pershendetje
hyj njeriu ke mundesi te argumentosh prej kur me sakt ku permendet emri Grek ciles kultur i takon dhe ne baz te cilit dokument e thuw se emri thot ka rrenje Greke .
Tani dua te jap disa skjarime per kuptimin e figures te gjithsis figura eshte e kopjuar nga libri i ,,ZOTI DHE NJERIU NE EGJYPTIN E LASHT'' autore SIEGFRID MORENZ 1964 Leipzig.
Figura ka shum persona tersisht ka nje gje qe percakton nje gje drejtimin e te gjith personave ca prej tyre duke u lutur kujt po i luten une se shof ate person(hyjni ) qe gjendet ne te djatht .
ketu te kjo figur ka edhe ngatrrim te autori i librit se paku ashtu mendoj po shkruaj tekstin e perkthyer nen figur ;
fig 40
perendia e tokes GEB sifigure mashkullore i shtrire nen paraqitjen e nderteses se gjithsis apo trupit me yje te NUTES-NATES.
GEB - DHEU-DHEVI -GJEA nuk mund te jet e gjinis mash. pra ketu qendron ngatrrimi i shpjegimit te autorit ky person ulur verrtet i perket gjinis mash.. por eshte HYJNI tjeter
sepse ky qendron mbi tok dhe mund te identifikohet ne baz te hieroglifeve qe ka ne trup si Prometeu apo une do te simbolizoja me emrin CHNUM kurse i dyti eshte hyu i prer Shtuni Satunime larte mbi prometeun eshte djelli me qendron ne nje rras qe paraqet HANEN apo hieroglifi C ka disa fusha te ndara qe paraqesin numrin e rrotacioneve rreth Diellit 12 katrori ne mes paraqet 4 stinet shkojm me lart rrethi koncentrik eshte vet Dielli me kater stinet e vititqe jan te shenjura me hieroglife ne 4 kende .
Me lart eshte NUAT -NATA
fytyra e kesaj ka 24 pika qe paraqet ndarjen e dites ,kohes pra e kam shpjeguar per numrin e dhembve qe paraqesin ndarjen e kohes 12 lart qiellza -kfiellt-qilter
12 posht nate -nofull.
Vazhdojm me tutje 9 yje ne stomak emri nane nend ani 9 muaj zgjatja e shtatzanis .
Me posht kemi edhe nent yje duke verejtur se jane disi me te ndare por kryesisht kemi ne pamje nje 3 nje 6 dhe 9 tre paraqet token hieroglifi
t qe permban tre kunja edhe ashtu eshte leht i kuptuar eshte toka gjea
6 eshte organi seksual i femres pra me heret kam shpjeguar diq per numrin gjasht komplet perputhet ne kete figur si dhe ne vizatimet e trupit qe kam bere ne baze te planeteve .
Me lart ne shpin dhe gjymtyre te nates - nuates mund te numrojm 52 yje x7 numri vijave te flokut te nuates nates paraqesinpra nje dite rrezet e DIELLIT drita kurse numri dhet eshte dredha e kokes apo cacka apo maja e piramides e pare nga lart eshte X=10 52X7 = 364 dite nje VIT
Kurse keto dy anijet paraqesin naten dhe diten njena qendron ne errsir tjetra ne drite.
Drejtimi i figures eshte percaktim i aneve errsires dhe drites pra kujt po i drejtohet e gjith figura po i drejtohet drites -SHENDRITESIT .
pershendetje
Krijoni Kontakt