Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 138
    Citim Postuar më parë nga Veshtrusja
    dmth të pabëra mirë.

se u kujtova, po ato që janë si të vogla dhe si të kuqe... harrova si quhen tamëm, cinxife apo xinxife? e di njeri për cfarë po flas? kualifikojn si frut ato?

më paska vajtur mëndja për to
    O goce, xinxifet sikur nuk jane te ngrenshme. Ne mos ngaterrohem, xinxife u thonin atyre si tip boceje formonin trendafilat e eger kur u binin petalet, dhe une di se perdoreshin vetem per verre, por nuk ishin aspak te ushqyeshme. Nuk ve doren ne zjarr, gjithesesi, ndoshta e kam ngateruar konceptin e fjales "xinxifil".

Mgja me pershkrimin e shkurter ke berre ti, me duket se te ka shkuar mendja per THANA!!!
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga DeLiRiUm
    O goce, xinxifet sikur nuk jane te ngrenshme. Ne mos ngaterrohem, xinxife u thonin atyre si tip boceje formonin trendafilat e eger kur u binin petalet, dhe une di se perdoreshin vetem per verre, por nuk ishin aspak te ushqyeshme. Nuk ve doren ne zjarr, gjithesesi, ndoshta e kam ngateruar konceptin e fjales "xinxifil".

Mgja me pershkrimin e shkurter ke berre ti, me duket se te ka shkuar mendja per THANA!!!
    jo jo thanat janë tjetër gjë, më duket.

xinxifet që them unë ishin si të thata dhe të kuqe në vishnje por të shishme, dhe të ngrënshme që cke me të (i kam pëlqyer shumë)

kur pyeta mamin, sepse ka mbi 15 vjet që kur i kam ngrën/parë ato, më tha se shqipëria e mesme i thot "ide", ndërsa në jug "xinxife".

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    ke ngrene xinxifka ti me? po ku haen ato moj qe te hengert....gogoli te hengert Xinxifkat jane te vogla, te kuqe si thanat, por branda jane plot fara si puna e trendafilave. Kur i kafshon vijne si te embla (te embla u thencin) por te djeg goja, pasi ajo masa "mishtore" perbehet nga fije shume te holla qe te shpojne. He, ke ngrene me te vertete?
    Summertime, and the livin' is easy...

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    ke ngrene xinxifka ti me? po ku haen ato moj qe te hengert....gogoli te hengert Xinxifkat jane te vogla, te kuqe si thanat, por branda jane plot fara si puna e trendafilave. Kur i kafshon vijne si te embla (te embla u thencin) por te djeg goja, pasi ajo masa "mishtore" perbehet nga fije shume te holla qe te shpojne. He, ke ngrene me te vertete?
    hahahahahahaha kam ngrën posi. kanë fara, ke të drejtë, dhe po duken si thanat, por po u poqën mirë janë shumë të shishme moj.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    xinxifkat eh? me c'mbaj mend une, njerezia i perdornin si ilac per majasellin (apo per veshkat se nuk e mbaj mend mire). Pini lengun medemek
    Ndersa per pune shijesh, me qan syri per molle reneta (po ti kepus vete ama, si nje here e nje kohe) edhe per ato kumbllat e tharta ne maj, sa nje koker thane, qe kur i kafshoje ta benin me sy Apapa, c'mu kujtuan vemjet.

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    Manaferraaa ...

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Veshtrusja
    shqipëria e mesme i thot "ide", ndërsa në jug "xinxife".
    Boooooooo çfarë na kujtoi kjoooo !!
    Ska gjë më të shijshme dhe i mbanin shtrenjtë ata që na i shisnin nëpër ceat e shkollës. Nuk ishin të mira po të ishin shumë të pjekura, por të forta ...ishin nice LOL
    Vështruese ta kam borxh një kujtesë kaq të mirë.

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Moj çupkë !!
    Ato që thua ti si trëndafila, andej nga juve, në ca fshatra i thonë kromo-b-tha ..
    E kam seriozisht ..dhe i përdorin për çaj, (pasi thahen) për veshkat e sidomos për gurët në veshka. Korça (dmth rrethi i Korçës) ka shumë të tilla.
    Ndërsa për RANETAT, cilat të pëlqejnë, ato tip kanadeze që janë si bezhë me pika kafe, apo të verdhat??

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar më parë nga Humdinger
    Moj çupkë !!
    Ato që thua ti si trëndafila, andej nga juve, në ca fshatra i thonë kromo-b-tha ..
    E kam seriozisht ..dhe i përdorin për çaj, (pasi thahen) për veshkat e sidomos për gurët në veshka. Korça (dmth rrethi i Korçës) ka shumë të tilla.
    Ndërsa për RANETAT, cilat të pëlqejnë, ato tip kanadeze që janë si bezhë me pika kafe, apo të verdhat??
    te dyja, por verdhat me shume. Ato kanadezet e kane lekuren e trashe, por me kalimin e kohes behen shume te mira. Belflorat jane molle shume te mira. Kur behen jane te bukura por si gurre (aq te forta!) por nese i le ne shporte per nja nje muaj, nuk ka molle me te shijeshme. Kane nje arome te vecante. (if I can recall it correctly, they're the most expensive ones )

bitter girl Maska e marsela
    Anëtarësuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Ne atyre per te cilen ka cuar mendja Veshtrusen u themi cimka..lol..si insekteve qe pickojn..Jane vertet te mira, sidomos kur jane te medha dhe te pjekura tamam, ne ate kafen ne portokalli te erret.

Mollet e llojet na i kujtoi korcarka..E di qe babi im ne kohen e Enverit qe s'kishte fruta vinte deri ne Korce ne ato fshatrat, Miras, Dardhe etj.ku kishte shoke per te na marre molle.Ato rrenetat kafe, bauman me duket se quhen, i kisha shume qejf, po dhe starkingat te persosura ishin..
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nje pjate e shijshme por jo e bukur..
    Nga shitesi në forumin Kuzhina shqiptare dhe e huaj
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 17:58
  2. Christina Rossetti
    Nga Antitrup në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2004, 18:51
  3. Feja islame dhe martesa brenda fisit
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 14-09-2003, 05:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •