Ore ~Geri~,ca faktesh do ti per erresiren kulturore qe pati Shqiperia nen Turqi ore?
Mbase ti ke qene vetem anej nga lindja,po une kam bredh tere Europen pak a shume,dhe cdo fushe e kultures te vendeve evropiane,veprat me te bukura qe kane nxjerre ata ,rilindja e tyre kulturore perkon me periudhen qe ne ishim nen turqit.Po ne ku i kemi keto vlera?Ma shpjegon dot te lutem ????
Une nuk e di se kujt i thua ti argument,po nje gje e di,qe ne shkrimet e tua vetem argumente nuk ka.Ti shkruan vec volum dhe bindje te tuat.Dhe mos i bej here tjeter gjerat lemsh me greke e serbe, se nuk e kuptoj pse cdo gje e lidh me ta.
Ndoshta duhet ta kesh parasysh ti ~Geri~,se edhe ata qe kane fe te perbashket me ta(me greke e serbe) ne Shqiperi,faljet i bejne ne shqip dhe te vdekurit e tyre i percjellin ne shqip e i nderojne si SHQIPTARE,e jo ne gjuhe te tjera sic bejne ca te tjere.Tani kush eshte asimiluar e kush i ka shpetu asimilimit ketu??Nese e mban veten per turk a arap,pune per ty,po mos i mendo te tere aq pa flamur sa je vete.
Njerez si ty na e kane shkaterruar kombin ne atere.Nuk ka te huaj te mire,as turk as grek as sllav kur ka qellime pushtuese,cfaredo feje pacin vetem stere i sjellin vendit qe pushtojne.
Shqiptare muslimane shqiptaret ortodokse e shqiptaret katolike jane vellezer.Keto prediko,mos na i vish gjerat me ate ngjyre qe i vishnin turq grek e sllave ne ato vite.
P.s:Se cfare ane do merrje ti po te kishe jetuar ne ato kohe,e ke shprehur pothujse ne cdo shkrim tendin ketu ne forum,keshtu qe nuk kishte nevoje ta sqaroje.
Krijoni Kontakt