Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Fibromyalgia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256

Fibromyalgia

Te dashur mjeke:

Keni njohuri mbi kete semundje dhe trajtimin e saj?

Nga leximet qe kam bere quhet "reumatizmi i pikave te dobta" pasi eshte syndroma e chronic musculoskeletal pain

faleminderit.
    TBD

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar mė parė nga Larsus
    Te dashur mjeke:

Keni njohuri mbi kete semundje dhe trajtimin e saj?

Nga leximet qe kam bere quhet "reumatizmi i pikave te dobta" pasi eshte syndroma e chronic musculoskeletal pain

faleminderit.
    Fibromialgia eshte nje situate klinike, ecila mund te cfaqet ne disa semundje te ndryshme dhe karakterizohet nga dhimbje shtanguese te qafes, shpines, dhe gjymtyreve.Sic e kuptoni etimologjia e saj fibro+myo+algos, do te thote dhimbje e muskujve dhe indeve lidhes.
    Nuk ka shpjegim te plote per te, por ka shume te dhena statistikore, te cilat te orjentojne tek individe me demtime te personalitetit psikosomatik.
    Kohet e fundit kjo gjendje eshte klasifikuar si sindrom me vehte"sindr, fibromyalgic", dhe jane pershkruar shenjet e tij,ku permblidhen:dhimbja, dobesija crregullimet e fjetjes(shenja keto prezente edhe ne semundje te tjera),crregullimet e tretjes dhe Syndrome i Dysfunction te artikulacionit
    Temporomandibular
    perafersisht 5% e amerikaneve vuajne nga kjo semundje dhe mbi 80 % femra Prognoza eshte jo e keqe. trjtimi eshte kompleks: barna kunder dhimbjes dhe psikoterapi, masazhe etj
    sereno

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    DP:

faleminderit per infon. Kam lexuar ne web per kete. Me beri pershtypje sepse diagnostikimi i saj eshte shume i veshtire. Nje shoqate kombetare ne amerike qe ben suportim te pacienteve jepte nje skeme te pergjithshme se ne cfare vendi te trupit (pika) ne pacientet ne pergjithesi dhimbje qe kualifikohet si kjo sindrome.

Ato thoshin qe dhimbje muskolore te kembes se majte dhe me pas kurimi i saj qe sjell ne permiresimin e dhimbjes aty, eshte shenje e sigurte qe pacienti ka kete sindrome.

Dini ndonje gje tjeter ju per identifikimin korekt? ME sa di une nuk ka teste te vecanta per ta saktesuar, eshte diagnostifikim i pergjithshem.

GJithashtu, keni ndonje keshille praktike (pervec aerobise, ushtrimeve fizike ) apo per over the counter ?(tylenol, advil__)?

Kam edhe nje pyetje tjeter. Besoj ju keni degjuar per sleep aepna dhe restless leg syndrome. Po kur e ke restless leg sydnrome gjate gjumit, cfare lloj condition is that? Is it related to anything in specific at all?

Thenk u, again.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 20-09-2005 mė 10:28
    TBD

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758

c'dini per fibro...

Citim Postuar mė parė nga Larsus
    DP:

faleminderit per infon. Kam lexuar ne web per kete. Me beri pershtypje sepse diagnostikimi i saj eshte shume i veshtire. Nje shoqate kombetare ne amerike qe ben suportim te pacienteve jepte nje skeme te pergjithshme se ne cfare vendi te trupit (pika) ne pacientet ne pergjithesi dhimbje qe kualifikohet si kjo sindrome.

Ato thoshin qe dhimbje muskolore te kembes se majte dhe me pas kurimi i saj qe sjell ne permiresimin e dhimbjes aty, eshte shenje e sigurte qe pacienti ka kete sindrome.

Dini ndonje gje tjeter ju per identifikimin korekt? ME sa di une nuk ka teste te vecanta per ta saktesuar, eshte diagnostifikim i pergjithshem.

GJithashtu, keni ndonje keshille praktike (pervec aerobise, ushtrimeve fizike ) apo per over the counter ?(tylenol, advil__)?

Kam edhe nje pyetje tjeter. Besoj ju keni degjuar per sleep aepna dhe restless leg syndrome. Po kur e ke restless leg sydnrome gjate gjumit, cfare lloj condition is that? Is it related to anything in specific at all?

Thenk u, again.
    Shume interesante per mua, nuk ka qene klasifikuar me pare si semundje apo sindrom., sepse ka shenja qe mund te gjenden edhe tek semundje apo simndrome te tjera. Akoma ka shkolla qe nuk e pranojne si te tille.
    lol. do te jap pergjigje edhe per dy pyetjet e tjera megjithese e di qe ti ke lexuar mjaft; megjithate do te perpiqem te shkruaj gjera interesante
    DP thnks
    sereno

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    rrofsh Dr. DP

po lexoja per kete RSL ose ndryshe te quajtur Ekbom's Syndrome; Nocturnal Myoclonus. Nu kka kure, nuk dihen shkaqet, eshte e trashegueshme, nuk eshte life threating. C'jane keto semundej misterioze mo aman? lol

Tani kjo, nokturnja eshte teper e bezdisshme dhe te le dhe pa gjume. Keshilla praktike dhe mjekesore nga ju (pervec mos fli ne te njejten krevat me burrin/gruan )

lexova qe keta paciente duhet te hane me teper produkte qe kane hekur, vitamin C dhe B2..
    TBD

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •