Close
Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 167
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    atehere mu mbush mendja qe me shume ruajuni atij qe eshte konvertuar sesa atij origjinalit. E pse kjo ? Sepse keto te konvertuarit kane nje nevoje te brendshme per tu vertetuar anetareve te fese se re qe ai e ka megjithe mend, qe ai deshiron te jape provat qe e ka perqafuar fene e re der ne rrenje
    Kur fene ta bie nje pushtues a do te beje kjo nje bashkepunetor i denje i ketij pushtuesi? Une dje morra ferman nga porta e larte. Ne fjale te tjera ti vertetove disa gjera qe une kam thene me lart se myslymanet jane percaresit e Shqiperise.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2005
    Postime
    20
    Po i fus hundet dhe une se spo me rrihej pa thene dicka ne kete teme,madje u regjistrova ne kete forum apostafat per kete teme.
    Une per vete marr histori ne nje universitet jezuit,ku ne histori na kane shpjeguar qe katolicizmi pasi ka marre nen vete mbretin e romes qe eshte konvertuar andej nga shekulli trete (Augusti) ka nje histori te lezetshme pushtimi dhe konvertimi me force te popujve te evropes,por si cdo fe tjeter e ka pasur te veshtire perhapjen madje thone qe ka pasur perjudha qe per shkak te te pafeve pagane katolicizmi ka mbijetuar vetem ne Irlande deri ne rimekembjen e tij shekuj me pas. Gjithsesi meqe shahen muslimanet keto dite,sepse ka hyre ne mode nga amerika,po iu kujtoj dhe pak histori islamike.Nqs e mbani mend ka qene nje periudhe historike qe quheshin kryqezata qe me duhet te theksoj i kane fituar te treja muslimanet.Apo te shkojme dhe me heret dhe te shohim pushtimin arab te afrikes se veriut dhe spanjes,kur ne verope ekzistonin akoma numrat latin dhe sdinin cishte letra (pra shkenca ishte gati inekzistuese per shkak te rrethanave).Pra ne keto raste more miq te dashur ortodokse muslimanizmi ka qene i plotfuqishem,ndaj dhe nuk iu jap te drejte te keni fjale te keqia per muslimanizmin ditet e sotme pasi dhe feja juaj ka pasur "dark ages" apo jo,dhe nuk shan njeri krishterimin duke u bazuar vetem ne inkuizicion.
    Feja eshte dicka me e gjere sesa kokat tuaja;feja eshte besim.
    Sdua te zgjerohem duke iu shpjeguar besimin ju por kujtoni qe per cdo feste qofte muslimane apo katolike ne Shkoder ndizeshin dritat nga Xhamia deri ne Kishe.

Me vjen keq te shoh se si ortodokset e nderuar te ketij forumi (nuk i perfshij te gjithe me kuptoni) jane kaq jotolerues dhe ofendues ndaj feve te tjera.Nejse ju e dini e vellezer por te mbrosh fene sdo te thote te mbrosh as turkun as serbin madje nje njeri sduhet ta cosh kurre deri ne ate pike sa te mbroje fene e tij pasi feja eshte endrra e fshatarit ,thoshte nje i vjeter, qe jeton ne vuajtje por e sheh vdekjen si shperblimin e tij;ndaj dhe ju e kuptoni se po te shahs fene e dikuj eshte si ti shash endrren.

Peace out
    by Salaadin

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    madje u regjistrova ne kete forum apostafat per kete teme.

Une per vete marr histori ne nje universitet jezuit,ku ne histori na kane shpjeguar qe katolicizmi pasi ka marre nen vete mbretin e romes qe eshte konvertuar andej nga shekulli trete (Augusti) ka nje histori te lezetshme pushtimi dhe konvertimi me force te popujve te evropes,
    Ku gjendet ky universitet jezuit? Roma asnjehere ska pasur mbret por pune me vete kredibiliteti akademik i ketij universitetit tend. Nuk na the me force e konvertuan kete Augustin qe konvertoi te tjeret me force? E morren peng ne Kostandinopoje si Kastriotin?

Te me mos me keqkuptojne njerezit, mbreterit sundonin vete ne ate kohe. Roma kishte senat dhe perandor. Duhej te konvertoheshin me force senatore romake dhe perandore romake te hapej nje sulm per konvertimin me force te te tjereve.

Ky apostafat eshte rregjistruar te mbroje idene se Roma konvertoi me force iliret dhe feja Islame i shpetoi nga sllavizmi. Nuk pine me uje keto genjeshtra myslymane.

Myslymanet u bene bashkepunetore te pushtuesit turk sepse ne menyre direkte apo indirekte shperbleheshin nga pushtuesi turk. "Kaurret" paguanin taksa te renda ndersa myslymanet jo. Apo te llogaris fermanet e portes se larte keta myslymane merrnin poste
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Alket123 : 07-10-2005 mė 22:32

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Eh more shoke, sot kisha diten kur nuk po i bija ne te forumit. ehdhcbegzxv nga njera ane e alketua nga ana tjeter, pastaj mberriti me nje fryme salua i dinajve dhe pastaj pastaj... na erdhi kush na erdhi... Cuuuuuuuuuuupkaaaaaa... dhe ē'na thote ēupka ? Cupka mendon akoma qe bota eshte e sheshte, me thote qe syfyri hahet ne mes te nates, dhe ēupka shikon oren atje, dhe krejt e lumtur mendon qe nuk eshte bere akoma mesnate... eh moj ēupke, halli qe banojme ne nje toke te rrumbullaket dhe mengjesi nuk del ngado njelloj...

tani tek tema, po thoja qe po te hiqem si nje besimtar i mire, neve na ka ruajtur Zoti nga asimilimi, dhe jo ndonje fe e veēante. Se po te mos e kishte thene e dhene Zoti, ne do ishim sot duke folur gjuhen aq te bukur esperanto

Keshtu qe, mos u zini bre burra, se grate nuk lejohen ne pune feje, keni pare ju ndonje rabineshe apo prifteruce, apo imame (nuk e kam fjalen per imame bajalldi) ? Neve na ka ruejt Zoti, lum ne per te, dhe kaq na mjafton. Keto fete le qe nuk te bejne ndonje gje te hajrit, por edhe kur marrin mundimin, duan dekorata : gjeneral Kamber Zengjini ka luftuar me arme ne dore per te na mbrojtur nga asimilimi. Jo, ia pret tjetri, eshte Papa Themelkua qe ka luftuar me pene e boje. Jo mor jo, eshte dom Shtjefni i Kthines se vogel ai qe ka dhene shpirtin per kete Shqiperi.
    Eh mire, edhe ne paēin bere ndonje gje njeri dhe tjetri, ato s'duhet ta permendin hiē, se detyren kane bere. Jo po te shkojme e te dekorojme zjarrfikesin qe fiku zjarrin e shtepise se vet... Pika qe s'na bie

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pra, Xeni, nuk ke asgje per te thene ne lidhje me kritikat e Myftaraj-t ndaj 12 pikave te Hysamedin Feraj-t?!

Atehere, reagimet ideologjike e biografike ndaj tij nuk i vlejne debatit te ketushem.

Ne jemi per debat me pika konkrete historike per temen qe po diskutojme!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 08-10-2005 mė 13:08

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Por llogjika e ftohte te shpie 500vjet prapa, 400,...300...200....100 vjet. Vazhdimisht eshte luftuar pushtuesi, po ashtu vazhdimisht shqiptaret kane marre rrugen e Morese dhe Kalabrise(ajka e kombit).... dhe vazhdimisht ka pasur njeres qe konvertoheshin ne fene e pushtuesit. Si i thua ti kesaj? Dashuri per fene islame?
    Po fermanet me poste nga porta e larte kush do i merrte? Nese nuk i merrnin myslymanet bashkepunetoret e pushtuesit turk gjysherit e mi te krishtere do i merrnin?

Ka nje llogjike perverse ti po mbrohet konvertimi ne Islam tek shqiptaret. E nisen me genjeshtren perandoria romake i konvertoi me force. Pastaj me genjeshtren Islami i shpetoi nga sllavizmi. nese duhet nje genjeshter atehere do duhet te jete nje genjeshter. Me kuptoni?

Ore thojeni drejte dhe paster. Sa ti binim murit me koke te luftonin fuqine me te madhe ushtarake te kohes u beme si ata. Une ju pergezoj per kete.

Biles mua me vjen inat pse nuk u kthyen gjysherit e mi do kishim kursyer shume para ne taksa.

Ne kete moment diplomacia e dikurshme popullore duhet te veproje prape. Sot Islami nuk pi uje dhe nese duam te futemi ne Europe apo te marrim koncesione nga Europa apo Amerika ne kete situate kthehuni prape ne krishtere.

Thojuni te tjereve se feja islame iu ishte imponuar gjysherve te tu. Ju garantoj une se ne kete rast fermanet nuk do vijne nga porta e larte por nga washingtoni, parisi, berlini etj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Pra, Xeni, nuk ke asgje per te thene ne lidhje me kritikat e Myftaraj-t ndaj 12 pikave te Hysamedin Feraj-t?!

Atehere, reagimet ideologjike e biografike ndaj tij nuk i vlejne debatit te ketushem.

Ne jemi per debat me pika konkrete historike per temen qe po diskutojme!
    Seminarist,

Nuk ia vlen as qe te merresh me Myftaraj-n. Do ishte me te vertete humbje kohe çdo perpjekje per t'i hedhe poshte te gjitha sa ai thote.
    Marrim pjesen e fundit te shkrimit te tij. Ai nuk ben gje tjeter vetem se broçkullit dhe mundohet te vertetoje te kunderten e diçkaje qe dihet dhe pranohet dhe qe mund te gjendet ne çdo liber historie: Perandoria Osmane ne kohen e saj (perveç periudhes se fundit) ishte shteti me i zhvilluar. Myftaraj kap nje shembull nga libri i nje poeti (Ismet Ozel) dhe mundohet me argumentu diçka qe as ai vete, jam i sigurte, nuk e di. Ç'na qenkesh?! Jo luget keshtu, jo luget ashtu. Per njohurine tende dhe te atij kodoshit qe ka shkrujt gjithe ate marrezi te them se Ismet Ozeli nuk eshte historian. Ai njihet si poet me se shumti dhe me pare ka qene komunist, nje komunist aktivist madje. Ky eshte vetem nje shembull i shume gabimeve qe ka ne metodologji Myftaraj. Le qe shkrimi i tij nuk ka as edhe nje reference, nuk ka asnje gje te vertetuar. Nuk dua te them se gjithçka thote eshte e gabume. Tek-tuk gjinden edhe te verteta, por shume pak...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [xeni] : 08-10-2005 mė 14:08

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2005
    Postime
    20
    Citim Postuar mė parė nga Alket123
    Ku gjendet ky universitet jezuit? Roma asnjehere ska pasur mbret por pune me vete kredibiliteti akademik i ketij universitetit tend. Nuk na the me force e konvertuan kete Augustin qe konvertoi te tjeret me force? E morren peng ne Kostandinopoje si Kastriotin?

Te me mos me keqkuptojne njerezit, mbreterit sundonin vete ne ate kohe. Roma kishte senat dhe perandor. Duhej te konvertoheshin me force senatore romake dhe perandore romake te hapej nje sulm per konvertimin me force te te tjereve.

Ky apostafat eshte rregjistruar te mbroje idene se Roma konvertoi me force iliret dhe feja Islame i shpetoi nga sllavizmi. Nuk pine me uje keto genjeshtra myslymane.

Myslymanet u bene bashkepunetore te pushtuesit turk sepse ne menyre direkte apo indirekte shperbleheshin nga pushtuesi turk. "Kaurret" paguanin taksa te renda ndersa myslymanet jo. Apo te llogaris fermanet e portes se larte keta myslymane merrnin poste

Te me falesh qe kam permendur mbret ne vend te perandor,por nuk i kam dhene shume rendesi ne momentin qe e kam shkruar,pasi eshte nje detaj,jo kuptimi qe doja te nxirrja me kete postim.
    Nuk jam musliman i regjur per kete te jesh i sigurte,pasi nuk do isha ne nje universitet jezuit po te ishte ashtu.Universiteti ku sdudioj quhet Fordham University ne New York po ashtu shihe ne internet,eshte universitet i lezetshem.

Tani duke iu rikthyer temes,historia meson qe shen Pali nqs nuk gabohem kaloi neper shqiperi gjate rruges se tij per ne rome dhe iliret ishin nder te paret qe u konvertuan ne kristiane ne ate kohe.

Thuhet qe ky mbret te kete pare ne enderr zotin qe i ka urdheruar kristianizmin,por edhe po mos te jete e vertete kjo histori shiko Akropolin ne athine dhe do te kuptosh se sa tolerues ishin kristianet ndaj feve te tjera(te tera figurat mitika jane shkaterruar),ne nje fare menyre me kujton rrezimin e Budave ne Afganistan para 3-4 vjetesh.

Nejse pak rendesi ka,pasi nuk jam ketu qe te mbroj nje fe apo tjetren(edhe pse dukshem favorizoj muslimanizmin) jam ketu vetem qe mos te flasin me kaq zell kunder muslimaneve ca tipa si puna tende qe pa gjykuar fene e vet mire jane te gatshem ti hidhen tjetrit ne fyt. Une more i uruar numeroj 9 breza qe nga koha qe kam qene krishter,qe i bie rreth 200 vjet jo me shume dhe perandoria na ka mbajtur nen vete per 500 vjet,pra pse nuk jemi kthyer ne muslimane kur kemi qene ne rrezik,por ne nje kohe kur rezistenca shqipetare ishte pak a shume inaktive (shiko shekullin e fundit para clirimit ne histori dhe krahasoje me shekujt e meparshem). Cifutet gjate inkuizicionit jane pagezuar te gjithe por se kane perqafuar kristianizmin pasi diten kaurre dhe naten cifute,por shqiptaret fatmireisht nuk e kane pasur kurre kete dyfytyresi pasi ate fe qe kane perqafuar ikane ndejtur mbrapa.

Per sa i perket historise se Romes jane libra ata qe kam lexuar jo artikuj ne internet ndaj nuk di ku te te referoj qe te vertetosh cfare kam permendur ne e-mailin e pare.

Tung

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    [QUOTE=Alket123]Gjysherit e mi nuk u konvertuan as nga serbet qe erdhen me vone ne ballkan as nga greket. Gjysherit e mi u predikuan nga dishepuj te paarmatosur me shpata.

Rasti e gjysherve te tu eshte precedent fakti se 1) u konvertuan ne nje fe qe erdhi nga nje pushtues 2) u shperblyen direkt nga pushtuesi duke pasur taksat me te ulta se gjysherit e mi.

Pushtuesi iku por bashkepunetoret e tij shqiptare ngelen mbrapa. Te pyeta si ndihesh tani ne Europe si myslyman. Nenkuptova ke marre ndonje ferman per post nga porta e larte?

Mbas kesaj pres nej bashkepunetor i turqise te shkruaje 12 faqe nga nje historian turk apo nga ndonje historian myslyman. Toponimet sllave gjenden deri Gjermani Qyteti Crna Voda eshte Corovoda ne Shqiperi. Qyteti Lubica eshte Luben ne Gjermani. Qyteti Lipsk eshte Leipzig ne Gjermani.

Doni 200 emra qytetesh dhe fshatrash gjermane me toponime sllave? Kombi gjerman nuk u sllavizua ne saje te Islamit.?!

Ne radhe te pare , gjyshrit me kane vdek , kshu qe leni rehat..! Perdor ndonji term tjeter !
    Ne radhe te dyte , c'lidhje ka sllavizmi me islamin..? Ti besoj se je aq i sjut sa ta dish qe sllavet ishin ne lufte me turqit pasi ishin te pushtuar nga keto te fundit...njelloj si Shqiperia !
    Kombi gjerman s'ka pa ndonjihere kembe turku ne truallin e vet prandaj mos mi krahaso levizjet e popullates me pushtim otoman !

Perrallen se Roma inkuicioni i konvertoi iliret ne krishtere eshte bere boze kjo genjeshter myslymane. Romen kush e kovertoi kete perandori? Genjeshtra tjeter e rradhes eshte se Islami i shpetoi shqiptaret nga sllavizmi dhe greqizimi.
    Kur ishin romaket dhe Krishti , feja islame s'kishte lind hala , prandaj s'ka si te genjeje para se te egzistonte !
    Si u banen shqiptaret te krishtere..? Krishti dhe kristianizmi nuk linden ne Shqiperi kshu qe edhe kjo fe eshte e importuar (imponuar..me dhune , deshire apo shperblim..ket nuk e di se s'kam jetu ne ate kohe )
    Si u bane ti kristian..?Je konvertuar ( ne mos qofsh me prejardhje nga Jeruzalemi..lol)
    Se fundi , im ate eshte musliman , un jam musliman dhe im bir ka me kene musliman...dhe s'me rruhet shume nese s'te pelqen ty apo ndonji greku tjeter...! Ndjehem ne te njejten menyre edhe per turqit apo arabet...!S'besoj tek ata por tek feja ime !
    ...dhe mos na i ngrit ne piedestal greket apo serbet per dashamiresine e tyre ndaj shqiptareve pasi historia flet vet per armiqesine nder shekuj qe kemi pase me kto rraca te felliqura !
    ...

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Te me falesh qe kam permendur mbret ne vend te perandor,por nuk i kam dhene shume rendesi ne momentin qe e kam

Nuk jam musliman i regjur per kete te jesh i sigurte,pasi nuk do isha ne nje universitet jezuit po te ishte ashtu.Universiteti ku sdudioj quhet Fordham University ne New York po ashtu shihe ne internet,eshte universitet i lezetshem.
    Aha! I paske kushtuar rendesi universiteti qenka i lezetshem ne internet. Si nuk pushuat ju myslymanet se genjyeri!

Ti nuk je ne Fordham University per nje fakt te vetem. Fordham University kushton 27 mije dollare ne vit vetem tuition dhe ti nuk e besoj se te kesh vajtur ne ate universitet per faktin se eshte i lezetshem ne internet. Nuk te paguan yt ate 27 mije vetem se eshte i lezetshem dhe Roma ka pasur mbret. Sa eshte GPA jote atje?

Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  4. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  5. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •