1.c'dreq duam ne akoma me kete fe myslimane te larget shume, arabe a turke, midis nesh, nuk kuptoj
2.c'dreq duam ne qe lejojme nje berishe te kerkoj anetaresine ne bashkesine e shteteve islame??
3.c'dreq duam ne qe lejojme nje berishe te vije prape mbrapsht, dhe me fantastikja, gjeja e pare qe thote qe ''shqiperia do te permiresoje me shume marredheniet me vellezerit turq''. Mos me keqkuptoni, s'kam asnje gje kunder turqve. Atje i kaloj pushimet ne vere.
4. c'dreq duam ne qe zihemi me vendet fqinje ne vend te bashkepunojme me ta me ngushte duke pranuar qe feja myslimane duhet c'rrenjosur nga ne, dhe jam i bindur qe bota do te na shikoje me nje sy tjeter. Myslimanizmi ka qene, eshte dhe do te jete tabu per kristianet kudo, per te vetmen arsye shume te thjeshte se eshte kunder tyre.
Me pak fjale ne po konfirmojme edhe nje here qe jemi akoma shume mbrapa ose me mire NAIVE per te zgjidhur situaten tone diskriminuese, jo me te njohim natyren e ortodoksise sone, dhe per kete eshte faji jone. Pse do thoni ju, po ja:
1.
islamizmi( duhet zhdukur nga rrenjet tona sa me shpejt, nuk duhet te kete vend mes nesh, nuk na perket, nuk e njohim fare si fe, dhe konfirmoj, me thuaj dy shqiptare te vertete qe e njohin dhe e ndjejne me themel ate fe myslimane sot, edhe pse duhet toleruar, jam kunder dhunes. C'e mban kot halene kur pervec te keqes s'po na sjell ndonje gje te mire neve si komb( dhe jo vetem kaq, por mban edhe pak si ere te keqe, bej shaka).
Krijoni Kontakt