Sa humor te holle ke more Salo... pergezime pergezime... nuk eshte e lehte...
Sa per dijeni o Sal Hajdini, andej nga jam une, bejme nja dy-tre festa me emra shenjtoresh katolike. E megjithate jane myslimane. Tani si ia ve emrin ti kesaj ? Apo ato librat e tu nuk e parashikojne kete ?
Pse nuk shprehesh tamam ? Kur permend fjalen
inkuizicion, mendja te shkon tek Spanje 1492. Jo tek Kristofor Kolombi qe pati zbuluar token ku je ti aty, por debimin ne mase te Çifuteve, vrasjen, djegien, e plaçkitjen e tyre. Akoma gjen ndoshta sot ne Greqi pasardhes te tyre. Them "ndoshta" se greket njihen si nder popujt me ksenofobe dhe antisemite te Europes, dhe çifutet e kane kuptuar kete kohet e fundit. Shiko pak debatin qe u be ne Europe ne lidhje me ca deklarata te disa qeveritareve greke.
Keshtu qe mos trego perralla ne lidhje me "dyfytyresine" e çifuteve. Ka sa te duash qe jane dyfytyrsha, pafytyrsha, e shumefytyrsha. Por kam pershtypjen qe edhe ti je nder ato qe beson tek komplotet e nendheshme te çifuteve kunder botes. Oh meqe ra fjala, ai asteroidi qe po i afrohet Tokes, eshte bere me llaf te bjere andej nga Arabia, sepse eshte telekomanduar nga disa shkencetare çifute. Dhe jane me te vertete te zot : e kane bere me fjale qe Izraelin nuk e gjeje asgje, bile bile krateri qe do hapet ne Arabi do sherbeje per te mbushur nafte me kova ne siperfaqe e jo me tuba... Te zot jane, s'ke ç'i thua
Alketnjedytreshi na thote si nuk pushuan myslymanet se genjyeri. Ah more daje, ti ishe Zoti na rujte... te eshte mbush mendja top se ka veç nje vule dhe ate e zoteron ti. Jo bre daja njeshdyshtresh, a mundesh ndonjehere me e pa nje njeri si njeri ? A te ka ndodhur ndonjehere kjo ? Se kam pershtypjen qe ty kur po tu prezantokan njerezit, po u mundoke me gjet bishta... Jo po ti ha mish derri e ti jo, atehere ti qe ha je i krishtere e ti qe s'ha s'je kurrkushi... Kodra mbas bregut po kercejshe dhe ti, po hajt me te shumtit edhe ti...
Krijoni Kontakt