Close
Faqja 172 prej 230 FillimFillim ... 72122162170171172173174182222 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,711 deri 1,720 prej 2300
    DyDRinas, Ndonese me ca mendimet apo pergjegje tuaja te dhene si mua, ashtu edhe AntiProAnti mund te them se perafersisht mund te pajtohem.

Natyrisht se Shqiperia si Shtet, me sakt kjo Shqiperi e tanishme me keta kyfije JO te drejte ka borgj ndaj Shqiptareve anekend trojeve te tyre qe gjitashtu JO Drejtesisht jane Jashta kufijve Natyral, kyfije te para 1912. E kur boterisht dihet se Fuqite e Medha te asaj Kohe kane bere kete ndarje te PADREJTE te Shqiptareve. Gjate Luftes se Fundit ne Kosove - Shteti Ame Shqiperia me ate cka mujti ka bere nje ndihme shume te madhe per Kosoves. Natyrisht se ka mujte te bente shume ma teper, por edhe ajo ndihme nga Shteti Meme ka qene ndihme goxha e madhe per Shqiptaret e Kosoves. Mos te harrojme se Boshnjaket nuk paten fare Shtetin Meme ne Luften e Jugosllavise, sikurse qe patem Ne.

Kame cek edhe me heret, se kategorisht kunder Bashkimit Kombetar, Jo qe jane edhe aq shume Shtetet Perendimore, e natyrisht ka edhe te tilla qe jane. POR Kunder Bashkimit Kombetar jane Pikerisht Shtetet Armiqe Shekullore te Shqiptarve si Serbia e Greqia, sepse keshtu te ndare sic jemi gjithnje e me teper orekset e apetitet te ketyre Dy Shteteve ndaj tokave tona vetem sa rriten e shtohen. Dhe Faktori numer NJE Kunder ketij Bashkimi Kombetar jane Pikerisht nje pjese e Politikaneve si ne Prishtine, e si ne Tirane. E me sakt me thene kunder Bashkimit Kombetar jane Pushtetaret e sodshem, ata qe mbajne pushtetin me vota te vjedhura, ata qe mbajne pushtetin me dhune e me hajni si ne Prishtine, ashtu edhe ne Tirane.

Nje gje te jesh shume i sigurte DyDRinas, se BE-ja asnjehere nuk do i Pranoj DY Shtete te Pavaruar dhe Sovrane SHQIPTARE, per kete gje te jesh shume i Sigurte.

Duhet te behemi real me vetven tone nese me te vertete duam ta shohim problemin ashtu sic eshte!!!

Kjo Kosove e tanishme me kete Pako te Ahtisari, dhe me Kushtetuten e saj qe ka qe ndalon te kete REFERENDUM, apo me sakt thene nuk lejon Popullin e Kosoves (Shumicen Absolute Shqiptare) te Bashkohen me ate apo me kete Shtet me sakt me Shqiperine. Kjo Kosove e tanishme me se paku mund te Quhet Kosove e Shqiptareve. Pra Kjo Kosove eshte ndare ne DYSH - ne DY Kosova. Kosova e Minoritetit Serb - apo me sakt Kosova e Serbise ku me ane te Strukturave Ilegale, Okupuese e Kriminele te Saja qe jane te vendosura Jo vetem ne Veri te Kosoves e qe kane thuasje kontroll 100% atje, por keto struktura jane te vendosura edhe neper enklava tjera e komunat tjera qe jane bere me decentralizimin e Pakos se Ahtisarit. Dhe Kosova e Dyte - Kosova ku jetojne Shumica e Shqiptareve - POR Ndikim ne kete Pjese kane NDERKOMBETARET me Strukturat e tyre dhe ndihmese te tyre i kane pase, i kane dhe gjithnje do i kene Qeverite Kukulla te tyre.
    Pra mendoj qe me te vertete duhet te behemi real me veteveten tone e ta thomi te verteten truq ashtu siq eshte. Sepse duke mashtruar veten tone se kinse jemi Shtet i Pavaruar e Sovran dhe se do hyjme ne BE- e ne NATO keto jane vetem enderra qe vetem i shohim me sy hapur dhe do na kushtoje gjithnje e me shume.

Personalisht mendoj qe Bashkimi Kombetar Shqiptar eshte e vetmja Zgjedhje reale dhe e drejte per Shqiptaret, deshen politikanet apo jo, deshti Populli ne dyjat anet apo jo.

Bashkimi Kombetar vetem sa do jete ne Favor dhe nje Perfitim per Shqiptaret. Sepse me kete Bashkim Kombetar - Orekset e Apetitet e Fqinjeve (Armiqeve tane) Serbise e Greqise vetem sa do minimizohen dhe te zhduken krejtesiht. Bashkimi Kombetar vetem sa do te zhvillon Ekonomine Mbar Shqiptare. Natyrisht se do kete veshtiresi e probleme, por Bashkimi Kombetar me Shume do kete Perfitim per Shqiptare se sa Humbje. Humbje do kete vetem per keta Pushtetare te Sodshem sepse sdo kene mundesi te vjedhin me.

E Sa i perket Pyetjes tende qe Albini bashke me mua te shkoj edhe ne Shqiperi e ti shpalos keto enderra per Bashkim Kombetar. Por Eshte edhe ne Shqiperi Tani. KONCEPTI I LVV eshte Jo Vetem ne Kosove, ndonese Jo Vetem edhe ne Shqiperi. POR Ky KONCEPT i LVV eshte edhe tek gjithe Shqiptaret ne Trojet e tyre Ku Jetojne.

Kur ke Konceptin e drejte, me vlera demokratike, me vlera europiane e boterore, ndonese do kete vonese, por AI KONCEPT Do ZBATOHET, deshen apo nuk deshen tjerit.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-07-2009
    Postime
    63
    Citim Postuar më parë nga Deni_Boy Lexo Postimin

TIRANE - Kryeministri Sali Berisha zhvilloi një takim me një grup studentësh nga Fakulteti i Edukimit të Prishtinës, në selinë e kryeministrisë. I pyetur në lidhje me mundësinë që Shqipëria dhe Kosova të bashkohen një ditë në një shtet të vetëm, Berisha tha se e vetmja mundësi është bashkimi në BE.

Duke theksuar se pavarësia e Kosovës është arritja më e madhe e shqiptarëve, kryeministri Berisha tha se ndryshimi i kufijve ekzistues rrezikon humbjen e territoreve.

“Interesi më i mirë i shqiptarëve është ruajtja e kufijve ekzistues. Ne jemi një popull i ndarë në mënyrë të padrejtë. Copëtimi i shqiptarëve është një nga aktet më të padrejtë që u është bërë shqiptarëve, por fatmirësisht u korrigjua me çlirimin e Kosovës. Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen në BE, nuk mund të rrezikojmë humbjen e territoreve”,- deklaroi Berisha.

Më tej shefi i qeverisë shqiptare theksoi se “çdo brez bën detyrat e tij dhe ky brez i ka bërë. Nuk ka një mrekulli më të madhe për ne se sa pavarësia e Kosovës. Me pavarësinë e Kosovës kurorëzon përpjekjet e shqiptarëve për lirinë dhe dinjitetin”.

(er.nu/BalkanWeb)
    I neruoshimi Berisha po kû asht Malësija e Shqiptart e Maqedonis,a jem edhe na Shqiptar?????

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-07-2009
    Postime
    63
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    o njerez po politika te tilla i drejton tjeter kush..as sala e as kerkush tjeter nuk i hyn dot kesaj qeshtje pa pyetur diku larg..shume here e kam thene se udheheqesit tane jane per te ngrene pershesh..ata bejne politiken e voge..tjeterkush ben politiken e madhe..i ke pare si ju shkojne jarget gjithsecilit udheheqes ballkanike nga kenaqesia kur i therret dikush andej nga washington dc ..atje jua terheqin veshin dhe ju thone te gjitheve cka duhet te flasin ne publik..sala nuk ben perjashtim nga grupi i madh i lepujve ballkanike qe rrine ne stanin amerikan...
    A e ka dvet kush Kû asht Malësija,i neruoshimi Malësor,Kosovart nuk jân ma Shqiptar por jân Kosovar pa bajrak kuq e zi e pa nacionalitet Shqiptar.Tâna ato Simbole i kan shit për pavarsi.Qysh se asht ba Kosova gjeveri ën veti e kam dijt se ska Bashkim Komtar.

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Normale,
    Shqiperia dhe Kosova jane si Gjermania dhe Austria.

Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin
    Normale,
    Ore Sanifator - Ndonese Shqiperia dhe Kosova jane njejte sikurse tani Gjermania e Austria per Armiqte tane Shekullore (Graqia e Serbia), jane njejte per minoritet si ne Kosove (Serb, Ashkalinje, Goran, Magjyp, Boshnjak, Shqiptare qe e konsiderojne veten si Kosovar e jo si Shqiptar: Halil Matosha, Nexhmedin Spahia e Migjen Kelmenda), jane njejte edhe per minoritetin grek ne Shqiperi. Ndonese Shqiperia e Kosova jane njejte si Gjermania e Austria edhe per keta Pushtetare te sodshem si ne Tirane ashtu edhe ne Prishtine, sepse ne kete situate te tille, keta pushtetare kane mundesi te manipulojne, te vjedhin e te mashtrojne popullin kurdo dhe cdo herash kur deshirojne keta Pushtetar te shantazhuar, te korruptuar dhe te servilizuar.

POR Shqiperia e Kosova aspak nuk eshte njejte sikurse Gjermania e Austria per Shumicen e Popullit Shqiptar si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi. Vete Fakti qe mbi 75 % e Shqiptareve ne Kosove, dhe mbi 80 % te Shqiptareve ne Shqiperi jane PRO Bashkimit Kombetar - kjo eshte nje tregues shume i qarte se Shqiperia dhe Kosova eshte NJE, e JO sic ti ben Propoaganden e ketyre Pushtetareve Servil qe Shqiperia dhe Kosova jane sikurse Gjermania e Austria.

Le te mabhet, le te lejohet mbajtja e REFERENDUMIT edhe ne Shqiperi, edhe ne Kosove ateherash do e Shohim se a me te vertete Populli ne dyjat anet e konsiderojne Shqiperine dhe Kosoven njejte sikurse Gjermanine e Austrine. Po te ishin te sigurte NDERKOMBETARET dhe Shtetet Armike te Shqiptareve Greqi-Serbi qe me te vertete Populli Shqiptar si ne Shqiperi e si ne Kosove konsiderojne njeri tjetrin si Gjermani me Austri KY Referendum do mbahej qe moti. Por vet fakti qe ky REFERENDUM nuk lejohet te mbahet eshte nje tregues shume i madh se kjo tez kinse Shqiperia dhe Kosova jane njejte sikurse Gjermania dhe Austria, eshte tez qe vije nga Armiqte tane Shekullor!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 17-12-2011 më 12:00
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin

POR Shqiperia e Kosova aspak nuk eshte njejte sikurse Gjermania e Austria per Shumicen e Popullit Shqiptar si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi. Vete Fakti qe mbi 75 % e Shqiptareve ne Kosove, dhe mbi 80 % te Shqiptareve ne Shqiperi jane PRO Bashkimit Kombetar - kjo eshte nje tregues shume i qarte se Shqiperia dhe Kosova eshte NJE, e JO sic ti ben Propoaganden e ketyre Pushtetareve Servil qe Shqiperia dhe Kosova jane sikurse Gjermania e Austria.
    Jam dakord

Gjermanine dhe Austrine nuk i bashkon ajo qe bashkon Shqiptaret e ndare.

Perfundimisht sic ka thene edhe baba USA ceshtja e Kosoves eshte unike ne rajon dhe me gjere
    Revolution 1848

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Epo cka te besh. Jo gjithehere ajo cka deshiron eshte edhe e realizueshme. Te bashkohemi, te bashkohemi..! Qohemi ne mengjes nje dite dhe ju dergojme nje leter Brukselit se; " ne shqiptaret e te gjitha trojeve kemi vendosur nga sot te jemi te bashkur ne nje shtet-komb". Dhe Brukseli gjendet ne nje mat pozicion dhe mbeshtetet per muri (duke marr parasysh se jemi superfuqi rajonale dhe europiane ne shqiptaret) dhe e pranon bashkimin me disa verejtje.

Une nuk jam edhe aq pro Berishes, mirepo kjo me duket deklarate me vend shume realiste. Shume shume e thjesht ceshjta e bashkimeve te territoreve dhe ndryshimet e kufijeve nuk jane ceshtje individuale shtetrore dhe nuk do te jen.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin
    Normale,
    Shqiperia e Kosova nuk jane kurre si Gjermania e Austria. Shqiperia me Kosoven jane shume te ngjashme me Republike Federale te Gjermanise dhe Republiken Demokratike te Gjermanise qe u krijuan nga pushtimi pas luftes se dyte boterore. Vetem se ndryshimi eshte se Kosova ishte tamam e pushtuar, ne krahasim me RDGJ-ne qe ishte ne thonjeza e lire te bente cfare te donte.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Pse tash pernjeheresh ata qe jane kunder bashkimit po etiketohen si serb (proserb)? E kam fjalen per shqiptaret e Kosoves, ne kete rast edhe mua. Une jam per Kosoven shtet te pavarur dhe sovran, dhe nuk me ben me pak shqiptar fakti se e dua Kosoven shtet me vete.

Neve shqiptarve askush smund te na bie ne fije, nje here kerkuam pavaresi, tash nuk e duam ate por duam bashkim me Shqiperi...neser do te duam prap ndarje...pasneser prap bashkim. Te trusim me mire dhe ta ruajm kete pavaresi, qe fundja, per kete edhe luftuam, e humbem njerez.

Po te benim nje liste prioritetesh, e fundit do te ishte ne interes tonin qe te mirremi me bashkimin. Dikush tha se Serbise i pengon bashkimi me Shqiperi...Une mendoj se pikerisht eshte e kunderta. Serbise do t'i pengonte qe ne Evrope te kete 2 shtete Shqiptare, dhe keshtu do t'i kishte 2 vota kunder ne cdo organizate apo institucion evropian. Ka kaluar koha kur forca e nje shteti matet me fuqine fizike (ushtarake) te atij shteti. A thua pse gjate ketij viti, presidenti serb Tadiq, disa her tentonte qe problemin e Kosoves ta bartte ne Tirane, duke deklaruar se Serbia duhet te bisedoj me Tiranen per qeshtjen e Kosoves? Pra eshte ne interes te Serbise bashkimi me Kosoven, ndonese publikisht kjo nuk thuhet.

Gjithsesi fundja une jam per ate qe ne Kosove dhe Shqiperi (kur te jete momenti i duhur), te organizohet referendum, dhe te respektohet vullneti i popullit se a deshiron te jetojme ne nje shtet te bashkuar, apo ne 2 shtete te ndara.

pershendetje.

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Heh

Ne fakt nuk ke cfare pret tjeter nga nje njeri qe theu embargon e naftes me serbine duke furnizuar me karburant kanibalet e ushtrise serbe per te bere ato kanibalizma qe bene mbi shqiptaret atje.

Nuk ka asnje cudi ketu per nje pseudo-politikan te tipit Enverist i cili ishte kunder UCK -se bashke me Rugoven e kunder marreveshjes se Rambujese me pas.

Lere pastaj te mos flasim per shitjen e detit ne favor te shtetit Grek e pasurive publike te shqiptareve per vetem nje Euro ne favor te Fazlliceve serbe.

Politikanet tane te te dyja kraheve e te te dyja shteteve nuk jane shembulli i njerezve qe sakrifikojne pasurine per te bere Kombin por plotesisht e Kunderta, Po Sakrifikojne Kombin per te bere pasuri"

Ju qe mbroni tezen qe Kosova me Shqiperine jane si shembulli i Austrise me Gjermanine, a nuk me thoni: Kosovaren nen Jugosllavi jane njohur si Pakice Kosovare apo si pakice shqiptare?
    Po Shqiptaret e Maqedonise , serbise e Amalit te zi si njihen?

Nuk shkon fare kjo ide , eshte mashkull...
    Injoranca nuk zhduket me top

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •