Close
Faqja 174 prej 230 FillimFillim ... 74124164172173174175176184224 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,731 deri 1,740 prej 2300
    Deshira e te gjitheve eshte qe shqiptaret te jene te bashkuar ne te gjitha trojet autoktone, ku ata jetojne. Por deshira dhe realiteti jane dy gjera te ndryshme. Realiteti eshte as Shqiperia, as Kosova nuk kane ate status ekonomik, influence politike apo fuqi ushtarake per t'i diktuar si fakt, deshiren tone shteteve te tjera (mqs u krahasuam me "Gjermanite"). Nje drejtues shteti duhet te flasi realitetin dhe kjo eshte ajo qe ka bere Berisha ne kete interviste. Te shprehurit ndryshe, do ishte te luante me ndjenjat kombetare per perfitime politike.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Deshira e te gjitheve eshte qe shqiptaret te jene te bashkuar ne te gjitha trojet autoktone, ku ata jetojne. Por deshira dhe realiteti jane dy gjera te ndryshme. Realiteti eshte as Shqiperia, as Kosova nuk kane ate status ekonomik, influence politike apo fuqi ushtarake per t'i diktuar si fakt, deshiren tone shteteve te tjera (mqs u krahasuam me "Gjermanite"). Nje drejtues shteti duhet te flasi realitetin dhe kjo eshte ajo qe ka bere Berisha ne kete interviste. Te shprehurit ndryshe, do ishte te luante me ndjenjat kombetare per perfitime politike.
    Pse Berisha dhe Thaçi nuk e vënë në rend të parë të mirën e atyre, për të cilët e kanë marrë përsipër të i udhëheqin, të mirën e atyre që i kanë vendos në detyrë dhe i paguajnë me tatime, të mirën e popullsisë në Shqipëri e Kosovë, por bëjnë punë herë vetshërbyese, për me mbetë në pushtet, e herë tradhëtare në shërbim të armiqëve të Shqiptarëve, për me mbetë në pushtet?

Më së shumti është për t'u brengos përhapja e frikës te Shqiptarët, dhe nga vetvetja, prej Berishës, Thaçit, e ithtarëve të tyre?

shigjeta,
    A janë Shqipëria dhe Kosova, veç e veç, më të forta se Mali i Zi dhe Maqedonia?

Pse atëher u mohohen të drejtat themelore njerëzore Shqiptarëve në Malin e Zi e në Maqedoni?
    Ndryshuar për herë të fundit nga skipetar : 18-12-2011 më 04:25
    "Që t’i çqitësh këta . . . duhet t’u preç jo vetëm duart e kokën, po edhe këmbët e trupin." Fan Noli

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    nuk bëhet ashtu shpejt siç mund të mendoni ne

duhet të presim edhe pak se gjithçka do të rregullohen

per momentin s’na pyet neve kush, të tjerët vendosin, ngase ne jemi të pafuqishëm
    High Voltage , Power Supply

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    TetovaMas, pij nje gote uje dhe qetesohu pak.

S'jemi popull endacak qe te kerkojme bashkim, ndarje, bashkim prap. Na e futi sa krahu njehere ne 1912 Evropa, pret ende nga Evropa apo BE-ja ti per dicka me mire? Serbia sa hodhi letrat menjehere do ta pranojne, kurse Shqiperia nuk ploteson "kushtet". Mire mire punet.

Interesi i Serbise eshte ta mbaj Kosoven sic eshte tani, as andej as ketej. Ju vune dhe nje flamur me yje, nje hymn qe e kam degjuar ja 3 here dhe se kam idene per cfare behej fjala. Dale nga dale duan te ju heqin historine, pastaj te formojne nje identitet te ri "kosovar". Ehuu cfare planesh qe kane per ju.

Sigurisht me vote te lire nga vullneti i popullit. Te te organizohet referendumi njehere se dhe ti per bashkim do te votoje.
    Soni !! Zoteri ju jetoni ne boten e endrave . Po mos te jete ulaja ,c'ka bene fukaraja !!!
    Personalishte do te pajtohesha qe te bashkohet Shqiperia Etnike edhe sote ,pore me administrim Nderkombetre nje kohe te gjate, deri sa shqipetaret ta kuptojne vleren dhe shijen e shtetit te tyre.

Per fate te keqe shqipetaret ende se kane kuptuare se c'eshte shija dhe vlera e shtetit dhe atedheut .

Edhe shume vjete ju duhet shqipetareve per ta kuptuare se c'rendesi ka shteti dhe kombi per nje popull.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Shqiperia nuk bashkohet duke e vajtuare me vjersha dhe poezi .

Akademiket te cilet jane edukuare ne komunizem nuk dine te flasin edhe nje gjuhe te huaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 18-12-2011 më 22:56

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Personalishte ,si shqipetare nuk jame per bashkimin e tokave shqipetare ne nje shtete.
    ...
    Nëse të ardhmën tënde e të pasardhësve e sheh në Skandinavi, kuptohet se nuk ka se çka t'i duhet një Skandinavi bashkimi i Shqiptarisë.

Përndryshe, nuk është natyrore për Shqiptarin mos me qenë për bashkim të Shqiptarisë.

Të lutem mos i matë aftësitë e Shqiptarëve duke u nisë nga vetvetja. Kudo në Botë, e sidomos në Shqiptari, ke Shqiptarë që me aftësi të dëshmuara të tyre e drejtojnë e munden me e drejtu çdo vend, dhe në Skandinavi.

Nuk ke institucione, qoftë qeveritare, akademike,... e deri në ndërrmarje Botërore, që nuk kanë Shqiptarë në vendet më të larta.

A nuk janë Shqiptarët njerëz që të meritojnë të jenë të lirë sikur të tjerët, e Skandinavët e tu?

Çka kanë bë Skandinavët më shumë se Shqiptarët që t'u mohohen Shqiptarëve të drejtat njerëzore?
    Ndryshuar për herë të fundit nga skipetar : 19-12-2011 më 03:52
    "Që t’i çqitësh këta . . . duhet t’u preç jo vetëm duart e kokën, po edhe këmbët e trupin." Fan Noli

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719

Akademiket te cilet jane edukuare ne komunizem nuk dine te flasin edhe nje gjuhe te huaj.
    Nuk po mban qëndrim të vazhdueshëm prej një shkrimi në tjetrin. Për sa dita me të kuptu, në shkrim të mëparshëm thirresh në shkollim më të mirë si parakusht për me pas udhëheqësi, të ardhme më të mirë.

Në këtë shkrim palidhje e qorton një prej atyre që ka punu për njësimin e gjuhës që është parakusht i parakushtit tënd.

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Dalldis burri i shkinës, deklarohet kundër bashkimit me Kosovën

Shqipëria nuk ka probleme pakicash kombëtare jashtë kufijve të saj, siç thuhet rëndom. Jo aspak. Shqipëria ka gjysmën e territorit (çmenduri ta mendosh) jashtë kufirit të saj shtetërorë. Ka gjysmën e pasurisë së saj kombëtare jashtë kufirit shtetërorë. Ka gjysmën e krahut të punës jashte kufirit shteterorë. Shqiperia sot është 50% më e varfër sepse i mungon 50% e territorit dhe e popullsisë se saj.

Këtu bëhet fjalë për para, jo për llafe, dhe "për para të vrasin", thuhet rëndom (gjithashtu). Te ishte ndryshe nuk do ishte bërë luftë për Kosovën. Imagjinoni vetëm këtë fakt, Serbët pranuan të bombardohej deri dhe Beogradi për të evituar bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Sepse ky bashkim do sjell tregun më të suksesshëm në rajon, do konkurojë çdo ekonomi tjeter në Ballkan, sepse shqiptarët kanë pozicionin më të mirë gjeografik në Europën Juglindore (ishin të parët atje, janë më të vjetrit).

Amerikanët bënë luftë civile (u vranë me njëri tjetrin) për të bashkuar jugun me veriun e vendit. Dhe amerikanët dinë se ç'bëjnë, pasi filozofia e atij vendi është mbështetur mbi paranë. Ata bënë luftë civile sepse sa më shumë territor e njerëz të ketë në treg, aq më shumë para (money, money, money) ka.

Gjermanët u bashkuan menjëherë pas rënies së Perdes së Hekurt, nuk respektuan asnjë procedurë formale ndërkombëtare, as referendum e as cënim kufijsh, etc. Dhe Gjermanët dinë se ç'bëjnë, janë gjermanë...

Hebrejtë po e fusin botën në një luftë të re botërore për të ri-krijuar vendin e tyre prej të cilit ishin dëbuar këtu e 2000 vjet më parë. Dhe hebrejtë dine se ç'bëjnë, jane çifutë...

Nuk të fal bota sot territore kombëtare, sepse territori e popullsia sot është para. Jo më të të japë gjysmën e vendit, siç me një të rënë lapsi e dorëzon burri i shkinës në krye të qeverisë shqiptare. Sot është koha e bashkimit të tregjeve, si kusht fondamental për t'u pasuruar më shumë, për të pasur më shumë para, për të bërë një jetë më të mirë, sepse të gjithë do vdesim, s'do marrim gjë me vete, gjërat duhen gëzuar në këtë botë. Në vijim të kësaj linje edhe shqiptarët duhet të bashkojnë tregun e tyre kombëtarë më parë se të integrohen në tregun Europian. Jo iluzione për të kundërtën. Përndryshe ne do mbetemi treg i vogël e i varfër, dhe natyrshem do bëhemi destinacion i plehrave të Europës.

PS: Burri i shkinës po pasurohet thjesht e vetëm pse është kundër bashkimit kombëtarë, ose e thënë ndryshe, po shpërblehet nga ustallarët e Danubit për të sabotuar bashkimin kombëtarë. Paratë i duam të gjithë, por duam para të ndershme. Dhe paraja e ndershme sot fitohet në tregun e bashkuar shqiptarë.

Nga Kritika
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Ore TetovaMas,

Ce ka lidhje Bashkimi Kombetar me ate ne coftese se Akademiket jane edukuar ne frymen e Komunizmit dhe nuk dine asnje gjuhe te huaj te flasin??
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •