AS DU TJA SHOF BOJEN GREQIS ATYRE RRACQISTAVE DO JU HUDH NAJ BOMB KTYRE GREVE DO MA NIGJONI ZANIN SHUM SHPEJT HAHAHA
AS DU TJA SHOF BOJEN GREQIS ATYRE RRACQISTAVE DO JU HUDH NAJ BOMB KTYRE GREVE DO MA NIGJONI ZANIN SHUM SHPEJT HAHAHA
|- Mė Pikņj Njė Pik Loti, Nė Fņrm Realiteti -|
Kam porosi per ju qe jetoni ne Gayreqi , gjuhen dhe rrenjet mos i harroni , foljuni femijve shqip dhe cdo vit patjeter se paku 1 her te jeni ne Shqiperi per ta mbajt lidhjet.
Nese keni ber pasuri te mjaftushme menjeher ta leshoni at shtet fashist , esht vendi me i urryer ne gjith boten , andaj mos u beni pjes e tij .
Shqiperi eshte edhe Cameria
sa keq
rreth nesh ka dhe te tjer
dhe midis tyre fasin gjuhen e vet
rumanisht flasin rumanet
moldavce flasin moldavet
gjithashtu edhe gjorigjianet
pakistanisht flasin pakistanet
sa keq
servilisht flasim me njeri tjetrin ne shqiptaret
Cfar rastesie, edhe Odisea edhe Penelope jane luajtur nga dy shqiptare, ashtu sic edhe ata kane qene, te cilet nuk jane shprehur boterisht se jane te tille ngaqe nuk e kan ditur ose per arsye te tjera personale.
"Aktorja legjendare greke: Jam shqiptare ose gjysmėshqiptare
Irene Papas, aktorja e famshme greke qė luante pėrkrah Bekim Fehmiut nė serialin televiziv Odisea, ka deklaruar nė njė intervistė se mund tė jetė me prejardhje nga Shqipėria.
Im atė, i cili ishte njė profesor i greqishtes, e dashuronte shumė natyrėn, jetesėn e shėndoshė; pėrēmonte ambientet e ndotura dhe pėr kėtė arsye kishte braktisur kryeqytetin grek. Kishte dy pasione qė ditėt e sotme ngjajnė tė jenė nė kontrast: kulturėn dhe natyrėn.
Mbante gjithnjė nė njė xhep Platonin, e nė tjetrin Aristotelin, ose Shekspirin nė njė xhep dhe Gėten nė tjetrin. Mi vinte pareshtur, Platonin e Aristotelin nėn hundė, deri nė pikėn sa mė bėheshin tė urryer.
Mė shpinte shpesh nė mal, nė ajėr tė pastėr, nė tendė. Pėrēmonte ēdo formė pushteti, pėrfshirė edhe pushtetin fetar. Njė herė, u sėmura, por ai refuzoi tė mė ēonte nė qytet. Mė tha: Nėse vdes, tė varros unė. Kujton se prifti ėshtė mė i mirė se unė?, ėshtė shprehur Irene.
Irene thotė se babai i saj mund tė jetė shqiptar
E pyetur pėrse ėshtė kaq ezmere, siē transmeton Gazeta Tema, aktorja 90-vjeēare ėshtė pėrgjigjur:
I ngjaj nėnės sime. Nėna ime ishte ezmere si unė. Ajo vinte nga Epiri, ndėrsa im atė vinte sipas gjasave nga Shqipėria. Ndoshta jam shqiptare, ose gjysmė shqiptare. Peloponezi ėshtė pėrplot me shqiptarė.
Ndoshta jam shqiptare, ose gjysmė shqiptare
Papas ėshtė lindur me emrin Irene Leleku, nė vitin 1926. Ajo ka 50 vite karrierė me mė shumė se 90 role nė filma.
p.s kete e mbeshtet edhe Wikki: https://en.wikipedia.org/wiki/Irene_Papas
"Papas was born as Irini Lelekou (Ειρήνη Λελέκου) in Chiliomodi, outside Corinth, Greece. Her mother was a schoolteacher, and her father taught classical drama.[1] She serves on the board of directors of the Anna-Marie Foundation.[2] She stated in an interview that her father was of Albanian descent.[3]"
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Krijoni Kontakt