Close
Faqja 14 prej 230 FillimFillim ... 412131415162464114 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 2300
    i/e regjistruar Maska e SHED
    Anëtarësuar
    11-03-2007
    Vendndodhja
    ....
    Postime
    9
    Nje dite kosova do ta fitoj pavarsine por qellimi i tyre nuk eshte ai.qellimi kryesor eshte qe ta bej kosoven te ndrydhur dhe te mos te kete lidhje fare me shqiperine gje qe do ti largoj shqipetaret nga shqipetaret dhe kjo do te thote te mos bashkohemi me kosoven por kurre nuk duhet te harrojme se SHQİPERİA E MADHE eshte e vetmja zgjidhje per ne pasi kemi nje histori mijra vjeçare dhe mund ta mesojme shume gjera sidomos per fqinjet tane te dashur qe na kane nderuar me gjenocidet ne kosove dhe ne perroin e selamit.ENDRRAT E serbise KOSOVA E SHQİPERİSE.Prandaj te gjithe si shqiptare qe jemi te tregohemi me te ndjeshem sepse serbia thote qe ne nuk i leme vllezerit tane serb kurse politika shqipetare ne nje kohe qe shqipetaret e kosoves duan pavarsine me bejne mitingje ne shqiperi.ME MİRE TE VDESESH PER DİÇKA SESA TE RROSH PER ASGJE.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ketu te kjo tema i kemi do ANTARE PROSERB qe lajmrohen njeni don qe ti figurojn kufijt tjetri sjell cek etimolin e emrit KOSOVË eshte SLLAVE .
    Nese ka lidhje emri do tja ndrrojm edhe emrin do e emrojm -ndryshe .

Sa i perket ushtris se ardhshme te KOSOVES deshtet ju apo nuk deshtet do te jet ushtri moderne duke ju falenderuar aleatve te SHQIPETARVE.

Por edhe kufijt e paramenduar ,caktuar nga te tjeret nuk do te verehen sepse do te jemi nje te unisuar.
    Do bashkpunojm e qe de fakto kufijt nuk do te kan asnje rendesi ndarjeje mes.
    KOMBIT SHQIPTARE .
    Pra do te zhduken vetvetiu por nje gje e di se me kurr mes SHQIPERIS dhe KOSOVES nuk do te kete gur kufitare me mbishkrime te shtetit SERB .

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Bashkimi eshte domosdoshmeri ,barasvleresim me vete jeten me te qenit komb i civilizuar.................

Atdhedashuria dhe idea e bashkimit kombetar kurre nuk demodohet...perkushtimi kombetar deri ne idealizem eshte normal dhe i kohes per te gjithe popujt qe nuk kane realizuar shtetin e tyre kombetar , apo kane realizuar nje shtet kombetar te coptuar, sakatuar ...gje qe e len shume fragjil dhe te rrezikuar te jetoj me paranoje dhe pasiguri nga shtetet fqinje grabitcare...
    Pra me sistem vleresimi normal, real bile bile te qytetruar i kohes eshte ai qe vazhdon te mbaje gjelle idealin e rilindasve...angazhimi konkret ne realizimin e qellimit te shenjte final BASHKIMIT...dhe ky bashkimi eshte domosdoshmeri per nje popull te qytetruar ne pergjithesi dhe per shqiptaret ne vecanti..duke marre parasyshe poziten gjeografike ...Ballkanin...Shqiperia e rrethuar me gati aq popullate dhe teritore te veta ..sa edhe vete shteti aktual..Realizimi i bashkimit kombetar eshte nje objektiv i perjetshem i cdo kombi te civilizuar...posacerisht ka rendesi per Shqiperine..Nje Shqiperi e bashkuar eshte garance e zhvillimit dhe lulezimit te kombit shqiptar ..ne liri..si komb i qytetruar se vetem nje popull i cliruar nga frika ..mund te zhvillohet normalisht dhe mund te konkuroj me te qenit komb ne boten e civilizuar..BASHKIMI I SHTETIT SHQIPTAR, SHQIPERISE I KETHEN VETBESIMIN SI SHTET,FLAKET SERVILITETI NDAJ FQINJEVE TANE,SHQIPTAREVE U FORCON VETBESIMIN SI INDIVID PJESTARE TE NJE KOMBI TE FORTE NE RAPORT ME FQINJET E VET..KESHTU CLIROHET MENDJA DHE AFTESIA E SHQIPTARVE QE KURRE NUK U KA MUNGUAR..INDIVIDUALISHT E KANE TREGUAR- NGADO QE KANE SHKUAR NE BOTEN E "LIRE"....KANE SHKELQYER...
    ...................................
    Pra, jasht kohe dhe jashtmode jane ata qe hiqen si te qytetruar dhe qe thone se ka vdek koha e shteteve kombetare...pajtohem se kjo kohe ka vdekur per ata qe kane realizuar shtetet kombetare..............
    .................................................. .................................................. .....................
    Ne kete teme qe nuk do te vjeterohet derisa te behet bashkimi i Shqiperise..ka disa deshira te mira..perpjekje , ide konkrete qe une personalisht do te vecoja piken 5 te z.Albo...plotesisht pajtohem dhe kerkon konsiderate serioze gjithkombetare..une besoj ne procese...dhe bashkimi eshte ne proces e siper....
    Perderisa rilindasit vune themelin..dhe ngriten bile edhe muret e kalase...ndertimi vazhdon per cdo dite....dhe mos u brengosni per ligjet nderkombetare, s'ka ligj qe ndalon bashkimin e dy shteteve nese ata kerkojne nje gje te tille dhe e bejne ne menyre institucionale...
    .
    ..Rilindasit e lan amanetin...brezat duhet te vazhdojne nje proces qe ata nisen...

Dhe ja ne stilin e Rilindasve atyre engjujve te shqiptarizmes...ky eshte nje modifikim me fjale te tyre dhe te mijat...per Bashkimin ne Diten E Flamurit...qe une e kam recituar ne Chikago, ne nje manifestim ku ka marre pjese gjithe Shqiperia e Bashkuar ne miniature-mbi 1000 vete..........................................

NE DITEN E FLAMURIT

Rri ulur Atdheu plak,
    la me lot e la me gjak.
    Mijera vjet histori,
    me shum rob se ne liri.

Vetem qan dhe renkon,
    Trojet e veta kerkon.
    Buza vetem i buzqesh,
    kur sheh bijte me armet ngjesh.

Ne me te madhen merzi,
    Po vijne te gjithe nje nga nji.
    Nga cdo ane vjen ze i burrit,
    Mu ne Diten e Flamurit.
    Nga cdo ane vjen ze i trimit,
    Ne kete dite te BASHKIMIT.

Jam Kosova e trimerise,
    Lulja e bukur e Shqiperise.
    Me coj Isa shpirtbiluri,
    me tha: Te therret Flamuri.

I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri ,
    Shqiperine se jap per jete..

Jam Ulqini jam Malesia,
    Dhe mua me therret liria .
    Jam Malesia e Dede Gjo Lulit,
    Jam shqiponja n'pale te flamurit.

Tungjatjeta Nene Shqiperi,
    Une jam Cami tek ti vij.
    Shqiperi te qofsha fal,
    Te kam nene dhe me ke djale.

Jam Presheva Neno moj,
    nuk mund me te duroj.
    Jam flamuri i kuq e i z,
    S'rri dot me ne roberi.

E dashur Nene Shqiperi,
    Ja dhe nje porosi:
    Te fala nga Mergimtaret,
    Lot e djerse margaritaret.
    Larg ne dhe te mergimit ,
    Shtruam sofren e BASHKIMIT.
    Mu ne Diten e Vertete,
    RROFSH MOJ SHQIPERI PER JETE.............................

Me nderime per Rilindasit,pasardhsit e tyre te denje dhe te gjithe dashamirve te bashkimit kombetar...
    bili99

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pergezime bili99, vjershe e bukur shume.

Per bashkimin, un do pelqeja nje model si Zvicra e vjeter si fillim, pra nje Konfederate Shqiptaresh, dhe me vone nje shtet Federal me dy shtete, Dardanine dhe Shqiperine. Nuk behet ndryshe pasi asnje nuk leshon dore per pushtet menjehere. Edhe ata ne Kosove duan me vjedh si i thone. Nese behet Federata, pastaj mund te fillojme te bejme dhe nej kushtetute me standartet me moderne, ndarjen e pushteteve, berjen e Senatit etj etj. Madje e mira e te mirave do ishte qe te kishim dhe nje ndarje ne vete Shqiperine, mbase me krahine, Malesi e Madhe, Myzeqe dhe Laberi. Me keto kater nenshtete, krijimin e nje senati(shtepia e larte), dhe e nje dhome perfaqesuese ne kuptimin e plote te fjales, mund te organizoheshim me mire politikisht, dhe do kishte me pak incentiv per korrupsion. Vendosja e nje sistemi bikameral te mirfillte, eliminimi i disa partive qe vec prishin pune, dhe te kemi vec 2-3 parti, si dhe zgjidhja perfundimtare e nje sistemi votimi te caktuar(proporcional, Borda etj etj), pra jo sic bejne ne Itali qe cdo vit e ndryshojne e asnjeri nuk bie dakort, jane prioritetet qe duhet te punojne gjenerat e reja te shkolluara qe do vershojne nga Europa(ato qe do kthehen nuk do jene pak).
    Keto jane teorira te gjata, qe edhe pse ka njerez qe thone me mire nje shtet i qenderzuar, pasi ne jemi territor i vogel, besoj se ne rastin tone mund te aplikohet shume mire ajo qe u be ne zvicer, pasi sic thashe eshte e pamundur qe te kesh referendum ne Kosove edhe sikur ata te marrin pavarsine neser bie llafi. Nuk e leshon njeri pushtetin ne shqiperi, keshtu qe duhet te gjehet nje menyre qe te gjithe te behen pjestar te pushtetit, dhe avash avash me ja heq pushtetin e shumte disa njerezve qe sot e kane si eskluzivitet(Berisha Nano tek ne, Thaci Ahmeti ne Maqedoni, etj etj)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 16-05-2007 më 12:09
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    .Falemnderit Genesis..e kam permendur se ka shume fjali marre nga vete rilindasit.............dhe une besoj ne "Bashkimin ben fuqi'....
    vetem kur te mberrihet statusi i barabartesise ne Ballkan ,shqiptaret do te frymojne lire ..dhe idete kreative do te lulezojne per nje shtet si Zvicra dhe me te mire bile..nuk ia bej qefin vetes. ... dhe nuk e di a do ta shoh une ..a do te jeme gjalle por, besoj ne kete se eshte domosdoshmeri..vetem Shqiperia e bashkuar mund te krijoj kushte te zhvillimit normal kombetar..per ndryshe cdo gjenerate kerkon zhvillim dhe ardhmeri jasht atdheut...dhe kontribon ne zhvillimin e gjithe botes...por, pak fare pak ne mos hic ne zhvillimin e Shqiperise....
    .......................................
    Gjithmone me nderime per Genesis dhe bashkimin,
    bili99,USA

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Pergezime bili99, vjershe e bukur shume.

Per bashkimin, un do pelqeja nje model si Zvicra e vjeter si fillim, pra nje Konfederate Shqiptaresh, dhe me vone nje shtet Federal me dy shtete, Dardanine dhe Shqiperine. Nuk behet ndryshe pasi asnje nuk leshon dore per pushtet menjehere. Edhe ata ne Kosove duan me vjedh si i thone. Nese behet Federata, pastaj mund te fillojme te bejme dhe nej kushtetute me standartet me moderne, ndarjen e pushteteve, berjen e Senatit etj etj. Madje e mira e te mirave do ishte qe te kishim dhe nje ndarje ne vete Shqiperine, mbase me krahine, Malesi e Madhe, Myzeqe dhe Laberi. Me keto kater nenshtete, krijimin e nje senati(shtepia e larte), dhe e nje dhome perfaqesuese ne kuptimin e plote te fjales, mund te organizoheshim me mire politikisht, dhe do kishte me pak incentiv per korrupsion. Vendosja e nje sistemi bikameral te mirfillte, eliminimi i disa partive qe vec prishin pune, dhe te kemi vec 2-3 parti, si dhe zgjidhja perfundimtare e nje sistemi votimi te caktuar(proporcional, Borda etj etj), pra jo sic bejne ne Itali qe cdo vit e ndryshojne e asnjeri nuk bie dakort, jane prioritetet qe duhet te punojne gjenerat e reja te shkolluara qe do vershojne nga Europa(ato qe do kthehen nuk do jene pak).
    Edhe un kete mendim kam, te krijohet nje konfederate dhe gjithashtu nje elite e larte zyrtare me perfaqesues te te gjitha shteteve perberese ne kete Union qe mund te krijohet.. (nese do te krijohet)

Eshte ideja me e mire per te mos i corientuar kto vende drejt zhvillimit te tyre, si dhe bindjeve qe ata kane, per te eleminuar percarjen, ndonje grusht shteti etj etj..

Bili69 te lumte per ato vargje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zemrushja : 16-05-2007 më 17:47
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Edhe un kete mendim kam, te krijohet nje konfederate dhe gjithashtu nje elite e larte zyrtare me perfaqesues te te gjitha shteteve perberese ne kete Union qe mund te krijohet.. (nese do te krijohet)

Zemrushja mire e ke mbase si fillim eshte mire te krijohet nje konfederate ose si ishte Mali i Zi me Serbine dhe kete gje ta bej Shqiperia me Kosoven .

legjenda e gjallë Maska e kubax
    Anëtarësuar
    16-05-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    39
    Une mendoj se nuk keshtu se nuk duhet te bashkohet te pakten edhe 10 vite!!!
    Per arsye te shumta se ne ende nuk jemi te pjekur politikisht edhe ende nuk dim ta mbajm shtetin siq duhet. Kete po e deshmojn qe tani, si kosovaret , ashtu edhe shqiptaret e shqiperis.
    Por nese do i jepet kosovas pavarsija do behet mir per ne shqiptaret se ne arenen nderkombetare dy shtete shqiptare bejn me shum se sa nje shtet shqiptar..........

legjenda e gjallë Maska e kubax
    Anëtarësuar
    16-05-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    39

Cila duhet te jete rruga e bashkimit kombtar.

Qka mendoni se si duhet te arrihet dhe si duhet te veprohet deri sa te behet bashkimi shqiptar kombtar.
    Pytje eshte: Cila duhet te jete rruga e bashkimit kombtar.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar më parë nga kubax
    Une mendoj se nuk keshtu se nuk duhet te bashkohet te pakten edhe 10 vite!!!
    Per arsye te shumta se ne ende nuk jemi te pjekur politikisht edhe ende nuk dim ta mbajm shtetin siq duhet. Kete po e deshmojn qe tani, si kosovaret , ashtu edhe shqiptaret e shqiperis.
    Por nese do i jepet kosovas pavarsija do behet mir per ne shqiptaret se ne arenen nderkombetare dy shtete shqiptare bejn me shum se sa nje shtet shqiptar..........
    ESHTE MENDIM I JUAJI POR E DINI JU KUSH I BEN TE PJEKUR POLITIKAJT
    KETA PUSHTETART TANE BESOJ SE SKA TJETER PERPOS LIGJI POR JO LIGJ VETEM NE LETER LIGJ PASIV
    LIGJI DUHET TE JET AKTIV DHE MBI TE GJITHA .

KUSHTET GJITHNJI KAN QEN TE PJEKURA POR BJEN NJE I KRISUR DHE LARGON UNITETINN GJITH KOMBTARE .
    EDHE KUR TE BEHET UNITETI GJITH KOMBTARE TE JET UNITET PAQJE DHE MIRESIE. UNITET ME IDEALE TE ZHVILLIMIT EKONOMIK DEMOKRATIK
    UNE E SHOF SE SHUM SHPEJT DO TJA IMPONOJN RRJEDHAT ,NGJARJET , SITUATA RRETHANAT KOMBIT TON NJE
    FORMIM TE NJE KUVENDI GJITHKOMBTARE .

KUR TE BEHEN DYMBDHJET THUPRAT BASHK SE BESOJ SE DO TE THYHEN
    E KA CEK KRISTOFORIDHI TE GJAHU I MALESORVE

....BASHKIMI BENE FUQINE....

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •