Close
Faqja 23 prej 26 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 254
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kishe ortodokse shqiptare ka, perderisa, te pakten, ka Kishe autoqefale te shtetit shqiptar. Mirepo, kjo duhet pare brenda kontekstit te vet.

Ne fakt kishe katolike shqiptare s'ka dot ne definicion. Por ka vetem kishe katolike mundesisht me kler shqiptar, e shumta...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2005
    Postime
    28
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Sic ta thashe, nuk ekziston Kisha Ortodokse Shqiptare...por ajo e Shqiperise. Kjo zgjEdhje semantike i jep pergjigje pyetjes tende.

te falem

Qafir efendi
    Nqse ka kishe ortodokse greke apo serbe...sigurisht qe ka edhe kishe ortodokse shqiptare.
    Ti po e ben si i ndyeri, qe mirte pjese nga fjalimet e klasikeve dhe i vinte(inokulonte) ne fjalimet e ti, duke u ndryshuar kuptimin.
    Ajo qe thua ti i perket karakterit universal te besimit ortodoks, i cili po ashtu si ai mysliman, predikon vellazerimin e kombeve, afrimin etyre(jo shuarjen).
    Megjithate qenke i zgjuar o Qafir efendi!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Albo

"Populli grek eshte populli vella natyral i popullit shqiptar."
    Sigurisht! Nqs flasim per vulgun baritor. Helenizmi eshte nje ideologji qe propagandohet nga nje infrastrukture kishtare orthodokse, kunder te ciles po flitet ketu sot. S'jam kapur ende me greket, ndonese jane vertet dele pa tru por ia falim mqs paskemi plot te tille ne vathet tona.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga ari stotel
    Nqse ka kishe ortodokse greke apo serbe...sigurisht qe ka edhe kishe ortodokse shqiptare.
    NUK KA! Eshte kujdesur Janullatosi me Albon e Seminarrativistin per ate pune. Kisha Orthodokse eshte 'e Shqiperise' dhe jo 'shqiptare'.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Faik Konica (ashtu si Qafir Efendiu i forumit), duke qene se ishte nje pinjoll i klases se bejlereve ne jug te vendit, e urrente Greqine per arsyen e thjeshte se e njihte shume mire urrejtjen e grekerve ndaj klases se bejlereve dhe agallareve prej te ciles ai vete rridhte.
    Hajde Frojdi i lagjes..ia paske bo psiko-analizen beut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-10-2005
    Postime
    85
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    NUK KA! Eshte kujdesur Janullatosi me Albon e Seminarrativistin per ate pune. Kisha Orthodokse eshte 'e Shqiperise' dhe jo 'shqiptare'.

Qafir Qafir kodoshi

N.q.s une hyj ne nje kishe ortodokse apo nje xhami NUK THUHET KURRE une jam shqiptar, grek apo serb dhe ketu jemi dakort te gjithe, I hope,. Prandaj se nje serb hyn ne nje kishe ortodokse shqiptare ku kendohet ne gjuhen shqipe, besoj se kjo perceptohet qe ai serb hyri ne nje kishe ortodokse shqiptare.
    Pastaj ti merre si te duash, eshte e drejta jote si Qafir ta shohesh si te duash. Ne fund te fundit feja per ate pune eshte qe te vellazeroje besimtaret e saj dhe jo t'i ndaje duke ushtruar terror qe ca te krenohen se nga vijne , dhe ca te ndihen te turperuar prej nga vijne dhe per kete une jam i bindur qe ortodokset e vertete jane ortodokset qe nuk jane te semure nga mendime nacionaliste dhe keto ekzistojne jo vetem ne shqiperi por edhe ne greqi dhe serbi, por per fat te keq jane te mbuluar nga ca kriminela qe perdorin emrat e te shenjteve si simbole te ortodoksise si te dojne dhe kur te dojne......
    Ma perkthe pak cdo te thote Qafir ne shqip

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga kocollari
    Qafir Qafir kodoshi

N.q.s une hyj ne nje kishe ortodokse apo nje xhami NUK THUHET KURRE une jam shqiptar, grek apo serb dhe ketu jemi dakort te gjithe, I hope,.
    Nuk jam aspak dakord. Natyra e autoqefalise kundershton ne thelb kete qe thua ti. Po te flisnim per Kishat e perendimit atehere, po, te jap te drejte. Jo per Orthodokset.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,384
    Postimet nė Bllog
    22
    N.q.s une hyj ne nje kishe ortodokse apo nje xhami NUK THUHET KURRE une jam shqiptar, grek apo serb dhe ketu jemi dakort te gjithe, I hope,. Prandaj se nje serb hyn ne nje kishe ortodokse shqiptare ku kendohet ne gjuhen shqipe, besoj se kjo perceptohet qe ai serb hyri ne nje kishe ortodokse shqiptare.
    Kocollari "ortodoksi", po te shpenzoje pak me shume kohe qe te lexoje e mesoje mbi besimin tend, kur vete thua qe je orthodhoks, nuk do te shkruaje budalleqe te tilla mbi besimin orthodhoks.

Kush hyn ne nje Kishe Orthodhokse, pavaresisht se ku eshte ngritur ajo Kishe, ne Shqiperi, Greqi, Serbi, Izrael apo Palestine, ti po hyn ne nje KISHE ORTHODHOKSE, po hyn ne Shtepine e Zotit, atje ku leviz Shpirti i Shenjte dhe ku shpirtrat e besimtareve ushqehen me Mishin dhe Gjakun e Krishtit nepermjet kungimit.

Kjo eshte Kisha Orthodhokse.

Te thuash qe nje Kishe eshte "shqiptare", "greke", apo "serbe", eshte njesoj si te thuash qe Krishti, i Zoti i asaj Shtepie, eshte shqiptar, grek, apo serb. Krishti eshte Zot dhe ai u perket te gjithe popujve dhe Shtepia e Tij, eshte e hapur per cilindo qe hyn ne te me Friken dhe Dashurine ndaj Perendise.

Autoqefale = Veteadministurese, qe nuk ka fare te beje me Besimin apo Doktrinen Orthdhokse. Ka te beje vetem me anen administrative te kishave dhe klerit, kush kujdeset per mirembajtjen e Kishave dhe klerit, organizimin e punes, anen financiare, etj. Misioni i Sinodit te Shenjte, qe e ben nje Kishe Autoqefale, nuk eshte qe ta ndaje Kishen nga Kisha Meme, nga Trupi i Krishtit, misioni i Sinodit eshte qe te ruaje te paprekur Doktrinen Orthodhokse dhe Traditen Apostolike brenda nje entiteti sovran sic eshte nje shtet shqiptar, grek, serb apo amerikan.

Autoqefalia e Kishes Orthodhokse Shqiptare nuk e ndau ate nga Kishat e tjera, perkundrazi, vetem sa afirmoi vazhdimesine e Orthodhoksise shqiptare edhe ne nje realitet te ri politik. Realiteti i ri politik ishte krijimi i nje shteti modern shqiptar.

Autoqefalia e Kishes Orthodhokse erdhi paralel me levizjen tone kombetare dhe eshte komuniteti i vetem fetar ne vend qe veteqeveriset. Prandaj ju duhet te lexoni e mesoni nga eterit e Kishes Orthodhokse shqiptare, e jo te shpalosni injorancen tuaj per gjera qe as i njihni dhe as nuk i kuptoni ne thelb.

Nuk ka Kishe Orthodhokse shqiptare, greke apo serbe, ka vetem nje Kishe Orthodhokse. Dallimin e bejne vetem ata qe jetojne jashte Kishes dhe jo brenda saj.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 21-10-2005 mė 11:43

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Kush hyn ne nje Kishe Orthodhokse, ...., ti po hyn ne nje KISHE ORTHODHOKSE, ...

Te thuash qe nje Kishe eshte "shqiptare", "greke", apo "serbe", eshte njesoj si te thuash qe Krishti, i Zoti i asaj Shtepie, eshte shqiptar, grek, apo serb. Krishti eshte Zot dhe ai u perket te gjithe popujve dhe Shtepia e Tij, eshte e hapur per cilindo qe hyn ne te me Friken dhe Dashurine ndaj Perendise.

Misioni i Sinodit te Shenjte, qe e ben nje Kishe Autoqefale, nuk eshte qe ta ndaje Kishen nga Kisha Meme, nga Trupi i Krishtit, misioni i Sinodit eshte qe te ruaje te paprekur Doktrinen Orthodhokse dhe Traditen Apostolike brenda nje entiteti sovran sic eshte nje shtet shqiptar, grek, serb apo amerikan.

Autoqefalia e Kishes Orthodhokse Shqiptare nuk e ndau ate nga Kishat e tjera, perkundrazi, vetem sa afirmoi vazhdimesine e Orthodhoksise shqiptare edhe ne nje realitet te ri politik. Realiteti i ri politik ishte krijimi i nje shteti modern shqiptar.

Nuk ka Kishe Orthodhokse shqiptare, greke apo serbe, ka vetem nje Kishe Orthodhokse. Dallimin e bejne vetem ata qe jetojne jashte Kishes dhe jo brenda saj.

Albo
    "Ē'ka degjoj me veshe - i lumi une / Ē'ka shof me sy - i mjeri une"

- Populli -

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Nuk ka Kishe Orthodhokse shqiptare....
    Ja ku e ke Kocollaro...ortodoksia ortodokse ta thote vete kete pune.

Me c'po shoh une Ortodokset po vdesin te behen 'pa qafa' si Katoliket [se me shume u nxjerr telashe se i zgjidh pune], por per inerci nuk e bejne dot kete pune...inercia ne nje organizate eshte shenje mediokriteti.

Faqja 23 prej 26 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shen Kozma Etoliani
    Nga Tiras nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 91
    Postimi i Fundit: 19-10-2012, 15:27
  2. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •