Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 112 prej 112
    i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    E kam te qarte qe nuk e ke shkruar ti. Por, po te mos e kishe nenvizuar ti, as qe do me kishte rene ne sy kjo poshtersi, te cilen nuk dime kujt t'ja kthejme, sepse nuk eshte cituar autori. Shpresoj te mos jete historia e Shqiperise qe jepet ne shkollat sot.
    Kete paragraf e kam sjelle une dhe eshte nje material i perpunuar nga Akademi e Shkencave.
    Me pak fjale as une nuk e kam shprehur.

Nuk mendoj se eshte poshtersi pasi deri nje fare menyre shpreh te verteten pasi ilirishtja nuk u shkruajt dhe per pasoje mbetet nje gjuhe e panjohur.

Teza me mbizoteruese nder glosologe eshte se ilirishtja duhet hulumtuar tek shqipja pasi kjo gjuhe rrjedh nga ilirishtja.
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga tani_26
    Kete paragraf e kam sjelle une dhe eshte nje material i perpunuar nga Akademi e Shkencave.
    Me pak fjale as une nuk e kam shprehur.

Nuk mendoj se eshte poshtersi pasi deri nje fare menyre shpreh te verteten pasi ilirishtja nuk u shkruajt dhe per pasoje mbetet nje gjuhe e panjohur.

Teza me mbizoteruese nder glosologe eshte se ilirishtja duhet hulumtuar tek shqipja pasi kjo gjuhe rrjedh nga ilirishtja.
    tani_26 nuk po te ve kush fajin ty por "Aka-kademise se "shkencave"".
    Nuk them se eshte poshtersi, larg asaj, por eshte e turpshme qe nje akademi shkencash te bej nje formulim te tille perfundi cdo niveli intelektual.

Ky formulim
    Iliret flisnin nje gjuhe indoevropiane qe dallohej nga gjuhet e tjera te kohes se lashte te ballkanit. Deri me sot nuk eshte zbuluar asnje mbishkrim i plote i shkruar ne ilirisht. Me themelimin e kolonive greke dhe zhvillimin e qyteteve ilire, perhapje te gjere mori gjuha e shkruar greke e me pas ajo latine. Ne mbishkrimet e zbuluiara ka shume emra njerezish qe shpjegohen me Ilirishten
    te cilin edhe po ta bente dikush nga forumistat e "gjeje nje fjale qe fillon me shkronjat e fundit te fjales paraprake" do te ishte i turpshem!
    1. Iliret flisnin nje gjuhe indoevropiane
    2. dallohej nga gjuhet e tjera te kohes se lashte te ballkanit
    3. ka shume emra njerezish qe shpjegohen me Ilirishten
    4. Deri me sot nuk eshte zbuluar asnje mbishkrim i plote i shkruar ne ilirisht.
    Po e komentuam do te behet teper. Por do ta komentojme. Ne c'drec menyre dallohej nga gjuhet tjera te ballkanit(2) kur ne kohet e lashta (nder tjera shih 4) ne ballkan kishte vetem ilir dhe eventualisht ajo qe quajm grek me vone? Si mund te shpjegojme shume emra me ilirishten (3) kur vet ilirishtja spjegohet permes emrave te mbetur? Atehere si do te argumentosh se ilirishtja eshte gjuhe indoevropiane (1)kur gjithe cfare kemi ne dispozicion jan emra te pervecem? Ne po u bazuam nga emrat e periudhes 45-70 p.ē., dalim nje popull turko-arab.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 06-03-2007 mė 21:57
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Tema tė Ngjashme

1. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  2. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Ēka i ndanė dhe ēka i bashkon shqiptarėt?
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  5. Kadare - "Kombi shqiptar nė prag tė mijevjeēarit tė tretė"
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-01-2004, 04:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •