Close
Faqja 173 prej 230 FillimFillim ... 73123163171172173174175183223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,721 deri 1,730 prej 2300
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin

Neve shqiptarve askush smund te na bie ne fije, nje here kerkuam pavaresi, tash nuk e duam ate por duam bashkim me Shqiperi...neser do te duam prap ndarje...pasneser prap bashkim. Te trusim me mire dhe ta ruajm kete pavaresi, qe fundja, per kete edhe luftuam, e humbem njerez.
    Ky ishte pikerisht edhe gabimi, duhej qe ne fillim te kerkohej bashkimi me shtetin ame
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Shqiperia e Kosova nuk jane kurre si Gjermania e Austria. Shqiperia me Kosoven jane shume te ngjashme me Republike Federale te Gjermanise dhe Republiken Demokratike te Gjermanise qe u krijuan nga pushtimi pas luftes se dyte boterore. Vetem se ndryshimi eshte se Kosova ishte tamam e pushtuar, ne krahasim me RDGJ-ne qe ishte ne thonjeza e lire te bente cfare te donte.
    Ky eshte krahasimi i drejte dhe i pandryshueshem dhe kete e di e gjith bota.
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar më parë nga dodgjeka Lexo Postimin
    I neruoshimi Berisha po kû asht Malësija e Shqiptart e Maqedonis,a jem edhe na Shqiptar?????
    Citim Postuar më parë nga dodgjeka Lexo Postimin
    I neruoshimi Berisha po kû asht Malësija e Shqiptart e Maqedonis,a jem edhe na Shqiptar?????
    dodgjeka, këta, të Tiranës, si Berisha me shokë, janë të shitur te, e të miqasuar me Shkijet e Grekët brez pas brezi. Në maje të gjuhës e kanë "politikën e fqinjësisë së mirë".

Leri këta, por edhe ata të Prishtinës tash kanë filluar të flasin për "politikën e fqinjësisë së mirë" sidomos me Shkije.

Shkijet e Grekët i kanë zapëtu hapësirat e Shqiptarëve rreth Kosovës e Shqipërisë, ku deri para gjysmë shekulli shumica e popullsisë ishin Shqiptarë, të cilët ishin aty para popujve tjerë e edhe sot ka Shqiptarë vendas. Hapësira e Shqiptarëve është tkurrë në kufi të tanishëm, prej si duhet të jetë duke e përfshirë hapësirën në mes të Tivarit, Prijepoljes, Nishit, Manastirit, e Prevezës.

Politikanët Shqiptarë kur të ulen me bisedu me Shkije e me Grekë duhet me u thënë se këto toka nuk ua kemi falë e do të i kthejmë në cilëndo mënyrë që e zgjedhin Shkijet e Grekët, me paqe ose me luftë, gjithashtu duke u kërku dëmshpërblim për jetërat e shkatërrimet e pasurisë së Shqiptarëve. Këto nuk janë kërkesa nga histori e lashtësisë, por janë kërkesa të njerëzve që jetojnë ende të cilëve u janë pre të afërmit e të cilët janë shty me dhunë me i braktisë shtëpitë e veta.

Por,
    Citim Postuar më parë nga skipetar Lexo Postimin
    . . . Saliho-Hashimat sa herë që të ulen me bisedu me Grekë e Shkije e hapin vetëm hartën e tokave Shqiptare përpara e ua dhënë lapsin Grekëve e Shkijeve me zgjedhë kah me e copëtu.
    "Që t’i çqitësh këta . . . duhet t’u preç jo vetëm duart e kokën, po edhe këmbët e trupin." Fan Noli

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ky eshte krahasimi i drejte dhe i pandryshueshem dhe kete e di e gjith bota.
    Bota gjithashtu e din se ka paqe në mes popujve të Ballkanit kur i kanë fuqitë e barazpeshuara. Kjo arrihet me bashkimin e Shqiptarëve. Atëher, Shkijet e Grekët pushojnë të kenë synime ndaj hapësirës së Shqiptarëve.

Pra, Bota nuk janë kundër bashkimit të Shqiptarëve, por vetëm Shkijet e Grekët, bashkë me Shqiptarët që janë të paguar nga ta që të veprojnë për qëllime grabitçare të Shkijeve dhe Grekëve, janë kundër bashkimit të Shqiptarëve.
    "Që t’i çqitësh këta . . . duhet t’u preç jo vetëm duart e kokën, po edhe këmbët e trupin." Fan Noli

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Edhe sikur të ishte tërësisht në duart e shqipëtarëve, si gjithnjë, ata, politikanët shqiptarë, nuk do të donin ta ndanin pushtetin me njëri tjetrin, preferojnë më tepër të huajt, sidomos ata nga të cilët marrin garancira për konsolidimin e pushtetit të tyre në shtetet respektive.
    Eshte teresisht ne duart e shqiptareve.
    Njohja nderkombetare e ketij bashkimi varet nga te tjeret.. jo bashkimi.
    Sikur nja çift burre e grua(ose burre me burre, gru me gru, kuder me kuder..)..
    Lidhja e kurores ne menyre zyrtare para ofiçarit nuk do te thote bashkim i mirefillte, dashni e bereqet, mbarevajtje e perparim i çiftit.. te gjitha keto pune te mbara mund te realizohen pa patur fare certifikat martese. Bashkimin nuk e krijon, realizon e mban gjalle nje cope leter.. kjo vetem e zyrtarizon publikisht dhe e njeh para ligjit(te shtetit a nderkombetare). Ne nuk kemi nevoje per zyrtarizime e reklamime para bote se "qyteteruar". Bashkimi duhet te jete faktik, per kete kemi nevoje.. jo per nenshkrime, foto te rastit, e fishekzjarre kineze..
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Pseudopatriotizmit te disa politikaneve qe kane luajtur me karten e gjoja bashkimit kombetar u ka ardhur fundi.

Pse?

Sepse ata qe u thirren ne bashkimin kombetar i bene perqarjet me te medhaja te kombit,gjersa po ne kohen e arte te sotme shqiptaret e ndiejne veten me te bashkuar si kurre me pare.Nuk e them une kete,por realiteti eshte kesisoj.
    Eshte djegur karta e atyre qe qirreshin e qyrraviteshin gjoja per bashkim kombetar,e ne anen tjeter "ideali" i tyre ishte vetem perfitimi material dhe politik i tyre.Shqiptaret ketyre qyrraneve ju kane treguar rrugen e tyre te deshtimit.
    Shqiptaret spo kullosin me bar sikur qe kullosnin ne vitet e xhaxhit,ose te atyre qe ende thurin lavdi per te.

Shqiptaret do bashkohen atehere kur kjo teme do lihet ne harrese,dhe cdonjeri do kryeje kontributin e tij shpirteror individual me ndershmeri dhe pa hile.
    Deri atehere na duhet te degjojme "patriotizma" demode.
    Te detyron kush me dhune t'i degjosh keta "patriot"..?
    Mund te besh klasifikim te lajmeve.. cilat t'i degjosh cilat jo, mjafton te mos informohesh mbi aktivitetet e Vetevendosjes dhe te Aleances Kuq e zi dhe do flesh rehat.. Per te qene me i sigurte futu ne ndonje forum me shkronja çirillike dhe do e gjesh veten.. ose ndoshta edhe nuk do ta gjesh veten por sigurisht bashkimin do ta evitosh gjithsesi.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Personalishte ,si shqipetare nuk jame per bashkimin e tokave shqipetare ne nje shtete.

Jane shume arsye ,pore do ti ceki vetem disa me shembuj :

Shqipetaret ne pergjithesi duhet te shkollohen te vetedijesohen te zhvillohen ekonomikishte dhe mandej eshte bashkimi shume afer .

Ne luften e dyte boterore ,nje luftetare i Xheme Gostivarit , deklaron vete personalishte per nje ngjarje qe ne te vertete mbas 50 viteve ka shume realitete.

Xheme Gostivari , simbas te dhenave historike ishte luftetare dhe trime. Ne bashkepunim me ceten e tije i afrohet Shkupit per ta okupuare dhe nje plake shqipetare i del Xhemes perpara dhe i bene pyetje ?? Ku ja ke mesyere o zoteri Xhema ?? Xhema i pergjigjet : dua per nja dy ore ta marre gjithe Shkupin dhe ta bejme Shqiperi. Plaku prape i bene nje pyetje ?? Une zoteri Xhema e dije te sigurte se ju e merni Shkupin , pore me intereson se a keni njeres per ta udhehequr Shkupin ???

Xhema ndalet dhe mbetet i habitur !!! JO JO ! Plaku edhe nje here i thote :: Atehere c'ka te duhet Shkupi !!??

Ky tregim ishte sa per te vertetuare bashkimin e shqipetareve ne nje shtete, qe aktualishte eshte i pa mundur , jo qe munde te na ndale dikush ,pore shqipetaret sidomos ata shipefolesat(politikucat tradhetaret ) nuk jane per nje bashkim te shqipetareve ,sepse per ta udhehequr nje Shqiperi te Bashkuare na duhet njeres te shkolluare dhe pune shume .

Ne Maqedoni, ne vitin 2001 filloi nje lufte sa per sy e faqe (nje film artistik ) dhe mbas 10 vjeteve te mbarimit te atij filmi artistik , tokat etnike shqipetare ne Iliride, mbeten te ndara ne Pashalleqe , Nje pjese e qytetit te Tetoves, i takon Kryetarit te Komunes ,nje tjeter pjese i takon nje Kryetri tjeter te partise ,dhe pjesa tjeter nje Kryetari te opozites . Kjo taktike e Pashallareve ,(shqipefolesve ) vazhdon edhe neper qytetet tjera ku jetojne shqipetaret.

Behet pyetja ?? Kush jane fajtoret per gjithe keto ngjarje negative ?? Vete shqipetaret . A te duhen te drejtat demokracine e ketyre politikucave shqipefolesave ?? JO JO JO , sepse keta politikuca nuk kane te drejte dhe demokraci per veten e tyre, lere me qe ti japin popullit .

Aktualishte Projekttet per Bashkimin e Shqiperise me Kosoven ,jane vetem qe tu jepet hapesire me shume shqipefolesve qe te manipulojne me popullin shqipetare edhe disa dekada.

Shqiperia do te bashkohet me Kosoven, mbas 50 viteve . Mbas 50 viteve ndoshta shqipetaret do te arrine qe te bejne nje gjenerate kompakte dhe punetore studente intelegjence e cila do ta bashkoje Shqiperine .

Ju garantoje se gjenerata e Enver Hoxhes , Sali Berishes , Hashim Thacit , Menduh Thacit , Ali Ahmetit ,dhe shume e shume politikucave shqipefoles nuk do te bashkohet Shqiperia asnjehere .

Te gjithe keta politikuca ,te lartepermendur per 50 vite komunizem dhe per mby 20 vjete pluralizem kane treguare se nuk jane me prejardhje biologjike shqipetare , pore jane gabela mbeturina turke-sllave dhe kazakistane .Politikucat shqipefolesat e lartepermendur, kane qene dhe jane virus kunder shqiptarizmit . Keto politikuca e kane demtuare shqipetarizmin me shume se sa sllavet e greket .

Populli shqipetare duhet te kerkoje udheheqes biologjik shqipetare. Me deomos duhet te mbrohen pavaresia e Kosoves dhe Shqiperise ,dhe shqipetaret te investojne per nje rini te shendoshe gjenerate biologjike shqipetare .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    shqiperine e bashkon vetem nje burre shteti qe ti beje zap shqiptaret sepse ne nuk jemi si bletet ne jemi si grerezat ;

ne nuk bashkepunojme si bletet por jemi grerezat ,egoista ne kulm dhe individualist te vecuar ,

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga maratonomak Lexo Postimin
    shqiperine e bashkon vetem nje burre shteti qe ti beje zap shqiptaret sepse ne nuk jemi si bletet ne jemi si grerezat ;

ne nuk bashkepunojme si bletet por jemi grerezat ,egoista ne kulm dhe individualist te vecuar ,

Nuk linde nena kazakistane burre shteti shqipetare .

Shqipetare i vertete eshte ai qe e linde nena shqipetare , dhe e edukon qe nga pragu e deres , se nuk tradhetohet vendi dhe kombi per pasuri pa djerse . Nuk edukohet femija kurre prindi eshte egoiste dhe i thote femijut bire .... behu vetem per veten tende . dhe kurre ky djale behet mjeke ,apo ndonje profesion tjeter ai s'dine se mjkesia ka edhe do kushte huamniteti ,pore ai te trajton si kafsha ne pazare, nuk ke pasuri ti japesh ne te vdes njeriu per nje ndihme .

Delet kurre i trazon ujku, delet te gjithe shkojne mbas ujkut.

Si koka ashtu brisku !!

Po te kemi rini dhe studente te shendoshe nuk munde te luajne politikucat e kazakistanit me nje popull , pore e keqja eshte se studentet dhe rinia intelegjenca shqipetare eshte e n'varun nga politikanet.

Politikucat e Kazakistanit (shqipefolesat ) dominojne ne Universitet , Spital ne shkolle ne xhami ne kishe ne gjithe fushat e jetes . Ata jane si Peshkaqen gjuajne gjithemone kurre deti ka dallge .
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 17-12-2011 më 23:36

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    TetovaMas, pij nje gote uje dhe qetesohu pak.

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin

Neve shqiptarve askush smund te na bie ne fije, nje here kerkuam pavaresi, tash nuk e duam ate por duam bashkim me Shqiperi...neser do te duam prap ndarje...pasneser prap bashkim. Te trusim me mire dhe ta ruajm kete pavaresi, qe fundja, per kete edhe luftuam, e humbem njerez.
    S'jemi popull endacak qe te kerkojme bashkim, ndarje, bashkim prap. Na e futi sa krahu njehere ne 1912 Evropa, pret ende nga Evropa apo BE-ja ti per dicka me mire? Serbia sa hodhi letrat menjehere do ta pranojne, kurse Shqiperia nuk ploteson "kushtet". Mire mire punet.

Po te benim nje liste prioritetesh, e fundit do te ishte ne interes tonin qe te mirremi me bashkimin. Dikush tha se Serbise i pengon bashkimi me Shqiperi...Une mendoj se pikerisht eshte e kunderta. Serbise do t'i pengonte qe ne Evrope te kete 2 shtete Shqiptare, dhe keshtu do t'i kishte 2 vota kunder ne cdo organizate apo institucion evropian. Ka kaluar koha kur forca e nje shteti matet me fuqine fizike (ushtarake) te atij shteti. A thua pse gjate ketij viti, presidenti serb Tadiq, disa her tentonte qe problemin e Kosoves ta bartte ne Tirane, duke deklaruar se Serbia duhet te bisedoj me Tiranen per qeshtjen e Kosoves? Pra eshte ne interes te Serbise bashkimi me Kosoven, ndonese publikisht kjo nuk thuhet.
    Interesi i Serbise eshte ta mbaj Kosoven sic eshte tani, as andej as ketej. Ju vune dhe nje flamur me yje, nje hymn qe e kam degjuar ja 3 here dhe se kam idene per cfare behej fjala. Dale nga dale duan te ju heqin historine, pastaj te formojne nje identitet te ri "kosovar". Ehuu cfare planesh qe kane per ju.

Gjithsesi fundja une jam per ate qe ne Kosove dhe Shqiperi (kur te jete momenti i duhur), te organizohet referendum, dhe te respektohet vullneti i popullit se a deshiron te jetojme ne nje shtet te bashkuar, apo ne 2 shtete te ndara.
    Sigurisht me vote te lire nga vullneti i popullit. Te te organizohet referendumi njehere se dhe ti per bashkim do te votoje.

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •