Close
Faqja 21 prej 30 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 296
    i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Pershendetje
    Te me falni per shkeputjen,Baptist mos u merzit per perseritjen por s ke ci ben ,mire do te ishte qe te takoheshim qe te mos ta ngarkojme ndoshta me fjale boshe faqen e forumit.Une do te takoja me deshire ashtu sic kam takuar dhe XH GASHIN.
    Per HIP, HIPOS nga kane rjedhur hiper tension dhe ne pergjithesi cka thuhet me hiper ne mjekesi,hipodrom dhe njeres hipi ,te gjitha kane te bejne me hipjen apo kalerimin.[per hipite me floket e gjate si te kalit}Pra ne greqishte e lashte apo si thone ne greqishten e vjeter keshtu i kane thene ,mundet qe ka qene shqip ne te shumten e fjaleve kjo gjuhe.une nuk e di .
    Per fjalen KEMBA ,QE NE LIBRAT E GJUHES SHQIPE THONE SE ESHTE E HUAZUAR NGA LATINISHTJA GAMBA,une kam mendimin qe eshte shqipe e paster ,Kjo fjale zbethehet
    AJO QE MBAN NJERIUN. Kam thene qe Kja eshte njeriu dhe Ke Mba pra mban njeriun
    ps njerez qe duan te qeshin ka forumi plot tema ,dhe bejne mire qe te lexojne mes rreshtave e jo te priren per shaka,

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje
    Kur flasin vet hieroglifet dhe germat eshte e leht qe te renditim fjalet dhe emrat e kemi lehte qe ti kuptojm dhe ti analizojm nga rrenja , themeli .

Bazuar me argumentimet e ndryshme per etimolin baze -apo te themi rrenjen formuluese te emrit gjithmon na shoqron nje lloj preokupimi qe njeherit eshte edhe si shtytsi kryesor per te mesuar me shum per lashtesin per gjuhen per prejardhjen e germave apo hieroglifeve , menyren me te leht te komunikimit pra gjuha jon eshte qelsi i lidhshmeris me te kaluaren.

E them me te drejt sepse gjuha jone eshte perkthyesja e lashtesis te ketyre gjuhve eur si dhe te faraonve ne perqindjen me te madhe.
    Gjuha Shqipe eshte rrenja them-eli .
    Per kete studiusit tane dhe te huaj te Albanologjis duke studiuar gjuhen ALBANE disa zbulojn qelsin zberthyes te lashtesis , e pakt do te jet nje jet per ti dal ne fund , nuk ka per tu mjaftuar .
    Albanologjia posedon rrenjen e fjales ,emrit ,etimolit paresore te gjuhve europiane andaj meriton rrespekt me te madh .
    Gjuha jon eshte e lasht sa vet njeriu
    Mburrem qe jam SHQIPTAR .
    Po shkruaj pak per hieroglifet dhe ato konsonantet qe kam postuar me lart.

fig u= ka= fig e kau-t

ru(l) kem raste qe l dhe r ne gjuhen shqipe paraqesin te njejtin kuptim per shembull emri arban alban .
    Ru- L uanda
    Ba-viēi edhe figurativisht argumenton se ba eshte ban-bartje barra, barku ,shtatzania hieroglifi ba percakton veprimin, pra lopa e ka ba- be viēin ka sjelle ne drit te voglin .
    prej bic-vocerr-vocrrak vo -ve vogel kjo te gjermanishtja vogel shpend wr-vremēi zogu i malit e kam cek me heret perkthimin -kuptimin e ketij hieroglifi .
    pra ky argumentim eshte me lart i cekur
    Ka- kau - U shkurtes per ka-un pra vetem briret e paraqitur paraqesin keto dy konsonantet ka por ne maj te brirve paraqiten edhe dy duar te cilat kan kuptimin e mbajtsve te diellit .
    konsonantet d-d figura e nje shkopi te them me kater unaza apo rrath paraqet kater stinet e vitit shif edhe te hieroglifi i gjedhit - nates eshte ky hieroglif nen bark te gjedhit - kaut d-ita d-imrit 22 di mer-
    Konsonantet di paraqesin diten e caktuar qe fillon edhe te zgjatet dita fillon edhe stina e dimrit pra keta dy trekendesha kan lidhje me portat e qyteteve qe i takojn lashtesis si te ston henqi pra keta dy trekendsha duhet perputhur pa tjeter ne keto porta ne koh te caktuar kjo behej dy her ne vit me 21 dhetor dhe me 21qershor .
    Per konsonantet IR apo syri kam cek kuptimin e formes se se kokes apo me sakt syrit etjera etjera apo pe shkruaj ne orgjinal si te hieroglifet tatjenen ta-toka tjenen-tjeter, keto ishin mendimet (supozimet )e mia .

Pershendetje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 06-08-2007 mė 11:02

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Kau ,jam dakort Baptist me ty qe kjo fjale eshte teper e vjeter.Le te ngaterohemi pak me biblen .Sipas saj Adami kishte dy djem ,njeri meresh me bujqesi dhe tjeteri me blektori .Dihet qe bujku vrau blektorin ,mua me duket se ketu kemi nje fakt qe duhet te na beje te mendojme se pikerisht bujqesia ishte ajo qe krijoi vend banimet e para ,ku njerezit u ngulen per te punuar token,ndryshe nga blektoret qe mund te kene qene endacake.Kur themi blektoret ketu kam parasysh te imtat si dele ,dhi.dhe jo ka.Kaun e zbuti bujku te cilit besoj qe i takon edhe shpikja e parmendes.Duke i shpetuar punes se rende ne bujqesi ,njeriu i eshte falur kahut sic thuhet dhe ne bibel ne momentin e rebelimit te izraeliteve .Ata e derdhen ne ar kete kafshe dhe ju falen forces se saj .Si fjale KAU une do ta ndaja ne te tre germat perberese K A U kjo fjale per mendimin tim eshte nje shenje reziku per njeriun dhe kete e ben shkronja e fundit U qe ne pergjithesi tregon tension,frike ,rrezik etj Po te shikojme ne te gjitha emertimet e kafsheve te themi te rrezikeshme per njeriun eshte germa U si ujku,ariu,luani,bualli etj .

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg
    Po te shikojme ne te gjitha emertimet e kafsheve te themi te rrezikeshme per njeriun eshte germa U si ujku,ariu,luani,bualli etj .
    trumcaku, gushkuqi, lepuri, urithi, pula

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE
    Jam munduar qe keto tri konsonantet -hieroglifet ne menyre figurative ti shpjegoj njeherit per emrin e fisit Pellazg-Yllir ... Dardan
    Pra emrin Dardan e paraqes te hieroglifi KA qe e cek edhe Baptist per lidhjen e ketij emrit me hieroglifin KA te figura e CHnumit .
    jam munduar sa me thjesht te shpjegoj megjithse kam dhene nje mendim edhe me pare per emrin DARDAN .
    figura piramides se keopsit eshte e paraqitur shkaku i emrit ALBA-noi .

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 10-08-2007 mė 16:00

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ka njohuri ndonjeni te me tregoj se qka paraqesin keto thysa tek shenja e syrit hasa ne ket figure te veb faqja thot ne nje material qe ishte ne nje gjuhe qe se kuptoja . Darius besoj se ju me udhzoni pak a shum apo ndonjeni qe zoton matematiken.
    Ju falemnderit

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 10-08-2007 mė 15:58

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    PERSHENDETJE -

Kerkova ne gjuhen Gjermane dhe ja vlejti
    Keto thysa po paraqiteshin vlerat e percaktuara per tatim -tagra pagues .

Ketu posht po postoj dy figura qe jan hieroglife te lexuara dhe studiuara nga egjiptologet;

Kerry A Shirts dhe Joseph Smith .

Chnum-re figure 1 on hypochephalis
    Punimi eshte ne gjuhe angleze .
    Me interesoj qeshtja e e numrimit te diteve te javes dhe perputhshmeria ne tersi ngjajshmeria e KHnumit me Prometeun gjithashtu hieroglifi i ketij personi eshte numri nje _1 .
    gjithashtu perputhet gjdo hieroglif tjeter qe paraqet diten e javes .

pershendetje

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 08-08-2007 mė 17:21

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Tregim nga Herodoti

CILI POPULL ESHTE ME I LASHTI
    CILA GJUHE ESHTE ME E LASHTA ,KU KA RRENJET ETNOGJENEZA E GJUHES SE FARAONVE .

Faraonin Psammetich 600 vite p.e.r e brengoste kjo qeshtje ???
    Megjithate vendosi te bej nje lloj eksperimenti te thjesht qe do te percaktonte paraardhsit e lashtesis .
    Ketu lind pyetja pse e beri kete eksperiment ky faraon duke vrejt popullin qe jetonte ne Egjypt ngjyrat dhe gjuhen qe komunikonin , pra duke verejt perzierjen e popullit qe kishte humbur fisnikrin,ky vendosi te bindej ne menyra me te thjeshta .
    Per eksperiment I muar dy femij te porsa lindur dhe I vendosi ne nje vendbanim te izoluar duke u kujdesur per zhvillimin tyre , ku per ta kujdeseshin mbikqyrse te pa goj –memec rreptesisht ishte e ndaluar krijimi I toneve te ndryshme edhe gjat kohes se ushqimit .
    Pas dy vitesh ndodhi mrekullia eksperimenti u realizua I sukseshem .
    KUR JU SILLTE SHERBETORI USHQIMIN.
    PAS DY VITESH FEMIJT DALLONIN EREN DHE NUHATESHIN .
    DHE LESHUAN TONIN E PARE ,,BĖKOS” NJEHERIT SHIHEJ GEZIMI TYRE PER TU USHQYER I GEZOHESHIN BUKES .
    Kujdestari I muar femijt pasi qe filluan ta perserisin kete fjalen e pare
    Dhe I dergoj ke mbreti .
    Duke analizuar kete fjale emer mbreti erdhi ne perfundim se fjala BEKOS eshte nje emer I kuptuar gjuhen Pellasge-Yllire ne gjuhen e fisit frigase (Frygas)pra buka thirrej ,, bekos’’ mbreti erdh ne perfundim se ky popull jan paraardhesit e faraonve fisnik , njeherit te paret qe komunikuan ..
    Pra ju radhen qe te komentoni debatoni .
    Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 10-08-2007 mė 02:58

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    XhGashi, or daje po i dyfishon postimet?
    Keshtu me ngaterrove heren e kaluar mendova se m'eshte fshi!

Mos bej postime me te njejten permbajtjte ne dy tema se po na ngaterron.
    Herodotin e kemi lexuar (besoj shumica qe marrn pjese ne kete forum).
    Herodoti poashtu na njofton se Friget jane Briget, e ilirise qe kaluan ne bregun tjeter dhe i dhane emrin frigjise, etj.

Qeshtja eshte ne cilen periudhe historike eshte folur e shkruar gjuha shqipe ne egjipt?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Shume interesante eshte pyetja juaj Baptist.Une jam habitur me hieroglifet egjyptjane ne identifikimin e tyre nga Katapano ne shqip.Per fat te keq ne Shqiperi nuk ka dale as nje botim tjeter nga ky autor .Keto dite kam lexuar librin e Niko Stylos ;Historia e shenjte e avranitesve; botimi ne Kosove ,aty autori kur permend Adamin ,thote se mund te thuhet edhe I CAM ,ketu e ka fjalen per camin banor te Camerise.Ke ndonje koment per kete liber ne qofte se e ke lexuar?

Faqja 21 prej 30 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga MiLaNiStE nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 22:33
  2. Kėshtu fliste Muhammedi s.a.v.s.
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 10:47
  3. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 20:05
  4. Thoti fliste shqip!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-03-2003, 18:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •