Close
Faqja 20 prej 30 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 296
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Kal kam menduar gjithmone se eshte shume antike si fjale e se nuk ka lidhje me hipjen,sepse kali per dhjetra mijra vjet ka qene nje kafshe qe vritej per ti ngrene mishin....prandaj Kal per mendimin tim vjen nga Ka(u) pasi ne kohet e lashta vriteshin pa dallim per mish dhe fjala ka ,ka lidhje me ushqimin ,pra ka qene ndoshta kha ose ku-ha apo dicka e tille,sot lopeve dhe qeve u themi uha per ndal ose edhe vete ik tutje,mund te vije edhe nga kjo pasthirrme qe bente shqiptari kur gjuante kaun e eger per ta trembur....
    Kallnuer apo kallnor per janarin ,besoj se vjen nga fjala Kall ne kuptimin negativ te saj ,pra muaji i kallshem ,te kall ftohtin te kall friken ,te kall erresiren etj...pra muaji
    i keq ,po e njejta llogjike besoj me stinen dimn(dimr) ku ka 2 kuptime te llogjikshme
    1- dimn nga damn i ndari ai qe te ndan nga i ngrohti apo qe ndan vitin
    2-dimn per dam,pra i mallkuari,i dam-llos,ai qe te ben dame me pak fale ai qe te dreqos bagetine,femijen e vogel qe semuret,te sjell urine etj

Kete kuptim ua dhame edhe gjermanikeve se damn ne angisht i thone i mallkuar,po ashtu digat ndarese qe mbajne detin ne hollande quhen damn me duket...Kuptim puro shqiptar i dhuruar injoranteve gjermanike....

Persa i perket qershorit,nuk me duket absurde te vije nga qershi,se qershia e dalmacise eshte me fame nderkombetare ...po ashtu korrik qe vjen pas ka te beje me ushqimin e sme duket cudi fare qe qershia te mbahej si dalluese e nje muaji,jo per gje po eshte frut qe bie shume ne sy...

Kali adhurohej si perendi ne disa fise nder te tjeret edhe mesapet,qe kishin nje perendi qe quhej mandur ose manzur nga Maz-Mez,po besoj se eshte e re kjo lloj perendie ,pra e periudhes kur kali nuk haej me se sherbente si terheqes karroce dhe shenje dalluese e aristokracise....

Sa per Apul baptisto vjen nga apulia e cila vjen nga (j)apudia ose japigia sic quhej ndryshe toka e sotme e puljes.. sbesoj se vjen nga apoloni...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 04-08-2007 mė 05:22

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ti "ke menduar" por nuk ke rezonuar..., edhe ketu cdo gje qe ke thene = abs. bull.

Si s'te dhimbsen shkronjat, or njeri? Keto qe ke shkruar tmerrojne, bile i ke thene me aq seriozitet sa me vure ne dileme te dhembshme "a te qesh a te qaj"

Megjithate, te propozoj te rilexosh ato qe kam shkruar siper edhe nje here pak me shtruar para se te japesh ndonje koment ne lidhje me to, dhe une do te jem ne gjendje t'i shlyej nga memorja keto qe lexova tani. Te premtoj.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Hyj-njeriu
    1- dimn nga damn i ndari ai qe te ndan nga i ngrohti apo qe ndan vitin
    2-dimn per dam,pra i mallkuari,i dam-llos,ai qe te ben dame me pak fale ai qe te dreqos bagetine,femijen e vogel qe semuret,te sjell urine etj
    Dimn, ai qe ndan?
    Kur ndahet nje e plote a ka pjese?
    2-YMĖR (Janusi eshte me shume se janari)

Ka dam(n)kos, por ka edhe te shejt. Une di qe simbolet jane te shenjta, kurse damka te she(n)jta s'ka.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Gjdo gje fillon nga njishi -
    shpjegimi juaj eshte shum i vlefshem i nderuari Baptist .
    te sumeret gjedhi emrohet me emrin gud te asirianet aleph pra te te gjuha jon keta dy emra jan ne perdorim gud-gjedh ndersa aleph-lopa ,pse eshte emruar me kete emer te germes se pare alef dhe g kjo eshte e kjart sepse ishte kafsha me e nevojshme per te mbijetuar si per mish si per qumsht si per lekur.
    pikrisht per shkak te vleftes per njeriun edhe u emrua me shkronjen fillestare aleph ,pra per emrin e te voglit te lopes viēit per mendimin tim nuk eshte e sakt se eshte me origjin latine sepse nese vie nga baza BI eshte emer i gjuhes shqipe
    bi bima mbiu mbjell mbolla edhe emribe-har do te thot gjalleri lulzim jet .
    Per ardhjen e viēit ne jet nuk thuhet gjithnji pjell por thuhet polli lopa deri te ben nje vit eshte viē pastaj motak-meshqer-meshtier pra ky emri mes- shtier eshte baza e emrit negjuhen gjermane per demin-terakun-tarakun .
    gjermanet kane shum fjale qe perkthehen vetem ne shqip vet emri germa eshte fjale me kuptim .
    per emrin bik qe e thrrasin shkiet ata jan me te vonshmit as qe do te mendoj per ta se i kemi pas mbi koke dhe akoma jan ketu pari deri te thejn qafen pa te keqen e askuj.
    Per emrin KA-u jo se eshte me i lashti por eshte baza e emertimeve te europes
    qellimisht e kam shkruar me te parin ne postimin e fundit
    KAU I KUQ
    simbolizim, paraqitje e diellit ,zjarri ,kohes vitit te plleshem.
    KAU I ZI
    anasjelltas nga drita ,paraqitje errsire ,koh e ftoht etj.etj
    me keta dy argumente nese paraqesim diellin do te fitojm nje figure komplet identike me hieroglifin kh
    Sa perket diskutimit per emrat dimer dhe janar e kam dhene mendimin me pare.
    per emrat qe shkrova me lart ne postimin e meparshem e di qe si takojn gjuhes sone por qellimi im ishte qe te argumentoj kuptimin e KA sepse per ket emrin KA
    kam pasur para se te me prishej pc-a material te pregaditur vetem per kete tem ajo qe kam cekur me lart per kete baze te emrimeve .
    Me posht po e postoj nje figur kali pra eshte forma qe argumenton me shum mendimin tim kuptimin e drejt per numrindhe bazen e emrit kale .PERSHENDETJE
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 04-08-2007 mė 13:23

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Interesimi eshte i madh tek kjo tem ,megjithate disa kan aftesi te nivelit te lart te dituris ne kete teme une po postoj ca figura hieroglife qe perdoren si konsonante tek hieroglifet pra ndonjeni prej antarve e ka me leht per ti lexuar emrat, fjalit njeherit kuptimin e tyre .

JANFOTOKOPJE
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 04-08-2007 mė 15:09

Citim Postuar mė parė nga XhGashi
    pershendetje
    Une po shkruaj e dalani le te qeshet , megjithate me mire pak humore edhe pse nuk eshte per te qeshur .
    Nuk jam kunder asaj cfare ka shkruajtur Baptisti, por qesha nga menyra si e ka trajtuar ate ceshtjen e pules, vetem kaq, mos me keqkuptoni.

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    xhgashi
    Gjdo gje fillon nga njishi
    Probleim qendron kush eshte njishi fillestar, se mund te gjenden shume njisha

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 22-01-2009 mė 12:35

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565

Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pershendetje

Pamvarsisht prej seriozitetit nga nje her njeriu ka nevoj per te qeshur nuk jam kunder ,shpjegimi i baptistit eshte shum argumentues edhe ka elemente orgjinale , zene vend eshte shum kuptimplot , pra per ket edhe une e ceka se kjo tem don qasje serioze .
    Barat ke postuar per numrin tete njematerial diku te nje tem spo me kujtohet
    pra njishi eshte njisma- fillimi nese 8 eshte rigjenerim ripertritje ,ky postim i juaj per numrin tet eshte shum argumentues .
    Jam i zene me pune me duhet te iku ju pershendes .

Faqja 20 prej 30 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga MiLaNiStE nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-12-2005, 22:33
  2. Kėshtu fliste Muhammedi s.a.v.s.
    Nga fjollat nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-06-2005, 10:47
  3. Kultura: Dikushi i fliste askushit nė dhe tė huaj
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 20:05
  4. Thoti fliste shqip!
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 29-03-2003, 18:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •