiperia me Kosoven?

Pergjigjia ime eshte pasi Kosova te fitoje pavaresine.
    a asht gati ta fitoje ????
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    a asht gati ta fitoje ????

Cdo gje qe do te vie,eshte afer

Pershendetje!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Tashi jam kundra Bashkimit.

Fillimisht duhet evropianizohen kosovaro-talebanet, pastaj ndoshta bashkimi, Ne keto kushte, kurre ne bote. Kosovaret duhet ta dine njehere se ne Shqiperi mbi 30% e popullsise eshte e krishtere, dhe duhet te respektojne te krishteret shqiptare. Jo sic kam degjuar ketu disa kosovaro-talebane qe injorojne Nene Terezen, faktin qe stergjyesherit e tyre kane qene te krishtere. Apo si nje tip tjeter, qe hodhi idene se ortodokset e Shqiperise qenkan greke. Ne fakt, me te njejten menyre, mund te konkludohej se myslimanet e Kosoves jane turq.

Nejse, fillimisht duhet civilizim dhe tolerance ne ide.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 23-09-2007 më 06:30

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po duhet te bashkohet,me kryeqytet Tiranen,dhe duhen zhdukur ato ndikime fetare te cilat kundershtojne identitetin dhe unitetin tone kombetar,ka plot raste kur identiteti jone kombetar sulmohet nga ekstremiste fetare,i keni dhe ketu ne forum.
    PS:Nuk e kam fjalen per besimtaret e sinqerte qe jane te vetedijshem per qenien e tyre Shqiptare.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •