Close
Faqja 27 prej 30 FillimFillim ... 172526272829 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 296
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    http://www.crystalinks.com/egyptaustralia.html

Keto hieroglyfe i ngjajne hieroglyfeve te Thotit.

???

http://www.crystalinks.com/thoth.html

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Une ato ne anglisht nuk mar vesh edhe aq, por kete ne gjermanisht e lexova:

http://www.ramses-tai.de/australien.html

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Ky postim qenka shume i pershtatshem per t'u vene e per t'u diskutuar ne temen
    lidhje kulturore te pamundura ne parahistori
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    pershendes, Alba dhe Darius per keto postime te shkelqyer, dhe shume interesant, dhe uroj
    zoti i diturise ju prift dhe ndriēofte ,qe te vazhdoni deri ne fund te berjes publike ,misteret e fshehura ,nga ato qe i vret e verteta!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-10-2009
    Postime
    1
    Athina= Vendi ku jane tubuar kreret dhe kan than menimet e tyne, pra d,m,th; Athina= A (asht)
    thina ( then apo than) A-than
    Kreta = Kret apo Koka
    Sparta= Spata (Shpata)
    Ioanina= Janina
    Ka edhe ma shume raste te tilla . Sa per fillim kjo qe nji mesazh per at grekun se edhe vet emri GREK d.m.th; ne shqipetaret i kemi quajtur greket si GRYKS= Gryka (lakmiqar)

i/e regjistruar Maska e bnik
    Anėtarėsuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Thoti i pavdekshėm na zbulon Atlantidėn – Libėr nga Skėnder Hushi.

Unė, Thot Atlantideo, zot i mistereve, roje i regjistrave, madhėshtori mbret, magjistar, qė po jetoj nga njėri brez nė tjetrin, jam shpirti qė kalon muret e Amentit, i ulur atje pėr tė drejtue tė gjithė brezat qė do tė vijnė pas kėtij regjistrimi tė tė gjitha mendimeve tė fuqishme tė Atlantidės.

Nė qytetin e madh Keor, nė ishullin Undal (nė nji tjetėr kapitull, shkruhet: UNAL. Duket si fjala shqipe U NDALOVA, ashtu si shpjegohet dhe emni i vjetėr i Irlandės, ERINI, nė shqip: E RINI, atje bie shiu sa herė e don toka dhe e rinon atė. shėn. im.) shumė kohė ma parė, unė kam fillue kėtė mishėrim, jo si njerėzit e vegjėl tė epokės qė po jetojmė, por si nji i mbifuqishėm, i gjallė dhe i vdekun, por gjithmonė nga epoka nė epokė duke rigjallnue jetėn nė Odėn e Amentit, (edhe kjo fjalė nė dialektin geg ndahet: A dmth Asht dhe fjalės Ment, qė do tė thotė Mendje, e gjithė fjala mund tė thuhet: asht e mendve, dmth vendi i mendimeve tė mėdhaja – Shėn.im.), ku lumi i jetės gurgullon pėrjetėsisht. Me qindra herė unė kam zbritė nė rrugėn e errėt qė tė ēon nė dritė dhe kėshtu me qindra herė kam ngjitun nėpėrmjet errėsinės sė frikshme nė dritė, forcėn teme, fuqishėm rimekambun.

Tash, pėr pak kohė, unė po zbres dhe njerėzit e Khem (Egjypti i vjetėr) nuk do mė shohin ma, por nė njė kohė qė nuk ka lindun akoma, unė do tė buroj madhėshtor dhe i fuqishėm, duke kėrkue kujtimet qė kisha lanė pas. Atėherė kujdes, njeriu i Khemit, nėqoftėse ti ke fallsifikue tradhėtisht mėsimet e mia, unė do tė hedh poshtė nga aty ku je dhe do tė pėrplas nė errėsinėn e frikshme tė greminave nga ke ardhė. Mos ia zgjo sekretet e mia njerėzve tė veriut dhe as njerėzve tė jugut, frykėsohu nga mallkimet e mia qė do tė bien mbi ty! Kujtoji gjithmonė dhe baj kujdes nga fjalėt e mia, sepse me siguri do tė rikthehem prap dhe do tė kėrkoj llogari pėr ato qė duhet tė ruejė. Pėrgjithmonė, dhe nė qoshen ma tė humbun tė kohės, dhe matanė vdekjes tė jem, unė do tė kthehem, do tė ripaguej ose tė denoj sipas qėndrimit dhe besnikėrisė tande.

link: http://gazetakritika.net//Forumi/Dor...hp?itemid=2348

Shkarkoni librin te plote ne file PDF: http://www.gazetakritika.net/literat...atlantiden.pdf

#

Gjaku therret!!!!! Maska e KAPARJEL
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Vendndodhja
    Aty ku fluturojne shqiponjat!!
    Postime
    105
    Na i bere shkodran THOT-in!!Sipas epikes se krijimit te sumereve perendia THOT ishte Zot i mistereve dhe i sekreteve!Gjeja me e rendesishme eshte qe ai ishte ANUNAKI,nje qenie jashtetoksore,gjithmon sipas SUMEREVE!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Citim Postuar mė parė nga Pelasgian Lexo Postimin
    Te gjitha emrat si Illiria, Epiri, Macedonia, Dardania, Arberia jane te pranueshme, por jo Albania. Sepse ky emer eshte permend para 1000 viteve per here te pare.

Vetem para 100 viteve nese e quajte nje Shqiptar Albanac, Albanish, Albanian etj ishte nenqmim, sharje.

Duhet te behen studime te thella rreth kesaj teme.

Nderime
    Qa je ka thu bre ti paske mbet me na kallxu a esht kan thyreje a po jo.
    Mso historin e hajde kallxo se sa esht i vjeter emri alaban qe rrjedh nga fisi ilri Albanos.
    Albania u qujt nga tua huajit pasi qe po ta qunin iliri e rokte shum territor keshtu te huajit zgjidhen nje fis ilir me te vogel qe shqiptaret mos te kerkojn gjith ilirin pasi qe kjo tregon qe popujt e tjera jan ardhacak ne ballkan.

i/e regjistruar Maska e Giulio22
    Anėtarėsuar
    15-11-2009
    Vendndodhja
    Arban
    Postime
    50

Giuseppe Catapano

nēunēunēuQ ... te vetmit librat te profesorit qe njihen jane "Thoti Fliste Shqip" dhe "Lashtesia e Gjuhes Shqipe" - e cila eshte nje pjese e vogel e nji libri!...
    S'eshte e vertet. qe z.G.Catapano (Frascineto 1914 - Roma 2001) ka shkruar vetem keta dy libra....
    Une vetem ndermjet Google mund t'ju them se ai ka ber mesues ne Rodi dhe ne Rome. Ka shkruar goxha libra edhe per matematiken edhe per fene etj.
    Qellim im eshte qe ti gjej keto librat e profesorit, ndoshta nd1 nip qe jeton neper Itali do ti ket te gjitha librat e gyshit. Une jetoj ne Ancona dhe neper bibliotekat ne Rome dhe ne Cosence gjenden ca libra te tij, dhe per t'ikur atje me taku nje shok nje fundjave s'č kam problem. I bej fotografi librave dhe me ODT i kthej te gjitha ne .pdf dhe i bej libre me vete tek kopisteria afer shtepis.
    Gjithashtu me kan then se mund te jene ne Latine nipat. Keshtu qe po te gje kontaktet, ne FB, Etj. do jete Mrekulli!
    Po te me ndimoni te me jipni ca informacione ose ndo1 .pdf me shume jeni te nderuar.
    Dhe me ne fund e falenderoj Dariusin tone per postimet te sakta qe na ben. je 1sh!
    Keta jane librat te tij, qe na dalin ne Google:

1. [1943] L'esaltazione della Besa Albanese nell'antica rapsodia Costantino e Garentina [21p.];

2. [1966] Lucera nei secoli [68p.];

3. [1971] Contestazione contestata: parole di un credente [249p.];

4. [1982] Elena [140+p.];

5. [1983] Ideali [197p.];

6. [1983] Thot parlava Albanese [223p.];

7.[1984] Enver Hoxha [20p.];

8.[1984] Faraon, La Nostra Stirpe [30+p.];

9.[1996] Shqiptarėt - Popull i ndarė, libri I-II (G.Catapano, N.V.Falaschi, S.Rizaj) [495p.];

te gjitha librat jane gje e mire te behen nje liber, "Catapano Collection" ahaha mbi 1500 faqe!...
    ...dhe natyrisht prof. ka shkruajt dhe artikuj me tituj mjaft interesant, si p.s. :

[1960] Puthia (Il Bacio) e Rina (Irene) (art. Zgjimi) [];
    [1989] Derisa tė vihet drejtėsia nė Kosovė shqiptare tė persekutuar mga Serbet (Art. Lidhja) [];
    [1990] La Venuta degli Albanesi in Italia (art. Il Corriere di Roma) [2];
    [1991] L'ombra di Hamza sull'Albania (art. Il Corriere di Roma) [1];
    [1995] Ramseti i madh ishte i gjakut tonė (art. Rilindja Demokratike) [1];
    deri ne 80 e ca vjeē ka vazdhuar kerkimet profesori!

Nuk eshte thjeshtė pėrshtypja se kamė rėnė nė ar tė kulluar dhe as nė njė copė plastikė tė lyer me varak tė verdhė por jane pjese te kultures shqiptare pra:

A do presim me ti lexojme keta libra!!??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Giulio22 : 08-12-2009 mė 01:45

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    yes.giulio, futi i te perkthyme kshu falas ktyne librave
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 27 prej 30 FillimFillim ... 172526272829 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga MiLaNiStE nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 22:33
  2. Kėshtu fliste Muhammedi s.a.v.s.
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 10:47
  3. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 20:05
  4. Thoti fliste shqip!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-03-2003, 18:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •