ne lexim e siper
by the way o milaniste nice avatar bijo ke ra nferra e tkane met ca gjemba :P
ne lexim e siper
by the way o milaniste nice avatar bijo ke ra nferra e tkane met ca gjemba :P
Xeni nuk ka qene gjithmone njesoj jo.... se me perpara mashkulli u lodhte dhe kur nuk ia dilte e vinte vet ligjin. Sot lodhesh e gjithmone nuk ja del se te gjithe presin nga ty... kurse me perpara nese nuk ja dilje kur te kerkonte femija shkolle i jepje nje kazem, kur te kerkonte nusja bizhuterira i jepje dy dacka e keshtu me radhe.... Kurse sot kemi demokraci, e mire dreqi po te kushton pak!Postuar më parë nga [xeni]
Sidoqofte per femrat qe u ankuan ne kete teme nuk kam gje kundra tyre (e kam me sistemin) gjithashtu per te drejtat e femrave, qe me te vertet shkelen, dhe veshtiresite e tyre ekzistojne mijera organizata... kurse per ne meshkujt e shkret nje teme ne FSH hapa dhe shikoni c'u be....
Disa realitete te tjera mbi meshkujt:
Meshkujt vdesin ne shumicen e rasteve me shpejt se femrat
Meshkujt kane fituar monopolin e trumpozave
Meshkujt kane dalur kampione ne infarktet e zemres
(meshkujt jane bere per gjynaf, te shkretet)
shume i tepruar ky viktimizmi juaj nc nc nc nc
Përshëndetje Kryeplak
Ç'ma kujtove poezinë "Fshati im" të Çajupit
... Burrat nën hije
Lozin kuvendojnë
Pika që s'u bie
Se nga gratë rrojnë...
S'po e vazhdoj se është poezi e gjatë, vuajtjet e femrave në botën shqiptare... dhe më gjerë, sepse tema është për meshkujt.
Megjithëse të jesh femër nënkupton të kesh vështirësi të pakrahasueshme me vështirësitë e gjinisë mashkullore, nuk do të thot se gjinia mashkullore është e çliruar nga çdo vështirësi. Mbase tema është vetëm për vështirësitë e mashkullit, të cilat nuk i kam përjetuar, s'kam ç'të shtoj ose të bëj krahasime në relacion mashkull-femër, por të them të drejtën më pëlqeka të lexoj ankesat e meshkujve, shumë prekëse)
Arsyen e ke thënë vetë në citimin e mëposhtëm:per te drejtat e femrave, qe me te vertet shkelen, dhe veshtiresite e tyre ekzistojne mijera organizata... kurse per ne meshkujt e shkret nje teme ne FSH hapa dhe shikoni c'u be....
kurse me perpara nese nuk ja dilje kur te kerkonte femija shkolle i jepje nje kazem, kur te kerkonte nusja bizhuterira i jepje dy dacka e keshtu me radhe.... Kurse sot kemi demokraci, e mire dreqi po te kushton pak!
Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 21-09-2005 më 06:03
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
edhe une kur te doje burri te shikoje futbollin ne tv ja kepus nja dy dacka ti them hajt pusho aty![]()
Te jesh mashkull--------> per nje mashkull apo burr me "RR" te fuqishem asht dicka natyrale dhe tejet normale ne te gjitha koherat dhe situatat.
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
Çajupi ka qene tip feministi...Postuar më parë nga fjollat
Ai i eshte drejtuar nje shoqerie te caktuar burrash, ne nje vend te caktuar, ne nje kohe te caktuar....ato vargje s'kane humbur asgje nga bukuria e tyre, por nuk jane te vlefshme me. : )
Kryeplaku tha qe eshte e veshtire te jete mashkull, pse u hodhen femrat me vrap, nuk tha gje qe eshte e lehte te jesh femer.
edhe sot ashtu eshte...neper fshatra ende , japin kazmen feimjes ose e çojne me lope, ose me "e mira" sa rriten pak u del shpirti ne Greqi. Ka njerez qe nuk e dine fjalen bizhuteri, ose te pakten nuk e kane shqiptuar ndonjehere. E shoh qe te kane zene hallet e jetes dhe ty kryeplak, por mos te zenshin hallet e verteta se çeshtja e bizhuterive rregullohet......kurse me perpara nese nuk ja dilje kur te kerkonte femija shkolle i jepje nje kazem, kur te kerkonte nusja bizhuterira i jepje dy dacka e keshtu me radhe.... Kurse sot kemi demokraci, e mire dreqi po te kushton pak!
luftrat, alkooli, duhani....koka ben, koka peson.Meshkujt vdesin ne shumicen e rasteve me shpejt se femrat
Meshkujt kane fituar monopolin e trumpozave
Meshkujt kane dalur kampione ne infarktet e zemres
(meshkujt jane bere per gjynaf, te shkretet)
Femrat kane veshtiresite e tyre meshkujt te tyret, dhe nuk e di nese mund ti krahasojme dot. Por me e rendesishme eshte sesaaftesine ka secili ti perballoje keto veshtiresi.
Une them te mos qahemi kot, ti leme femrat te qahen sa te duan se e kane ne natyre.![]()
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
ej o cuna po ne e bojm cicin ne kome mer...ktu na ka pa zoti...se vallai hangari e madhe eshte ta bosh si femrat![]()
Po pra.... nuk thash se do ndroj gjini nga merzija...Postuar më parë nga SuiGeneris
Pleqt thone se njerezit behen ajo qe deshen te behen, ngase sipas tyre para se te krijohet njeriu e pyet Zoti cfare do te behet. Keshtu ene une jam i kenaqur qe i paskam thene Zotit, sipas pleqve, qe te behem mashkull sic jane te kenaqur shumica e njerezve me gjnine qe jane (se perndryshe nuk do ezksitonte njerezia sot). Pra gjonat e mira jane te veshtira qe ti kapesh, keshtu edhe gjinia mashkullore per burrin sidhe gjinia femerore per femren.
Pra tema nuk u hap per sherr u hap per ti treguar femrave sesa veshtiresohemi ne burrat per te qene te mire per to (sic veshtiresohen sigurisht edhe ato per te qene te mira pe ne).
Pra me pak fjale kjo teme hap dialogun ndergjinor, te kuptojme njeri tjetrin. Megjithate nuk po e vazhdoje me teper se po me mbarojne ilacet........
Ke të drejtë kur thua se ato vargje nuk janë të vlefshme më... dhe shyqyr Zotit që nuk janë të vlefshme më! Unë vetëm i solla për estetikë, për ti dhënë bukuri postimit tim, me të kaluarën tonë të neveritshme (në këtë aspekt).Postuar më parë nga SuiGeneris
Kryeplak, je një në milion, të rrallë janë meshkujt që i shofin gjërat në këtë mënyrë... komplimente!Pra tema nuk u hap per sherr u hap per ti treguar femrave sesa veshtiresohemi ne burrat per te qene te mire per to (sic veshtiresohen sigurisht edhe ato per te qene te mira pe ne).Pra me pak fjale kjo teme hap dialogun ndergjinor, te kuptojme njeri tjetrin
Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 21-09-2005 më 11:32
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Krijoni Kontakt