Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

1- i dashur mik mos ja fut kot sepse mesime nga bibla nuk do te thote debate fetare(per traditat apo historite etj) , por do te thote qe te shpiegohet qellimi i bibles. ne pak fjale mesime nga bibla do te thote rritje shpirterore edhe jo skandal, nejse ti nuk harrin te kutosh me teper se kaq

2- po do ta dishe nuk ka fe kombetare ne shqiperi. fete jane te lejuara nga shteti shqiptare edhe jane myslyman katolik ungjillor ortodoks deshmimtare te jehovait, bahait, mormonet etj etj. nese nuk je dakord shko e lexo mbi te drejtat e njeriut!!!

3- skam koke qe te beje debate me ty sepse ti nuk je veēse nje qe mendon se njeh Perendine por nuk do te afermin e vet. mbaj mend se te duash Perendine duhet qe te jeshe i dashur(nga kjo do te njiheni qe jini dishepujt e mi), se perdryshe...! pema njohet nga frytet qe jep nese jep grindje, sherre, debate, urrejtje, inate, etj. nuk eshte nga Perendia!!!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    o i krishteri...o turamabu kumba tunga...e po si te te flas une ty tani...?

po pyetjet e mia a nuk flasin pikerisht per kete , se ju e degjeneroni biblen pa njohur edhe bazen e saj?

PERGJIGJUNI PYETJEVE!

OSE PRANONI QE S'KENI TAKAT!

Sikur ishte nje vajze ungjillore para disa ditesh me nje shprehje po aq te pjekur sa vete i krishteri: Shpirti i rigjeneron gjithshka...edhe: me vjen mire qe ne forum ka edhe te krishtere te vertete...

Nuk e di ajo, se une e di fare mire per cfare e ka fjalen....rendesi ka te jape pergjigje kushdo!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Pergjigja te eshte dhene..

Pergjigja te eshte dhene por ti nuk e kupton se ke problem me Jezusin , ne lidhje me njohjen dhe mardhenien e drejtperdrejte me te. JE i pari i "krishtere" qe meson : I krishteri nuk duhet ti lutet Krishtit. (fale o Zot)
    Pergjigjet i ke peseri tek tema : "I krishteri dhe Krishti". Lexoje se te ben mire.
    ps. "I siopi ine hriso". Perpiqu qe ta perkthesh mire se je gabim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Je perseri i gabuar dhe diktator.

JE gabim kur thua se ne Shqiperi ka tre fe(ne nje mendje me Berishen) Myslimanizmi Katoliket dhe orthodhokset.
    Ungjilloret jane me te hershem se Orthodhoksia "AUTOQEFALE Shqiptare". Me perpara kishte kishe orthodhokse Greke. Kisha e pare e krishtere SHQIPETARE ne Shqiperi eshte Katolikja dhe me pas Ungjillorja. Shume me vone doli "Autoqefalja" shqiptare me Fan Nolin pa aprovimine partriarkanes. Prandaj dhe sot ajo nuk eshte Autoqefale , por eshte Maziqefale. Hape historine dhe meso. Megjithate asqe me ineterson kjo gje sepse nuk ngre ndonje gje per mua. E megjithse po te them se nuk jam PrOTESTANT ti preseri vazhdon ne tenden. Tregou vetem njehere i zgjuar, dhe kuptoje ate qe te thone, se shte shume e lehte.
    deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 12-09-2002 mė 22:49

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pergjigja me eshte dhene, po se paskam pare se paskam problem me Jezusin - i perseris keto shprehje te Deshmesit, qe tu tregoj forumasve, sidomos atyre protestante se ja cfare logjike, bote shpirterore, hapesire edhe korrektesie ka Deshmuesi...qe me sa duket ju e keni lene disi tju kryesoje ne pergjigje.

Deshmues....ke qene gje oficer ne kohe te komunizmit? Jo kot per kuriozitet....epo me propagande je marre diku ti...koha do ta tregoje!

Mua me vjen shume keq, se ti Deshmues se paske kuptu ende se ku insiston pyetja ime..nese protot i luten Krishtit apo jo...duke tregu inforimimin edhe njohurine tende...

Edhe se po keshtu do te duhej te pergjigjesha edhe une ty...HILEQAR...kur brenda nje dite shpalle :ja jy eshte klodi qe s'pergjigjet...etj

INTRIGANT I PASHKOLLE...

Po nuk dhate pergjigje, mu prish gjiza...une per ju i parashtroj pyetjet e jo per vete....

Tashti sa per fete...o i ziu Deshmues...mire qe s'ja ke idene me te vogel (me ato qe ke treguar ne forum) te historise e te krishterimit ortodoks, katolik, por guxon te japesh edhe pershtypjen e dikujt qe ja..po flet!

Autoqefalia, nuk do ta tregoj se nuk jam mesuesi yt, nuk ka te beje fare me te qenurit e Shqiperise ortodokse...

Edhe qe protestantizmi eshte edhe ka qene sekt ne shqiperi...po lexo o lexo..pyet rreth e qark e do mesosh.....

Deshmues...po sikur une te jem dikush qe ne te kundert jo vetem e njoh, por ndoshta edhe me mire se ty Krishtin..., cfare do te thote kjo per shprehjet e tua se une se njihkam Krishtin??!!

HERETIK, E HIPOKRIT!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

eh eh

o vellai deshmus neve ne Vlore i themi: " Kur i thone osmen s'ke ēi bene"! eshte e kote qe te vazhdohet me klodin sepse eshte kohe e humbur!!!

me respekt i krishteri!!!
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Serish per Protestantet e forumit

Pervec Deshmuesit edhe te "krishterit", qe e deklarun qe s'pergjigjen, a ka ndonje tjeter qe merr persiper te jape pergjigje?

Vetem po s'patet per te thene gje, me mire mos flisni budallalleqe...
    ...thnx

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221

Ju pyesni ne pergjigjemi

1.Per sa i perket fjales bibel qe ti permend vjen nga fjale greke bibel(vivlos eshte shqiptimi) qe do te thoteermbledhje shkrimesh dhe keshtu eshte quajtur permbledhja e testamentit te ri e te vjeter ose shkrimeve te shenjta.
    2.Ndersa per sa i perket se nga e dime qe ungjite jan e shkruar nga apostujt apo jo eshte keqedashese sepse ti do qe te pranojme se eshte kisha greke ortodokse qe e verteton kete gje.
    Megjithate une do te pergjigjem te gjitha keto jane ruajtur nga te krishteret e pare QE NUK ISHIN AS ORTODOKSE AS KATOLIKE AS PROTESTANTE ISHIN TE KRISHTERE dhe permbldhja e pare e testamentit te ri eshte bere rreth vitit 100 mbas krishtit.Krishti vete e thote ne Mateu 26 vargu 28<< sepse ky eshte gjaku im gjaku i beselidhjes se re ,i cili eshte derdhur per shume per faljen e mekateve>>(fjale per fjale nga teksti origjinal grek do te pekthehej sepse ky eshte gjaku im gjaku i Testamentit te ri i cili eshte derdhur per shume per faljen e mekateve.Gjithashtu marrm i nformacion dhe nga dhiata e vjeter Jeremija 31 vargu 31 <>.Te gjitha librat e testamentit te ri jane 27 dhe per kete jane bere <> te ndryshme nga te krishteret ne fund te shekullit te dyte dhe fillim te shekullit te trete ne te gjitha kishat e atehershme dhe si rregull perfundues meret letra e 39-te e athanasit ne te cilen shkruhet se te 27 librat jane te rregullt.Dhe lexo dhe kapituli 1Luka vargjet 1 deri 4.
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

vertet

e kam thene edhe une njehere por nuk me degjon njeri.

Krishterimi lindi nga Jezusi katolicizmi lindi nga njerezit, ortodoksismi doli nga njerezit. e bukura eshte se emri protestan nuk eshte nje fe(jane quajtuar ata qe kane kundershtuar fene katolike, dmth jane quajtur nga feja katolike protestant, por jane te krishtere qe nuk doni traditat edhe budallalleqet e fese katolike)!

mirepo kush te degjon?

me respekt i krishteri!
    DASHURIA

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Tė krishterit

I krishteri, prapė po tė them: unė nuk dyshoj nė qėllimin tėnd tė mirė, mirėpo kjo qė the pėr katolikėt nuk tė ka hije dhe mė duket se assesi nuk pėrputhet me besimin qė ke.

(Nėse je i krishterė i vėrtetė atėherė vet do ta shlyesh fjalėn "budallalleqe" qė ia ngjet fesė katolike. Mua nuk mė ke bėrė asgjė - i ke bėrė vetit, dhe nuk do ta shlyej).

Zoti tė bekoftė!
    IHS

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Misioni i Forumit Shqiptar
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 19-01-2025, 07:16
  3. Cila ėshtė Rregullorja e Forumit Shqiptar?
    Nga Albo nė forumin Pyetje - pėrgjigje
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-07-2006, 12:03
  4. Miss Glob" do te zhvillohet serish ne Shqiperi !!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 20:13
  5. Publikohet portali i forumit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2003, 12:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •