E clidhje ka ajo e dyta me te paren?
Cenooo.... keta kane qene kroat te Sarajeves nr.1 ne Jugosllavi dhe kete kenge e kane bere ne gjuhen shqipe per te fituar popullaritet tek shqiptaret e Kosoves.. Kjo 'rroka mandolinen' ka qene vdekje per serbet mer derdimen, sepse grupi nr.1 ne jugosllavi 'Bjelo Dugme' po kendon shqip..
E cfare deshiron te thuash tani ti me kete kenge? A krahasohet kjo kenge me ate femren shqipetare me lart qe eshte martuar me nje shkja?! Kroat-Dalmat-yllirian- 'brate'. Me gjej nje shqipetare te Kosoves qe eshte martuar me serb cenoo.. a mundesh?!
O Ceno, mos thuaj kosovar, por thuaj shqipetar i Kosoves se per mua eshte ofendim kapishi? Me gjej diku nje femer shqipetare te Kosoves qe eshte martuar me serb ne se mundesh. Eh, normal, ne vajzat ka ndodhur qe t'ua marrim por t'ua japim jo. Edhe ate vete vajzat shqipetare te Kosoves nuk deshirojne serbet se vertete jane derra te keqinj, te gjithe jane shtate hensha lol...
Kurse sa per Bjelo Dugme te tregova cfare kane qene, e ti rri prap ne mendimin tend...
Me sa kam lexuar nga shtypi i kosoves tanime po shkruhet e flitet per nje "komb" kosovar!?
Sa per ato gra fatzeza me duket se eshte nje krim i dyte ti marresh neper goje, krimin e pare e kane bere ato kriminele shqiptare qe i kane shitur si bagtine!
Ato vijne nga familje qe s'kane buke me hanger dhe duke menduar se po bejne dicka te mire per fmijte e tyre duke i nxjerre jashte Shqiperise, i kane mbytur me duart e tyre ne uje!
Une kan pare edhe komentet e ketyre grave mbas "martese", ku kuptohet qartazi se sa te zhgenjyera jane ato. Pastaj edhe dicka tjeter ne me pak po ju shqipet e Kosoves nuk martoheni me ato te fese tjeter! Ne kete rast serbi (dhe kushdo tjeter) e ka shume te lehte!
Kete komb kosovar done te na krijojne te huajt, por populli nuk e do kete, e di ti qe 100 vjet per njiat flamur kuq e zi derdhem gjak? 'Populli nuk ha kasht', e tjeter eshte ajo cfare bejne politikanet e zi, qe jane bere me te zi se politikanet e juaj. Pra, kombin kosovar nuk e pranon populli, e te huajt le te na quajne si te done. Une jam shqipetar, por te tjeret me thrrasin kosovar, madje edhe ju! E cfare te bej une i shkreti qe ju me nderroni emer me pa te drejte?! Nuk eshte krim i dyte, por eshte kritik me vend, sepse ne nuk e kemi pasur tradite. Kerko temen "martohet me serb, mohon shtetin e Kosoves" dhe aty do te gjesh te gjitha. Une kam hasur ne vajze shqipetare nga Shqiperia me besim ortodoks, ishin dy motra, njera ishte martuar per serb, e tjetra thoshte nuk martohem me shqipetar mysliman, me mire me serb se me te feja na bashkon... Ne se nuk e beson eshte pune e jotja kjo. Ka pasur edhe shqipetar te Kosoves, te moshes se atyre serbeve qe kane shkuar ne Shqiperi per te marre per grua shqipetare te cilat kane ngelur te pa martuara, por disa nuk kane pranuar vetem per shkak te fese!! Ndersa sa i perket meshkujve shqipetar te Kosoves, rralle ndodh kur ata vendosin te martohen dhe te qojne jete me nje femer te nje kombesise tjeter, por edhe ne se ndodh kjo, ata e shqiptarizojne gruan e tyre, e sa i perket shqipetareve qe jane martuar me serbe, ne njefare menyre ka qene krenari per shqipetarin me ua marre shkive vajzat dhe vdekje ka qene per serbet, sepse ata nuk kane mundur ta bejne te njejten gje me vajzat shqipetare, kjo persh shkak se vajzat shqipetare nuk pranojne te jene ne shtrat me armikun. Duhet te kuptosh se ne nuk kemi qene armik i shkjaut, por shkjau ka qene armik i yni...
Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 24-09-2012 më 03:03
Krijoni Kontakt