Close
Faqja 163 prej 230 FillimFillim ... 63113153161162163164165173213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,621 deri 1,630 prej 2300
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-07-2011
    Postime
    30
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Keqpërdorimi i historisë

Shkruan: Xhavit Haliti

Para disa ditësh u përkujtua 133-vjetori i “Lidhjes Shqiptare të Prizrenit”.

Aktivistët e “Vetëvendosjes”, u përkujdesën që gjithë veprimtaritë, në përkujtim të 10 qershorit 1878-të, të zhvilloheshin në një sfond kuqezi. Flamujt e kuq, me shkabën e zezë dykrerëshe, valëviteshin në të gjitha pikat e dukshme të qytetit. Të ftuarit në 133-vjetorin e Lidhjes ishin bashkëkombës nga mbarë trevat etnike shqiptare.

Në veprimtaritë e organizuara në Prizren më 10 qershor, kishin ardhur nga Republika e Shqipërisë, e Maqedonisë, e Malit të Zi dhe, natyrshëm, nga pritësit, qytetarët përfaqësues të shqiptarëve të Kosovës (të shtetit të dytë shqiptar në Evropë).

Folësit në këto veprimtari i mëshuan tingëllueshëm faktit se idetë e “Lidhjes Shqiptare të Prizrenit”, edhe pas 133-vjetorit, janë sot aktuale (në rrafshin moral, etnik, kombëtar dhe politik).

E përshëndes këtë veprimtari! Nuk mund të mos përgëzoj organizatorët e ceremonisë festive; “Vetëvendosjen” dhe “Aleancën Kuq e Zi” për kontributin e tyre në përkujtim të kësaj ngjarjeje të madhe historike të kombit shqiptar. Por, njëherësh me vlerësimin pozitiv personal për organizimin dhe organizatorët e festimeve, ndihem i detyruar të shfaq publikisht edhe rezervat e mia rreth mesazheve, që u përcollën gjatë tyre deri në orët e para të mëngjesit të datës 11 qershor.

AK-ja, e përfaqësuar denjësisht nga kryetari i vet, përcolli përmes tij, kërkesën për zgjidhjen e çështjes së pazgjidhur të kombit shqiptar. Z. Spahiu, që nuk mund të mos mbahet mend nga pjesëmarrësit në festime, kritikoi publikisht mungesën e një platforme për çështjen kombëtare nga indiferenca e politikës shqiptare në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe Mal të Zi,që sipas tij, duhet të jetë bashkim kombëtar.

Kritikohen për mungesën e kësaj platforme politikanët shqiptarë, prezentë dhe veprues në katër shtete të Ballkanit, duke e vënë theksin te mungesa e politikanëve të mazhorancës së Kosovës në këto festime, si tregues domethënës për të provuar që politikanët partiake dhe shtetërore të shqiptarëve i “kundërvihen” kësaj platforme.

Sipas fjalëve të z.Spahiu, në argumentim të kësaj kërkese, të vënë në thonjëza nga shtypi, “E njëjta gjuhë, të njëjtat zakone, të njëjtat doke, por jo i njëjti flamur, jo i njëjti himn dhe jo e njëjta kushtetutë”. “Në bazë të parimit universal të vetëvendosjes, ka ardhur koha që shqiptarët të realizojnë të drejtën e tyre universale për bashkim”.

E kam ndjekur me vëmendje dhe me simpati krijimin dhe veprimtarinë në vazhdimësi të AK-së në Republikën e Shqipërisë, për kundërshtimin dhe praktikat e regjistrimit të pritshëm të popullsisë në Shqipëri, që të përfshijnë edhe përkatësinë personale etnike dhe fetare, të individit, por nuk arrij të kuptoj dhe s’mund të pajtohem me pozicionimin veprues dhe deklarues të kryetarit të Aleancës në referencë të “aktualitetit” të 133-vjetëve më parë për kombin shqiptar.

Kurrsesi nuk do ta bëja shkrimin nëse:

- Nuk do të ishin prezente kërkesa koherente dhe insistuese e aleatëve tanë të fuqishëm ndërkombëtarë, SHBA dhe BE, për paprekshmërinë e kufijve aktualë të Republikës së pavarur të Kosovës dhe vendosmëria politike, shtetërore e ligjore e shtetit të Kosovës për ruajtjen e integritetit territorial të shtetit tonë.

- Këtë kërkesë do ta dëgjoja vetëm nga z.Spahiu (dhe, ca më pak sikur ai të mos të ishte edhe nënkryetar i KLD-së) dhe jo edhe nga politologë “shqiptarofilë” ose isha të politikës shqiptare në Republikën e Shqipërisë.

- Nuk e harroj kontributin e Shqipërisë për arritjen e statusit aktual të Kosovës, por, nuk mund ta mirëkuptoj shqetësimin dhe angazhimin e z.K.Danaj, që e kam njohur kur u largua nga Shqipëria dhe erdhi në Zvicër, për të evituar përndjekjen shtetërore në Shqipëri pas vitit 1993, që po shfaqej në mënyrë demonstrative se e do më shumë bashkimin politik të shqiptarëve sesa unë.

- Siç nuk mund të harroj deklarimin e ish-presidentit të R.SH-së, z.Moisiu, që e kam takuar dhe e respektoj shumë, që, nën shoqërimin e z.Demaçi, gjatë një ceremonie para disa muajsh, nën ndikimin emocional nacionalist të ceremonisë, e krahasoi Kosovën me Mirditën.

Kërkesa bëhet kur Qeveria e Kosovës është pozicionuar patundshëm në llogoren e pandryshueshmërisë së kufijve. Kur ministri i Jashtëm i Gjermanisë, Westervelle, deklaron në Bundestag se çështja e kufijve të Kosovës është e mbyllur. Kur kreu i Institutit Amerikan për Paqen, Daniel Sever, në një intervistë, do t’i referohej historisë duke thënë: “Historia e ndarjeve të tilla etno-territoriale është histori luftërash”.

Le ta lëmë politikën të përfitojë nga interesat e grupimeve, e lobimeve zgjedhore, e krahinarizmit, e politikës por së fundi t’i bindemi arsyes.

(Autori është nënkryetar i Kuvendit të Kosovës)
    Dardi,
    sinqerisht me vjen keq me ta thane,po Xhavit Haliti eshte njeri i keq!
    Ky bashke me Hashim Thaqin (e do tjere si keta),i kane marre n`qafe disa patriote shqiptare!Per kete arsye,kur flet qifti i tij per bashkim kombetar,mue m`i qon t`vjellat!

Persa i perket bashkimit,ma thote mendja se ka shume shqiptare qe jane kunder.Mue me vjen keq qe eshte keshtu.

i/e regjistruar Maska e PORTI_05
    Anëtarësuar
    13-11-2005
    Postime
    290
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Falë Ibrahim Rugovës Kosova synon Brukselin dhe jo bashkim me Tiranën, ka supozuar, Sali Berisha

Gjatë qëndrimit dhe fjalës që mbajti para deputetëve të Parlamentit Evropian, në Bruksel, kryeministri i Shqipërisë, Salih Berisha është cituar të ketë deklaruar se “falë Ibrahim Rugovës, Kosova synon Brukselin dhe jo bashkim me Shqipërinë. Berisha më tej ka rrëfyer sesi iu ka bërë thirrje shqiptarëve të viktimizuar të Kosovës, që t’ i falin serbët, duke përfunduar se Beogradi ka plotësisht të drejtë të interesohet për pakicën serbe në Kosovë.
    EH OR LLAP,,

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Bashkimi i trojeve shqiptare, Berisha: Ideja, nga njerëz spekulantë

Ideja e bashkimit të trojeve shqiptare, e hedhur në media nga organizata dhe personalitete të veçantë, është komentuar sot dhe nga kryeministri Sali Berisha në mbledhje e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike.

Me tone të ashpra, Berisha ka deklaruar se përçuesit e kësaj ideje, duhet të kenë parasysh se shërbimi më i mirë që mund t’i bëhet kombit është integrimi në Bashkimin Evropian.

“Ata që paraqesin pas 20 vitesh idenë e bashkimi, duhet të kenë parasysh se interesi më i mirë i shqiptarëve është Europa e Bashkuar. Toka është e përjetshme, njerëzit janë udhëtar. Integrimi i tyre në BE është, përveç të tjerash, edhe mënyra e sigurt e ndërprerjes përfundimtare të vjedhjes, grabitjes së trojeve shqiptare”, tha Berisha.

Por në mënyrë direke, kreu i qeverisë Berisha, ka komentuar dhe personat që kanë hedhur këtë ide. Ai ka deklaruar se ata janë spekulantë dhe kanë mungesë identiteti shqiptarë. Sipas tij, koha kërkon që politikanët dhe njerëzit të mendojnë në një mënyrë më të gjerë.

“U ndala në këtë moment, sepse spekulant, njerëz të cilët janë absolutisht me mungesë totale identiteti shqiptar, duhet të mendojnë në një kontekst më të gjerë, interesi kombëtar evolon, interesi kombëtar ka dinamizmin e tij. Ne nuk imponohemi, ecim drejt standardeve. Europa është transparente”, tha Berisha.

Komentet e kreu të mazhorancës kanë ardhur pas deklaratave të lëvizjes “Aleanca Kuq e Zi”.

NOA
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Perjashtuar Maska e DARDANI.ZH
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    156
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Bashkimi i trojeve shqiptare, Berisha: Ideja, nga njerëz spekulantë

Ideja e bashkimit të trojeve shqiptare, e hedhur në media nga organizata dhe personalitete të veçantë, është komentuar sot dhe nga kryeministri Sali Berisha në mbledhje e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike.

Me tone të ashpra, Berisha ka deklaruar se përçuesit e kësaj ideje, duhet të kenë parasysh se shërbimi më i mirë që mund t’i bëhet kombit është integrimi në Bashkimin Evropian.

“Ata që paraqesin pas 20 vitesh idenë e bashkimi, duhet të kenë parasysh se interesi më i mirë i shqiptarëve është Europa e Bashkuar. Toka është e përjetshme, njerëzit janë udhëtar. Integrimi i tyre në BE është, përveç të tjerash, edhe mënyra e sigurt e ndërprerjes përfundimtare të vjedhjes, grabitjes së trojeve shqiptare”, tha Berisha.

Por në mënyrë direke, kreu i qeverisë Berisha, ka komentuar dhe personat që kanë hedhur këtë ide. Ai ka deklaruar se ata janë spekulantë dhe kanë mungesë identiteti shqiptarë. Sipas tij, koha kërkon që politikanët dhe njerëzit të mendojnë në një mënyrë më të gjerë.

“U ndala në këtë moment, sepse spekulant, njerëz të cilët janë absolutisht me mungesë totale identiteti shqiptar, duhet të mendojnë në një kontekst më të gjerë, interesi kombëtar evolon, interesi kombëtar ka dinamizmin e tij. Ne nuk imponohemi, ecim drejt standardeve. Europa është transparente”, tha Berisha.

Komentet e kreu të mazhorancës kanë ardhur pas deklaratave të lëvizjes “Aleanca Kuq e Zi”.

NOA

Nuk esht pritur me teper nga Sali Berisha ket e vendosen ne Pushtet Janullatosi dhe Nikollas Geigje sebashku me Ortodokst e Shqiperis Vlleht Grekt dhe Shqiptaret prandaj ka edhe detyrime ndaj tyre keshtuce esht i detyruar te pranoje cdo koncesione ce ja kerkojne ose ce ju ka premtuar per ndryshe keta e ndezin prape Shqiperin sikurse ne 97.ten

Nejse kjo nuk esht e rendasishme ne krahasim me fakti se sa bukur kalkuluane Janullatosi Nikollas Geigje dhe Ortodokset e Shqiperis ne Kompozimin e ter kesaj Plejade per ti arritur Qellimet e tyre pasice e pane se vetem me kundershtarin e tyre te perjetshem ne pushtet Berishen mund ti arrijne Qellimet e tyre prandaj edhe e vendosen Berishen ne Pushtet ndersa ne anen e kunder ne Opozite vendosen njeriun e tyre te besushem Ortodoksin Edvin Rama i cili duke Qen njeri nga keta nuk do ti Shqetsoje ne realizimin e Qellimeve te tyre per Shkatrrimin Greqizimin dhe pengimin e Bashkimit te Kombit Shqipere .

Keto Qe them jane gjera shum Llogjike per ti kuptuar gjdo njeri kujt i konvenon Regjistrimi ne Shqiperi vetem Ortodoksve Shqiptare dhe Grekve sps keta me ndihmen e Janullatosit dhe Greqis mendojne se per keto vite kan punuar mjaft ne Asimilimin dhe Ortodoksimin e Shqiptarve dhe se tashe ka ardhur momenti ce ti shofin Frutet e keti Investimi disa vjecare dhe kush i perkrahe normale aje i cili ka detyrime ndaje tyre Sali Berisha, Po Opozita e udh?hequr nga Ortodoksi Edvin Rama cfare ben normale se Hesht dhe duhet te heshte ne te kunderten siku te ishte Sali Berisha ne Opozite ky Regjistrime nuk do te ndodhte .

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DARDANI.ZH : 23-07-2011 më 15:23

Perjashtuar Maska e DARDANI.ZH
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    156
    Edhe nje gje ku kame filluar te dyshoje ne Sali Berishen esht pikerisht ky Forumishqiptare i cili udh?heqe nje linje shume pro Sali Berishes dhe ku pothuaj se unanimishte Ortodokset Shqiptare ketu jane pro Sali Berishes ndersa dihet se sa pro kombetare dhe pro Shqiptare jane Ortodokset e keti Fortumi .

i/e regjistruar Maska e Skyfteri
    Anëtarësuar
    16-04-2009
    Vendndodhja
    Në Tokë
    Postime
    23
    Pothuajse Secili Politikan i rangut te lart, si ne Shqiperin Londineze e poashtu edhe ne Kosoven Ahtisarit jane rrepsisht kunder bashkimit te trojeve Shqiptare ..me te vetmen arsye se ata frigohen se i humbin pozicionet etyre ne rast te bashkimit !!!!!
    Keta ,jane frikacak, antikombetar , njerz te shitur dhe tejet te dembshem per kombin Shqiptar!!!!

Bashkimin e trojeve ,nje dite do ta realizoi "OPINGA e Mirenjohur Kombetare" siq ishin Azem Bejta, Shaban Polluzha, Tahir Meha, Adem Jashari .... te gjithe u rriten me opinga ne kembe dhe me Gjak Shqiptari ...prisim Kreshnikun e radhes deri sa te lind nena Shqiptare ...

skyfteri

i/e regjistruar Maska e MattK
    Anëtarësuar
    18-04-2010
    Postime
    3
    Well guys, wanted or not, the unification of the Albanian divided land will happen. This is the Main US mission in Europe, and its DONE DEAL. But not with current set of politicians. Sorry about that.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-09-2011
    Postime
    6
    pa kosove epa cameri nuke do kete kur shqiperi jame ibindur se do bashkohemi 100 nga kosova ene cameri do valvitet flamuri kuq ezi

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    bashkimi kosov me shqipri do ishte mrekollija me e madhe e kombit ton,por edhe shqiptart e maqedonis nuk duhet ti harrojm se jan shum shqiptar qe jetojn ne ni shtet artificjal
    High Voltage , Power Supply

Duke u nisur nga rrethanat e tanishme qe jemi. Duke pase parasysh ate qe me cilat shtete jemi te rethuar. Mendoj qe e vetmja zgjedhje per Shqiptaret eshte Bashkimi I Kombit Shqiptar ne Shqiperine Natyrale. Natyrisht se pengesa ka - mirepo pengesat me te medha jane pikerisht nga keta politikane te korruptuar, shantazhuar e servil pushtetar qe i kemi si ne Prishtine ashtu edhe ne Tirane. Pengesa e qellimeve tona shekullore nuk jane edhe aq Nderkombetaret se sa qe jane keta Pushtetare Servila dhe Militante te tyre. Sepse ketyre nuk ju konvenon - nuk ju shkon shtati qe te bashkohet kombi. Bashkimi i Kombit Shqiptar ne nje Shtet te Perbashket eshte humbje per keta pushtetar te korruptuar e shantazhuar sepse me nuk do kene mundesine qe te vjedhin popullin dhe gjithe pasurite shteterore e shoqerore.

Dhe keshtu me propaganda e me dezinformata kinse kunder bashkimit Bashkim Kombetar te Shqiptareve jane Nderkombetaret - " Miqte Tane Nderkombetar" dhe eshte vetem ender qe nuk do realizohet. Natyrisht se Bashkimi Komber nuk do realizohet gjer sa ne pushtet si ne Prishtine ashtu edhe ne Tirane ne krye jane nejerz qe vjedhin dhe mashtrojne popullin e tyre.

Mendoj se nese me te vertete Kombi Shqiptar deshiron te jetoj i lire ne LIRI te Vertete, ateherash duhet qe patjeter te zgjohet nga ky gjum i thell dhe haptazi pa asnje hezitim te kerkoj BASHKIMIN KOMBETAR qe do rezultonte me ane te REFERENDUMIT - Mbar Kombetar.

Edhe nje gje duhet ditur se pikerisht Pavarsia e Plote - Pavarsia e Vertete e Kosoves eshte Bashkim Kombetar. Se kjo Pavarsi qe Kosova ka tani - eshte vetem nje Status Quo - per ti mashtruar Shqiptaret. Dhe pikerisht kjo Pavarsi e Kosoves me ane te Pakos se Ahtisarit nuk eshte Pavaresia e Shqiptareve te Kosoves pra Pavarsia Reale - Por eshte Pavarsi e cila per momentin eshte ne Dobi te Qeveritareve Kuisling dhe Nderkombetareve qe vetem vjedhin cdo Pasuri qe ka Kosova.
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •