Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Alonso, emri i kapitullit të ri të Formulës 1

Spanjolli është shpallur kampioni i botës në Formulën 1 për sezonin 2005, 3 gara përpara përfundimit të sezonit 26-09-2005

Fernando Alonso: "Hasta la vista" Raikonen

Fernando Alonso është vërtet i magjishëm. Piloti 24?vjeçar i skuderisë Renault është kurorëzuar dje si kampioni i botës për sezonin 2005, duke marrë mbi supe në të njëjtën kohë edhe rekordin e kampionit më të ri në moshë. Gjithashtu, ai është spanjolli i parë që arrin të fitojë një titull të tillë në Formulën 1. Fernando Alonso është një person që i pëlqen jeta e thjeshtë. Ai vazhdon studimet në Oksford të Londrës.

Gjithsesi, në pistë është krejtësisht i ndryshëm. Një person i ri dhe i qetë, i cili transformohet në një pilot agresiv dhe të shpejtë. Ashtu si ka çmendur shumë tifozë në Gjermani Majkëll Shumaker, edhe Alonso të njëjtën gjë ka bërë me tifozerinë e tij në Spanjë. Fernando vazhdon të menaxhohet nga Flavio Briatore, numri 1 i skuderisë Renault dhe i njëjti person që ka fituar titullin e parë kampion së bashku me Majkëll Shumakerin te Benetton?i. Të njëjtën gjë, me sa duket, do të bëjë edhe me Alonson.

Ai e ka marrë kryesimin e klasifikimit për pilotë që pas garës së dytë të këtij sezoni dhe ka arritur ta mbajë deri në garën e Brazilit, ku më në fund u shpall dhe kampion bote. Eshtë bashkuar me skuderinë Renault në vitin 2003 dhe, me sa duket, i kanë mjaftuar vetëm 2 vite për t'u ambientuar me makinën dhe për të plotësuar ëndrrën e çdo piloti të ri. Këtë gjë e bëri në sezonin 2005, ishte thjesht më i saktë dhe më i shpejtë sesa McLaren?i dhe rivali i tij më i madh për këtë sezon, Kimi Raikonen. Për asnjë moment nuk u ndje nën presion derisa matematika ia lejoi atij dhe skuadrës, Renault?së, të festojnë titullin kampion për pilotë për sezonin 2005
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    My silence doesn't mean I am gone!

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Fernando Alonso: "Ky ishte maksimumi që mund të merrja nga jeta dhe karriera ime. Eshtë e pamundur të them më shumë pas kësaj fitorjeje. Ndihem shumë i kënaqur dhe dua të shtoj se kjo është një ditë s 26-09-2005

Sezoni 2005, rruga e Alonsos te titulli

6 mars ? gara e Australisë
    Shoku i skuadrës së Alonsos, Xhankarlo Fizikela, fiton garën, spanjolli e përfundon garën në vendin e tretë.

20 mars ? gara e Malajzisë
    Alonso merr kryesimin e klasifikimit për pilotë. Një ditë më parë kishte marrë "polin" dhe më pas fiton garën.

3 prill ? gara e Bahreinit
    Alonso merr fitoren e tij të dytë radhazi, gjithashtu edhe "polin".

24 prill ? gara e San Marinos
    Alonso arrin fitoren e tretë, duke fundosur akoma më shumë Ferrarin dhe Shumakerin.

8 maj ? gara e Spanjës
    Raikoneni e ndërpret serinë e fitoreve të Alonsos, megjithatë ky i fundit e përfundon garën në vendin e dytë prapa finlandezit.

22 maj ? gara e Montekarlos
    Një tjetër fitore e lehtë për Raikonenin, Alonso e përfundon garën në vendin e katërt, pasi kishte probleme me gomat.

29 maj ? gara e Europës
    Alonso rikthehet te fitorja, Raikoneni nuk arrin ta përfundojë garën, për shkak të çarjes së gomës, kur ndodhej në krye të garës.

12 qershor ? gara e Kanadasë
    Alonso bën një gabim të rrallë; përplaset me murin rrethues. Fiton Raikoneni.

19 qershor ? gara e SHBA?së
    As Alonso dhe as Raikoneni nuk marrin pjesë, pasi Michelini nuk i lejoi skuderitë e saj zhvillonin garë në Indianapolis. Fiton Shumakeri.

3 korrik ? gara e Francës
    Alonso i dhuron Renault?së fitoren e garës së "shtëpisë", Raikoneni nuk e përfundon garën, për shkak të një problemi me motorin.

10 korrik ? gara e Anglisë
    Alonso renditet i dyti pas Huan Pablo Montojës. Vetëm në vendin e tretë është renditur Raikoneni.

24 korrik ? gara e Gjermanisë
    Alonso fiton, ndërkohë që Raikoneni nuk e përfundon garën, për shkak të një problemi hidraulik.

31 korrik ? gara e Hungarisë
    Raikoneni i ringjall shpresat duke fituar, ndërkohë Alonso nuk merr dot pikë.

21 gusht ? gara e Turqisë
    Raikoneni fiton, por Alonso ndodhet menjëherë pas tij, në vendin e dytë, pasi kishte përfituar nga një gabim i Montojës në fund të garës.

4 shtator ? gara e Italisë
    Alonso e përfundon garën në vendin e dytë pas Montojës. Raikoneni nuk e përfundon garën për një tjetër problem në motor.

11 shtator ? gara e Belgjikës
    Alonso përfiton sërish nga Montoja dhe merr një vend të dytë pas Raikonenit, i cili fiton garën.

25 shtator ? gara e Brazilit
    Alonso kurorëzohet kampion bote për sezonin 2005, edhe pse është renditur në vendin e tretë. Montoja fiton garën, ndërsa Raikoneni renditet i dyti.

Pasaporta e Fernando Alonsos
    Datëlindja: 29/07/1981
    Vendlindja: Oviedo
    Gjatësia: 171 cm
    Pesha : 68 kg
    Fitore: 7
    Pikë: 235
    Gara të zhvilluara: 68
    Pole Position : 8
    Podiume : 21
    Debutimi në F1: 2001 (Në garën e Melbourn)
    Rezultati më i mirë: 1
    Renditja në kampionatin e kaluar: 4
    Renditjanë këtë sezon: 1
    Suderia : RENAULT
    Tituj botërorë: 1 (Viti 2005)

Libri i artë(10 vitet e fundit)
    2005 F.Alonso (Renault) .........
    2004 M.Shumaker (Ferrari) Ferrari
    2003 M.Shumaker (Ferrari) Ferrari
    2002 M.Shumaker (Ferrari) Ferrari
    2001 M.Shumaker (Ferrari) Ferrari
    2000 M.Shumaker (Ferrari) Ferrari
    1999 M.Hakinen (McLaren) Ferrari
    1998 M.Hakinen (McLaren) McLaren Mercedes
    1997 Zh.Villnëv (Williams) Williams Renault
    1996 D.Hill (Williams) Williams Renault

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    1.Duke puthur trofeun e fituar
    2.Duke perfundura garen ne Brazil

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Shumi duke uruar spanjollin

Une+inter=bukuria.. Maska e Inter_my_hart
    Anëtarësuar
    26-08-2005
    Vendndodhja
    Karshi Kioskut...
    Postime
    54
    Edhe pse jam adhurus i madh i Shumit... mendoj qqe beri mire qe e theu paksa Alonso... me vjen mire eshte i ri dhe shume talent ka ky djali....

Mendoj qe vitin e ardhshem do te jete edhe me teper e paqarte kjo gare...

FOTo1 Alonso ....i lumi ky...

FOTO2 ia vlen te shikosh Formulen...
    INTERI eshte jete ...te tjerat jane imtësira...

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Pas fitores, 300 telefonata në orë për Alonson

Fernando Alonso është konfirmuar edhe një herë si heroi i Spanjës. Të gjitha gazetat sportive në vend janë hapur me titullin "Kampioni" apo "Alonso, mbreti i ri i Formulës 1". Për më shumë, Alonso, pas përfundimit të garës së Brazilit, ka marrë 300 telefonata në orë, ku midis tyre njëra ka qenë nga mbreti i Spanjës. Festime të mëdha janë zhvilluar edhe përpara shtëpisë së pilotit të Renault-së, në Oviedo. Ato kanë vazhduar deri në të zbardhur të ditës së hënë. Ndërkohë, vetë Fernando Alonso është një person shumë i rezervuar dhe që bën jetën e tij në mënyrë shumë private. "Dua të falënderoj të gjithë tifozët e mi, jo vetëm në Spanjë, por në të gjithë botën. Në të gjithë karrierën time kam luftuar pa ndihmën e askujt, përveç miqve të mi të ngushtë dhe familjes."

Rekord: 10 milionë teleshikues shohin garën

Çmimi i Madh i Brazilit ka arritur një shifër rekord në Spanjë. Shikueshmëria e kësaj gare ka kaluar atë të ndeshjes së futbollit midis Realit të Madridit dhe Barcelonës. Kjo ndeshje futbolli ndiqet pothuajse çdo vit nga 5 deri në 7 milionë teleshikues, ndërkohë që gara e së dielës së shkuar ka arritur shifrën 10 milionë. Lëvizje të mëdha marketingu janë bërë në momentin kur pritej që Alonso të festonte titullin. Edhe numri i reklamave që janë dhënë në televizione në ato momente, ka qenë rekord. Duhet përmendur këtu se edhe turizmi i Oviedos ka pasur një "bum" të madh në këtë sezon. Kjo vjen dhe si arsye e dyqaneve që janë hapur në qendër të qytetit, me pjesë të Formulës 1.

Mekaniku i Renault-së: "Majkëll kush?!"

Një mekanik i skuderisë Renault, pas fitores së titullit kampion të Alonsos, ka veshur një fanellë ku shkruhej "Shumaker kush?!" Në të vërtetë, Alonso ka arritur të jetë kampion bote në këtë sezon, megjithatë skuderia Renault e ka humbur për momentin luftën për konstruktorë me McLaren-in. "Ndoshta makina jonë do të na japë mundësinë që të luftojmë me McLaren-in, por, që të jemi realistë, nuk mund të premtojmë fitimin e titullit edhe për konstruktorë," - ka thënë Alonso.

Alonso rikthen magjinë e numrit 5

Numri i makinës së Fernando Alonsos ka një histori të lidhur me fituesit e titujve kampionë në Formulën 1, në të shkuarën. Që nga koha kur në Formulën 1 janë vendosur numra standard nëpër makina, në vitin 1973, numri 5 ka bërë një histori më vete. Makina të ndryshme me këtë numër kanë arritur të fitojnë 8 tituj kampionë. Ata kanë qenë: Xheki Stjuart (1973), Emerson Fitipaldi (1974), Mario Andreti (1978), Nelson Pike (1981 dhe në 1983), Najgëll Mansell (1992), Majkëll Shumaker (1994) dhe Demon Hill (1996). Në këtë sezon është Fernando Alonso ai që rikthen edhe një herë historinë dhe e ngre këtë numër në majën e Formulës 1, duke bërë të njëjtën gjë që ka bërë edhe Majkëll Shumaker përpara 11 vitesh.

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Duket se spanjolli, përveç se i ka marrë kurorën Shumakerit, ka filluar një tjetër erë në këtë sport 27-09-2005

Alonso, emri i kapitullit të ri të Formulës 1

Tashmë kurora ka kaluar nga një gjeneratë në një tjetër, megjithëse vetë Fernando Alonso nuk ka dashur ta quajë veten si përfaqësuesi i erës së re të këtij sporti. Pasi ka mundur të thyejë dominimin e gjatë të Majkëll Shumakerit në Formulën 1, Fernando Alonso ka bërë të ditur se nuk do të dominojë Formulën 1 për disa kohë. "Nuk do të ndodhë kështu. Unë mendoj se pas çdo viti ndryshojnë makinat, ashtu si edhe emrat nëpër gazeta. Ndonjëherë shoh emrin tim dhe më pas atë të Xhensonit, Kimit apo të Huan Pablos. Gjithsesi, dua të them se ky ka qenë viti im, në të cilin nuk kam pasur probleme. Kam pasur pothuajse në të gjitha garat fatin me vete, së bashku me skuadrën time që më ndihmoi jashtëzakonisht shumë për të arritur këtë fitore. Por sezonin e ardhshëm, gjërat do të ndryshojnë," - ka vazhduar Fernando Alonso. Në të vërtetë, spanjolli së bashku me rivalin e tij më të madh të këtij sezoni kishin të njëjtin numër fitoresh, gjashtë, por në garat e tjera ka qenë Alonso ai që ka grumbulluar më shumë pikë.

Nga ana tjetër, skuderia McLaren ka fituar 5 garat e fundit dhe pikërisht në Brazil ka mundur të marrë kryesimin e klasifikimit të përgjithshëm për konstruktorë. Duhet përmendur se kanë mbetur ende edhe 2 gara nga përfundimi i këtij sezoni, ajo e Japonisë dhe e Kinës. Ka shumë mundësi që skuderia anglo-gjermane nga Uokingu të arrijë ta fitojë këtë titull, duke ia marrë Renault-së. Në sezonin e ardhshëm do të ketë sërish ndryshime në rregullore; motorët me 10 cilindra, V10, do të zëvendësohen me motorë me 8 cilindra, V8. Ndoshta këto ndryshime do të ndihmojnë Majkëll Shumakerin për të arritur fitimin e ndonjë titulli tjetër. Në përfundim të garës së Brazilit, ku Alonso u kurorëzua kampioni i sezonit 2005, 7 herë fituesi i këtij titulli, Majkëll Shumaker, ka shkuar dhe e ka përgëzuar spanjollin.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Alonso eshte shume larg Raikkonen.
    Gabimet e Ferrarit iu mundesuan skuderise se Alonsos te bejne ate qe bene.
    Mendimi im ky.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Po pse gabimet e Ferrarit nuk i mundsuan skuderise se Raikonenit te fiton titulllin, apo Ferrari bente gabime vetem kur e dinte se Alonso do fiton garen...dmth tash titulli duhet te zbehet me komente te tilla si kjo e fundit

Ky eshte tjeter mendim

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Shife vetem sa here Raikkonen nuk arriti te mbaroj garen dhe ne te njejten kohe shife ate numer po tek Alonso, dhe do e kuptosh komentin tim.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Michael Schumacher vs Fernando Alonso
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 04-09-2006, 09:10
  2. Çmimi i Madh i Bahrein - Alonso fillon me fitore
    Nga ElMajico në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 20-03-2006, 13:51
  3. ALONSO me McLaren ne 2007 !
    Nga inter_forever në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-12-2005, 06:24
  4. Alonso dominon ne France !
    Nga inter_forever në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 19:46
  5. Fokusi i sezonit 2004 të Formulës 1
    Nga VAZELOS në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-10-2004, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •