Kane dale fjalet profetike te Grand-Mareshalit Hindenburg pas Luftes se Pare Boterore qe "Ne rast se do te formohej Shteti i Izraelit ne Palestine bota nuk do te kete paqe!").
Kane dale fjalet profetike te Grand-Mareshalit Hindenburg pas Luftes se Pare Boterore qe "Ne rast se do te formohej Shteti i Izraelit ne Palestine bota nuk do te kete paqe!").
"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
-Simón Bolívar
Postuar më parë nga antares
Pse, kur shteti i Izraelt nuk ekzistonte bota ka pasur paqe?
Ketu nuk po pretendon njeri se cdo konflikt ne bote vjen nga egzistenca e atij "Little shitty State"-sipas fjaleve te nje ambasadori francez, apo konflikti Japoni-Kine, Indi-Pakistan, Rusi-Kine erdhen qe andej.
Por duhet te jesh ose naiv ose te kesh nje koncept te cuditshem per konfliktet nese nuk ve re qe me krijimin e atij shteti e gjithe Lindja e Mesme nuk ka pare paqe dhe rehat.
Ky eshte haraci qe arabet (dhe me gjere) duhet ti paguajne Anglise per pengun e futjes se Jankive ne Luften e Pare Boterore! - Deklarata Balfur!
"The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
-Simón Bolívar
Dy ditë pasi provokoi një reagim të fuqishëm ndërkombëtar me deklaratën e tij se Izraeli duhej fshirë nga harta, presidenti i Iranit, Mahmud Ahmadinexhad, i ka mbrojtur komentet e tij.
Ai tha se komentet e tij ishin të drejta dhe hodhi poshtë kritikat e vendeve perëndimore.
Presidenti Ahmadinexhad iu bashkua të premten dhjetra mijë protestuesve në një tubim të zhvilluar në Teheran kundër Izraelit dhe aleatëve të tij.
Ndërsa u mblodhën në Universitetin e Teheranit, demonstruesit thërrisnin "Vdekje Izraelit, Vdekje Zionistëve".
Flamuj izraelite u tërhoqën zvarrë nëpër rrugë dhe më pas u dogjën.
Shumë postera dhe plakata që protestuesit mbanin në duar konfirmonin komentet e presidentit që shkaktuan një reagim të ashpër ndërkombëtar.
Në to shkruhej "Izraeli duhet fshirë nga Harta".
Në një moment disa të rinj të veshur si militantë palestinezë që do të kryenin një sulm vetëvrasës me bombë, kaluan në rrugë dhe në disa qendra u grumbulluan ndihma për kauzën palestineze.
Gjykuar nga kjo demonstratë, nuk ka ndonjë shenjë se Irani po tërhiqet pas komenteve të ashpra anti-izraelite të presidentit Ahmadinexhad.
Por ka edhe iranianë të tjerë që janë të shqetësuar se vendi i tyre mund të izolohet gjithnjë e më shumë nën qeverinë e re ultrakonservatore.
Izraeli ndërmerr ofensivë diplomatike
Qeveria izraelite ka kërkuar një mbledhje urgjente të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për të diskutuar deklaratën e presidentit iranian se Izraeli duhej të fshihej nga harta.
Izraeli tha se kishte vendosur të reagonte me një ofensivë të gjerë diplomatike.
Ndërkohë, ministri izraelit i mbrojtjes, Shaul Mofaz, tha se ai kishte dyshim nëse Izraeli mund të arrinte një marrëveshje paqeje me udhëheqjen e tanishme palestineze.
Bota arabe ka heshtur
Komentet e presidentit iranian janë dënuar ashpër nga vendet preëndimore. Megjithatë, shumë vende arabe kanë heshtur.
Armiqësia e vendeve arabe ndaj izraelit dhe zionizmit është po aq e fortë sa edhe në Iran.
Komente të ngjashme me ato të presidentit Ahmadinexhad nuk ishin të pazakonta në kryeqytetet arabe në kulmin e konfliktit arabo-izraelit në vitet 40-të dhe 60-të.
Por pasi humbën më shumë se një luftë me Izraelin, shtetet arabe e kuptuan se çrrënjosja e shtetit ebraik ishte një objektiv i paarritshëm.
Në përgjithësi publiku arab i ka mirëpritur komentet e presidentit të Iranit.
Për shumë prej tyre Izraeli është një uzurpues i territoreve palestineze me ndihmën e fuqive perëndimore.
Ata e konsiderojnë reagimin e ashpër të vendeve perëndimore ndaj Iranit si shfaqje të standardeve të dyfishta.
Ata bëjnë krahasim mes reagimit të fuqive perëndmore ndaj komenteve të presidentit iranian dhe mosreagimit në të njëjtën ditë ndaj sulmeve ajrore të avionëve izraelitë në Rripin e Gazës, ku u vranë tetë vetë. (komenti im: Por i papermendur eshte sulmi kamikaz i Islamik Jihad nje dite me pare kur 5 izraelite u vrane, duke i dhene fund dy muaj cease - fire)
Per mendimin tim problemi nuk eshte tek deklarata e nje te cmenduri, por tek heshtja e te gjitha shteteve te botes arabe qe do te thot aprovim i asaj deklarate , dhe kjo vjen pasi po te dalin kundra akuzohen si tradhtar te kauzes arabe, kjo per mua eshte me serioze .
Po te sulmohet Irani shtetet arabe kane per te ferkuar duart. Do bejne ca zhurma gazetash por duart kane per te ferkuar.
Deri tani nuk kane thene asnje gje per sunite e tyre kur shperthejne veten ne mes xhamivee shiite. Cfare gje e madhe pritet te thone kur do sulmohet nje shtet shiit armik i tyre?
Te krishteret orthodokse, ata ruse cfare simpatie kane per myslymanet e Iranit pervec biznesit? Bushi duhet te rregulloje marredheniet me Rusine.
nuk po e kuptoni juve pse Amerika po perkrah shiitet ne Irak ne politike, me pune, duke i dhene para per shkollat dhe shtepite e tyre. etj. Kot nuk te jep njeri para falas. Policet shiite vune kuti te bera gati me vota ne zonat e sunive qe sunite e kishin aprovuar 90% referendumin e shiiteve. Hej jo vetem ne shqiperi fallsifikohet vota!Postuar më parë nga Alket123
Qe te vij nje dite sunive te i hipi ne maje te hundes, ka ardhur ne fakt, te hedhin veten ne ere madje para cdo femije myslyman shiite. Me xhamite e shitteve kamikazet suni kane filluar te shperthejne.
Atehere Irani e ka koken ne tepsi te argjende. Bravo Karl Rove!
Ndryshuar për herë të fundit nga Alket123 : 28-10-2005 më 18:41
Postuar më parë nga Shmeki
Nqs te ka ardh ne maje te hundes zgjidhja per ty eshte sh. e thjeshte.
MOS jeto ne Perendim! Ka plot vende pertej Bosforit, zgjidh nje!
As une nuk besoj se Iranit do ti ja mbaje te beje ndonje gafe e te godase Izraelin sepse ky i fundit ka kapacitete berthamore mbrojtes dhe do luftoje sic i thone 'dy duar per nje koke' me arbet. Pastaj Irani e mban mend mire se cfare poshtrimi i beri Izraeli ushtarakisht per 6 dite arabve ne luften e fundit arabo-izraelite, ndaj sdo ta grrici shume. Ceshtja eshte se deklarata te tilla kaq agresive dhe te papergjegjshme sduhet te dalin nga goja e nje presidenti te shek 21. E tregoi veten qe eshte thjesht nje amator ky Axhamedini. Kjo reflekton keq edhe per Iranin qe ka zgjedhur nje fillestar tetille per president. Haxhi Qamili ska pasur me shume se ky.
Irani ose do sillet si shtet me mend ose do ti nenshtrohet sanksioneve. Smund te toleroje bota moderne nje shtet kaq barbar.
Dhe kur thua "bota moderne" ke parasysh Izraelin, USA dhe Angline besoj.....
Oh c'qyfyre!
P.S. Mbi nje miljon veta dolen per te mbeshtetur deklaratat ee Presidentit ne Iran.
-Simón Bolívar
Krijoni Kontakt